Sedative avgifter för barn

Innehållet

Ett lugnt barn som inte är styggt och inte skriker hjärtat - åtminstone en gång om dagen är en sällsynthet. Ofta möter föräldrar till karapuzs en annan bild: gråt av anledningen och utan det, dålig och rastlös sömn, ökad ångest och nervös irritabilitet. Ett sådant tillstånd har alltid en rimlig förklaring, det är bara inte alltid att mödrar kan hitta det snabbt.

Små barn gråter från hunger, kyla och värme, från smärta, när de har mage eller tänder, och ibland helt enkelt från tristess. Ja, barn vet helt väl vad som är tristess, ångest och osäkerhet!

Barn äldre än ett år utforskar så aktivt världen, de behandlar så mycket ny information på en dag som deras svaga nervsystem kan förutsägbart misslyckas. När det är dags att gå till dagis, är det en stor stress för barnets psyke. Och då finns det skolandestrång och känslor, puberteten med alla påföljande psykologiska problem. Det finns många situationer, men lösningen är som regel en lugnande avgift för barn i olika åldrar. I den här artikeln kommer vi att överväga det mest effektiva och effektiva sättet för att försiktigt lugna ett barn.

Vad är

Ört te (monokomponent eller multikomponent) kan framställas oberoende, eller du kan använda färdiga farmaceutiska preparat. Det finns massor av örtte, lös och förpackade, som säljs inte bara på apotek, men även i specialiserade barnaffärer.

Apotek apotek kommer att erbjuda dig en lugnande droppe för barn på en växtbaserad och avgifter med vissa sekvensnummer. Vi kommer att prata om dem nedan. Det finns många namn på homeopatiska läkemedel med en uttalad lugnande effekt, men deras effektivitet har inte visat sig, och det är därför bättre att föredra naturläkemedel.

Innan du väljer ett lugnande medel för ditt rastlösa barn, var noga med att konsultera din läkare, eftersom orsakerna till vagaries inte alltid är rotade i nervfaktorer. Ibland är ett barn plågad av helt fysisk smärta, dolda sjukdomar i inre organ, som inte kan botas med "sömniga" örter.

Åldersrekommendationer

För barn upp till ett år använd örter som är mindre benägna att orsaka allergier. Dessa inkluderar citronbalsam, kamomill, fänkål, valerian. Huvudvillkoren för bryggning av sådana avkok är att de måste vara enkomponent, det vill säga att det bara borde finnas ett gräs i den färdiga dryckens sammansättning. Två-trekomponent- och multikomponentdrycker från växter kan förberedas för barn från 1 år och äldre.

Lugnande buljonger kan ges till nyfödda och barn i det första året av livet, inte bara för oral administrering utan även genom att lägga dem i badvatten.

Sådana terapeutiska vattenprocedurer, som utförs 20 minuter före sänggåendet en gång om dagen, hjälper barnet att slappna av, lugna sig och sova gott hela natten. Behandlingsbadets varaktighet bör inte överstiga 10 minuter. Den första badningen bör begränsas till 3 minuter.

Du kan laga en drink enligt anvisningarna som är kopplade till varje växtbaserad samling, liksom på ett universellt sätt - en tesked råvaror per kopp kokt vatten, insistera på ett vattenbad i 15 minuter, spänna och ge en tesked.

Barn från 1 år till 3 år är väl lämpade apotek drog kallas "Lugnande samling för barn". Den består av motherwort, timjan, valerian och Kuril te. En matsked av samlingen bryggs i ett glas kokande vatten och kokas i ett vattenbad i 20 minuter. Sedan en halvtimme infunderad.Den resulterande vätskan filtreras och ges till ett barn för en tredjedel av ett glas en gång om dagen, företrädesvis före sänggåendet.

te "Barnens lugnande", som kan köpas på något apotek, är redan förpackat i påsar, det är bekvämt att brygga det och du kan göra det utan att anstränga dig. Doseringen är väldigt enkel - 1 paket per te. Det rekommenderas att dricka det inte mer än 3 gånger om dagen. Sammansättningen av detta te - omedelbart 9 medicinska växter, inklusive kamomill, Johannesjurs, mint, valerian och andra lika användbara örter.

Upp till tre år är det fortfarande meningsfullt lugnande bad. Men för procedurer kan du använda avkok av tallblad, eukalyptusolja, granolja, vattentinktur av mödrar.

Barn från 3 till 6 år kan jag köpa ett apotek "Samla nummer" 1 ", i vilken i olika proportioner innehåller citronbalsam, mint, valerian och andra örter. Tillverkare hävdar att insamlingen inte har biverkningar och kontraindikationer, men varnade för att den ska användas noga, för att inte låta drycken vara för rik, mörk i färg och bitter i smak. I alla goda mål.

Ofta nervösa och humöriga barn i denna åldersgrupp rekommenderas "Samlingsnummer 3". I sin sammansättning - frukterna av fänkål, kummin, morwort och valerian. På grund av närvaron fänkålte från denna växtbaserade uppsättning har inte bara en lugnande effekt utan normaliserar också matsmältningssystemet under uppblåsthet, flatulens, diarré.

Barn från 7 år kan utses "Samlingsnummer 2". Den har ett ganska starkt naturligt antidepressiva - örtklockblad, humle, mint och valerian. Te bryggs enligt instruktionerna, ges en eller två gånger om dagen, helst på eftermiddagen och på natten.

Samling med serienummer 4 designad för alla barn från 1 år och äldre. Förutom dess sammansättning lugnande örter rosen höfter är närvarande, så denna drink kan ges till ett barn för att öka immuniteten under sjukdomsperioder.

Ungdomar i puberteten, när någon liten stress kan orsaka en våldsam hormonreaktion, rekommenderas att använda "Samlingsnummer 2" i doser två gånger dosen för barn från 7 år.

Det är sant att sådant te inte ska ges till ett barn före klasserna i skolan eller före en tentamen, eftersom klockan är kraftfull, och det kommer att vara mycket svårt för ditt barn att fokusera på sina studier.

Efter 12 år barn kan ges nästan alla växtbaserade antidepressiva medel - avgifter och tinkturer, inklusive alkohol. Vissa örter kan köpas i form av tabletter, till exempel motherwort. Vid denna ålder är denna form av droger inte förbjuden.

Allmänna rekommendationer

  1. Eventuella medel för växtbaserade läkemedel, inklusive lugnande teer och bad kommer att vara effektiva om de används systematiskt i kurser. Läkemedel är kumulativa.
  2. Om det finns en önskan att själv förbereda avgifterna, men det finns ingen erfarenhet av att arbeta som professionell herbalist, bör du föredra apotekets örter. De monteras och skördas i enlighet med alla normer och standarder, testas och kvaliteten på deras tvivel orsakar inte.
  3. Om efter 1-2 behandlingskurser med växtbaserade läkemedel finns ingen förbättring i barnets tillstånd, det här är en bra anledning att gå till en läkare.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa