Födelse i den 37: e gravidveckan

Innehållet

Födseln vid 37 veckors graviditet är inte så sällsynt. Enligt statistik föds upp till 10% av barnen mellan 36 och 37 fosterskapsveckor, och ännu fler barn föds i hela 37 veckor.

Vi kommer att berätta om egenskaperna hos en sådan släkt och möjliga konsekvenser i den här artikeln.

Läkarnas yttrande om termen

Förhållandet mellan obstetrikare till den 37: e veckan av graviditeten är mycket, mycket tvetydig. Detta beror på att denna term är gränslinje. Födselar som äger rum vid 36-37 veckor anses vara för tidiga och födda vid 37 hela veckor och flera dagar är redan normala, brådskande. Därför är det inte så viktigt hur ofta gestationsperioden bestäms. För det första kommer graden av mognad hos barnet.

Nästan en månad kvarstår vanligtvis före den etablerade födelsetiden, och detta faktum är väldigt skrämmande för framtida mödrar, eftersom de alla läser och vet om förtidens fasor. Men alla dessa fasor hotar inte troligt ett barn som är född 36-37 eller 37 veckor. Även om fostrets morfologiska omänthet diagnostiseras, kommer crumbs vikt och tillväxt och graden av utveckling att göra det möjligt att bygga ganska goda förutsägelser för framtiden.

Naturligtvis är det bättre för en baby att stanna i moderns livmoder i upp till 40 veckor, i extrema fall på rekommendation av WHO, upp till 39 veckor, eftersom dessa sista dagar är mycket viktiga - barnet ökar tyngd på grund av tillväxten av subkutan fettvävnad och ackumulerar ytaktiva ämnen i lungorna.

Den första faktorn är viktig så att barnet efter barnets födelse kan behålla värmen utan problem, och den andra är för självständig andning, eftersom under andningsutvecklingen av lungorna andas inte barnet och tar emot syre från moderns blod.

Det menas att Toppmängden ytaktivt ämne når under hela 39 veckors graviditet. Därför är födelse två veckor före detta datum naturligtvis riskabelt, men inte så mycket så att modern medicin inte kan klara av uppgiften att rädda barnet. I det överväldigande flertalet fall är allt klart bra.

Barnets utveckling och skick

Vid den 37: e veckan av graviditeten ackumulerar barn aktivt subkutant fett. Baby varje dag blir tyngre med ca 50 gram. I genomsnitt väger barnen från 2 200 till 3 000 gram och är ungefär 47-48 centimeter långa. Just nu är den ursprungliga bildningen av immunsystemet.

Externt ser barn ut som nyfödda, men bara tunnare. Förekomsten av lanugo (jungfru på huden), om barnet är födt under denna period, är sällsynt. Om förlossningen börjar, kommer barnet att födas i den position där det fanns i livmodern under de föregående dagarna - omvändningen är inte längre möjlig, eftersom fostret har blivit för stort för detta.

Vid vecka 37 fullbordas processen för myelinering av nervändar, och därför är barnets nervsystem, även om det inte är helt format, redan fullt funktionellt. Det finns alla reflexer, han kan suga, svälja, ta tag i.

En respiratorisk reflex utvecklas, men det är möjligt att mängden ytaktivt ämne inte räcker till för korrekt andning, och då behöver barnet återupplivningsvård.

Interna organ har länge bildats och fungerar redan (med undantag för lungorna), men tecken på morfologisk omänthet kan mycket väl vara närvarande - organens storlek och vikt ligger fortfarande under norm. Några pojkar i den här perioden är födda med testiklar som ännu inte har fallit ner i pungen.

Barnens lönsamhet vid vecka 37 uppskattas som villkorad. Prematuritet - i första graden. Det betyder att barnet formellt anses vara för tidigt eller morfologiskt omogent, men i avsaknad av patologier och komplikationer, kan det mycket väl omedelbart appliceras på bröstet, och kan också göra utan återupplivningsvård. (med en vikt över 2500 kilo, med spontan andning och normal termoregulering, liksom med alla reflexer).

Funktioner av födelseprocessen

För att födas i 37 veckor kan en kvinna börja spontant, sig själv, och det kan vara nödvändigt att stimulera eller genomföra en kejsarsnitt. Karaktärerna hos var och en av arbetets aktiviteter kommer att bero på villkoren för och varför förlossningen blev möjligt tre veckor före DA.

Oberoende arbetskraft kan börja antingen från sammandragningar eller från fostervätska. Orsaken till förtida arbetskraft kan vara en mängd olika sjukdomar och tillstånd hos den gravida. Ofta provar barnsjukdomar i njurarna, binjurarna, diabetes mellitus av olika slag, svår obstetrisk historia med flera aborter eller för tidiga födslar i det förflutna. Ofta ligger orsaken till överträdelsen av hormonella nivåer, insolvens och svaghet i livmoderhalsen.

Bland de som föddes denna vecka är många som har diagnostiserats med lågt vatten och lågt vatten, dubbel, trippel, gestos, kritiskt låg placering av placentan. högre sannolikheten att börja födseln i förväg och för de som är mycket nervös, upplever, är i ett tillstånd av långvarig stress, är engagerade i tungt fysiskt arbete, konsumerar alkoholhaltiga drycker eller röker. Brist på normal näring, vitaminer - är också en av orsakerna till tidigt arbete. Det märks att manliga barn förekommer oftare tidigare än tjejer.

Vid identifiering av komplikationer som hindrar ytterligare graviditet rekommenderar läkare leverans vid denna tidpunkt. Typiskt är sådana komplikationer hypoxi hos fostret i dekompenserad form, Rh-konflikt med uppkomsten av utvecklingen av hemotylsjukdom hos fostret, placentaavbrott och andra. Leveranser kan stimuleras av medicinering, men endast om livmoderhalsen har nått mognad.. Om det är omogent (vilket vanligtvis händer vid 37 veckors graviditet), anses en kejsarsnitt vara det bästa och säkraste alternativet.

Om den 37: e veckan av avloppsvatten eller vanliga sammandragningar börjar, kan kvinnan inte tveka och försöka beräkna något för att välja tidpunkten för att skicka till sjukhuset. Vid denna tidpunkt är reglerna olika: du måste gå till akutrummet vid ambulansen och inte vänta på fem minuters mellanrum mellan livmoderns spasmer.

Till en början kommer läkare att bedöma kvinnans tillstånd i arbetet och hennes bebis, och sedan bestämma vilken typ av förlossning som uppstår - hotande, början eller redan börjat. I de två första fallen kommer de att försöka förlänga graviditeten på sjukhuset i minst en vecka.

Vid födseln som redan börjat är processen oåterkallelig, det är nödvändigt att föda. Under sådana arbeten ökar sannolikheten för komplikationer vid något tillfälle med 30%, så den medicinska personalen kommer närmare att övervaka hur arbetsverksamheten utvecklas.

Om allt går enligt klassisk typ, kommer de inte att störa i denna process. Om sammandragningar inte är tillräckligt starka, är dilatation av livmoderhalsen långsam, ett beslut kan fattas om läkemedelsstimulering med oxytocin. Om däremot det finns snabba leveranser med intensiva och frekventa sammandragningar, kommer de att försökas sakta ner igen med hjälp av hormonpreparat och antispasmodik.

I avsaknad av effekten av aktiva obstetriska åtgärder utförs en akut kejsarsnitt i frånvaro av full arbetsaktivitet.

Inverkan på mor och foster

För tidiga födselar är farliga, främst för att de ofta uppstår med komplikationer.Vid födelsetiden kan barnet få en födelseskada om arbetsaktiviteten är snabb. Och vid normal arbetskraft är denna sannolikhet högre.

Efter födseln beror allt på hur mycket barnet har haft tid att gå ner i vikt och hur mycket det ytaktiva ämnet har producerat alveolerna i lungvävnaden. Om han väger 2500 kg finns det inga tecken på hypotrofi, då kommer han att kunna hålla sig varm utan hjälp. Om barnet lätt förlorar det, kommer han att visa sig vara i en speciell huva där den optimala temperaturen bibehålls under de första dagarna tills dess att mängden subkutant fett är tillräckligt för oberoende termoregulering.

Om lungvävnaden inte har mognat tillräckligt (risken vid 37 veckor finns kvar) kan nödsjukdom utvecklas - akut andningssvikt. I det här fallet kommer barnet att visa sig vara i intensivvård på en ventilator tills lungorna kan andas på egen hand.

Sannolikheten för att lungorna inte är redo för självständig andning vid denna tidpunkt är liten, men det är ganska verkligt, liksom riskerna för akut hypoxi och störningar i hjärncirkulationen.

Resuscitation vård kommer att ges i alla fall.. Oftast kan barn som är födda på den 37: e veckan räddas. Men konsekvenserna av sådana brott är inte föremål för förutsägelse, det beror helt på hur allvarlig överträdelsen kommer att vara och vilka delar av hjärnan kommer att drabbas av.

I bästa fall kommer följderna att uppvisa mindre neurologiska symtom, i värsta fall - totala och irreversibla anomalier i centrala nervsystemet - cerebral pares, hörsel och synproblem, pares, mentala och psykiska avvikelser i framtiden. Svåra konsekvenser hotar framförallt barn som är födda långt före deadline. När det gäller de födda i den 37: e veckan är det ganska sällsynt.

Vanligtvis anpassar sig barnen till nya existensförhållanden. Och här postpartum mamma kan vara komplicerat. Tidig leverans är farlig med ryggrad i livmoderhalsen och perineum, inflammatoriska processer i livmodern, och därför kommer särskild kontroll att upprättas för tillståndet av puerperalen.

Patientrecensioner

Enligt recensioner av kvinnor vars födelse började vid 37 veckors graviditet var de ganska svåra. Experter tror att det psykologiska tillståndet spelar en roll - kvinnan är mycket upprörd, oroar sig för barnet och kan därför inte koncentrera sig på den generiska processen och det rätta beteendet.

Efter att ha fött barn, kommer inte barnen direkt till alla. Vissa lyckas se barnet bara några dagar efter alla hot och risker för hans liv har gått. Med laktation uppstår vanligtvis inte problem, mjölken kommer i tid och i tillräcklig mängd..

Endast en liten andel av mödrarna indikerade att barnet hade problem med lungorna eller andra följder av omogenhet, genom vilken de överfördes från barnsjukhuset till barnhospitalet för vidare observation och behandling.

Om vad som händer med barnet efter födseln i 37 veckor, se den här videon.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa