Hur många månader börjar pojkar vanligtvis att sitta?

Innehållet

Mors pojkar tror ofta att söner kan sätta sig ner tidigare än tjejer. Detta förklaras av funktionerna i strukturen hos reproduktionssystemet. Samtidigt finns det en annan åsikt, som säger att pojkar är mer lat och märkbart bakom i sin utvecklingstid från sina kamrater.

Finns det någon skillnad?

Oavsett hur svårt tjejmödrarna försökte övertyga andra om att deras döttrar gör allt tidigare och snabbare, eller om pojkarnas mammor var oroliga över detta, finns det i verkligheten inget beroende av utvecklingsperioden för barnets kön. Därför är barnläkare enhälliga - det finns ingen skillnad mellan pojkar och tjejer i att behärska skickligheten.

Därför börjar pojkarna anta en ny position i rymden ungefär samma tid som deras små kamrater gör. Åldern att behärska skickligheten är i genomsnitt 6 till 9 månader. En sådan signifikant variation beror på komplexiteten hos förmågan att sitta.

En pojke (och en tjej) sätter sig ner när han har ganska välutvecklade buk-, rygg-, arm-, nackmuskler. Könsutveckling av dessa muskelgrupper är irrelevant.

Uttalandena om latskap, obekvämhet och viss hämning av de mindre representanterna för det starkare könet har inte heller några motiveringar.

Du kan naturligtvis ta hänsyn till att pojkarna väger mer än tjejer, men skillnaden i vikt är inte så stor att barn utvecklas i en annan takt under det första livet.

Villkor och stadier för att behärska skickligheten

Det finns ingen singelålder för pojkar där de måste lära sig att sitta. Det antas att barnet teoretiskt kan börja ta de första försöken att sitta ner med stödet på en arm från 5-6 månader, men den här frågan är rent individuell. Det beror helt på graden av muskelutveckling, på sin ton, hur bra barnet har lärt sig att vända och hålla huvud.

Snabbutvecklingen av färdigheten påverkar barnets vikt - "hjältar" försöker sätta sig ner senare än tunna "lätta". Pojkens temperament är viktigt: flegmatiska och melankoliska försöker motvilligt, så senare börjar de sätta sig ner och choleriska och sanguine människor lär sig lätt nya rörelser, eftersom de är intresserade av allt, till skillnad från de två första temperamenten, som är mer intresserade av god mat och sund sömn.

Om pojken ständigt finns i spjälsängen och fortsätt att sväva honom, så börjar barnet med en hög grad av sannolikhet att sitta senare än resten. För att lära sig nya saker behöver barn ha en viss habitat, vilket innebär ett utrymme som är mycket större än storleken på spjälsängen eller lekpenan, och du måste också ha motivation att sitta ner.

Du borde inte förvänta dig från en pojke som föddes för tidigt, en tidig landning. Dess muskel- och benvävnad är mycket mindre redo för nya laster än kroppen av barn födda friska och i tid. Smärtsamma och försvagade barn lär sig också att sitta senare.

Innan du sätter dig ner, visar barnet på alla sätt villigheten att göra det. Uppmärksamma föräldrar kan inte missa det. Han spinner och rullar aktivt och försöker lyfta kroppen med stödet på händerna. Efter detta börjar scenen av kortsiktigt sittande. Med henne kan barnet sitta på röven, men kan inte hålla tyngden länge och balansera och faller därför.

Efter 1,5-2 månader från början av kortsiktigt sittande skede kommer pojken att kunna sätta sig lättare och till och med behålla sin egen vikt under en kort stund.Från denna ålder kan du sitta med stöd.

För en början kan föräldrarnas händer användas som en stödjande faktor, så barnet lär sig att luta sig på armen eller armbågen. Under denna period brukar inte pojkarna vara långa, för bara en hand är fri och två behövs för att förstå världen. Det finns ett incitament att sluta luta sig och lära sig att sitta utan stöd. I detta skede utvecklar barnet ofta stöd på fyra lemmar och "fastnar" länge i den här positionen - han kan stå i det, sväva, men han vill inte sitta eller krypa.

Vid 8 månader kan upp till 90% av pojkarna sitta utan stöd. Vid 9 månader börjar barnet inte bara sitta självt utan självsäkerhet, men försöker också lära sig att sitta från en benägen position. Det brukar ges med svårighet.

Från vilken ålder behöver du sitta söner?

Den allvetande populära rykten säger att i princip är mammas mammor inte i fara om de sätter sin son och bygger på sin kropp, nästan från nyfödd ålder. Det finns också en uppfattning att det med 3-4 månader är nödvändigt att sätta ett manligt barn på barnstol eller i barnvagn med säkerhetsbälte. Dessa tips är skadliga och farliga.

Moms av pojkar behöver sitta ner sina barn när de är redo för detta, men inte före sex månader. Tidig plantering, enligt barnläkare, kan påverka hälsan hos ryggraden, leder, ben, lemmar kan deformeras, i framtiden är barnet hotat inte bara genom undantag från militärtjänsten, men också, eventuellt funktionshinder. En trasig hållning och gång - det här är bara toppen av isberget.

Det är bättre att vänta på den period då barnet själv börjar uttrycka en önskan att förändra kroppens position.

Yttrande från Dr Komarovsky

En välkänd barns doktor och tv-presentatör Yevgeny Komarovsky hävdar att barnet inte behöver hjälp av föräldrar när det gäller att lära sig att sitta. Allt ska hända i den tidsram som Mother Nature har gett för det specifika barnet.

Om du verkligen vill göra åtminstone något för barnet, rekommenderar Komarovsky att utföra en allmän förstärkningsmassage och gymnastik, gå mer och helt eliminera barnets vistelse i hopparna. Dessa enheter är onaturliga - en baby som inte har lärt sig att sitta borde inte vara i upprätt position. Hoppning är vägen till ryggmärgsskador och höftled.

Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

Dr Komarovskys uppfattning om när barnet börjar sitta, se nedan.

Beräkna vaccinationsschema
Ange födelsedatum för barnet
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa