6 månader 8 månader

Barnutveckling på 7 månader

Innehållet

Föräldrar till ett sju månader gammalt barn lägger märke till förändringar i barnet bokstavligen varje dag. Det här är inte den hjälplösa nyfödda som bara kunde ligga, sova, äta och gråta. Efter sju månader har barnet ökat märkbart och är redan en full medlem av familjen. Han kommunicerar mycket, rör sig mycket, äter inte bara bröstmjölk och lär sig ständigt nya färdigheter. Vad lärde barnet i sju månaders ålder och hur kan föräldrar stimulera vidareutvecklingen av barnet?

Mamma med en baby 7 månader
Föräldrakärlek är den viktigaste faktorn i ett barns fulla psykologiska utveckling.

Fysiologiska förändringar

 • Barnets muskler blir starkare, så att barnet kan hålla kroppen i sittande läge vid 7 års ålder och krypa, och att stå och hålla stödet.
 • Utvecklingen av högra halvklotet är intensivare, så barnet kan ofta använda inte sin högra hand, men hans vänstra, men det är inte alls ett tecken på att barnet kommer att vara vänsterhänt.
 • Barnet har 7 månader redan fullformat syn och hörsel. Krummen blir till och med som svar på ett lågt ljud och ser perfekt föremål som rör sig snabbt.
 • Vid en ålder av sju månader har många barn sina första tänder. Några av barnets föräldrar kan bara märka en av de nedre snedningarna, och i några barn har två främre nedre tänder redan dykt upp och de övre är i färd med att "kläcka".
 • I samband med införandet av kompletterande mat ändras barnets stol - det blir sällsynt (oftast en gång om dagen) och tjock, och lukten är skarpare.
Baby 7 månader
Ett barn på 7 månader kan sitta, krypa och stå och hålla fast vid stödet

Fysisk utveckling

Trots att utvecklingen av varje bebis sker i sin egen takt, baserat på prestanda för alla barn i en viss ålder, har normernas gränser fastställts, vars överskott både upp och ner är en anledning att samråda med barnläkare. De viktigaste indikatorerna för spädbarn 7 månader (både medelvärdet och gränsen) vi samlade i tabellen:

indikator

Genomsnitt på 7 månader

Pojkar på 7-8 månader

Flickor på 7-8 månader

vikt

7600-8300 g

6700-10300 g

6000-9800 g

tillväxt

67,3-69,2 cm

64,8-73,5 cm

62,7-71,9 cm

Huvudomkretsen

42,8-44 cm

41,5-46,4 cm

40,2-45,5 cm

Bröstomkrets

44,6-45,5 cm

42,5-48,9 cm

42,7-47,2 cm

Livets sjunde månad ger barnet viktökning på ca 600 gram och höjd - från 1,5 till 2 centimeter. Omkretsen av barnets huvud, såväl som omkretsen av bröstet, blir mer än 0,5 cm. Samtidigt noterar vi att bröstomkretsen hos friska barn på 7 månader alltid överstiger huvudomkretsen.

Tjej 7 månader
Titta inte bara på överensstämmelse med normen, men också för dynamiken i barnets utveckling

Vilken baby kan?

 • Barn på sju månader är redan bra sitta och krypa. Men vissa barn försöker redan sitta på egen hand, men denna färdighet är ännu inte tillgänglig för majoriteten av karapuz. De sju månader gamla babyarna kryper på olika sätt - någon rör sig på magen, någon klarar av att krypa tillbaka, och någon går upp på alla fyra och rör sig snabbt och omarrangerar benen och armarna.
 • Många av topparna i denna ålder kan redan stå och hålla med båda händerna för ett starkt stöd. Och några barn stiger ens över sina fötter och gör de första osäkra stegen i stödet. Samtidigt har barnet lärt sig att gå upp och dra sig upp av stödet, men han kan inte luta sig tillbaka och kräver sina föräldrar.
 • En sju månader gammal bebis rymmer redan olika föremål i händerna, även om leksaken har en oregelbunden form. En bebis av denna ålder kan vara förlovad med leksaker under lång tid. Barnet avslöjar med intresse sina egenskaper, stänger och öppnar, kastar, skiftar, smakar och utför andra åtgärder.
 • En sju månaders baby utforskar nya smaker, provar kompletterande livsmedel. Barnet har lärt sig inte bara att äta från en sked, men också att dricka från en mugg, låt koppen själv hjälpa vuxnen att hålla den upp en stund. Men barnet i denna ålder är redan ganska kapabelt att hålla flaskan på egen hand, och om den faller kan den lyfta den.
 • Barnet förstår föräldrarnas tal. På begäran av barnet kan visa vissa delar av kroppen och kända föremål som är på samma plats. Barnet insåg att det dolda objektet inte försvinner för alltid, men är helt enkelt inte synligt. Även barnet vet ditt namn och namnen på inhemska personer. De flesta barn är knutna till sin mamma och kan brista i tårar från hennes frånvaro.
 • Barnens babble blir mer komplicerat, crumb utters allt fler stavelser och många av dem barnet uttalar på ett meningsfullt sätt.
Baby 7 månader leende
De flesta kriterierna är endast en indikation på utvecklingen av smulorna, inte ta dem för allvarligt.

När man bestämmer om ett barn är tillräckligt utvecklat i en sju månaders ålder, ska föräldrar förstå att varje barn utvecklas enligt sitt personliga schema, men det finns färdigheter som barnet definitivt måste delta i 7 månader.

Följande punkter bör vara ett skäl för ett besök hos barnläkaren:

 • Barn rullar inte över.
 • Sitt inte ensam.
 • Undersöker inte objekt med munnen.
 • Knock inte leksaken på bordet.
 • Titta inte på den rörliga leksaken.
 • Utger inte stavelser.
 • Inte lockar mammas uppmärksamhet och avslöjar inte känslor när man kommunicerar med mamma.

Titta på följande video av Larisa Sviridova om barnets utveckling på 7 månader. Du kommer att lära dig vad som är särskilt viktigt för den psykologiska utvecklingen av smulorna.

Klasser för utveckling

Uppmuntra crawling bebis, eftersom detta utvecklingsstadium anses vara mycket viktigt. Låt barnet ha bekväma kläder och möjlighet att försöka sin hand på golvet. Hjälp smulorna, lägg ut dina favoritleksaker och gör dem till ett uppnåeligt mål.

Hur man skyddar smulorna i dessa viktiga stunder, se överföringen av E. Komarovsky.

 • För att utveckla samordningen lägg barnet på benet och skaka, och pappa kan kasta barnet upp och ner.
 • Föreslå ett litet barn att dra "repet" och ta en ljus scarf för ett sådant spel.
 • Dölj leksaken under filten framför barnet och få barnet att hitta den. Även barnet kommer att tycka om att titta på små leksaker "dölja" i handflatan.
 • Lär ditt barn att peka på att objektet ljuder med ett finger, vinka "hejdå" och klappa händerna. Låt oss ge barnet begripliga uppgifter, till exempel visa en björn, öppna en låda eller ta en sked. Introducera barnet med ordet "nej", men det ska endast gälla verkliga faror.
 • Slå på barnmusiken på olika tempos, och du kommer att märka att med långsamma melodier kommer barnet att lugna sig och med en snabb rytm börjar dansa.
 • Missa inte chansen att utveckla fina motoriska färdigheter hos barnet. I klasser kan du använda hemlagade väskor med olika fyllningar, fingerfärger, fingerspel ("get horned", "forty-crow"), leksaker med knappar och mycket mer som ett barn kan känna, trycka, dra, röra och komprimera.
 • Fortsätt att berätta för ditt barn om allt du gör för att öka språket ordförråd. Ring de leksaker som visar barnet. Ringa alltid barnet med namn, och visa också släktbilder, uttrycka deras namn.
 • Gå med en bebis inte bara under den period då barnet ska sova, men också under vakenhet, för att barnet ska kunna observera naturen.
 • Du kan använda för klasser med ett litet Doman-kort.
 • Få babybarnböcker, som kommer att vara tjocka sidor.Låt barnet vända sidan på egen hand och titta på de ljusa bilderna, medan du läser verserna vid den här tiden.
 • Presentera ditt barn med andra barn, bjuda in dem att besöka eller prata på promenader. Låt barnen titta på varandra.
 • När du badar, lägg till några leksaker till badet som kan simma.

Från videon till SvitMam. tv du kommer att lära dig varför krypning är mycket viktigt för barnets fysiska utveckling. Gör övningar med din bebis och njut av hans framgång.

.

vård

Varje morgon börjar en 7 månader gammal bebis med hygienprocedurer. Krummer tvättas, rengörs om nödvändigt näsa och öron, trimmade guldblommor, kammade, rengjorda tänder (även om de inte finns). Det dagliga kvällsbadet är redan en vana och hjälper barnet att koppla av före en natts sömn.

Komplexet av gymnastikövningar på sju månader expanderar. Du kan hjälpa ditt barn att stå upp för fötterna, böja och böj barnets ben i ryggen, vrid barnet i olika riktningar, håll handen, gör övningar för att utveckla samordning och många andra. I denna gymnastik och massage utförs vanligtvis på morgonen.

Så snart som barnet har lärt sig att vara tryggt kan du introducera barnet i potten, men du behöver inte föra speciella illusioner om hur snabbt den utvecklas (blåsan och tarmarna kontrolleras av barnen 18 månader och till och med senare), liksom barnet tvingas sitta länge. Låt barnet vara på kruken i upp till 10 minuter, och det är bäst att välja tid efter sömn för plantering.

Baby 7 månader på potten
Från 7 månader kan du redan börja lära smulorna i potten

Daglig rutin

Barn 7 månader sover ca 15 timmar om dagen, medan vissa barn fortsätter att sova tre gånger om dagen, och några tots har redan bytt till en två dagars tupplur. Nattens sömn är 9-10 timmar och dagtid är ca 5 timmar. Med en 3-timmars sömnalternativ på eftermiddagen är en av viloperioderna som regel längre, och de andra två är kortare (upp till en timme).

Att gå med en 7 månader gammal bebis rekommenderas två gånger om dagen i 2 timmar. Endast under dåliga väderförhållanden som tungt regn, kraftig frost eller vind kan du stanna hos de små hemma. I varmt sommarvädret kan barnet spendera upp till 6 timmar dagligen på gatan. Du kan planera en promenad för dagtid älskling drömmar eller så att barnet är vaken ett tag utanför.

Måltider för en sju månader gammal bebis inkluderar 5 måltider, mellan vilka det tar från 3 och en halv till 4 timmar. Mängden mat som ett barn behöver 7 månader om dagen beräknas utifrån barnets vikt. Barnets kroppsmassa ska delas med 8. Den resulterande mängden mat delas upp av antalet matningar. I genomsnitt äter ett barn på sju månader 1000-1100 ml mat per dag. En portion per måltid är ca 200-220 ml.

Vid amning appliceras barnet på bröstet ca 7-10 gånger under dagen och 2 till 4 gånger på natten (vanligtvis på morgonen). Bröstfödda barn vid sju månaders ålder får matgrupper som grönsaker, spannmål och frukter. Börja gå in i kosten av vegetabilisk olja, lägga den till puré av grönsaker. Menyn med spädbarn-ismostennikov expanderar på grund av utseendet i stallost, fruktjuice, äggula, bakverk och kakor. Läs mer i artikeln om barnmeny på 7 månader.

Baby 7 månader dricker bröstmjölk
Basen för barnets kost på 7 månader är bröstmjölk eller en blandning
Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

Ordinarie dag

Varje dag med en sju månader baby är underhållande och intressant. Självklart kommer varje spädbarns regime att vara individuellt i 7 månader, men för att föreställa sig hur dagens dagordning av ett barn i denna ålder kan se ut, erbjuder vi följande exempel:

7: 00

Spill.

Den första matningen, där barnet får bröstmjölk eller formel.

Hygienprocedurer.

Vakenhet.

9: 30

Gymnastik.

10: 30

Den andra utfodring, där barn ammar får gruel, och smulor-artificerar smör till det.

Perioden av vakenhet.

12: 00

Promenad, under vilken krummen har den första dagens sömn i friska luften.

14: 00

Återvänd hem.

Den tredje matningen, under vilken barnen, oavsett typ av utfodring, får grönsakspuré med vegetabilisk olja, men fruktjuice och äggula läggs till de konstgjorda barnen.

15: 00

Perioden av vakenhet och pedagogiska spel.

16: 00

Promenera, under vilken barnet har en andra dag sova i frisk luft.

18: 00

Återvänd hem

Den fjärde utfodringen, som i ammande barn innehåller fruktpuré och bröstmjölk, och i flaskmatade spädbarn, stallost, fruktpuré, kakor och en blandning.

Vakenhet.

21: 00

Bada.

Den femte matningen, under vilken barnet får bröstmjölk eller formel.

Att lägga sig på en natts sömn.

Nattid

Bröstmatande barn i en dröm appliceras på bröstet flera gånger, barn-artificialis vaknar oftast inte för matning.

En vanlig dag med ett barn, du kan variera tonic massage. Utförandeknik, se nästa video av Nikolai Nikonov - den ledande läkare och massageterapeut i Ryssland.

Vanliga problem

 1. Rädsla för främlingar. Sju månader gamla barn skiljer sig tydligt mellan välkända personer och främlingar och kan reagera negativt mot en främling. Så du borde inte lämna den lilla ensam med någon främling till honom. Vill du bekanta barnet med någon, håll dig nära, ta barnet i dina armar och håll det tills barnet är bekväm med situationen och förstå att främlingen inte är farlig.
 2. Problem somna och sova. Många tots på grund av ökad fysisk aktivitet under dagen börjar sova sämre på natten, och att lägga barnet blir problematiskt. När du lägger dig hjälper du till att skapa en ritual. Dagligen med barnet samma åtgärder innan du lägger dig, vilket kommer att sätta upp barnet för en nattstöd.
 3. Vägran av prikorma. Många barn, speciellt de som tidigare bara ätit mums mjölk, vägra okända produkter, inte vill smaka potatismos eller flytande gröt kärleksfullt beredd av mamma. Att tvinga ett barn att prova en ny mat är oacceptabelt. Inte insistera, ge barnet ett bröst, och så småningom erbjuda en ny maträtt igen. Om barnet platta vägrar att mosa och gröt, tänk på möjligheten att införa pedagogisk utfodring.
 4. Smärta och obehag vid tandvården. Barn reagerar på tändernas utseende på olika sätt. I vissa barn lär sig föräldrarna om tanden först efter att ha kikat in i munnen, men hos många barn är utseendet hos varje tand åtföljt av ökad salivation, tandköttets rodnad och deras svullnad. Ofta stiger barnets temperatur och avföringen kan vara störd. Kylda tänder, anestetiska geler, antipyretiska läkemedel hjälper till att hantera obehaget.

Det viktigaste som en baby behöver är kärleken hos sina föräldrar. Spendera tid intressant och njut av gemensamma aktiviteter. Spela med barnet, baserat på lektionerna om metoden för O. Teplyakova - en expert på intellektuell utveckling.

6 månader 8 månader
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa