Harbinger leverans vid 36-37 veckor av graviditeten

Innehållet

36-37 veckors graviditet är vanligtvis associerad med början av den aktiva beredningen av kvinnokroppen för den kommande födelseprocessen. Denna förberedelse är omfattande och global, ett stort antal förändringar inträffar i den framtida moderns kropp, vars syfte är att underlätta uppkomsten och framgångsrik framsteg av arbetskraften.

I den här artikeln kommer vi att prata om hur föregångare till arbete kan vara i veckan, liksom huruvida förekomsten av prekursorsymptom är normal en månad före födelsedatum.

Funktioner av nuvarande term

36-37 veckor av graviditet öppnar ett nytt skede i den förväntade moderens liv. En prenatalperiod startar, under vilken en stor intern förberedelse för den kommande reflekterande födelsepersonen börjar. Var inte rädd även om arbetet börjar vid 37 veckor kommer barnet att betraktas som heltidsberoende, och förlossningen själva kommer inte att betraktas som för tidig, som vid 37-38 veckor.

Födseln vid 35-36 veckor och 36 veckor är dock fortskridande och kan förknippas med vissa risker för mamman och barnet.

Fram till det beräknade datumet på 36-37 veckor är det fortfarande cirka 3 veckor, och därför är det dags att avsluta alla viktiga saker och anpassa sig till barnets lätta födelse. emellertid PDR - termen är inte obligatorisk, och endast var 20: e barn visas på denna dag. Resten av barnen föredrar att födas antingen tidigare eller senare än det datum som anges i gravidens medicinska kort. Om födelsen kommer först, då finns det en chans att barnet kommer att dyka upp efter den 40: e veckan, och om den andra eller tredje ska det förstås att barnet kan "be om" ute på någon dag i veckan eller nästa vecka.

Kvinnor under den pågående graviditetsperioden väntar vanligtvis otåligt på tecken som borde förekomma i början av barnets födelse. Det blir svårare att ha en graviditet varje dag, och därför är en viss otålighet hos den framtida mamma ganska förståelig.

Det är den här veckan för många som blir en "vändpunkt". Om det tidigare var svårt att andas, revbenen värras, plågad av halsbränna, kan den aktiva förberedelsen av kroppen denna vecka ge trevliga överraskningar. Det blir mycket lättare att andas, eftersom många har full mage under hela 36 veckorna.

Vanliga symptom

Som redan nämnts kan huvudsymptomen i veckan vara en förändring i buken och en minskning av livmoderns höjd. Detta beror på det faktum att barnet upptar den rätta "prestarting" -positionen i livmodern: den går ner och pressar huvudet mot den inre halsen och därigenom sätter ytterligare tryck på livmoderhalsen, som också börjar mogna.

Vid 36 veckor sänks buken vanligtvis i primiparas. Kvinnor som bär ett andra eller tredje barn under hjärtat markerar normalt en sådan precursor endast en vecka före födseln eller till och med ett par dagar innan processen börjar. därför om inte den första förlossningen kommer, och under den nuvarande perioden har barnet tappat, du bör vara extremt försiktig, barnfödsel kan börja när som helst. Primiparous med en sänkt mage kan bära barnet perfekt i ytterligare 3-4 veckor.

Att vänta på abdominal prolaps är inte värt det om graviditeten är multipel, om polyhydramnios detekteras eller fostret är på fel sätt.

Utelämnandet anges av:

 • förändring i buken
 • lättare andning, minskning av dyspné
 • frekvent urinering på grund av fetalt huvudtryck på blåsan;
 • ökad smärta i skönhetsledet, i bäckenbenen.

Vid vecka 37 är rörelsen mindre.De är inte lika aktiva som tidigare men fortfarande framtida Mamma måste räkna rörelserna i hennes smulor. Om de är mindre än 10 på en halv dag ska du definitivt informera din läkare.. Ett tecken på snabb förlossning anses inte vara mindre fosteraktivitet vid denna tidpunkt, orsaken till detta beteende hos barnet ligger i kraftigt kramper, eftersom det upptar hela livmoderhålan. Prenatal "lugn" i magen, när barnet minskar aktiviteten till ett minimum på grund av behovet av att ackumulera styrka och energi för födelseprocessen, börjar vanligtvis 1-2 dagar före arbetets start.

Den här veckan kan en kvinna vara uppmärksam på att stärka träningen. De är oregelbundna och kortvariga spänningar i livmoderns muskler. Detta är inte förlossning, det är lätt att klara av dem - du kan ta en dusch eller dricka ett piller "No-Shpy", ändra kroppspositionen, gå en promenad, träna andningsövningaroch kampen kommer att minska.

För fleråriga träningspraktik börjar vanligtvis en vecka före barnets födelse. I primiparösa personer kan de observeras från den 20: e gravidveckan. Falska sammandragningar, oftare än tidigare, bör inte skrämma den förväntade mamman - i livmodern och det endokrina systemet finns det många fysiologiska processer med vilka detta fenomen är associerat. Förberedelsen av livmoderhalsen börjar denna vecka. För vissa är det redan på gång, och vissa måste fortfarande känna de stickande, stickande insidan, värkande känslor i nedre delen av ryggen.

Från vecka 37 börjar en obstetrikare-gynekolog vid veckotillträdet att bedöma graden av mognad i livmoderhalsen. Det bör börja mjukna, förkorta från 3 till 1-1,5 centimeter. Cervical kanalen börjar öppna något. För multipar mognadsprocessen går snabbare och känslor kan vara helt frånvarande. Tecknen och prekursorerna för snabba leveranser är väldigt individuella.men det är därför denna vecka kan kvinnor börja somna och vakna ofta, uppleva en oförklarlig oförklarlig ångest, humörsvängningar - allt detta är effekten av hormoner, vars förhållande i kroppen redan har börjat förändras.

Ofta blir en kvinna i den 37: e gravidveckan plötsligt aktiv och börjar städa upp, göra en skift, efterfrågan från sin man att snabbt ersätta ljuskronan, tapeter och flytta kylskåpet till ett annat hörn. Detta är en manifestation av en gammal djurinstinkt, som kallas "nesting syndrome". Hos många djur börjar kvinnorna intuitivt skapa bättre förhållanden i boet eller hålet som hjälper barn att överleva efter att de är födda.

Det faktum att förlossning kan inträffa inom några dagar, kan indikera utmatning av slempluggen. Från livmoderhalscancern står en gelatinös mjölkaktig eller gulaktig koagel, som normalt kan innehålla streck av blod.

Om urladdningen plötsligt blir vattnig och deras mängd ökar, särskilt efter att kvinnan ligger och står, bör du misstänka läckage av fostervätska och även rådgöra med en läkare.

Några dagar före födseln minskar en kvinnas vikt med 2-3 kg, vilket beror på frisättningen av överskott av intercellulär vätska som har ackumulerats under verkan av progesteron. Halten av detta hormon reduceras till födseln. Dessutom är kroppen ofta självrengörande: illamående och diarré kan uppstå, aptit försvinner.

Vad händer i kroppen?

För att förstå varför prekursorerna förekommer eller varför de inte finns på den nuvarande tiden, behöver du veta vilka interna processer som är kopplade till dessa externa tecken.

 • Först av allt, hormonella förändringar. Progesteronproduktionen minskar. Detta hormon uppfyllde sin uppgift - bidrog till fostrets bär, dess näring, avslappning av livmoderns muskler under graviditeten. Nu försvinner behovet av det. Det ersätts av oxytocin, som produceras av placenta och hypofys samt relaxin och östrogener.Oxytocin verkar på livmoderens receptorer, under verkan av detta hormonsubstans, kommer det kvinnliga reproduktionsorganet att börja komma ifrån när tiden kommer för arbetets start. Relaxin slappar av livmoderlederna, könsorganet, för att underlätta barnets passage. Östrogener skapar en gynnsam hormonell bakgrund för syntesen av prolaktin, utan vilken amning som blir omöjlig.
 • Livmodern minskar gradvis mängden överskott av nervfibrer., ett speciellt protein syntetiseras i livmoderns celler, actomyosin, vilket kommer att ge den nödvändiga myometrin för sammandragning under verkan av oxytocin. Livmoderhalsen mjuknar och börjar expandera.
 • Byter arbete i centrala nervsystemet - Hjärnans excitabilitet blir lägre (den naturliga smärtlindringsmekanismen), och ryggmärgens excitabilitet och känslighet ökar tvärtom.
 • Placenta åldras snabbt. Denna process började efter 35 veckor och är redan i full gång. Var inte rädd för detta. Till och med en mogen placenta kan ge barnet allt som behövs fram till födelsestidpunkten.

Alla dessa faktorer och skapa en klinisk bild av de så kallade föregångarna till förlossning.

Eventuella komplikationer

Utseendet på mer än två harbingrar vid vecka 36-37 är en anledning att gå till läkaren utanför besökschemat. Förlossning vid 37 veckor är normalt, men det blir bättre om barnet stannar lite längre i livmodern. Läkare har möjligheter och metoder för att förlänga graviditeten, om det finns ett hot om förlossning. Om födseln redan har börjat, finns det inget sätt att förlänga födseln.

Var noga med att ringa en ambulans när:

 • urladdning av vatten
 • Utvecklingen av regelbundna anfall med ett intervall på en till fem minuter;
 • utseende av blödning.

Du bör också förstå att diarré och illamående kan vara inte bara harbingers, utan också tecken på infektion eller förgiftning. Kvinnans svar är vanligtvis tydligt demonstrerade - föregångare sällan "gör misstag", men det blir bättre om den förväntade mamman diskuterar sin natur med sin läkare.

Mer information om harbingers av förlossning vid 36-37 veckor av graviditeten finns i nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa