Vid vilken ålder kan du göra en manikyr och bygga upp dina naglar?

Innehållet

Flickor vill ofta vara attraktiva och pråliga, som mödrar och andra kvinnor, men deras önskan att göra manikyr finns inte alltid hos vuxna. I Sovjetunionen var målade naglar i allmänhet förbjudna i skolorna - det ansågs inte bara oetiskt och oönskat men också skadligt för barnens hälsa. Idag är barnläkare inte så kategoriska, men svaret på hur gammal en tjej kan göra manikyr och bygga upp naglarna är inte helt klart. Låt oss försöka ge ett svar.

Nagelvårdsproblem

Barn gör manikyr från födseln - mammor tar hand om att barnens naglar är välskötta, måttligt korta, inte rynka, skrapa inte. Och vanligtvis upp till 8-10 år gamla tjejer är ganska nöjda med sådan hygienisk fingervård. Men då finns det frågor om huruvida det är möjligt att måla naglarna, växa dem, öka dem. De flesta mammor börjar omedelbart invända, men de gör det utan att tänka för mycket om hur motiverat deras invändningar är.

Experter säger det med manikyr (i sin vuxna mening) är det bättre att vänta så mycket som möjligt.

Man tror att varje ålder ska motsvara deras manikyrinnovationer.

  • Upp till 6 år naglarna beskärs bara, det är bättre att flytta nagelbandet med en apelsinpinne och inte skära den.
  • Under 14 år gammal Det är bättre att du inte odlar dina naglar eftersom smuts, bakterier ackumuleras under dem och en tjej som inte har nått 14 år är osannolikt att inte kunna ta hand om sina nagelplattor på ett adekvat sätt utan negativa konsekvenser.

Andra hemligheter av vackra händer (kapacitet, gellack) är bättre kvar till en senare ålder.

Spikplattan hos barn och ungdomar är mer sårbar, tunn, sårbar. Det är mycket enkelt att skada det genom felaktig behandling eller otillräcklig vård, medan behandlingen av nagelplattan kan ta ganska lång tid.

Ramp upp eller inte?

Manicurists tror att den tidigaste åldern när en tjej kan växa naglar med gel, är 14 år gammal. Den optimala åldern är 16 år. Faktum är att fram till 16 års ålder bildar spikplattan aktivt, det är tunnare, så att slipning kan skada det avsevärt. Dessutom är upp till 16-17 år i unga skönhetens kropp en intensiv hormonell anpassning - från tjejer blir de tjejer.

Ostabil endokrin bakgrund i kombination med ökat arbete i talgkörtlarna och andra egenskaper hos puberteten bidrar inte till att de förlängda naglarna hålls fast och säkert och lackens dekorativa beläggning behåller sin integritet under lång tid.

Flickans önskan att ha vackra utsträckta naglar är förståeligt - den första kärleken, konkurrenskraftiga relationer med samma ålder, lusten att se mer vuxen ut. Men en önskan räcker inte - det är nödvändigt att ta hand om dilaterade naglarna rätt och i tid, men i praktiken är inte varje tonårsflicka i hennes 14-15 år redo för detta, även om hon i början kommer att övertyga vuxna motsatsen.

Med alla fördelar med påfyllda naglar är uppbyggnaden skadlig för nagelplattan - även erfarna manikyrare argumenterar inte med det. Även om proceduren utförs i en elit salong, kommer mästaren i den extra klassen inte ha någon fördel för fingerns nagelplattor. Men skadorna från byggnaden är inte så stora att man försöker till varje pris för att avskräcka dottern från ett sådant företag.Ett par förfaranden leder inte till en irreversibel negativ effekt, men de kommer att vara tillräckligt för att barnet ska tillfredsställa sin nyfikenhet och kanske kom fram till att detta inte är så nödvändigt.

Vanligtvis löses allt som snabbt förlorar effekten av nyheten för en tonåring, romantikens aura och vuxenlivet flyter bort, och utseendet på dina egna naglar efter att ha tagit bort de påfyllda kommer att vara ett ytterligare argument till förmån för din rättighet. Därför råder psykologer inte att göra problem med en tonåring och inte att förstöra ditt förhållande bara på grund av uppbyggnaden.

Om en tjej är 14 år, och det är omöjligt att övertala henne att vänta ett par år, tillåt det. Vanligtvis är det inte en vana.

Måla dina naglar - när och hur?

Idag är ingen överraskad av ett foto av en dagiselever med ljust målade naglar (till exempel för en semester). Moms målar sina döttrar sina naglar, utan att ta hänsyn till att nagellackens sammansättning är ganska farlig och kan påverka barnens hälsa negativt. Till exempel, toluen och formaldehyd som kommer in i den dekorativa beläggningen är särskilt farliga. Även en liten mängd av dessa ämnen har en uttalad cancerframkallande effekt.

Men förmaningar från barnläkare är ofta obekvämda, missförstådda och ignoreras av vuxna. I det här fallet, kom ihåg att endast vattenbaserade lacker är lämpliga för tjejer. De är instabila, de är ganska lätta att tvätta med vatten, de skadar inte barnet.

Målning av tjejspikar rekommenderas inte till 11-12 år. Faktum är, och någon kvinna vet det, att innan du applicerar lacken är det nödvändigt att utföra nagelplåtets bearbetning, och för en tunn och sårbar platta av en tjej under 11 år kommer det inte att vara till nytta.

Gel polera i barndomen

Gel Polish - en modern och resistent dekorativ beläggning som ofrivilligt fångar ögat med sin skönhet och spektakuläritet. Å ena sidan kan gellack vara ett alternativ till att bygga med akryl eller gel med förlängningen av nagelplattan beskriven ovan, och å andra sidan är gellacken själv ganska aggressiv och kräver noggrann beredning av nagelplattan. Tonårstunna plattor är inte redo för ett sådant test.

Experter rekommenderar inte att du använder gelpolska innan flickan blir 16-17 år gammal. Nyfiken mamma, naturligtvis, kommer att träffa mästarna i nagelservice, som kommer att vara övertygad om den fullständiga harmlösheten hos gelpolis. Kom ihåg att de styrs av önskan att tjäna, och inte alls bekymmer för din dotters hälsa. Läkare säger att formaldehyd på grundval av gelpolska har en kumulativ effekt. Det tränger in i plattan i kroppen och ackumuleras där och har en stark cancerframkallande effekt. Toluen kan påverka nervsystemet, dibutylftalat påverkar hormoner, hud och organ i andningsorganen.

Så innan du introducerar din dotter till "vuxna" metoder för nageldesign, är det viktigt att lära flickan hur man bryr sig om naglarna. Förklara för barnet att välplexade naglar ser bra ut och utan förlängning och utan gelpolish.

Lär din dotter att försiktigt trimma naglarna och ge dem en vacker form, lära dem att göra handbad med medicinska örter, att använda lätta eteriska oljor för att ta hand om nagelplattorna, om flickan inte är allergisk.

Om barnens manikyr, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa