Utbildningsövningar för barn 7 år

Innehållet

Varje barn blir äldre, lär sig mer och mer nytt och intressant. I åldern 7-8 börjar barn som regel skolliv. Vid denna ålder vet man redan och kan göra mycket, de kan studera ganska länge. Emellertid bildas fortfarande de mognade krummarnas identitet.

Vuxna måste ställa in rätt riktning för utvecklingen av sina avkommor. Föräldrarnas huvudsyfte under en sådan period bör vara att hjälpa barnet att anpassa sig i skolan, utveckla grundläggande mentala processer, såsom minne, uppmärksamhet, tänkande, tal, fantasi, liksom bra motoriska färdigheter och uthållighet. En rad utvecklingsövningar för barn 7 år kommer att hjälpa till att klara det här hemma.

Tips för att organisera klasser

Om plötsligt av olika anledningar inte familjen har möjlighet att delta i olika ytterligare utvecklingsaktiviteter med barnet, då kan föräldrarna arbeta med barnet hemma på egen hand.

När en mamma arbetar med sin bebis, förklarar han inte bara den nödvändiga uppgiften och kontrollerar resultatet senare, men håller sig intill honom under lektionen, hjälper till i svåra ögonblick, berömmer honom för sina framgångar, stöder misslyckanden och tålmodigt förklarar det material som är svårt för barnet. älskling börjar försöka hårt. Följaktligen kommer resultatet av klassen att bli mycket högre, han kommer att lära sig mycket mer information.

I en ålder av 7 år domineras barn fortfarande av lekaktiviteter, som i början av skollivet gradvis ersätts av lärande. Om föräldern som behandlar barnet tar hänsyn till denna viktiga faktor och använder spelet i sina studier, blir det mycket lättare att intressera barnet. Och om barnet är intresserat, kommer den kunskap han får just nu att komma ihåg mycket längre och fylligare.

Använd i praktiken så mycket som möjligt praktiska aktiviteter. Till exempel kan du laga mat med ditt barn. Under arbetet med detta arbete kommer du att ge ditt barn kunskap om vad bestick finns och vad de är avsedda för, vilka ingredienser som ska användas, berätta om säkerhetsreglerna i köket.

Om möjligt, låt smulorna visa sin fantasi. Säker kunskap om etikettreglerna när du serverar rätter på bordet.

I åldern 7-8 år älskar barn att leka i en grupp. Det här ögonblicket är väldigt viktigt i lektionen. Företaget kan göra ett barn inte bara kamrater, utan också föräldrar. Du kan organisera en saga för morföräldrar som använder en fingerteater.

Du kan skapa din egen saga tillsammans med barnet, göra kostymer och nödvändiga attribut från improviserade medel och visa det till din pappa. Allt detta bidrar till att utveckla fantasi, fantasi, kreativitet. Också i familjecirkeln kan du ordna en tävling för att lösa logikproblem, utarbeta en bild från ett pussel, alla tillsammans lösa korsord, byggnadsfigurer från designer. I sådana aktiviteter kan barnets resultat vara mycket högre än sina föräldrar.

Datorn kommer att bidra till att diversifiera klasserna, men det är värt att omedelbart diskutera med barnet den tid han kan spendera med honom. Du kan använda den för att titta på pedagogiska filmer, lösa pussel på nätet.

Som ett test på den erhållna kunskapen kan du erbjuda ditt barn en lösning på test av olika håll.Sådana program ger automatiskt en omfattande analys som hjälper vuxna att identifiera luckor i kunskap. Barn gillar dessa klasser väldigt mycket.

Övningar för utveckling av logiskt tänkande

 • Spelet "läsa tankar". En vuxen eller ett barn gör mentalt ett ord. Guesserna måste gissa vad ordet gjordes med hjälp av ledande frågor som bara kan besvaras med "Ja" eller "Nej".
 • Spelet "Rhymes". Med det myrade ordet måste du ringa rhyming ord i sin tur. Vinnaren är den som ringde det sista ordet. Till exempel skulle ordet "baby" rhyming ord vara "burly, reed, silent". Under det här spelet, förutom det logiska tänkandet, är det aktiva och passiva vokabuläret av smulorna välutvecklade.
 • Spel "Fyll i ordet." Den första deltagaren gör ett ord och skriver brevet med vilket det börjar. Följande deltagare skriver brev en efter en före eller efter, försöker gissa vad en nybörjare menade med ordet. Spelet fortsätter tills varje deltagares förmågor att skriva ett ord från de skrivna bokstäverna är uttömda. Efter det berättar nybörjaren alla vilka ord han ursprungligen trodde.
 • Spel "Hitta de överflödiga." Variationer i spelet du kan tänka på många. Du kan använda nästan allt i huset för det. Alternativt kan du lägga 5-7 grönsaker framför barnet, ge honom tid att undersöka dem och be honom att vända sig bort. Vid denna tid måste du lägga till lite frukt. När barnet vänder sig, bör han berätta om vad som har förändrats, vad som är överflödigt och varför.
 • Spel "Samla historien." Spelet kommer att kräva en serie bilder, där barnet behöver göra en historia i etapper. Vuxen lägger dem framför barnet i slumpmässig ordning. Barnets uppgift är att återställa sekvensen av bilder i betydelsen och göra en historia. Det är nödvändigt att se till att barn utger meningar helt, förlora inte historiens semantiska tråd.
 • Spel "Gör ett erbjudande". Barnet är inbjudet att göra en mening av orden som blandas ihop.
 • Lösa barns korsord, spela Sudoku för barn Utmärkt hjälp för att utveckla logiskt tänkande och förmåga att svara på vanliga frågor.
 • Spelet "Hitta skillnaden". Barnet erbjuds att hitta 10 skillnader i två bilder. Detta spel kan hållas som en tävling, om det finns två par bilder. Uppgiften att spela i den här versionen är att hitta alla skillnader så snabbt som möjligt.
 • Hanterar perfekt utvecklingen av logisk pusselframställning. Dessutom hjälper sådana spel att utveckla uthållighet, uppmärksamhet och fina motoriska färdigheter i handen.
 • Att passera labyrinten är väldigt fascinerande för barn. Detta spel kan erbjudas som skrivbord och online. Barn kommer att bära hjälten längs entangleda banor med entusiasm, vilket hjälper honom att komma till mållinjen.
 • Pocket tagg spel.

Klasser för utveckling av minne

 • Samtal med ett barn om hur hans dag gick. Sådana samtal på kvällarna hjälper inte bara att ge honom tid, vilket så ofta föräldrar inte har tillräckligt med under dagen, men också för att utveckla minne och tal. Be barnet att berätta allt i minsta detaljer, fråga ledande frågor, specificera små detaljer (vilken färg var bollen, T-shirt från en vän / flickvän etc.). Först talar barn förvirrad, osammanhängande men gradvis blir berättelserna mer fullständiga, meningarna är byggda på rätt sätt, barnet själv börjar börja komma ihåg de små sakerna, alla detaljer och detaljer.
 • läsning av böcker och memorera dikter. Om barnet fortfarande är svårt att läsa sig själv gör du det. Fråga honom om att återställa vad du läser, uttrycka din åsikt om vad du läser. Försök att införa en kärlek att läsa. Om det emellertid inte lyckades, gör det då en regel att läsa flera sidor om dagen, följt av diskussion. Minns minst en kvatrain per dag.Förutom att du kommer att utveckla detta minne, kommer du att bidra till utbyggnaden av ditt barns aktiva och passiva vokabulär, utvecklingen av hans tal.
 • Ett spel av "ord". Be barnet att memorera de ord du kommer att kalla honom. Säg sedan 10 ord, du kan lita på ett visst ämne (grönsaker, frukter, hushåll och vilda djur, fjäderfä). Crumbs uppgift att komma ihåg och upprepa det största antalet ord som du ringde. Om ett sjuårigt barn skulle kunna upprepa 5 ord efter dig anses det att han har en välutvecklad korttid minnet, 7-8 av dessa ord indikerar en bra utveckling av långsiktigt minne.
 • Spel med bilder. Från 5 till 10 bilder visas före barnet. När barnet har noggrant övervägt och minns dem måste han vända sig bort. Vid den här tiden kan du ta bort 1-2 bilder eller arrangera dem i en annan sekvens. Barnets uppgift är att namnge några bilder som saknas eller återställa den tidigare sekvensen.
 • "Parade bilder." För detta spel, ta på flera par bilder av samma storlek och baksidan. Alla är blandade och lagt ut på bordsbilden. Spelare måste växelvis öppna ett par bilder och visa dem för andra. Om ett par öppnades tar spelaren det själv. Om unpaired bilder öppnas, vändes de och sätts på plats, och svängen överförs till nästa spelare. Vinnaren är den som kunde samla det största antalet parade bilder.
 • Be ditt barn att noggrant överväga något mönster. Därefter vänd honom över och be honom att berätta eller skriva på arket i minsta detalj vad han minns. Visa sedan bilden igen och kontrollera om det var rätt.
 • Föreningsmetod Det hjälper till att komma ihåg information som presenterades i en kaotisk röra. Lär ditt barn att använda det. För att göra detta, erbjuda barnet att namnge föreningar till ett ord eller hjälpa honom med detta. Föreningar kan vara väldigt olika, löjliga, bekanta för alla, eller förståeligt bara för ditt barn och dig. Med denna övning hjälper du honom att bygga relationer mellan vad du behöver komma ihåg och vad han redan vet och förstår.
 • Lärande att spela musikinstrument lära sig främmande språk, lära sig att dansa - allt detta är inte bara användbart men ger också stor hjälp i barnets utveckling.

För utveckling av vård

Korrigeringstest

Denna övning hjälper perfekt till att hantera utvecklingen av vården i din bebis. Dess väsen ligger i det faktum att crumb erbjuds ett pappersark med texten som skrivs ut på den. Hans uppgift är att korsa ut ett brev som uppfattas av vuxna.

Gradvis kan du komplicera uppgiften genom att lägga till en annan åtgärd, t ex korsa ett brev och understryka den andra. Om barnet inte känner till bokstäverna, kan du ersätta dem med några tecken.

Samma uppgift kan göras ännu hårdare genom att be varje karaktär för att sätta en viss karaktär.

spioner

Spela med barnet i spionerna. För att göra detta, tänk på en viss chiffer för varje bokstav eller nummer - en ledtråd. Och skicka honom ett hemligt budskap, som han måste dechiffrera.

Söker efter den saknade

I denna övning erbjuds barnet en uppsättning bokstäver på ett papper, bland annat han måste hitta ord på ett visst ämne. Till exempel, jodolukvraloshkroalmorkovchioriavoyyloldvoamroarkpustadshvvffomidoryryam. Bland dessa bokstäver måste barnet hitta namnen på grönsaker och korsa dem ut.

En liknande uppgift kan göras med siffror. I det här fallet måste crumben hitta några specifika nummer bland uppsättning siffror. För barn som inte känner till siffrorna och bokstäverna kan denna uppgift erbjudas med olika symboler. Här måste barnet hitta en viss kombination av tecken.

theatergoers

För denna uppgift behöver du hämta en enkel dikt med en eller flera ofta upprepade ord. Börja med att fråga ditt barn att läsa det uttryckligt. Efter det måste barnet läsa det igen, men med tillägg av ett tillstånd, till exempel, måste en av de ofta upprepade orden behöva tala mycket högt.

Om ditt barn har klara det här, komplicera du uppgiften genom att lägga till ett annat villkor. Om krummen fortfarande inte kan läsa, ska du göra det. Han måste, till exempel höra ett visst ord, till exempel klappa händerna.

För utveckling av fantasi

Handritningar

Bortsett från det faktum att ritning med palmer och fingrar perfekt stimulerar utvecklingen av fantasi och fantasi, hjälper det också till att utveckla handens fina motoriska färdigheter och utvecklar uthållighet i barnet. För att göra detta, erbjuda smulorna att måla palmen i vilken färg han gillar och göra ett avtryck på pappersarket.

Du kan skriva ut två palmer sida vid sida. Låt nu barnet fantasera och slutföra sin ritning. Kanske har han ett träd eller en fefågel, eller kanske en liten man med ett stort skägg. Barnens fantasi är mycket rik. Hon kommer att be honom ett intressant alternativ.

Roliga blottar

Be barnet att dra på borsten så mycket färg som möjligt och släpp en stor blob i mitten av arket. Vik arket i hälften och tryck nedåt. Därefter måste du räta ut arket och be barnet att se hur dessa blottar ser ut. Låt honom avsluta sin ritning.

Magic tråd

En tråd 30-40 cm lång måste doppas i gouache och lägga på ett pappersark, du kan rulla upp det som du vill. Topplocket med det andra arket och tryck på. Därefter måste du dra tråden och hålla båda arken

Titta på de resulterande bilderna med barnet och be honom att berätta hur de ser ut, fråga honom att rita nödvändiga detaljer.

Evig trollkarl och snällig fe

Du måste lägga ett pappersark framför barnet med två helt identiska siffror. Han måste vända en figur till en ond trollkarl, och den andra - till en god fe med hjälp av färgpennor. Låt den lilla drömma upp och berätta vad den onda trollkarlen kunde göra, och hur goden vann över honom.

Musikhistorier

Sätt på ditt barn för att lyssna på klassisk musik och be honom att stänga ögonen. Han borde berätta om vad han anser enligt denna musik vilka känslor den förmedlar.

Dans uppvärmningen

Att dansa till en viss musik, bör barnet berätta om bilden han tänkte och de andra deltagarna - gissa vilken bild han gjorde. Det kan vara en rolig apa, en formidabel lejon, det är viktigt att barnet tänker genom sin egen bild och hur han ska avslöja det.

I en ålder av 7 år är det redan mycket viktigt att tänka på köp av leksaker eller pedagogiskt material till din baby. Alla skulle ge barnet ny kunskap om någonting.

Ett mycket bra förvärv kommer att vara en encyklopedi dedikerad till ämnet av intresse för barnet. I ett försök att lära sig så mycket som möjligt, börjar barn med stort intresse läsa den.

Också i åldern sju måste du arbeta med utvecklingen av fina motoriska färdigheter i handen. Anmärkningsvärd hjälp med detta kommer att ges med intressanta uppgifter förutom färgläggning, lera, pennor och färger.

En bra hjälp ges också av olika konstruktörer, mosaik. Lär dig med barnet några rimmor för självständigt utförande av fingerövningar.

Och viktigast av allt - kom alltid ihåg att utvecklingen av ett barn beror till stor del på dig. Lita inte bara på dagis eller skolan i denna svåra uppgift.

Om pedagogiska spel för barn 6-7 år, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa