Reflexer av nyfödda 2 månader

Barnutveckling på 1 månad

Innehållet

Neonatalperioden är över och krummen har redan sett sig till en ny värld för den. Vad lärde barnet i den första månaden av livet, vilka färdigheter började han ha och hur kan föräldrar bidra till den fortsatta utvecklingen av barnet om 1 månad?

Fysisk utveckling i 1 månad

En genomsnittlig viktökning av en månadig baby jämfört med födelsevikten är 600 gram. Barntillväxten under den första månaden ökar med i genomsnitt tre centimeter.

Dessa är genomsnittliga indikatorer och utvecklingen av varje barn individuellt, men det finns gränser för normen när man går bortom vilket barnet måste undersökas av en läkare.

Väger en nyfödd
De första vågkrummorna var fortfarande på sjukhuset. Nu måste du spåra dynamiken i vikt

De fysiska indikatorerna för utvecklingen av en månadig bebis presenteras i följande tabell.

indikator

Pojkar i 1-2 månader

Flickor 1-2 månader

Genomsnittligt värde i 1 månad

vikt

3400-5800 g

3200-5500 g

4200-4500 g

tillväxt

50,8-58,5 cm

49,8-57,6 cm

53,7-54,7 cm

Huvudomkretsen

34,9-39,6 cm

34,2-38,9 cm

36,5-37,3 cm

Bröstomkrets

34,1-38,9 cm

34-38,1 cm

36,1-36,5 cm

Vilken baby kan?

Här är de färdigheter som en baby lär sig med 1 månad:

 • Håll huvudet. Baby, som befinner sig på magen, kan lyfta huvudet och hålla det i upp till 5 sekunder.
 • Fixande blick. Barnet jämnar inte bara på fasta föremål och vuxnas ansikte, utan också på rörliga föremål, om de är stora och ljusa.
 • Utvecklingen av synen. Barnet kan redan skilja mellan rött, svart, gult och vitt, liksom celler och linjer. Dessutom erkänner barnet i en månad redan mamma.
 • Reaktionen på ljudet. När barnet hör ett högt eller hårdt ljud börjar eller slutar han. Ibland rysar ljudet barnet så mycket att det gör att barnet gråter.
 • Goo Du kommer att höra ljud som liknar "gu" eller "ha" från den månatliga karapuzen, så det här barnets första tal kallas också agukani.
Baby i 1 månad
Sedan födseln har barnet förändrats mycket.

Det faktum att barnet ska kunna 1 månad, se nästa video av Nikolai Nikonov - den ledande läkare och massageterapeut i Ryssland.

Kan en smula le?

Medvetet leende är en av de trevligaste färdigheter som ett barn utvecklar under den första månaden i livet. Ju oftare ler modern på barnet, desto snabbare ser hon ett charmigt leende i gengäld. Dessutom kommer leendet att åtföljas av andra manifestationer av barnets återupplivning - barnet kommer att röra sig i ben och armar samt att bråka.

Observera att du kan se hur den nyfödda ler, från de första dagarna av livet, men barnets första leenden är ofrivilliga. Först kommer mamman att märka att smulan ler i en dröm, lite senare - under badning eller efter utfodring. Dessa är alla varianter av ett fysiologiskt leende. Men närmare 1 månad framträder barnets leende socialt innehåll. Hon blir ett svar på kontakt med en mamma eller annan nära person.

vård

Mamma borde alltid hålla sig nära barnet och omedelbart svara på den lilla behoven.

Ta ofta barnet i dina armar, inte glömma att stödja ditt huvud, prata med jordnöten och oroa dig inte för att på så sätt lära den lilla i dina händer och bli en egoist. Tvärtom har studier visat att barn som mödrar tar mindre ofta på sina händer gråter oftare och längre och försöker locka upp mödrarnas uppmärksamhet. Om barnet vet att mamman alltid är där, då kommer han inte att skrika igen.

Barn i 1 månad badar i badet i moderns armar
Barn beter sig mycket lugnare i närvaro av mamma

Vård av barn i 1 månad inkluderar följande åtgärder:

 • Hygienprocedurer - Tvättning, ögon och ögonvård, tvättning, nagelskärning, kamning.
 • Bada.
 • Går i friska luften.
 • Massage.
 • Luftbad.

När du klär på din baby, se till att dina händer inte är kalla eller våta, eftersom barn av 1 månad är mycket känsliga för taktila känslor.

Hur främjar utvecklingen?

Eftersom barnets vakenhetstid är mycket liten i 1 månad, ska moderen tilldela tid på ett korrekt sätt, så att hon kan ta tid och prata med barnet och genomföra hygieniska rutiner och massera, bada i badet och ta en liten stund för att utveckla barnen. Moms välbefinnande är också viktigt, därför är det nödvändigt att ta tid och ha en bra vila medan barnet sover.

Baby i 1 månad
Alla utvecklingsövningar bör ske på fritiden. Det här är bara rekommendationer, ditt välbefinnande och gott humör är viktigast för barnet.

Ett barn med 1 månad studier kring objekt, både fasta och rörliga, och ljudet från omvärlden. Vilket som helst utveckla Är lektioner tillgängliga vid denna ålder? För det första kommunikation med barnet för utvecklingen av hans känslomässiga och mentala sfär. För det andra stimulering av syn, taktila receptorer och hörsel av barnet. Och för det tredje hjälper man att behålla huvudet, för vilket barnet ofta sprids på magen och hålls i ett inlägg.

Här är några åtgärder som kommer att bidra till utvecklingen av en månatlig bebis

 • För att hjälpa barnet att fokusera utseendet, Visa barnet en stor leksak, vänta på att barnet ska titta på det och sedan sakta flytta det till sidan, så att barnets blick fortfarande är fokuserat på leksaken.
 • Upprepa detsamma med kamraten, vilket gör tysta ljud. Gör detta med din baby 1-2 gånger om dagen i upp till 2 minuter i en session.
 • Du kan också inkludera baby klassisk musik eller spela in olika musikinstrument. Låt den lilla lyssna på musik i upp till 10 minuter dagligen.
 • Häng i spjälsängen med stora leksaker (3-4 bitar) och en trevlig melodi. Du kan också lägga ut smulorna på utveckla matta.
 • Ständigt prata med baby. Och gör det så att barnet kan se dina ansiktsuttryck. Så du kommer att stimulera och höra barnet och utvecklingen av barnets tal. Som svar på sin mors försiktiga tal börjar barnet reagera snabbare med ett komplex av animationer och ett medvetet leende.

Låt inte bara mamma leka med barnet utan också pappa, eftersom interaktionen med barnet är annorlunda, vilket gör att krummerna kan absorbera det bästa från var och en av dem.

Pappa kyssar bebis fot på 1 månad
Involver pappa i spel och kyssar älskling

Spel på 1 månad

För fysisk utveckling:

 • Lägg krummen på baksidan, ta barnet genom handtagen, lyft upp dem vid huvudet, lägg ner dem, korsa sedan på bröstet och sprid sig till sidorna. Med crumbs ben kan du efterlikna rörelse på en cykel. Under en sådan gymnastik sjunger du en trevlig sång.
 • Sätt barnet på magen, visa honom leksaken och lyfta upp den och stimulera barnet att höja huvudet. Du kan också lägga en smula på din mage och ringa barnet med namn så att barnet lyfter huvudet och börjar titta på ditt ansikte. Sådana övningar kommer att förbättra utvecklingen av hans muskler.
 • Rör försiktigt barnet medan du simmer, medföljande en sådan ljusmassage med en tyst sång. Efter att ha badat din baby, linda barnet i en handduk, göm ditt ansikte bakom kanten, se sedan ut bakom handduken och säg "gök".

För utveckling av vision:

 • Gör en slags "docka" ur en pappersplatta. För att göra detta, rita ett ansikte och fäst ett handtag på plattan så att den kan hållas och flyttas. Visa "dockan" till barnet från ett avstånd av 25 cm och vänta på smulan för att börja titta på tallriken.
 • Böj över barnet för att fixa blicken på ansiktet och sedan sakta gå till sidan. Barnet följer dig och vrider huvudet.
 • För en liten leksak behöver du sy tuggummi och häng leksaken över barnet. Gör sedan leksaken på det elastiska bandet "hopp" framför barnet upp och ner.Snart ser inte barnet bara på hoppa leksaken, men försöker också ta den med händerna.
 • Visa ditt barn ett ljust leksak på ett avstånd av 30 cm från hans ansikte, sedan sakta sakta objektet horisontellt. Att märka att barnet tittar på leksaken, flytt sedan det vertikalt, och i slutänden flytta objektet i en cirkel.
 • Under matning placerar du en ljus scarf eller handduk på axeln. Barnet kommer att se från ditt ansikte till detta ljusa ämne.
Mamma pratar med barnet i 1 månad
Även ditt kärleksfulla tal utvecklar barnet, ger mer komplimanger till smulorna

För utveckling av andra sinnen:

 • Läs barns dikter till ditt barn för att utveckla hörselhumor och rytmans känsla. Du kan presentera barnet med dina favoritrymer eller skapa din egen. Du kan grunda en låt och ändra orden i den till din smak.
 • Slips till barnets bootees på klockan. Under rörelsen av benen kommer crumb att höra ringen och lyssna på den.
 • När barnet är i spjälsängen, prata med barnet medan du rör dig runt i rummet. Detta kommer både att stimulera barnets hörsel och hans syn.
 • Massage försiktigt på fötterna och handtagen på barnet med varje finger. Berör inte smulorna med händerna utan också med en bit bomull, en mjuk borste, en terryduk, ull eller annan tygmitten.
 • Doppa bomullskulorna till oskärpa, luktande vätskor, som mint eller vanilj eau de toilette. Att ge ett sådant barn en boll stimulerar barnets luktsinne.

Barnets utveckling främjas genom massage. För att lära dig hur du gör det korrekt, se nästa video av Nikolay Nikonov.

Vattenklasser

Bland de aktiviteter som stimulerar utvecklingen av spädbarn 1 månad, kan kallas simning. Det kan utföras både i poolen (under instruktörens kontroll) och i badet hemma. Tack vare övningarna i vattnet kommer barnet att stimulera den vestibulära apparaten. För simning, köp en speciell uppblåsbar cirkel för barnet som stöder barnet under nacken.

Efter att ha skrivit ett varmt bad med varmt vatten, sänka barnet med cirkeln i vattnet och vänta tills barnet är bekvämt. Bokstavligen en eller två simning, och barnet börjar njuta av sådana aktiviteter, och modern kan bara titta på smulorna och fånga de ljusaste ögonblicken för fotot.

Sänk barnet försiktigt i vattnet, starta från klackarna, med hänsyn till barnens känslighet för förändringar i omgivnings temperaturen. Om barnet reagerar negativt på det första badet, försök att doppa i badet tillsammans med barnet. Lägg barnet på ditt bröst, varsamt vattna barnets kropp med lite vatten och visa leksakerna.

Badande bebis i 1 månad
Kamille te kan läggas till vattnet för att lugna huden och ställa barnet att sova.

Visa karapuzu att han kan skjuta av benen från badets väggar. Lossa den flytande bebisen så att de böjda benen har vilat mot sidan och vänta på att smulan ska skjuta av och simma lite tillbaka. Vid den motsatta kanten av badet vänder du barnet och repeterar träningen.

En intressant övning för spädbarn under den första månaden under simning kommer att gå på botten av badet. Håll barnet under armarna och lut framåt något, stimulera gångreflexen i några sekunder. Sedan, ge barnet lite dopp på baksidan.

Vanliga problem

Avvikelser som föräldrar kan identifiera inom 1 månad:

 • Ökad eller minskad muskelton hos barnet. Asymmetri av muskelton är också möjlig.
 • Gulsot. För vissa barn går det inte över månaden, vilket kräver samråd med barnläkare.
 • kramper. De förekommer vid den tredje veckan i livet hos många barn och orsakar stort obehag i smulorna.
 • Otillräcklig viktökning, som kan vara förknippad med både problemen med att organisera amning och sjukdomar hos barnet.

För något av dessa problem måste barnet visa sig för läkaren genom att tala om de alarmerande symptomen.

Reflexer av nyfödda 2 månader
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa