Lugnande bad för barn

Innehållet

Att vara liten är ett mycket stort jobb. Från de första dagarna efter deras födelse utforskar krummer aktivt världen, läser mycket ny information varje dag, får intryck och blir otroligt trött på den. Vuxnas uppgift är att hjälpa barnen att slappna av och slappna av.

Det finns många sätt att göra livet enklare för excitiva, aktiva barn och föräldrar, men idag vill jag bo mer i detalj på en av dem - lugnande bad. Nästan alla barn gillar att simma. Så varför vända inte det vanliga hygienproceduren till en trevlig ritual med en helande effekt?

Vad är vi för?

Lugnande bad hjälper barn att slappna av snabbare, lindra muskelklämmor, normalisera sömn, ha en fördelaktig effekt på nervsystemet och ha toniska egenskaper. Vissa formuleringar har en antiseptisk effekt.

Hur man handlar?

Barnens hud är känt för att vara mycket känslig. Därför kommer kontakt med speciella formuleringar som används för att förbereda lugnande bad liknar "informationsdelning". Krummens hud "ger upp" alla patogena faktorer, inklusive ackumulerade toxiner och "ta" näringsämnen som snabbt sprider sig i hela kroppen.

Hur man gör ett avkok och vad örter Använd för att bada nyfödda, se i videon:

Vem är de avsedda för?

Lugnande bad kan tas i spädbarn och smulor upp till ett år.. Dessa förfaranden är särskilt användbara för barn i åldern 2-3 år, när barn blir exklusiva under första ålderskrisen. Lugnande bad för en god sömn och allmän avslappning är också användbara för barn i grundskolans ålder.

arter

Lugnande bad görs oftast med tillsats av växtbaserade "healers" - lavendel, kamomill, tallnålar, citronbalsam och johannesört. Ett viktigt villkor - i en session kan du inte blanda mer än fyra typer av växter.

Ett barrbada hjälper barnet att slappna av och göra sig redo för sängen.

Ofta för att hålla föräldrarna från galen experiments på att blanda växtbaserade läkemedel, rekommenderar läkare universella recept:

 • Avkopplande bad. Ta reda på lugnande insamlingsnummer 2, Hjärt och knotweed. Alla ingredienser säljs på något apotek och är billigt. För 10 liter tillagat vatten för simning, ta 3 matskedar av den färdiga örtblandningen, häll kokande vatten (ca 400-500 gram). Det är nödvändigt att insistera betyder ca 40 minuter. Stam och lägg till badet. Ta hennes bebis ska vara inom en fjärdedel av timmen. Upprepa proceduren på en dag. Allmän kurs - en månad.
 • "Sömnigt" bad. Proportionerna per 10 liter beredd vatten är följande: 50-60 gram kalendula blommor, mynta och oregano. Alla örter häller 2 liter kokande vatten och insisterar en halvtimme. Stam innan du lägger till badet. Ta i 15 minuter tre gånger i veckan. Den allmänna kursen är två veckor.
 • Återställande bad. Detta är ett tallbad, som perfekt hjälper barnen att inte bara återhämta sig efter en sjukdom utan också normaliserar sömnen och lugnar. För 10 liter vatten behöver du 50 gram nålar, som du måste fylla med 2 liter kokande vatten. Efter en 45-minuters infusion tillsätts medlet till badet. Ta 10 minuter en halvtimme före sänggåendet. Det rekommenderas inte mer än tre gånger i veckan. Allmän kurs - 2 veckor.

Kamillebaserade badkar och succession rensar barnets hud väl, det kommer att gynna diatese-smulorna. Moderna och lavendelbad har en lugnande effekt och är idealiska för hyperaktiva barn.

Var försiktig med valerianen - I vattnet där barnet badar, kan du lägga till högst 10 droppar av den färdiga valerinfusionen. Detta kommer att bidra till att undvika allergiska reaktioner mot valerian. Bad med Johannesjurt lindrar och sover "barn" med sömnstörningar.

Bad med havssalt är också användbara, endast för dem kräver endast naturligt salt, utan parfymfärger och smaker. Kemiska tillsatser kan vara mycket farliga för ett barns känsliga hud.

Bad med eteriska oljor har en positiv effekt på barnets andningsorgan. Men undvik eteriska oljor av exotiskt ursprung (apelsin, mandarin, ylang-ylang, sandelträ) - de är allergiframkallande. Det är bättre att välja de essentiella oljorna av medicinska växter som växer i ditt naturliga bälte.

För barnbad kan du använda oljorna av bara de växter som växer i ditt område.

Kontra

Ta lugnande badrum bör inte barn:

 • Lider av allergier mot örter och växter.
 • Med allvarliga nervsystemet (om den är officiellt etablerad av en neurolog).
 • Med ökad kroppstemperatur under sjukdom.

Viktiga tips

 • Innan du bestämmer dig för att starta procedurer, kontakta din barnläkare. Om han inte finner kontraindikationer kan du gå till apoteket.
 • När ett avkok av helande örter är klart, måste det testas för mottaglighet av barnet. Applicera några droppar buljong till ett litet område av krummens hud. Om inom en halvtimme det inte finns någon rodnad, klåda, utslag, puffiness kan badet tas.
 • Kom ihåg att den optimala vattentemperaturen i babybadet ska ligga inom + 37 grader Celsius. I varmare vatten börjar läkningsmedel och eteriska oljor snabbt sönderfalla, i kallare kommer de inte att kunna avslöja alla sina möjligheter.
 • För varje dag badar, är avkopplande och lugnande urtbad inte lämpliga. Att plaska runt varje dag kan du använda babybadskum med en lugnande effekt "tillgiven mamma" eller "eared nannies". Den första versionen innehåller lavendel, i den andra kamille.
 • Vuxna faciliteter för att ta avkopplande bad (de säljs också i apoteket) är inte lämpliga för spädbarn! I kompositionen kan de vara både naturliga och icke-naturliga komponenter som påverkar barnets hud och kan orsaka komplikationer i andningssystemet.
 • Du märker inte omedelbart den positiva effekten av att ta lugnande babybad. Inte konstigt att de tilldelas kursmottagningen. Faktum är att vissa växt substanser har en kumulativ effekt, så det är viktigt att upprätthålla en fullständig process.
Flera bad med örter kommer att förändra barnets tillstånd till det bättre

Att ta emot lugnande bad är önskvärt att kombinera med gameplay i badet efter ålder. Detta, enligt psykologer, ger en dubbel effekt: igoterapi ger ytterligare avkoppling, eftersom barnet slänger ut alla erfarenheter och känslor. För de minsta kan du använda uppsättningar gummiband, för barn, mer groovy leksaker som flyter i badet.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa