Laddning för barn 3-4 år

Innehållet

När ett barn når tre år ökar sin aktivitet flera gånger, och vid den här tiden är det viktigt att introducera morgonövningar och om möjligt ytterligare fysiska övningar under dagen. Att utföra laddning med barnen bör börja hemma och fortsätta i dagis så att barnet kan se konsistens, vilket hjälper honom att engagera sig i processen snabbare och njuta av morgonträning med nöje.

Särskilda funktioner

Att växa upp förändras barnet inte bara externt, han genomgår kontinuerligt utvecklingen av alla organ och system som presenterar nya möjligheter för både barn och vuxna. Om barnen knappast utför några fysiska övningar, är det redan i 3-4 år tillräckligt att utveckla hjärnan för att kunna förstå kommandot, och kroppen kan reproducera den. Gymnastik för barn från 3 år hjälper till att uppnå en harmonisk utveckling av hela kroppen genom väl valda övningar och växlande aktiva och passiva aktiviteter.

Eftersom barnet börjar flytta varje år av sin tillväxt och försöka med nya rörelser, är barns övningar helt enkelt nödvändiga för snabb mastering av något element. På 2-3 år kommer det att vara extremt enkelt, bestående av lätta rörelser och rörelser, medan på 4 år kan du redan ge några element av gymnastik. Morgonövning hjälper barnen att börja dagen ordentligt, aktivera alla processer i kroppen, samtidigt som de får utmärkta känslor och påtagliga fördelar.

Det är önskvärt att starta en tur till sportavdelningarna vid denna ålder när barnet själv kan bestämma vad han gillar och vad som inte gör det och utan föregående träning (i form av morgon gymnastik) blir det svårt att behärska en enda lektion, mycket mindre njut . Alla erfarna tränare vet att för barn på 3-4 år är det viktigt att bygga spelaktiviteter med betoning på sport och inte vice versa.

Ju äldre barnet blir, desto mindre blir andelen spel och den större - allvarliga fysiska aktiviteten. Den sektion som barnet ska ges bör vara beläget nära hemmet eller dagis, så att föräldrar eller andra släktingar hela tiden kan ta den unga idrottaren till träning. Tränaren måste ha kvalifikationer och bekräfta att han är examen, men viktigast av allt, sin erfarenhet av att arbeta med barn, utan vilket det är omöjligt att bli en framgångsrik tränare och utbilda framtida mästare.

Varje förälder vill se sitt barn friskt och lyckligt, men inte alla har tid och pengar för sport eller liknande avsnitt, så det är viktigt att träna varje dag med barnet för att självständigt kunna anpassa sin utveckling, hjälpa honom och sig, att vara frisk, vacker och glad.

Vad är och hur man gör?

Ett barn på 3-4 år måste hela tiden flytta för att utvecklas normalt. För att den här aktiviteten ska ha någon form av mål kan du använda de utomhus spel som ingår i avgiften. Dagens dagliga start genom laddning lägger en viss organisationsform i barnet och ger dem rätt egenskaper. Dessutom, efter en tid från sporten, kommer barnet att få riktigt nöje. Användningen av morgonövning gör att du kan lugna dig hyperaktiva barn med en uppsättning övningar och öka aktiviteten hos dem som föredrar att sitta tyst och spela ensam.

Regelbundna klasser hemma och i dagis hjälper barn att bli mer varaktiga, för att få de första färdigheterna med självdisciplin och uthållighet.Fördelen med dagis klasser är året runt arbete, som i den varma säsongen hålls i frisk luft, vilket är ännu mer användbar, medan det i hemmet är inte alltid möjligt. Med hjälp av ordentligt utvalda övningar får förskolan en doserad belastning på musklerna, vilket gör att de kan växa och utvecklas ordentligt. Dessutom finns det ett aktivt arbete i hjärtat och lungorna, vilket gör det möjligt att på ett tidigt stadium identifiera eventuella abnormiteter eller förhindra dem helt och hållet.

Den optimala tiden för laddning vid denna ålder är från 8 till 15 minuter, under vilken du kan uppmana och förbereda dig för dagen framåt. Det är viktigt att övervaka arbetsbelastningen och komplexiteten i övningarna så att de inte är för komplexa eller enkla. Vid laddning med barn 3 år och äldre är det viktigt att organisera processen så att alla deltagare är lika intresserade, och detta är endast möjligt med hjälp av spel. I förskolan hålls på detta sätt:

 • sport;
 • musik;
 • allmän utbildning.

För att någon verksamhet ska gilla barnen är det viktigt att organisera det korrekt, vilket du behöver:

 • förbereda aktiv musik som kommer att glädja barn och sätta upp dem för att utföra fysiska övningar;
 • hitta sådana övningar som barnet blir intressant och roligt att utföra, där han själv försöker repetera och öka antalet repetitioner;
 • använd ovanliga uppdragsnamn för att intrigera ett barn
 • För parallell utveckling av tal, hörsel och rytm kan du sjunga eller läsa poesi under övningar.
 • ett intressant alternativ skulle vara en video handledning där barn av samma ålder gör övningar
 • Det är viktigt att övervaka kvaliteten på varje element på avgiften, så att de har maximal effekt, för vilken en vuxen ska lova och uppmuntra barnet.

Med hjälp av rätt motivation kan en intressant uppsättning uppgifter, kul musik, barn bilda en stark önskan att träna varje dag, samtidigt som de upplever extremt positiva känslor.

Ungefärlig uppsättning övningar för morgon gymnastik

Laddning bör utformas för att snabbt värma upp kroppen och ge den lite fysisk ansträngning. Inledningen av lektionen - uppvärmning - bör innehålla gå och springa, som ges omväxlande för att gradvis aktivera barnen. Det är viktigt att ta med alla möjliga överraskningar på den här delen, lägga till musik, föremål eller komplicera uppgifter. Varaktigheten av denna del är inte mer än 3 minuter.

När det gäller huvuddelen av laddningen bör det vara de övningar som aktiverar muskelaktivitet, hjälper till vid utveckling av leder, bildandet av rätt hållning och harmonisk utveckling av hela kroppen.

I slutet av laddningen är det nödvändigt att gradvis minska hastigheten på träningsaktivitet, lägga till promenader och sträckning.

Uppvärmning kan se ut så här:

 • gå på plats och med gradvis framsteg;
 • springar i en cirkel och runt några hinder (spelet kan kallas "Catch", vars huvudsakliga syfte är att undvika hinder i ett försök att komma ikapp med vad som står framför);
 • vandring används igen för att ändra aktivitet, men växelvis på tår, klackar, inre och yttre sidor av foten, vilket är särskilt effektivt för plana fötter;
 • återigen kör övningar med plötsliga bromsar på att klappa eller stoppa musik (spelet kan kallas "Hide and Seek", vars kärna inte bara är ett plötsligt stopp, utan också en sökning efter en plats att gömma);
 • Den sista träningen inkluderar också promenader, men den här gången är det komplicerat genom att man lägger till handarbete, som med en signal stiger, skiljer sig åt sidorna och sänker sig, du kan också gå med hög höjd på benen böjda vid knäna.

Efter uppvärmningen är det viktigt att hålla den spelande delen av träningen, där barnen kommer att få sportens del av lektionen med originalmatningen, vilket ger dem maximal glädje. Tänk på en exemplarisk lista över sådana övningar.

 • "Hej, alla!" För att utföra måste du gå upp på följande sätt: benen från varandra, händerna bakom ryggen. På räkningen av 1 - inhalera och luta ner, 2 - återgå till ursprunglig position. Övning är som en båge. För mer aktivitet kan du tänka på en quatrain som kommer att talas under utförandet av uppgiften.
 • "Var är mina vänner?" Benen isär, händerna på bältet. På räknaren 1 - vrid kroppen i ena riktningen, 2 - i den andra. Som en komplikation kan du lägga handrörelsen i ansiktet som om man letar efter någon.
 • "Vi växer som svampar". Fötterna isär, armarna nedåt. På poängen 1 - genom sidorna för att höja händerna upp, 2 - att sträcka uppåt, stå på tårna, 3 - att falla på klackarna, 4 - för att återgå till huvudpositionen.
 • "Låt oss sola!". Ligga på ryggen och rulla till magen i en riktning, och sedan från startpositionen till den andra.
 • "Kaninhoppning". Benen tillsammans, armarna framför dig, böjda armbågar. Utföra hopp på ett ställe och runt ett objekt, ett improviserat träd eller en buske.

Sammanfattningsvis är det viktigt att ge gång- och andningsövningar för att återställa pulsen och få barnet till ett lugnt tillstånd. Om tiden är kvar är det värt att ge ett enkelt sträckningskomplex, inklusive böjning framåt från sittande ställning med raka ben och skilda i olika riktningar, böjning från stående position även med raka och vidsträckta ben. Alla rörelser utförs smidigt och långsamt, för att inte skada musklerna och slappna av barnet.

rekommendationer

Användningen av gymnastik och gymnastik är viktig och användbar i alla åldrar, men även hos barn på 3-4 år kan det redan finnas vissa kontraindikationer eller komplikationer efter sjukdomen, när träningsbehandling rekommenderas istället för standardutbildning. Förbättrad fysisk kultur kommer att ge möjlighet att aktivera barnet utan att ge honom obehag. Ju mer komplexa situationen är desto viktigare blir professionalismen vid valet av komplexet, enligt vilket barnet ska genomgå rehabilitering.

Om avvikelsen är obetydlig, till exempel med clubfoot eller scoliosis, måste du justera övningarna så att de inkluderar alla typer av rygg- och fotmuskler för att utveckla och stärka dem. Bara på detta sätt kan du bli av med sådana problem. När en lugn behandling ordineras till ett barn efter en sjukdom, och det är nödvändigt att utföra lätt träning, kommer parkettgymnastik att hjälpa till i det här fallet.

Användningen av övningar på golvet och på mattan, med en partner och utan, kommer att ge möjlighet att öka fysisk aktivitet varje dag, stärka den försvagade kroppen och återföra den till sin tidigare stat.

För att intressera barnet, öka intresset för träning eller komplicera ett redan existerande komplex, kan du använda sportutrustning. Det är bäst att köpa specialiserade barn, men du kan göra allt från improviserade medel så länge barnet är intresserat, bekvämt och utrustningen är säker för den unga idrottaren och hans entourage. Den mest favoritinventarier av barn är bollen, med vilken du kan komma med många spännande övningar på olika muskelgrupper. Inte mindre kul att arbeta med en gymnastisk pinne och vinkel.

Att utföra morgonövningar med barn i denna ålder är en extremt viktig händelse, som bör behandlas med fullt ansvar.

Läs mer om hur man utför övningar för barn 3-4 år, du kommer att lära av följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa