Infertilitet Psychosomatics hos kvinnor och män

Innehållet

Enligt statistiken har upp till 25% av par svårigheter att bli gravid, medan andelen infertilitet hos män är inte mindre än kvinnors. Forskare noterar att det finns en väldigt alarmerande tendens för tillväxten i antalet infertila par, och det är ofta inte möjligt att fastställa orsaken till infertilitet. Andelen psykologisk infertilitet ges ca 15% av alla fall, och detta förtjänar särskild uppmärksamhet.

Om patologi

Infertilitet i medicin är ett tillstånd där personer i reproduktiv ålder är oförmögna att reproducera avkomma. Ett sterilt par anses vara oförmögen att tänka ett barn i ett år utan antikonception och ha ett aktivt sexliv.

Infertilitet kan bero på kvinnliga, manliga eller ömsesidiga faktorer. Kvinnor producerar medfödda och förvärvade reproduktionsstörningar. Förvärvade faktorer kan uttryckas gynekologiska sjukdomar, hormonella störningar.

En betydande del av alla fall är infertilitet av den så kallade oförklarliga genen (eller psykosomatisk infertilitet). Hos män kan oförmågan att befrukta en kvinna också vara medfödd eller förvärvad, associerad med en minskning av spermatozoas kvalitet, en minskning av deras antal eller ett brott mot de morfologiska egenskaperna hos bakterieceller. Och den psykogena faktorn spelar en viktig roll här.

Reproduktionsspecialister står ofta inför situationer när en undersökning utförd hos en man och en kvinna inte visar signifikanta avvikelser från normerna, men samtidigt förekommer inte graviditet.

Om så kallad immunologisk infertilitet inte detekteras, där paret är inkompatibelt på den genetiska nivån, rekommenderas det att konsultera en psykoterapeut för att ta reda på vilka attityder som förhindrar uppväxt kan göras av makarna.

Samråd med denna specialist kommer inte att förhindra alla par som behandlas för infertilitet, oberoende av orsakerna, eftersom det ofta skapas problem med fertilitet mellan kvinnor och män. Det är deras studie av psykosomatisk medicin.

Psykosomatiska orsaker

För att ett nytt liv ska bli uppfattat behöver vi mogna och friska könsceller av en man och en kvinna. Huvudordet är "moget". Det är för uppfattningen är det nödvändigt att båda parter är mogna noga psykologiskt och mentalt för att ge upphov till ett nytt liv.

Och denna beredskap uttrycks inte i makarna att det skulle vara dags för dem att bli föräldrar redan. Detta är en inre, känslomässig och undermedveten vilja att fortsätta loppet. Mycket ofta är det hon och inte. Ur psykosomatics synvinkel är således infertilitet den undermedvetna olägenhet hos en av parterna eller båda omedelbart att bli föräldrar.

Låt oss överväga en helt vanlig situation: ett par har varit gift i flera år nu, och släktingar och vänner börjar alltmer ihållande och tveksamt fråga frågor: "Är det inte dags redan?".

Under tryck från utsidan bestämmer många par att bli gravida, men att vara oförberedda för detta själva kan möta misslyckade försök att bli barn.. En av parterna kan väl vara redo, men den andra kan tvivla på sina egna förmågor, vara för ansvarsfull och anser att det är väldigt mycket svårt att skaffa ett barn och vara försiktig med att ha ett sjukt barn, särskilt om det finns sådana fall som illustrativa exempel: , vänner hade sjuka barn.

Det är ingen hemlighet att vissa vuxna inte behöver föräldraupplevelse, men försiktigt gömma det, för att inte vara "onormalt", eftersom sociala fundament är kompromisslös: en vanlig kvinna borde föda och normala män bör stödja sina barn och höja dem med anständiga människor.

Ett par som inte har några barn betraktas ofta med ånger, med tanke på dem sjuka. Och om det här paret förklarar att de inte medvetet vill ha barn, så kommer en skam av offentlig fördömelse omedelbart att falla på henne. För att inte sticka ut från mängden, många bestämmer sig för att bli gravid och ha en bebis, men de känner inte en inre beredskap och lust för det, och därför fruktar de undermedvetet graviditeten., och uppfattningen som ett resultat uppstår inte.

Men kvinnlig och manlig infertilitet och har sin egen, skiljer sig från varandra.

Hos kvinnor

Nedsatt reproduktiv funktion hos kvinnor framträder ofta på bakgrund av en lång, nästan kronisk rädsla för förändring. En kvinna är inte redo att förändra sin livsstil, vill inte förlora sin goda fysiska form, figurera, vill inte ta ansvar för en annan person. Alla dessa är tecken på infantila tjejer som fastnar i barndomen som klart inte är redo för moderskap.

Sådana kvinnor är unga vid 30 och vid 40, rosa kläder i rufs och en liten hund under armen, de är mycket noga och inte oberoende.

inte sällan Infertilitet möts av kvinnor som har en stark rädsla för förlossning, smärta, före födseln av sjuka barn.. Sådan rädsla kan vara rotad i barndomen när en tjej var starkt imponerad av en bok eller film där huvudpersonen dog i födseln eller födde ett sämre barn.

Dessa farhågor stöds flitigt av samhället, och särskilt intryckbara naturer kan väl användas i det undermedvetna sinnet bara sådana attityder.

Psykoanalytiker som har arbetat med karga kvinnor hävdar det ofta ersätter kvinnor sina önskningar för andra. När jag talar om det faktum att jag vill föda ett barn, tyger kvinnor ofta tyst, att de verkligen inte vill ha det för dem, utan för deras män eller släktingar.

Ofta avslöjar psykoanalysen som en orsak till infertilitet brist på uppriktig kärlek till en partner.

Och även problem med uppfattningen förekommer hos kvinnor som har byggt upp tanken på att föda upp kategorin fix-idéer.

Ibland önskar en kvinna att hon föds uppriktigt, men hennes avsikter är inte helt anständiga: detta händer i familjer där äktenskap ligger på gränsen till kollaps, och kvinnan anser att ha ett barn måste nödvändigtvis binda relationer som faller ihop.

  • Infertila ofta kvinnor som kategoriskt förnekar sin egen kvinnlighet: välja manliga yrken, bete sig som män, konkurrera med män på olika sfärer i livet, sätta karriär i första hand.
  • Också Det kan uppstå svårigheter för kvinnor som har börjat sexuellt tidigt och brukar uppleva rädslan för en otrolig tidig graviditet, på undermedveten nivå har de inställningen "bara för att inte bli gravid", och det är nödvändigt att bli av med den.
  • Infertilitet hotar tjejer som har haft mycket svåra relationer med sina egna mödrar.I detta sammanhang var bilden av modern som helhet i hans huvud inte den mest förspända.

Psykoterapeuten Valery Sinelnikov hävdar att i varje oförmäktig kvinnas undermedvetna är det något som förstör den framtida bebisens själ, som aggressivt raderar en sådan sak som barndom, medan kvinnan medvetet inte ger sig själv denna rapport.

Att identifiera problemet kommer att hjälpa en erfaren skicklig psykoterapeut-hypnolog.

Valery Sinelnikov
Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Hos män

Som för kvinnlig infertilitet hos män problem med uppfattning förekommer när de i princip inte är redo att ta ansvar och uppleva djup känslomässig tillgivenhet. Samtidigt kan en man helt överens med en kvinna att det är dags att få en arvtagare, och till och med ta vitaminer och försöka få på menstruationscykelens nödvändiga dagar, men uppfattningen kommer inte att uppstå.

Stress, som upplevs internt av en man som inte är redo för faderskap, rädsla för ansvar, övergivande av sin egen maskulinitet, kan leda inte bara till hormonella störningar och en minskning av kvaliteten på spermatozoa utan också till impotens.

Fruktbarhet hos representanter för det starkare könet är mycket beroende av hur harmonisk deras relationer med kvinnor är, hur mycket en man är säker på i familjens ekonomiska livskraft, hur stor är hans faders auktoritet i hans ögon.

behandling

Det är viktigt att bota inte bara den sjukdom som kan åtfölja, utan även makarnas psyko-emotionella bakgrund.

Detta kommer att hjälpa en psykolog, psykoterapeut. Paret måste erkänna ärligt vad de är rädda för och vilka attityder de har om graviditet, förlossning och barn. I de flesta fall ger familjeterapi resultat.

De psykosomatiska orsakerna till infertilitet från psykologens mun finns i videon nedan.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa