No-shpa för barn

Innehållet

Smärta är ett vanligt problem hos både vuxna och barn. Ibland är de orsakade av glatt muskelspasmer och sedan används antispasmodika för behandling. En av de mest kända drogerna i denna grupp kan kallas No-shpu. När är detta läkemedel ordinerat för barn och vid vilken dos?

Släpp formulär

No-shpa presenteras i apotek i två former:

 • tabletter som har en grön gul eller gul-orange färg, en konvex rund form och på ena sidan har "spa" -stämpling. Sådana tabletter förpackas i blåsor av 6, 10, 12 eller 24 stycken, så från 6 till 30 tabletter säljs i en låda. Dessutom frigörs läkemedlet i plastflaskor innehållande 60 eller 100 tabletter.
 • ampuller, innehåller en klar gulgrön lösning som är avsedd att injiceras i en muskel eller för intravenösa injektioner. En sådan ampull av mörkt glas innehåller 2 ml av läkemedlet, och i en förpackning finns 5 eller 25 ampuller.

Dessutom framställs läkemedlet under namnet No-spa forte. Sådana tabletter skiljer sig i form (de är avlånga), graverade på ena sidan ("NOSPA" är skrivet på dem) och mängden aktiv ingrediens (den finns i en dos av 80 mg per 1 tablett). I annat fall är detta läkemedel identiskt med No-shpa-piller, både i sammansättning och i indikationer och försiktighetsåtgärder.

struktur

Huvudkomponenten i båda formerna av non-shpy är Drotaverin Hydrochloride. En tablett innehåller detta ämne i en dos av 40 mg. Samma mängd Drotaverinum finns i en ampull, det vill säga mängden av en sådan ingrediens i 1 ml är 20 mg.

Dessutom är laktosmonohydrat, majsstärkelse, talk, povidon och magnesiumstearat närvarande i den fasta formen av läkemedlet. Lösning Injektionsvätska för injektion utöver drotaverin inkluderar sterilt vatten, 96% alkohol och natriumdisulfit.

Princip för verksamheten

Den viktigaste ingrediensen i No-shpy har en uttalad antispasmodisk effekt på glatta muskler. Resultatet av denna effekt är avslappningen av släta muskler som finns i väggarna i magen och tarmarna., såväl som i urinvägarna och gallvägarna. På grund av sådan avslappning elimineras smärtssyndromet som orsakas av spasmer.

Den terapeutiska effekten är associerad med inhiberingen av ett visst enzym som är ansvarigt för minskningen av släta muskler i dessa organ.

Dessutom har No-shpy någon effekt på kärlen, på grund av vilken de expanderar, vilket har en positiv effekt på blodtillförseln till vävnaderna.

Intagade tabletter absorberas snabbt och börjar agera efter ca 30 minuter. Effekten efter införandet av lösningen intramuskulärt framträder efter 3-5 minuter. Den maximala mängden drotaverin bestäms i blodet 45-60 minuter efter administrering. Kombinerat med plasmaproteiner överförs läkemedlet till glatta muskelceller. Efter fullständig metabolisk omvandling i levern lämnar läkemedlet kroppen i 72 timmar, huvudsakligen med urin och gall.

vittnesbörd

No-shpu är föreskrivet för att eliminera spasmer vid sådana sjukdomar:

 • Kolecystit.
 • Kolangit.
 • Pericholecystitis.
 • Blåskatarr.
 • Gastrit.
 • Gallkolik.
 • Irritabelt tarmsyndrom.
 • Pyelitis.
 • Enterit.
 • Spastisk kolit.
 • Tarmkolik.
 • Magsårstarm.

Dessutom är läkemedlet ordinerat för huvudvärk, kräkningar, torrhosta (till exempel med laryngit, läkemedlet ges före sänggåendet), liksom för tandvärk.

I barndomen är No-spa mycket populärt med blodkärl och vid höga temperaturer ("vit" feber).

Detta tillstånd, som manifesteras av frossa, hudfärg och kyla mot extremiteterna, kan vara komplicerat av feberkramper, därför är en kombination av flera läkemedel - en antipyretisk, en antispasmodisk och ett antihistaminläkemedel förskrivet som akutvård. Och bland alla antispasmodiska droger faller valet ofta på No-shpu, som det mest effektiva och säkra läkemedlet.

Från vilken ålder utses?

No-shpa-tabletter, enligt anvisningarna för denna medicinform, tillåtet för behandling av barn äldre än 6 år. I anmärkningen till ampullerna noteras att läkemedlet är kontraindicerat hos barn på grund av bristen på en tillräcklig bas av kliniska studier som bekräftar säkerheten för detta läkemedel i barndomen. I praktiken föreskriver läkare emellertid injektioner och tabletter för patienter som är äldre än ett år.

Om ett barn är skyldigt att genomgå behandling föreskrivs emellertid andra läkemedel, till exempel Papaverine, som är tillåten från 6 månaders ålder.

Kontra

Men siloen används inte om barnet:

 • En allvarlig patologi av njuren, nedsatt excretionsfunktion.
 • Diagnosiserad med svår hjärtsvikt.
 • Det finns intolerans mot någon av komponenterna i tabletterna eller lösningen.
 • Revealed en allvarlig kränkning av levern.

Den fasta formen är inte heller föreskriven för ärftliga patologier av kolhydratabsorption. För vuxna rekommenderas inte läkemedlet för amning. Om patienten har lågt blodtryck, ge No-shpu försiktighet, eftersom det finns risk för kollaps.

Använd inte tabletter med svår smärta i buken, eftersom de kan vara ett tecken på en allvarlig kirurgisk patologi (till exempel appendicit).

I en sådan situation måste du först visa den lilla patienten för läkaren för att förhindra utveckling av livshotande komplikationer.

Biverkningar

I sällsynta fall kan behandling av No-Spa orsaka:

 • Illamående.
 • Allergisk utslag.
 • Yrsel.
 • Känslan av hjärtslag.
 • Förstoppning.
 • Quincke svullnad.
 • Huvudvärk.
 • Sänka blodtrycket.
 • Urticaria.
 • Sömnlöshet.
 • Kliande hud.
Quinckes ödem
urtikaria

Enligt studier utvecklas sådana negativa symptom hos mindre än 0,1% av patienterna.

Instruktioner för användning och dosering

Men silorna i tabletterna sväljes och tvättas med en liten mängd vatten. Doseringen och administrationssättet bestäms av läkaren baserat på den lilla patientens ålder:

 • Barn 6-12 år medicinen ges en tablett en gång om dagen, och om nödvändigt kan du dricka medicinen en gång till. Den maximala dagliga dosen för patienter i denna ålder (till exempel för barn på 7 eller 8 år) är 80 mg.
 • För ett barn över 12 år en enstaka dos är också ofta 1 tablett, men kan ökas till två tabletter samtidigt. Maximalt per dag kan en patient i denna ålder ges 160 mg drotaverin, så du kan ta medicinen 1 till 4 gånger om dagen om barnet ges 1 tablett per dos eller 1-2 gånger om tonåren sväljer 2 tabletter samtidigt.
 • För barn 1-6 år dosering och frekvens av piller bestäms av den behandlande läkaren.

Varaktigheten av användning av shpy bör också bestämmas av läkaren. Utan ett barnläkarmottagning kan du ta piller i 1-2 dagar, och om de är ineffektiva kan du omedelbart kontakta en specialist.

Samråd med en läkare behövs också för injektion av No-shpy i lösning, eftersom läkaren måste vara övertygad om behovet av injektioner och bestämma både den önskade dosen och administreringssättet.

Om exempelvis No-shpa används som en del av en lytisk blandning, ta 1 ml medicin för ett barn över 6 år och 0,5-1 ml lösning för en patient under 6 år för en injektion. Andelen andra läkemedel väljs också enligt barnets ålder.

överdos

Om du överskrider dosen av non-shpy är det farligt för hjärtat att fungera, eftersom ett överskott av drotaverin kan störa hjärtslagets rytm och förvärra ledningsförmågan. I allvarliga fall framkallar läkemedlet hjärtstillestånd. Av detta skäl bör ett överdoseringsbarn omedelbart ringa till en ambulans eftersom en sådan patient kräver medicinsk övervakning.

Interaktion med andra droger

Om man ska applicera No-shpu tillsammans med andra antispasmodika kommer den terapeutiska effekten av sådana läkemedel att öka. Läkemedlet kombineras ofta med antipyretiska (Analgin, Paracetamol, Ibuklin, ibuprofen) och antihistamin läkemedel (suprastin, diphenhydramine).

I en sådan kombination, till exempel, med Nurofen, hjälper No-shpa att bli av med en feber som är farlig för barnet.

Försäljningsvillkor

No-silos i tabletter kan köpas fritt på de flesta apotek, eftersom det här är ett läkemedel som inte är receptbelagt. Medelpriset på 6 tabletter är 55-65 rubel, 24 tabletter - ca 120 rubel och för en flaska med 100 tabletter måste du betala från 200 till 240 rubel. För att köpa en injektionslösning måste du först få recept från en läkare. I genomsnitt kostar 5 ampuller No-shpy 100 rubel.

Förvaringsförhållanden

Förvaring som en tablett utan skum, och lösningen i ampuller ska vara på en torr plats vid temperaturer under + 25 grader. Hållbarheten för den fasta formen av läkemedlet är 3 år eller 5 år, injicerbar - 5 år.

recensioner

På tillämpning av No-shpy hos barn finns oftast bra recensioner. I dem bekräftar mödrar läkemedlets effektivitet för huvudvärk, njurkolik och tarmkramper. Enligt föräldrar tolererar små patienter No-shpu mestadels väl, och allergier eller andra biverkningar är mycket sällsynta. När det gäller bristerna är de dyraste av dem höga kostnader för drogen.

analoger

Läkemedlet, som ofta köps istället för No-shpy, är Drotaverinum. Det är billigare, men det är inte så väl rengjorda av föroreningar och dess produktion är inte så nära kontrollerad som No-shpa, därför under behandlingen Drotaverinum sidreaktioner observeras oftare och effekten av användningen är svagare.

Dessutom andra läkemedel baserade på drotaverin, såsom Spazmonet, Smazmol eller Dverin. De är tillgängliga i både tablett- och injicerbar form och ordineras för samma sjukdomar som No-shpa är indicerat för. Om ett barn har flatulens, kräkningar, böjningar, illamående och andra negativa symptom från mag-tarmkanalen, ersätts No-silo ofta med domperidon, till exempel suspension Motilium eller piller Motilak.

De hjälper väl om den lilla patienten har rotavirus, esofageal reflux, funktionella matsmältningsstörningar, liksom många andra problem.

För information om hur du tar detta läkemedel korrekt, se nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa