Förberedelser för förlossning: allt du behöver veta gravid

Innehållet

Erfaren mamma vet att mycket beror på hur ansvarsfullt förberedelserna för födseln organiserades - delvis barnets födelseprocess och postpartumperioden. I en kvinnas kropp börjar alla organ och system förbereda sig för de kommande födelserna nästan från de första dagarna av den "intressanta situationen". Dessa är fysiologiska, hormonella, cellulära processer, vars uppgift är att säkerställa barnets bärande och efterföljande födelse. Inte mindre noggrannhet krävs förberedande arbete från kvinnan själv, som förbereder sig på att bli moder. I denna artikel kommer vi att beskriva hur man korrekt och korrekt förbereder sig för förlossning, vad som ska tillhandahållas.

Behöver jag förbereda mig?

Förberedelser för förlossning i förväg är viktigt av flera anledningar och förberedelserna bör utföras i flera riktningar. Födseln är alltid en stor stress, som ibland förhindrar en kvinna från att födas lätt utan tårar och skador. Ju starkare stressen är desto större är sannolikheten för generiska komplikationer. När frysta, i panik hos kvinnor som föder muskelklemmar som förhindrar barnets snabba födsel. På detta uttalande grundades många verk av forskare, läkare från hela världen, vilket ledde till att programmen "Födda utan smärta och rädsla", "Smärtlösa födelser" och andra uppträdde.

Ju mer avslappnad och säker en kvinna kommer att vara under graviditet och förlossning, ju mer korrekt, lätt och med minimal smärta kommer barnets födelse att passera.

Förberedelserna för förlossning ägnar stor uppmärksamhet åt obstetrikare i alla länder. I vissa fall är gravida kvinnor skyldiga att delta i kurser och skolor för kvinnor "i position". I Ryssland är kurser för framtida mödrar - det här är en rent frivillig sak, när man går in i obstetrisk institutionen, kommer ingen att begära ett intyg om att de förberedande kurser har slutförts. eller lita på orsaken till fallet - det är upp till kvinnan själv att bestämma.

I den generiska processen är många psykosomatiska faktorer: rädsla, rädsla, ovillighet att uppleva smärta, väntar på denna smärta, uppfattningen att det är obligatoriskt och oundvikligt kan väsentligt komplicera förlossningen. Medan rätt andning, kommer beredskapen i födelsekanalen och alla kroppens muskler att hjälpa till att få en baby snabbare. Välutvalda saker och dokument, ett rimligt organiserat utrymme hemma gör de första dagarna efter barnets födelse bekvämare för alla.

Många är intresserade av vem som behöver träna. Svaret är ganska enkelt - någon gravid. Men i större utsträckning - primiparösa, gravida tvillingar eller tripletter, kvinnor som föder ett andra eller tredje barn efter en lång tillfällig paus, liksom de som väljer partnerfödda.

Utbildningen omfattar träning, vissa specifika förfaranden och psykologisk träning.

Och vi bör inte glömma den praktiska sidan av frågan - rätt saker för moderen och barnet har inte stört någon än.

Klara sig fysiskt

Fysisk skicklighet för delurienten är mycket viktig. Kvinnor med låg muskelton, med fetma, lider ofta av komplikationer vid förlossning och tidig postpartumperiod, så förberedelserna av muskler bör ske från början av graviditeten och bättre innan det sker.Några, ser två remsor på provet, vägrar avsiktligt att besöka gymmet och andra fysiska aktiviteter, sluta gå och tro att för det ofödda barnet är det mödrares tillstånd som är mest föredraget. Men denna åsikt är felaktig. Att förbereda kroppen för förlossning som ligger på soffan är omöjlig.

Ingen kräver att en kvinna ska sätta olympiska journaler och orimlig fysisk aktivitet. Under graviditetens första trimester, som anses vara den största risken, anses det i allmänhet vara bättre att minska belastningen till ett minimum, men inte helt överge det - förstärkning av gymnastik, att gå till fots kommer att vara till nytta för alla gravida kvinnor, även om kvinnan inte var förlovad.

För gravida kvinnor finns det speciella fysiska grupper - de arbetar vid poolerna, i de flesta sportcenter. Du kan delta i en grupp med andra framtida mammor. Särskilt användbar för att förbereda muskler för förlossnings yoga och Pilates. Förutom ovärderliga fördelar kan det vara bad och vatten aerobics. Att vara i vattnet hjälper barnet att ta den rätta positionen i livmodern.

Eventuell övning i vatten eller på land bör vara jämförbar med graviditeten. En kvinna bör inte tröttna, belastningen ska inte vara en börda, orsaka muskelsmärta eller obehag. Till fysisk träning kan tillskrivas och respiratoriska tekniker som bidrar till avkoppling under födseln, en ökning i blodflödesintensiteten, förebyggande av hypoxi vid förlossningen.

Korrekt andning underlättar inte bara uppgiften att förlossa, utan minskar också smärta under arbetsbesvär. Det är på respiratoriska tekniker att alla program av "Födsel utan smärta och rädsla" är baserade idag.

På rätt andningsteknik sköt en hel del video.

Moral beredskap

Psykologisk prenatal preparat är mycket viktigt. Ofta är det rädsla som blir orsaken till avvikande arbetskraft, svaghet i arbetskrafterna. Bekämpa rädsla och oro är viktigt för att födseln går bra och snabbt. Den största svårigheten ligger i att flickan nästan från barndomen hamras i huvudet som ger upphov till smärta och är svårt. Det finns sådana scener i filmer, det finns negativa exempel i litteraturen, även i klassiska barns sagor, där drottningen dör under födseln utan att drabbas av en pang. Som en följd bildar en tjej, en tjej, en kvinna ett stabilt block som startar djurskräcks processer före förlossningen.

Det här låter konstigt, men det finns nästan inga smärtreceptorer i livmoderns vävnader, så födelsemärta förekommer bara i kvinnans huvud. Ju mer hon är rädd, desto mer smärta kommer att vara - det här är grundregeln för hypnoterapi före födseln, som praktiserades i Sovjetunionen, och nu är metoderna för psykologer och psykiatriker baserade på det.

Det är dumt att kräva bestämning av en specialstyrkets underrättelsetjänsteman och samma höga smärttröskel från en gravid kvinna. Men psykologer i förlossningskliniker, psykoterapeuter på alla kliniker, offentliga eller privata, kan lugna en kvinna och förmedla henne hypnosprinciperna. Du behöver bara kontakta. Och ju desto bättre är det, eftersom den snabba kursen av psykologisk förberedelse under tredje trimestern inte är lika effektiv som planerad lång förberedelse.

  Du kan göra psykologisk träning och självständigt, och du behöver veta vad den är gjord av.

  • Studien av teorin - processerna och stadierna, allt som handlar om förlossning. Hur är slagsmål, försök, hur man beter sig i ett eller annat stadium, hur man andas, när och varför, när man ska trycka och när man ska koppla av. Ju bättre en kvinna är teoretiskt grundad, ju bättre hon beter sig i ett leveransrum. När du studerar teorin måste du använda material från tillförlitliga källor och undvika att läsa kvinnors forum där informationen ofta inte är sann. Dessutom har en gravid kvinna absolut inget behov av andras negativa berättelser och exempel.Du kan fråga obstetrikern-gynekologen i förlossningskliniken för att ge råd om valet av litteratur. Läkaren kommer alltid att ge råd om vilka böcker för gravida kvinnor som är mest användbara i ljuset av att förbereda sig för födseln.
  • Hörselträning. En kvinna som upprepar sig varje dag att allt kommer att bli bra, kommer definitivt att tro på det. Detta förtroende kommer att ge sinnesro. En kvinna kommer inte att uppfatta arbetets start som en katastrof och förlossning som en prövning. Födseln är ett förfarande som närmar sig ett möte med en älskad och efterlängtad bebis, och inte alls "naturens hån av kvinnokroppen". Kroppen på varje kvinna på planeten har allt du behöver för att få en bebis. Detta bör inte glömmas bort. Lita på din egen kropp och förtroende för ett positivt resultat är hälften av framgången.
  • Ändra idéer om smärtor i födseln. Ovanstående sägs att smärta har ett psykogent ursprung, vilket innebär att det kan minimeras med korrekt psykologisk förberedelse. Den naturliga processen med förlossning är inte en sjukdom, inte en nödsituation. Här är användbara metoder för andning vid förlossning, till exempel andning enligt korv, liksom andra metoder för naturbedövning, som lärs i kurser.
  • Simulering av situationen. En kvinna i egen fantasi kan förlora sin egen förlossning många gånger - för att föreställa sig hur hon uthåller sammandragningar, hur man trycker på hur en baby är född. Samtidigt är det viktigt att föreställa sig allt från en positiv synvinkel. Man tror att någon kvinna är mentalt kunna programmera sitt eget arbete. Att vänta på smärta och fasan leder till smärtsam, svår och lång arbetskraft. En ljus och positiv inställning till en helt naturlig process leder till en lämplig verklighet.
  • Partnerskap förlossning. Födseln med en assistent bland släktingar och nära människor, som kvinnan litar på, ökar bekvämligheten att stanna kvar i församlingskammaren och arbetshallen. Om beslutet fattas om gemensam förlossning, måste du börja träna, både psykologiskt och fysiskt. En kompis i matsjukhuset kan vara mycket användbart - han kommer att massera mellan sammandragningar, påminna dig när och hur man andas och hjälpa dig att ta det bästa stället för att underlätta överföring av sammandragningar.
  • Lita på den medicinska personalen. En mycket stor psykologisk effekt på en gravid kvinna placeras på en läkare som kommer att föda eller göra en planerad kejsarsnitt. Om en kvinna helt litar på en medicinsk specialist minskar stressnivån under sjukhusvistelsen tiofaldigt. Därför är det viktigt att välja läkare med vilken det inte blir skrämmande att gå till sjukhuset eller operationsstugan.

  Det är viktigt! Om du självständigt sätter dina tankar och känslor i ordning, är det nödvändigt att vända sig till en psykolog. I förlossningskliniker, vid förlossnings sjukhus och perinatala centra är biståndet från sådana specialister helt gratis.

  Villighet mot födelsekanalen

  Under fysiologiskt arbete är belastningen på bäckensbottensmusklerna alltid otroligt hög. Kegel gymnastik komplexet kommer att bidra till att minska risken för skador på perineum, tårar och svag dilatation av livmoderhalsen. Övningar för att stärka bäckenbotten bör ske med doktors tillåtelse. Om en kvinna inte har livmoderhalsbrist, hotat missfall eller för tidig födsel, kan en obstetrikare-gynekolog låta henne träna ett sådant komplex.

  Kegel övningar är en uppsättning muskler övningar för musklerna i slidan och bäcken golvet, liksom för muskler och sfinkter av anus. Det bidrar till att stärka motsvarande muskler och är ett utmärkt förebyggande av tårar och postpartum hemorrojder.

  För beredning av födelsekanalen under tredje trimestern, speciellt under de sista dagarna före födseln rekommenderas det genomföra lätt massage med naturlig olja, som kommer att omfatta massera de yttre könsorganen för att öka hudens och musklernas elastisitet i perineum.

  För att slappna av i livmoderhalsen runt 2 veckor före födseln rekommenderas några gravida kvinnor att ta "No-Shpu". Denna effektiva antispasmodiska hjälper halsen att bättre förbereda sig för generisk avslöjande.

  Mammary körtlar och kommande utfodring

  Så att efter barnets födelse finns det inga problem med utfodring, rekommenderar experter att förbereda bröstkörtlarna i förväg. Bröstförberedelse bör vara ett obligatoriskt förfarande, det kan tas hemma, självständigt, eftersom sådan förberedelse i sig inte är svår. Naturligtvis kan en kvinna inte påverka tidpunkten för ankomsten av permanent mjölk. Denna process orsakas av produktionen av hormonprolactin. men att förbereda dina egna bröstvårtor för amning - den framtida modernens uppgift. Sprickor, smärtsamma sår på bröstvårtorna, stoppar ofta processen med att mata barnet till händelsen ganska smärtsamt. För att förhindra dem rekommenderas en kvinna att närma sig brösthygien ordentligt även under graviditeten, speciellt när råmjölk börjar produceras.

  Det är nödvändigt att tvätta brösten med varmt vatten, utan tvål, minst två gånger om dagen. Stödbälte för gravida kvinnor kommer att underlätta de obehagliga tunga känslorna som följer med ökningen av antalet bröstkorgar i bröstkörteln som bär barnet.

  För att stärka bröstkörtlarna som en del av deras förberedelse rekommenderas det att ta en kontrastdusch dagligen och bära linjer i brödet.

  För tips om att gnida bröstvårtor med en grov handduk, massera dem, behöver du rådgöra med en läkare. Överdriven stimulering av bröstvårtor leder till en ökning av nivån av oxytocin i kroppen, vilket kan orsaka för tidigt arbete. I sovjetperiodens obstetriker ägde sådana rekommendationer faktiskt rum och användes huvudsakligen i de sena graviditetsstadierna. Moderna obstetrik har en något annorlunda syn på denna fråga - du kan bara förbereda bröstvårtor med massage och stimulans för kvinnor som har graviditet utan komplikationer eller patologier.

  Teknik för att fästa ett barn i bröstetom en kvinna ska föda en förstfödd, är det också värt att utforska på förhand. Den medicinska personalen har inte tillräckligt med tid i varje modersjukhus.

  Det är alltid lättare för dem som är alternativa med att sätta ett barn in - det finns en lämplig erfarenhet. Aktiv förberedelse av bröstet för kommande amning rekommenderas att engagera sig tidigare än den 38: e graviditetsveckan, medan hygienkrav för bröstvård är i kraft från de första månaderna av graviditeten.

  Vad lärs kurserna?

  Gratis kurser för gravida kvinnor - det här är inte en händelse för en tickning, som vissa människor tror. Det här är ett utmärkt tillfälle att fråga alla de ömma frågorna inte till ansiktslösa rådgivare på Internet, men riktiga kandidater. Obstetrician-gynekologer, barnläkare, neonatologer, psykologer och specialister i sociala tjänster för befolkningen utför klasser i skolan för att förbereda sig för förlossning.

  Träning i sådana kurser är således mångfacetterad och mycket intressant. Kvinnor berättas hur födseln börjar, hur kontraster utvecklas, hur man lättar dem, hur man beter sig i processen att försöka, hur den tidiga återhämtningsperioden efter födseln går, vilka rekommendationer som bör följas för att göra rehabilitering lättare och snabbare.

  Barnläkare och neonatologer kommer att prata om hur man bryr sig om en baby under de första dagarna av sitt liv, hur man matar en baby, hur man hanterar ett navelsträng och förhindrar blöjautslag. Psykologer hjälper till att stämma positivt i födseln och undvika postpartumdepression och socialtjänstexperter kommer att ge råd om familjerelaterade förmåner och betalningar i samband med barnets födelse och berätta hur snabbt de ska ordna dem.

  Om partnerleveranser planeras måste båda parter delta i klasserna. Om mannen förväntas vara närvarande, kommer han att träna för att göra en avslappnande massage för sin fru. Effektiva föreställningar kommer att visas för partnerfödda, där en kvinna kan vänta ut en annan arbetskrakt. Förutom på kurserna kommer partnern att få en förteckning över prov och undersökningar som måste göras för att få ingå i kvinnan på sjukhusväggarna. Föreläsningar hålls både på dagtid och på kvällarna, det är bekvämt att delta i dem både för dem som arbetar eller studerar, och för dem som redan är på mammaledighet och har gott om ledig tid.

  Hur man väljer ett sjukhus?

  Tidigare hade kvinnor inte rätt att välja, en kvinna i arbetet var inlagd antingen på mammalsjukhuset på bosättningsorten eller på mammens sjukhus i tjänst om det levererades av ambulans. Sedan 2006 har varje gravid kvinna rätt att självständigt välja ett modersjukhus eller ett perinatalt centrum där hon vill föda barnet. Sådan rättighet stöds av ett födelsebevis. Han ges ut i förlossningskliniken där en gravid kvinna iakttas tillsammans med sjukskrivning när hon är på mammaledighet.

  Om födseln är planerad mot avgift, är det inte nödvändigt med ett generiskt intyg. En kvinna kommer att kunna förhandla om förhållandena med ledningen av det valda modersjukhuset självständigt. - Ett kontrakt för betald sjukvård innebär vanligen att en viss läkare eller barnmorska är närvarande vid födseln, en överlägsen kammare före och efter leveransen, användningen av epiduralbedövning som inte beror på vigselns vittnesbörd, närvaro vid födseln av en partner, fria besök av puerperalen i en separat låda med släktingar.

  Samma tjänster, med undantag för fria besök av släktingar och VIP-kammaren, kan erhållas gratis, men under förutsättning att obstetrikern är i tjänst på dagen då födseln börjar och närvaron av partnern kommer att tillåtas av sjukhusledningen. När man väljer ett modersjukhus, kan en kvinna styras av egna preferenser, recensioner av andra gravida kvinnor och puerperor.

  Det gör inte ont för att besöka den valda obstetriska institutionen och klargöra följande frågor:

  • Villkor för prenatal och postnatal vistelse - vilka kamrar, hur många platser där badrummet är beläget och om det är dusch
  • Barns vistelseförhållanden - Född med mödrar eller separata.
  • kvalifikation av läkare och förlossningsläkare, kvalifikationer av barnläkare, anestesiologer;
  • utrustning och utrustning - finns det någon nödvändig utrustning på mammalsjukhuset för att hjälpa barn och mödrar vid oförutsedda farliga komplikationer?

  Tänk på sjukhusets avstånd från bostadsorten - tänk på släktingar, eftersom de besöker dig nästan dagligen.

  I det valda modersjukhuset behöver du skriva ut växelkortet efter 30 veckors graviditet. Förutom en kvinna kommer det att ge ett meddelande om vilka dokument och saker du behöver samla in med dig för sjukhusvistelse.

  Samlar saker

  Det finns universella listor över saker till sjukhuset, men i varje obstetrisk institution kan listan över tillåtna föremål variera. Var därför säker på att fråga personalen på det valda sjukhuset, vad du behöver och vad du inte behöver tas med dig till en viss institution.

  I genomsnitt är listorna ganska lika. Väskan i den klassiska versionen består av tre grupper av saker:

  • För förlossning - listan är individuell
  • För kvinnor i postpartumperioden. Tvättade tofflor, en nattklapp, ett pack av puerperal kuddar, en badrock, en kopp och en sked, samt toalettpapper, tvål, tandborste och tandkräm behövs vanligtvis för att bo i moderskapssjukhuset.
  • För barnet. För barnomsorg måste du ta de minsta blöjorna för nyfödda, pulver, babykräm, flera västar och glidare eller blöjor gjorda av naturtyger. En bröstpump kan också vara användbar.

  Den uppsättning nödvändiga dokumenten är alltid densamma oavsett det valda modersjukhuset. Den innehåller:

  • pass;
  • policy;
  • födelseintyg
  • utbyte kort;
  • medicinsk kort från kliniken (om det finns samtidiga kroniska sjukdomar);
  • associerat hälsointyg för partnerns födseln.

  Några obstetriska sjukhus kräver också en kopia av sjuklistan, kvinnan som överlämnade originalet, när hon går på mammaledighet, till kontokontoret på arbetsplatsen.

  Nyligen har läkare rekommenderat starkt att kvinnor tar ett par medicinska kompressionströjor med dem för att föda för att förhindra komplikationer med kärl och vener i nedre extremiteterna. Det är viktigt att du inte glömmer din mobiltelefon och laddare till det, du kan också ta en bok eller tidskrift för att skicka ledig tid med fördel.

  Om det finns en kejsarsnitt

  Vid sjukhusvård före en planerad operation, om det visas, måste du bli allvarlig. Hänvisningen till barnsjukhuset behöver ordnas vid den 38: e gravidveckan, eftersom själva operationen utförs efter 39 veckor.

  Det är nödvändigt att gå till sjukhuset i förväg, för före operationen är en kvinna noggrant förberedd på modersjukhuset - de gör de nödvändiga undersökningarna, testerna, välja anestesimetoden.

  Till listan över saker för en kvinna som skickas för en planerad operation, var noga med att lägga till en engångs rakhyvel, engångsblöja och kompressionstrumpor av den andra graden av kompression. Om så önskas kan en kvinna också köpa och ta med sig ett postpartum postoperativt bandage, vilket underlättar återhämtningsprocessen efter en mammografisk intervention.

  Användbara tips

  När man förbereder sig för den kommande födelsen måste en kvinna nödvändigtvis utnyttja stöd från den behandlande läkaren, med vilken hon är registrerad. Han måste vara helt tillförlitlig. Endast han kan svara med stor precision att en viss gravid kvinna kan dricka från huvudvärk, om det är nödvändigt att dricka avkok av hallonblad och andra innan hon föder henne.

  "Dowry" för barnet, många försöker samla i förväg. Denna förberedelsepunkt måste verkligen ges särskild uppmärksamhet. Men allt måste ske på förhand så att det inte händer att kvinnorna i de sista dagarna före födseln, i stället för att slappna av, kommer att springa runt barnens affärer.

  Enligt kvinnor, efter lämplig planerad träning, som täcker alla dessa aspekter är det lätt och till och med märkbart tystare att gå till modersjukhus än spontant i hopp om ett bra resultat. Naturligtvis är det omöjligt att förutse alla möjliga situationer, alla möjliga komplikationer i förväg - varken läkaren eller den gravida kvinnan. Men en kvinna borde komma ihåg det viktigaste - hon är i säkra händer. Om något går fel, kommer hon definitivt att bli hjälpt. Modern medicin är på en ganska hög nivå, så spädbarn och kvinnlig mortalitet under födseln är nu extremt låg, och andelen komplikationer minskar.

  Vad tycker Dr Komarovsky om att förbereda sig för förlossningtitta i hans överföring.

  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa