7 månader 9 månader

Barnutveckling på 8 månader

Innehållet

Åtta månaders gamla barn är mycket aktiva, de rör sig mycket och lär sig nya utrymmen med intresse, för i denna tid kan de redan krypa runt. Vad har karapuz läst vid 8 års ålder, vilka nya färdigheter är redan glädjande föräldrar och hur kan vuxna hjälpa till med utvecklingen av ett spädbarn av denna ålder?

Fysiologiska förändringar

 • Tandläkningsperioden fortsätter, och deras utseende är väldigt individuell. Någon på 8 månader har fortfarande inte en enda tand, eller den första förhöjaren har just dykt upp, och någon försöker redan att gnava en kaka fyra tänder.
 • Barnets tillväxthastighet saktar lite, vilket är förknippat med ökad fysisk aktivitet hos barnet. Musklerna i smulorna är redan utvecklade så att de låter barnet inte bara rulla över och sitta utan också att stå och krypa.
 • Barnens stol har blivit mer formad och har liten likhet med barnets pall, som exklusivt är ammande. Det har en mild lukt, och frekvensen av tarmrörelser är vanligtvis 1 gång per dag.
 • Barnets minne utvecklar och rymmer nya händelser. Tack vare förbättringen av minnet kan barnet upprepa föräldrarnas handlingar, att känna igen bekanta objekt, hört pajer, stänga människor.
Baby 8 månader
Baby på 8 månader kan redan stå och krypa

Fysisk utveckling

I den åttonde månaden av livet lägger barnet cirka 550 gram och blir i genomsnitt 1,5 centimeter högre. Bröstomkretsen och huvudomkretsen ökar vardera med 0,5-1 cm.

Trots att utvecklingen av varje barn är individuell, bestämde läkare på grundval av mätningar av ett stort antal barn av en viss ålder det genomsnittliga värdet, liksom gränserna för normala indikatorer för fysisk utveckling. Avvikelse från dem orsakar wariness och är orsaken till en detaljerad undersökning av barnet. De viktigaste parametrarna för spädbarn 8 månader presenteras i denna tabell:

indikator

8 månaders medelvärde

Pojkar i 8-9 månader

Flickor 8-9 månader

vikt

7900-8600 g

6900-10700 g

6300-10200 g

tillväxt

68,7-70,6 cm

66,2-75 cm

64-73,5 cm

Huvudomkretsen

43,4-44,5 cm

42-47 cm

40,7-46 cm

Bröstomkrets

45,7-46,4 cm

43,5-49,9 cm

43,7-48,3 cm

Det faktum att barnet ska kunna 8 månader, se i videon av Larisa Sviridova.

Vilken baby kan?

 • Barnet på 8 månader är mycket aktivt fysiskt, kan sitta ner, ligga sig, stå upp (samtidigt dra upp på stödet), krypa ganska snabbt och korsa också objekten.
 • Barnet ägnar mycket tid att lära sig leksaker och ständigt utbildar sina egna händer. Han kan fritt förskjuta ett leksak i ett annat handtag, och om föremålet faller ur hans hand, kommer han leta efter det. Barnet gillar att rulla bollen, klicka på olika knappar, bläddra igenom böckerna.
 • En åtta månader gammal bebis har redan intonation, som barnet adopterade från sina föräldrar. Krummen upprepar samma stavelser många gånger, så föräldrar hör hela tiden från barnet "ma-ma-ma" eller "ba-ba-ba".
 • Barn i denna ålder är mycket glada, glada för andra barn och vuxna främlingar är försiktiga. Om mamma lämnar någonstans är den åtta månader gamla pjäsen väldigt upprörd. När ett barn misslyckas blir krummen upprörd, och min mammas beröm blir väldigt glad.
 • Ett barn kan visa ett välbekant objekt när man frågas var, var?Även barnet har redan lärt sig på begäran av att vifta en hand, göra "damer" och andra åtgärder som hans föräldrar lärde honom tidigare. Barnet gillar verkligen spel där åtgärder upprepas.
 • En baby på 8 månader äter inte bara en sked och försöker ens göra det själv, men tar också fast mat (som barnkakor) i pennorna och biter av bitar av det.
Spel med en baby på 8 månader
Med en baby på 8 månader kan du spela i öppnings- och stängningsdörrar, täcker burkar med lock

Trots att alla barn utvecklas i sin egen takt och vissa färdigheter kan förvärvas tidigare än sina kamrater, och senare - än andra barn i samma ålder, finns det färdigheter som barnet nödvändigtvis måste ha i 8 månader. Du bör varnas om krummen:

 • Sitter inte ner.
 • Krypter inte tillbaka eller försöker inte krypa alls.
 • Försök inte stiga upp från stödet.
 • Kan inte stå i några sekunder, håller med båda händerna.
 • Kan inte hålla leksaken i sina händer.
 • Inte tillräckligt föreslagna leksak.
 • Växlar inte ett leksak från ett handtag till ett annat.
 • Utger inte stavelser.
 • Lyssnar inte när han hör vuxen prat.
 • Visar inga känslor.
Baby 8 månader i en läkares armar
Rådfråga din barnläkare för eventuella varningsskyltar.

Klasser för utveckling

 • Om barnet ännu inte har behärskat krypning på alla fyra, träna barnet i vattnet. Medan du badar, lägg din bebis på botten av det tomma badet och sätt på vattnet så att det sakta fyller badet. Vattennivån kommer att stiga och kommer att bli ett incitament för att höja barnet på armbågar och knän. Med denna övning är det viktigt att se till att barnet inte blir fullt vatten.
 • Ett annat sätt att lära ett barn att krypa på alla fyra är att gå på händerna. Lyft barnets ben så att krummen kommer på handtagen. Stanna sedan den lilla killen fram och tillbaka. Så snart barnet blir trött, bör träningen stoppas.
 • För att förbättra fina motoriska färdigheter, föreslå den lilla att röra olika föremål, leksaker med knappar och lås, lådor med lock, ringar av pyramider, mjuka böcker och många andra.
 • Eftersom ett barn på 8 månaders ålder i spel kopierar vuxnas handlingar, ska mamma visa hur man hanterar nya leksaker. Rull bilen med barnet, skaka dockan, tryck på trumman och låt barnet upprepa.
 • Erbjuder smulorna att spela med flera homogena föremål, till exempel med kuber av olika färger, bollar, pyramidringar. Genom att fälla och sprida sådana föremål kommer barnet att känna till kopplingarna mellan dem.
 • Bygg en liten pyramid från kuber och visa barnet hur det kan brytas upp med hjälp av en rullande boll.
 • Tänk på familjefoton med din bebis och be om att visa dina nära människor och barnet. Barnet vill gärna hitta sig på bilden.
 • Slå på musiken ofta och dansa med barnet. Låt det vara motiv med en annan rytm - både klassiska melodier, barns sånger och sånger av moderna artister.
 • Öva din barns balans genom att höja din bebis och sänka den. Du kan också gå runt med barnet.
 • Gör för barnet en hyllning för böcker som barnet kan nå. Fyll den här hylla med ljusa barnböcker och låt karapuzu välja själv en bok att läsa.
 • Spela med smulor i badrummet. Låt barnet flytta de flytande leksakerna, klappa palmerna på ytan av vattnet, ta vatten i formen, häll från en behållare till en annan.
 • Låt smulorna leka med köksredskap, men ge samtidigt barnet bara säkra föremål - skinkor, behållare, lock och andra.
 • Dessutom kommer barnet njuta av att leka med den här telefonen, vilket för detta ska kopplas från nätverket. Ge pjäsen en telefon och låt honom "prata."
 • När du går, var uppmärksam på de olika ljuden av flygplanet, bilen, fågeln, hunden. Ring i detta fall till ljudkällan.
 • Håll ditt barns intresse för djur. Köp plast eller gummi djur och namnge dem, och imitera deras röst.Visa krummen av djur i böcker och på gatan.
 • Ge barnet en träsked och några saker att slå. Så kommer barnet att förstå att föremålen skiljer sig inte bara i utseende, men också i ljudet som produceras.
 • Skjut i leksakens ögon leksaken, täcka den med en filt och ge sedan smulorna för att hitta den.
Baby 8 månader mamma i hennes armar
Först av allt behöver barnet kärleken till föräldrarna.

vård

På morgonen, som tidigare, hålls barnet hygieniska åtgärder. Dessa inkluderar tvätt, borsta tänderna, plantera på kruken, sköljning. Varje kväll badas barnet medan du spelar kul med leksaker som kan simma. Dessutom ska barnet regelbundet tvätta händerna under dagen, eftersom krummen kryper och rör olika föremål. Byte av blöja, barnet måste tvättas under rinnande vatten.

för härdande barn 8 månader fortsätter att använda luft och sola, dagliga promenader, luftar rummet, tvättar, går på en våthandduk. Dessutom gör smulor varje dag massage och gymnastik som förstärker musklerna. Åtta månaders baby för en kort stund kan sitta i en promenad eller på arenan.

Nikolay Nikonov - den ledande läkare och massageterapeut i Ryssland i nästa video visar hur man gör en massage för barnets fulla utveckling under 8 månader.

Daglig rutin

Den åtta månaders bonde sover mindre och mindre, men håller sig vaken och studerar med intresse världen omkring oss, längre och längre. Den totala sömnstiden för ett barn i denna ålder är ca 15 timmar, medan barnet sover upp till 10 timmar på natten, och under dagen har de flesta 8 månader gamla barnen två drömmar om 1,5-2 timmar vardera.

Att gå med barnet vid 8 års ålder rekommenderas fortfarande två gånger om dagen - på morgonen (ca 11-13 timmar) och efter lunch (ca 15-17 timmar). Många barn fortsätter att sova under sina promenader, men en hel del barn sover inte hela tiden på gatan och under en viss period studerar de naturen och överväger allt.

Att mata en åtta månader gammal bebis ger 5 måltider med en paus mellan dem på ca 3,5-4 timmar. För att bestämma den dagliga volymen av mat som ett barn behöver, delas krummens vikt upp med 9. I genomsnitt mottar ett barn på åtta månader från 1000 till 1200 ml mat per dag och cirka 200-240 ml per utfodring. Läs mer i artikeln om barnmeny på 8 månader.

Slutförande av barnet på 8 månader
Barnets diet expanderar, barnet försöker mycket ny smak

amning På begäran i denna ålder ges 6-8 matningar under dagen och ca 6 matningar på natten. Volymen kompletterande livsmedel ökar och presenteras i barnens meny med grönsaker, frukter, mjölkfri flingor, vegetabilisk olja, kött, fruktjuice, smör, kakor och kakor.

Flaskmatade barn ta emot blandningen på morgonen matning, liksom den sista matningen före sänggåendet. På resten av tiden bildas menyn i den konstgjorda krohi från kompletterande livsmedel. I jämförelse med ammande barn är deras kost utvidgad - sura mjölkdrycker, kesost och äggula läggs till den. Gröt för en artificiell bebis är redan kokt med mjölk, och volymen av majoriteten kommer att vara högre än hos en baby med amning.

Amning av en baby vid 8 månader
Grunden för barns kost på 8 månader är bröstmjölk eller en blandning
Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

Ordinarie dag

Varje ny dag med en åtta månaders baby ger många intressanta och roliga stunder. Det är klart att regimen för vart och ett av barnen i denna ålder kommer att vara annorlunda, men vi erbjuder en ungefärlig version av den dagliga rutinen, som kan vara 8 månader för spädbarn:

6: 30

Spill.

Den första utfodringen, där barnet får moderns mjölk eller en blandning.

7: 00

Hygienprocedurer.

7: 30

Vakenhet.

9: 00

Gymnastik.

10: 00

Den andra utfodringen, där de ammade barnen ges gruel med smör, och äggulan erbjuds dessutom till de lilla artificerna.

10: 30

Perioden av vakenhet.

11: 30

Promenad, under vilken krummen har den första dagens sömn i friska luften.

13: 30

Den tredje matningen, under vilken barn av någon typ av utfodring får vegetabilisk puré med köttpuré och vegetabilisk olja, samt vetebröd och fruktjuice.

14: 00

Wakefulness period och utveckla spel.

15: 00

Promenera, under vilken barnet har en andra dag sova i frisk luft.

17: 30

Den fjärde matningen, som i ammande barn kommer att innehålla fruktpuré, kakor och bröstmjölk och i flaskfödda spädbarn - en jästmjölksdrink, fruktpuré, kesost och kakor.

18: 30

Vakna och tysta spel.

20: 30

Bada.

21: 00

Den femte matningen, under vilken barnet får moderns mjölk eller formel.

Förberedelser för natt sömn och lägga ner.

Nattid

Amningspädbarn i en dröm appliceras på bröstet upp till 6 gånger, och barnmästare i denna ålder vaknar inte för matning.

Diversifiera dina dagspel med barnet enligt metoden "Little Leonardo", som du kan se i videon Teplyakova O. N. - en expert på intellektuell utveckling.

Vanliga problem

 1. Rädsla för avsked med mamma. Barn på 8 månader börjar vara rädda för att låta sin mamma vara borta från sig själva och är mycket oroliga för att avstå med henne. Dessutom kan andra rädslor uppstå vid denna ålder, till exempel kan ett barn skrämmas av hushållsapparaternas höga ljud. Visa din bebis ljudkällan så att den slutar vara skrämmande.
 2. Vägran av prikorma. En bebis kan vägra att prova en ny mat om skålen inte gillar den med konsistens, smak eller temperatur. Kanske har inte barnet haft tid att bli hungrig, eller det är väldigt varmt i rummet. Under alla omständigheter behöver du inte insistera. Erbjuder mat till din bebis lite senare.
 3. Rastlös sömn Barn på åtta månader på grund av fysisk aktivitet och överkänslighet kan somna sämre och deras vila är störd. För att undvika problem med sömn, eliminera aktiva spel på kvällen, gör en avslappnande massage före sänggåendet, läs en liten bok.
 4. Smärtsam tandvård. Utseendet av tänder utan smärta och obehag är ganska sällsynt. I många barn är tänderna skurna med smärtsamma förnimmelser, förändringar i avföring, feber, humör och andra negativa manifestationer. Hjälpa barnet att kyla speciella leksaker som kan nibbled. För att bli av med smärta används speciella geler, och vid en temperatur - läkemedel med antipyretisk effekt.
 5. Allergi att locka. Eftersom menyn på åtta månader gamla expanderar finns det alltid risk för en reaktion på en ny produkt. En sådan reaktion kan uppenbaras av diarré, hudutslag, rinnande näsa, förstoppning, kolik, ögonrödhet och andra symtom. Försök att bekanta barnet i denna ålder endast med säkra produkter som sällan orsakar allergier. Medan barnet inte ska ges röda bär, tomater, kakao, citrusfrukter, sojaprodukter och med införande av mjölk, ägg och kyckling bör vara mycket försiktig.
8 månader gammal baby och mamma
Baby blir ännu mer knuten till mamma

Tips för föräldrar

 • Eftersom den 8 månader gamla babyen redan aktivt utforskar lägenheten, kryper överallt, bör du se till att smulorna är säkra. Småbarnet förstår ännu inte riskerna och farorna, så föräldrarnas uppgift är att eliminera från barnets väg giftiga ämnen, små och brytbara föremål, samt allt skarpt och skärande. Dölj socklarna, gömma de skarpa hörnen av möblerna, sätt hushållskemikalier i ett låsbart skåp och lämna aldrig en krypande baby i rummet obevakad.
 • Om ditt åtta månader gamla barn ännu inte har börjat stå på fötterna och hålla sig till stödet är det inte nödvändigt att tvinga förvärvet av denna färdighet.Så fort krummens muskler blir starkare nog för att hålla sig uppe på sina fötter, börjar barnet omedelbart träna "träning" och hona en ny färdighet. Kom ihåg att många barn inte börjar gå upp vid 8 års ålder, liksom att krypa och rusa är det inte värt det.
 • Om ditt barn redan har klippt 4 tänder, uppmuntra tuggning genom att erbjuda krummor inte av puré, men bitar av kokta grönsaker, såväl som babykakor och kakor.
 • Prata med barnet ofta, och du bör inte lisp och vrida orden. Användningen av förkortade ord är dock tillåten, till exempel i stället för "katt" kan du uttala "kitty".
 • När du väljer utbildningsaktiviteter för barnet, överväga inte bara tiden på dagen, men också barnets temperament. Om du har en rastlös pjokk, kommer han att tycka om aktiva spel, kuponger, krypning. För lugna barn är det mer lämpligt att läsa en bok eller lägga kuber. Barnets intressen bör respekteras, även om det är absolut älskling. Om barnet inte gillar något, tvinga inte eller insistera.
7 månader 9 månader
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa