Hur mjuka livmoderhalsen före födseln?

Innehållet

Hur framgångsrik och lätt födsel kommer inte bara att vara beroende av den valda läkarens kvalifikationer och sjukvårdsförhållandena, inte bara på psykologisk och känslomässig förberedelse, utan också på hur lätt och snabbt den cervicala dilatationsprocessen går. Dess förberedelse bör tas om hand på förhand.

Varför behöver du det och när ska du börja?

Livmoderhalsen är ett universellt kvinnligt organ, eller snarare en del av livmodern. Medan kvinnan bär barnet, ger livmoderhalsen stram stängning så att fostret inte lämnar sin hålighet före tid. När det är dags att födas börjar livmoderhalsen öppna, och när dess avslöjande blir färdig kan fostrets huvud lämna moderns livmoder och börja röra sig längs födelsekanalen.

Normal graviditet slutar vid förlossning mellan 38 och 42 veckor. Cirka sex veckor före detta börjar många förberedande processer ske i livmoderhalsen.Trots allt är öppningen av livmoderhalsen en mycket ansvarsfull process som ligger utanför kontrollen av kvinnans vilja, det sker reflexivt. På många sätt beror livmoderhalsen på hormonnivåerna, muskelberedskapen och egenskaperna hos den specifika graviditeten.

Men alla kvinnor från och med den 38: e veckan utförs en gynekologisk undersökning för att avgöra om livmoderhalsen är redo för det kommande arbetet.

Livmoderhalsen är en cirkulär muskel, inuti den ligger cervikala kanalen, som förbinder livmodern och skeden. Men inget från könsorganet för att komma in i livmodern under graviditeten kan inte, eftersom livmoderhinnan är ordentligt stängd slemhinna.

En månad före födelse börjar livmoderhalsen under en normal graviditet att förkortas. Från 4 ursprungliga centimeter är den minskad i längd till en centimeter..

Under de senaste veckorna före födseln är allting väldigt viktigt - från hormonella nivåer till psykologiska tillstånd, eftersom rädslan, oro och oro som den förväntade mamman kan uppleva förstärker muskelklämmorna, vilket inte bara stör nackberedningen utan kan också orsaka många komplikationer leverans.

Processen börjar från det ögonblick som sänker buken. Fostret börjar trycka huvudet på halsens inre ring. Under detta tryck finns en långsam och systematisk öppning av den inre os. Processen involverade hormoner och enzymer.

Så snart livmoderhalsen blir mogen, når den förkortning till 1-0,5 centimeter, antas det att arbetets aktivitet kan börja när som helst.

För kvinnor som väntar på deras första barns födelse är upplysningen längre, processen börjar i förväg, den inre svampen öppnar gradvis först, och den yttre börjar slutligen öppna. Vid återkomsten öppnar både innerringen och ytterstenen nästan samtidigt, med en liten tidsskillnad, och därför fortsätter födelsen under den andra eller tredje graviditeten snabbare. Cervical preparat börjar också mycket kort före leverans och fortskrider mycket snabbare.

Beredningen av livmoderhalsen för avslöjande utförs på sjukhuset, om efter 38 veckor det inte finns några tecken på mognad. Utvärdera denna parameter i punkter på biskopskalan. En livmoderhals anses vara mogen, enligt gynekologens uppskattning, från 5 till 8 poäng.. Något som är mindre än dessa värden betraktas som otillräckligt mogna eller omogna i nacken och kräver medicinsk intervention om leveransperioden redan har uppnåtts.

Om det fortfarande finns 1-2 veckor före, finns det ingen anledning att stimulera livmoderhalsen.Det är ganska möjligt att göra med metoder som går ner från generationen till generationen genom honlinjen och anses vara ganska effektiva.

Förberedelse hemma

Man tror att det är ett av de mest effektiva sätten hjälpa livmoderhalsen att mogna och mjukna vid rätt tid - kön utan kondom. Ejakulat innehåller naturliga prostaglandiner som mjuknar runt den runda muskeln före förlossningen.

Men den här metoden visas inte för alla: om det finns en placenta previa, om en kvinna är gravid med tvillingar, om hon har en obstetrisk pessary eller andra komplikationer av graviditet, är kön kontraindicerat.

Också, har inte sex efter urladdning, även en liten del av slemhinnan från livmoderhinnan eller när amniotvätskan läcker, ökar sannolikheten för arbetets inbrott när livmoderhalsen inte är klar, vilket är fylld av sprickor och risken för infektion i livmoderhålan ökar.

Ungefär en månad före födseln är det värt att lägga till olivolja, solrosolja, linfröolja.. De bidrar till att öka muskelvävnadens elasticitet. Livsmedel som hjälper till att mjuka livmoderhalsen - fisk och mejeriprodukter, kycklingbröst, färska grönsaker och frukter, rik på fiber.

Hallonblad i form av avkok eller som en del av en kopp grönt te får ta från den 37: e veckan av graviditeten. För att mildra nacken hjälper det att dricka i antalet glasögon per dag, om gestationsåldern är 37 veckor, två glasögon, om perioden är 38 veckor, vid 39 veckor kan du ta tre och 40 veckor upp till en liter hallonbladdekok dagligen.

Hemmjukning ska alltid samordnas med din läkare. I vissa fall bidrar förskrivna läkemedel - "No-Shpa" och ljus "Buscopan", "Papaverine" också till förberedelse av muskelvävnad, eftersom de är antispasmodika.

Enligt recensioner av gravida kvinnor, en stor effekt har en massage av de yttre könsorganen med steriliserad vegetabilisk olja. Kvällens primrosolja verkar också, men före dess användning är det nödvändigt att konsultera en läkare.

Det är användbart att flytta mer, gör hemarbete, förstås, rimligt och genomförbart. Viktiga promenader.

Du måste förstå att läxor inte får gå utöver rimliga gränser, annars kan förlossning börja tidigare än den period som är märkt för barnet.

Hur lagar man på sjukhuset?

Det finns två typer av medicinskt preparat av livmoderhalsen för vilka det finns indikationer och kontraindikationer:

  • mekaniska metoder - kelpsticks, Foley kateter;

  • läkemedelsmetoder - hormonella preparat - tabletter, suppositorier, gel för applicering direkt på livmoderhalsen.

Stimulering av livmoderhalsmognad på sjukhuset utförs vid 40-41 veckor, om livmoderhalsen inte når normen i enlighet med mognadsgraden. Du kan mjuka det genom att sätta in en Foley-kateter. För att mjuka livmoderhalsen används en sådan metod mindre och mindre idag, eftersom mer effektiva metoder och mindre obehagliga känslor har uppstått.

Katetern är ett tunn latexrör med silikonbeläggning. Den nedre änden är utrustad med en liten ballong. Röret sätts in i livmoderhalsen och ballongen fylls med saltlösning eller vatten. Ballongen pressar livmoderhalsen, vilket leder till expansion. Under dagen utvärdera resultatet. Men övning visar att i ungefär hälften av kvinnor med graviditet efter graviditeten, har Foley-katetern intagit bara smärta.

Laminaria pinnar - torkad tång ca 6 cm i längd. Bredden på dem är annorlunda, och vilka spisspinnar att välja, bestämmer doktorn beroende på hur mycket livmoderhalsen i livmodern är redo för födelseprocessen och hur bred livmoderhalsen är. Det är där att pinnar introduceras, som, under inverkan av fukt, börjar svälla och expandera kanalen mekaniskt.

Alger ger dessutom en viss typ av prostaglandin, vilket också bidrar till att mjukna och öppna nacken.Efter en dag utvärderas tecknen och ett beslut fattas - att gå för att föda eller introducera mer kelp. Effektiviteten hos pinnarna är något högre än Foley-kateterets..

Läkemedel (Mifepriston, Miropriston) visar bättre resultateftersom det påverkar hormonerna, vilket dramatiskt sänker nivån av progesteron. Droger är också tvetydiga. I världens medicinska praktik används de för att avsluta graviditeten under den ursprungliga perioden (medaborta). Vi måste ta två piller med en skillnad per dag. Vanligtvis börjar arbetet inom 24-72 timmar.

Ibland kallar kvinnor felaktigt dessa läkemedelstimulering. "Mifepriston" stimulerar inte något, det påverkar inte sammandragningar. Det påverkar livmoderhalsen och förändrar hormoner.

Om sammandragningar inte påbörjas inom den angivna perioden är stimulering med administrering av oxytocinpreparat möjligt, men endast under förutsättning att läkemedlet fungerar och nacken är mogen (effekten av Mifepriston når 98%).

Användbara tips

På Internet kan du hitta många användbara tips om hur man tar när födelsedagen närmar dig om du inte kan vänta, men experter rekommenderar inte blint att följa det, eftersom även naturläkemedel och folkmedicin som rekommenderas att användas för livmoderhalsmognad kan vara farliga för moderen och fostret.

En eventuell impuls hos den framtida mamman för att bidra till att mildra och avslöja livmoderhalsen måste samordnas med sin läkare, annars kan följderna vara mycket tragiska. Endast en läkare kan noggrant bedöma födelsekanalens tillstånd och svara på frågan huruvida det är möjligt att använda ett eller annat botemedel.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa