Hur ser rubella ut?

Innehållet

Att erkänna hur rubella manifesterar sig i början är ganska svårt. Sjukdomen börjar ganska atypiskt. I början av sjukdomen kan många föräldrar även förvirra rubella med akuta andningssjukdomar. Du kan skilja råttinfektion från många andra sjukdomar bara om du känner till de viktigaste specifika tecknen.

Hur man bestämmer manifestationen av de första tecknen och symptomen på råttainfektion?

Det är viktigt att notera att rubellautslag förekommer bara tre veckor efter infektion. Under inkubationsperioden manifesteras sjukdomen inte tydligt och fortsätter i en mycket mild form. Barnet kan endast uppleva icke-specifika symtom: kroppstemperaturen stiger till 37-37,5 grader, en rinnande näsa eller nasal trafikstockning kan uppstå vid andning. Barnets beteende varierar något. Barnen kan vara lite stygg eller ge upp sina favoritaktiviteter. Förklaringen för detta är frånvaron vid sjukdomsuppkomsten av de aggressiva toxiska effekterna av viruset på barnens kropp.

Nästa viktiga diagnostiska symptom som inträffar inom två veckor från infektionsdagen är en ökning av olika grupper av lymfkörtlar.

Den mest karakteristiska är en ökning av lymfkörtlar i nacken. De blir täta, i senare skeden - även lite smärtsamma. Vid spädbarn förstärks de inguinala och axillära lymfkörtlarna. När de känner sig, är de ganska stora (upp till 2 cm), täta.

Det mest karakteristiska och framträdande tecknet på rubella är utslaget av utslag. Det sker vid slutet av inkubationsperioden. När ett utslag inträffar börjar barnet omedelbart känna sig mycket bättre. Det blir mer aktivt, aptit normaliserar, sömn förbättras.

Hur ser utslag och manifesterar sig på kroppen?

Det finns mer än 50 typer av olika barndomsinfektioner som orsakar utslag i ett barn.

För varje sjukdom skiljer läkare de karakteristiska specifika tecknen på hudutslag som hjälper till att upprätta den korrekta diagnosen.

Följande tecken på utslag är mer karakteristiska för rubella:

  • Steg utseende. Först verkar det på huvudet och ansiktet, och senare börjar det att sjunka genom hela kroppen. De områden med högsta koncentration av röda element ligger på skinkorna, inre ytor på underarmarna och benen på barnet. Detta är ett tydligt diagnostiskt tecken på rubella (till skillnad från exempelvis mässling eller skarlagris).
  • Enstaka karaktär av hudelement. Om du tittar noga består utslaget av små enkla utslag. Rubella röda fläckar. I storlek når de normalt 3-5 mm. De kliar inte och ger inte uttryckt ångest, som med mässling rubella.
  • Frånvaron av hudförändringar på handflatorna och sålen. Denna lokalisering är atypisk för infektion. Mycket sällan är utslag på övre gommen möjlig. De kan dock dyka upp i ungefär vart tredje barn. I detta fall kan inte barnet äta fast mat som kan skada ont i halsen och orofarynx.
  • Möjligheten att palpera hudutslag över ytan av huden. Plåtarna är lätta att röra vid. De stiger något över ytan av huden. Även i mörkret kan du bestämma utseendet på nya områden av hudskador. Vid beröring är huden över fläckarna varmare än på oförändrade områden.
  • Den gradvisa försvinnandet av hudens manifestationer. Efter ungefär ett par dagar börjar fläckarna blekna och långsamt blekna. Det är viktigt att notera att efter bortfall av fläckar på huden finns det inga fula ärr eller ärr. Allt utslag försvinner helt om tre till fyra dagar (utan användning av medicinska salvor eller krämer). Sjukdomen är ganska mild.
  • Konsekvent rengöring av huden från röda utslag. Utsläppen går från toppen ner. Först försvinner elementen i hårbotten, sedan från nacken, buken och ryggen. Sist men inte minst rengörs benen och låren. På innerytan av låren och underarmen kan element i utslaget fortsätta under ganska lång tid. Detta är också en viktig skillnad mot allergier.
  • Utseendet av en liten peeling efter upplösningen av utslaget. När huden har rensats av utslag är det praktiskt taget inga spår av den tidigare sjukdomen på den. I vissa fall har spädbarn endast en liten skalning, som passerar efter några dagar utan några negativa konsekvenser.

Funktioner av utslag av utslag hos spädbarn och nyfödda

Hos spädbarn upp till ett år har råttainfektion ett antal särdrag hos sjukdomen. I de flesta fall uppstår sjukdomen i en typisk klassisk form. Med detta alternativ bildas ett utslag nödvändigtvis. Barn blir sjuka relativt lätt. Sedan upplösningen av utslaget känns de mycket bättre och återhämtar sig snabbt.

I immunkompromitterade barn eller kroniska sjukdomar uppstår inte rubella alltid på ett typiskt sätt. I omkring 10-15% av fallen bildar ett utslag inte. Med detta alternativ måste mödrar uppmärksamma förekomsten av förstorade lymfkörtlar.

Om ett barn har blivit synligt stötar eller stötar i nacken, liksom i armhålorna, är det obligatoriskt att visa barnet till läkaren.

Förmodligen, för att göra rätt diagnos, kommer läkaren att ordinera ytterligare blodprov. Med hjälp av sådana tester är det möjligt att detektera specifika antikroppar som börjar producera under en sjukdom.

Bebisar som fortfarande är infekterade från moderen i utero kan ha tecken på råttainfektion efter födseln. Ett sådant barn är smittsamt i flera månader. Nyfödda barn med medfödd rubellainfektion sjunker långt efter sina kamrater i utveckling och har många kroniska sjukdomar.

Om mamma inte har röda hundsvaccinationer och inte har varit sjuk tidigare, men hon blir sjuk röda hund Under laktation kan hon lätt överföra smitta till hennes bebis. Rubellavirus penetrerar mycket snabbt i bröstmjölk. Barnet blir smittat från mamman och blir sjuk efter tre veckor. I nyfödda och bebisar under det första året av livet kan röda hundar vara ganska svåra.

Hos barn stiger kroppstemperaturen signifikant och hälsotillståndet förvärras. Småbarn vägrar att amma, gråta. Många barn blir mer sömniga. utslag i spädbarn visas snabbt och snabbt sprids genom hela kroppen.

Vid spädbarn med mer känslig hud kan skadorna till och med sammanfoga till stora konglomerat. Detta är ett okarakteristiskt tecken på rubella, men är ganska vanligt hos spädbarn under det första levnadsåret.

Om sjukdomen är svår eller barnet har en mycket hög temperatur krävs akut inhalation.

Vid ett nyfött barn på grund av svag immunitet ökar risken att utveckla komplikationer flera gånger. För att förhindra eventuella negativa följder är barnet på sjukhus hos mamman och den nödvändiga behandlingen utförs.

Utsläppen är en stor och klassisk manifestation av rubella. Det är viktigt att komma ihåg att inte i alla fall indikerar förekomsten av huden manifestationer förekomsten av råttainfektion. Endast en differentialdiagnos kan hjälpa till med att göra en korrekt och korrekt diagnos.

Läs mer om rubella i nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa