Hur spenderar du en baby från swaddling?

Innehållet

Swaddling barn från födseln gör att du kan skapa idealiska förutsättningar för sömnen. När hans rörelser är begränsade sover han lugnt, han är inte rädd för att han viftade i händerna och inte rör sig själv. När det växer blir behovet av avsked med blöjor uppenbart, men barnet blir snabbt vant vid att sväva. Hans frånvaro kan ha negativ inverkan på sömnkvaliteten, men utan det på något sätt, för förr eller senare kommer inlämningen vara helt övergiven.

typer

Idag utförs swaddling på två sätt: traditionellt tätt och fritt. Den första typen är ingenting annat än immobilisering av övre och nedre extremiteter. Beroende på storlek på blöjan kan du behöva från en till två. När en baby är insvept med två blöjor, är nacken stängd, armar och ben förlängs. Därför, med all önskan under sömnen, är rädslan att röra och vinka i händerna på ett spädbarn uteslutet.

Med fri svaddling beror situationen på hur bra barnet är inslaget. I motsats till det snäva sättet att förpacka barnets ben sträcker sig inte. De är i en svag väska, vikta från blöjan. Denna metod för swaddling används allt mer nyligen, vilket visar sin överlägsenhet i jämförelse med den snäva metoden.

Men i detta fall är det inte så enkelt. Trots att barnet i det här fallet kan andas mer bekvämt, är det inte så begränsat i rörelse, han klarar ofta snabbt en sådan omslag. Därför ser hans händer ofta ut ur blöjan, och benen krossar en sovsäck som viks från den. Varje mamma väljer hur hon slingrar barnet. Det beror på hur snabbt barnet anpassar sig för att sova utan blöjor.

aktualitet

Idag fördöms swaddling ofta, det anses vara en av de dåliga vanorna som mammor medvetet implanterar för sina barn och sedan åter in dem i ett stressigt tillstånd, vana vid nya sömnförhållanden. Unga mödrar är ofta förvirrade, eftersom läkares åsikter idag är motsägelsefulla. Men om vi betraktar frågan ur barnets blick, kommer situationen att prata om fördelarna med att sväva. För att förstå detta bör du vara uppmärksam på några nyanser.

Att vara i livmodern är barnet begränsat i rörelse. Blöja skapar liknande förhållanden och ger en känsla av säkerhet. Hans armar och ben kommer inte att orsaka skräck, han kommer inte att vakna upp från det som dramatiskt berör sig. Dessutom värmer blöjan barnet, vilket slappar av innan sänggåendet. Detta hjälper till att lindra spänningen, så att barnet kan somna snabbare.

Det är omöjligt att inte ta hänsyn till det faktum att ett barn i en blöja inte kommer att vända sig om i sömnen och inte kommer att kunna kväva, ha oavsiktligt begravt sin näsa i ytan där han sover. Den klädda babyen sover tyst och håller en normal temperatur.

Swaddling är nödvändig, särskilt i fall där barn har medfödd dysplasi eller ofullständig utveckling av artikulära element i nedre extremiteterna.

Den optimala åldern för misslyckande

Det finns inga tydliga rekommendationer som anger barnets specifika ålder, där du gradvis måste överge inslaget. Detta beror på de särskilda egenskaperna hos anpassningen av ett visst spädbarn till världen, tillväxt och utveckling. Du kan inte utan att sväva, förutom att han inte lugnt kan somna, kommer hans frid att störas. Irritabilitet kan bli permanent, barnet kommer att vara stressigt.

Sällan, vilken typ av läkare kommer att rekommendera dig att ge upp blöjor inom 1,5-2 månader efter en barns födelse. Speciellt är det nödvändigt för hyperaktiva barn som inte ger sig vila. Men om mamman initialt svaddade barnet tätt, måste man över tiden ändra sitt sätt att sväva och försvaga det, för varje dag behöver barnet flytta mer. Styvhet kan orsaka nedsatt utveckling av skelettsystemet och lederna.

Vanligtvis stoppar barnen skakningar i slutet av den fjärde månaden av deras liv. Därför tror vissa experter att denna period anses vara den mest gynnsamma för avvänjning av spädbarn från svaddling. Men det finns en annan åsikt, som säger: att gradvis avvika en baby från en blöja från fem månader. Samtidigt är det nödvändigt att titta på hur lugnt barnet sover i en förpackad form, vad är hans skick under dagen då han är klädd i lös kläder och inte har blöjor.

Det är nödvändigt att ta bort blöjor från vardagen eftersom barnet mer eller mindre lär sig att kontrollera sina armar och ben. Du kan inte hålla den i blöjor hela tiden, för det kommer att hindra dess utveckling, där barnet under lång tid undersöker händerna och sedan benen. Att sväva ett barn i denna ålder är nödvändigt med jämna mellanrum så att han kan vila och sova. Av den anledningen försöker vissa mödrar inte att sväva barnen helt, utan bara genom att stänga benen.

Hur får man avblöja från blöjan?

Det är omöjligt att ständigt stoppa omslaget, eftersom det kommer att bli en ny stress för honom. Man kan inte räkna med att han utan att sväva skäller och stannar och somnar själv. Nervsystemet kommer att drabbas av sådan avvänjning, och dessutom kan en navelbråck förekomma. Barnens hjärna gör tillräckligt hårt arbete och behandlar den information som tas emot i en dröm.

Det är viktigt att organisationen och konfigurationen av neurala nätverk och alla hjärnsystem inte åtföljs av stress. Om du dramatiskt slutar förpacka ditt barn i en blöja, kan det påverka mental-, motor- och talutveckling negativt. Åldern för avvänjning väljs när barnet är fullt anpassat till de nya livsbetingelserna efter att ha varit i mors mage.

Så snart bromsmekanismerna i nervsystemet bildas, bör frekvensen hos barnets omslag sänkas. Att lära en baby att sova utan blöjor, utan att störa hans sömn, bör du notera några enkla rekommendationer.

Om mamman i början sveper barnet tätt så att han är van att sova, måste man gradvis lossa tyget. Svaghet tillåter att flytta till en fri svaddel, där barnet kommer att vara i blöjor, men inte så begränsade i rörelse.

När ingenting kommer ut, och barnet inte vill somna utan stramt swaddling, är det värt att tillgripa tricks. Han är insvept i en blöja, och efter att han somnar, är den försvagad. Detta bör göras noggrant, för att inte vakna barnet. Det är möjligt att börja försvaga omslaget från 4 eller 5 månader, så att han senast 6 blir vana vid rörelsefriheten. Samtidigt är det värt att ägna mer uppmärksamhet åt den så kallade laddningen.

Det är viktigt att hjälpa barnet att lära sig att hantera sina lemmar, vilket kommer att minska deras slumpmässiga skrämsel i en dröm. Under inga omständigheter ska barnet hållas swaddled hela tiden, eftersom detta skadar funktionen av hans kroppssystem. Han behöver inte bara blöjor, utan också massage, övningar, händer, ben, huvudvarv. Idag är det inte svårt att välja några övningar som hjälper till med utvecklingen av barnet. Du kan rådgöra med en barnläkare, som kommer att berätta för dig vad och hur du ska göra.

Sådana övningar och massage är nödvändiga för varje barn, såväl som utomhusfestligheter. Med tiden sover barnet mindre, det behöver inte sättas om i onödan. För dagdags sömn i den fjärde till femte månaden i livet är vanliga glidare, skjortor och västar ganska vanliga.

Om barnet är vant med att sova i blöjor och under dagen, är det nödvändigt att gradvis ersätta dagtidssömning i blöjor med sömn i kläder.

I framtiden är det lätt att lära barnet att sova utan att sväva. Efter övergångsstadiet från tätt svaddling till fri, kan benen vikas upp på natten och ganska svagt. Du kan bära så kallade repor eller tyghandskar på dina händer för att förhindra oavsiktlig repning av ditt ansikte. Om det i detta skede är svårt för barnet att somna, skulle det vara bra att använda en filt eller en lätt filt. När du somnar, kan du lätt byta barnet, och när drömmen går i en stark fas, fyll ut filten (filt) och täck bara ditt barn.

Andra metoder inkluderar att somna i händerna. Man tror att det blir lättare och lättare för ett barn att vänja sig i att sova i kläder. Denna metod har emellertid dess nackdelar: barnet kommer mycket snabbt att vänja sig somna i händerna. Det kommer att innebära ett nytt problem, eftersom vi kommer att behöva avvika honom, inte bara för att sova utan blöjor, men också självständigt, utan att kräva rörelsesjuka på hennes händer.

För avvänjning av blöjor från blöjor kan du köpa en speciell sovsäck. Han kan ersätta fri swaddling under en tid. Någon hjälper speciella enheter eller så kallade vaggar-kokoner av ovanlig form, men deras köp blir dyrt. Användningen av dem är fortfarande kontroversiell till denna dag, även om efterfrågan på sådana produkter är hög.

Några mammor njuter av olika knep för att avvika sina barn från att sväva. Till exempel slappna de av barnen innan de lägger sig till badet. Som regel, efter sådana förfaranden med lugnande örterrekommenderas av barnläkaren, barnen lugnar sig och slappna av. Efter badning räcker det med att mata dem och lägga dem i sängen. När mamma är nära, faller barnet lugnt.

Vad mer att tänka på?

Inledningsvis, innan vi avvänner en bebis från en blöja, är det värt att normalisera sin sömn. Det är viktigt att gå med honom dagligen med undantag för dåligt väder. Från brist på syre och sol kan det bli rastlöst och whiny. Dessutom behöver du ta itu med barnet - trots att han föddes nyligen, behöver han inte bara klä sig och sova.

Maternity är ett bra jobb, barnets fysiska och mentala tillstånd beror på föräldrarnas uppmärksamhet.

Om mamman är nära kommer barnet att känna sig trygg och därför lugn. Detta gör det lättare att anpassa sig till sömn utan blöjor. Det kan inte finnas någon ökning av röst, mycket mindre ett rop. Trots att barnet är litet, uppfattar han intuitivt "onormal" intonation.

Tips från erfarna mammor och psykologer

Rekommendationer av erfarna mödrar och professionella psykologer kommer att vara till hjälp vid avvänjning av barnet från svaddling. Till exempel rekommenderar experter före sänggåendet att lindra spänningen genom massage. Detta kan både vara en lättsträckande och avslappnande massagebevegelse. Som regel är denna metod effektiv och gör att du kan minska antalet darrningar i benen under sömnen.

Det är viktigt att övervaka den positiva dynamiken och skydda barnet från dagens stressiga situationer. Detta betyder inte att du måste ta händerna på ett barn med varje manifestation av hans röst. Men det är värt att skilja när han bara känner till sin röst, och när han gråter säger han på grund av uppblåsthet eller kolik. Om barnet är lugnt kommer hans sömn vara lugn. Och det här föreslår redan att mamma kommer att ha större chanser att lossa blöjor eller att helt och hållet ta bort dem i en snar framtid.

Det är viktigt att ständigt lufta plantskolan. Det är bättre att göra detta medan mamman går med barnet eller när han inte är i rummet. Den inaktuella luften påverkar sömnkvaliteten negativt, liksom de felaktiga temperaturförhållandena samt fuktigheten. Du kan inte överhettar rummet: 22 grader räcker för normal sömn.

Det borde finnas inga torkblöjor, babykläder och andra kläder i plantskolan. Det är nödvändigt att övervaka ljudnivån. Men det innebär inte att det ska finnas perfekt tystnad i rummet, eftersom det med tiden blir svårt för barnet att somna under olika förhållanden.Med andra ord spenderar babyen från blöjan mycket mer stunder än blöjan ensam. För att denna process ska fortsätta med minsta stress för smulorna måste du överväga alla aspekter.

Det är inte nödvändigt att byta blöjbygeln, för det kan också bli en vana. Om barnet somnar dåligt utan att sväva, måste du tänka på orsaken. Ofta kan dagens negativa faktorer leda till detta.

När han är full, lugn och kärlek passerar anpassningen snabbt. Du kan aktivera mjuk avslappnande musik, köpa speciella nattljus med olika effekter, så att de distraherar barnets uppmärksamhet och slappna av honom. Andra kostar speciella glödande klistermärken.

Dr Komarovsky kommer att prata om att sväva ett barn i nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa