Utbildningsaktiviteter för barn

Innehållet

Utbildningsaktiviteter för barn är inte bara användbara, men också mycket intressanta för dem. Som regel hålls de i form av ett spel, där killarna går med stort nöje. För föräldrar är det inte bara en gemensam tid med barnet utan också att hjälpa honom att utveckla och lära sig nya saker.

Vikten av att utveckla verksamheten

Praktiskt taget alla föräldrar vet hur viktigt det är att utveckla ditt barn från en tidig ålder. Det är trots allt en riktig utveckling i ett senare liv.

I denna svåra sak borde du inte bara hoppas på en dagis, vuxna borde vara förlovade med en crumb hemma.

Moms och pappor försöker göra allt för att se till att deras barn växer upp som en smart, framgångsrik och målorienterad person som vet hur man uppnår sina mål. Och de gör det väldigt korrekt, eftersom den största förmågan att absorbera en ny hjärna är i perioden från födelsestidpunkten till 6 år. Vid denna ålder kommer barnet att kunna komma ihåg den största mängd ny information för honom.

hus

Fördelarna med att arbeta med ett barn hemma är många:

 • Schemat kan anpassas till ditt barn, med fokus på den tid då han kan engagera sig. Du kan lätt ta hänsyn till temperament, intressen, sättet på ditt barns dag.
 • Att vara förlovad med barnet hemma kan du använda några av dina egna rimar, chants eller andra ritualer som emotionellt stämmer barnet i klassen.
 • Som regel är allt du behöver för att träna i hemmet alltid till hands, eftersom de inte bara behöver papper och pennor. Du kan använda leksaker och möbler, dra fördel av skrotmaterial. Din bebis kommer att kunna berätta för dig hur du använder det som är mest intressant för honom.
 • Klasser med ett litet hem - det här är ett budgetalternativ. Du behöver inte spendera mycket pengar på att besöka utvecklingscentra.
 • Den tid du spenderar tillsammans med ditt barn är ovärderligt. Alla hans framgångar, ny kunskap och färdigheter - detta kommer att bli resultatet av ditt hårda arbete.

Alla dessa fördelar med att göra hemma är utan tvekan mycket viktiga. Utbildningsaktiviteter med barn hålls dock också i dagis.

I trädgården

Syftet med klasserna i trädgården är möjlighet för lärare att överföra sina kunskaper, färdigheter och förmågor till barn. Och de måste utföra tre uppgifter: utbildning, utbildning och utveckling.

Alla klasser är uppbyggda enligt DOW-programmet, vilket bestäms av ledningen och har en specifik struktur. Det skiljer sig från klassen hemma, där du spenderar din tid i fri form och tar hänsyn till barnets önskan att studera vid ett visst tillfälle.

En viktig punkt i organisationen av klasser i trädgården är det bedriver sin professionella.

Läraren tar hänsyn till alla psykiska och åldersegenskaper hos ett barn i en viss ålder och kommer att kunna ge honom information i den form där barnet kan acceptera det.

Klasser byggs med hänsyn till vad ett barn i en viss ålder borde veta och kunna göra. Lärarna försöker så mycket som möjligt utarbeta allt material som behövs för att varje barn i gruppen kunde lära sig det.

I dagis kan barn få sådana färdigheter som inte alltid utarbetas av sina föräldrar hemma. Till exempel kompetensen hos självständig forskning. Killarna lär sig att arbeta i ett lag, vilket är nästan omöjligt hemma.

Klasser med ett barn upp till ett år

Tidig barndomsutveckling har nu blivit mycket populär. Det börjar redan i det första månader av livet. Det finns många olika metoder som du kan engagera dig i med barn från födseln. Föräldrar ska lära känna dem, men det finns absolut ingen anledning att strikt följa bara en. Du kan bara välja dem bara vad du tycker om och passar din bebis.

Barn under ett år är vanligtvis inriktade på känslor, men det är ganska möjligt att öva och lära dem något. Klasser i denna ålder bidrar till psykomotorisk utveckling. Det hjälper ditt barn i fysisk och intellektuell utveckling.

För att lektionerna ska vara fördelaktiga bör du inte överbelasta barnet med dem. Tillbringa inte långsiktiga klasser och kräva inte fortsättning om krummen vägrar.

Din fanatiska önskan om att ge barn djup kunskap kan vara farligt för dem. Glöm inte det. Tänk på lektionsexemplen med barnet. upp till ett år.

Lärande bokstäver och siffror

Du kommer att behöva sy av texturerat och ljust material (kände sig lämplig, sammet, terryduk) stora siffror och bokstäver, vars storlek är ungefär från en vuxnas handflata. De ska vara i form av kuddar med olika fyllmedel: spannmål (semolina, ris, bönor), bomullsull, papper, sågspån, skumkulor.

Erbjud barnet ett brev eller nummer, som tydligt uttalar sitt namn. Barnet kommer att bekanta sig med poängen och alfabetet, fina motoriska färdigheter i händerna och uppfattningen av olika färger (när de känner dessa bokstäver) kommer att utvecklas.

Du kan börja engagera dig i de första månaderna av livet. Till att börja med kan du lägga undervisningsmaterial i smulorhandtaget flera gånger under dagen. När barnet växer upp kan du lägga det på mattan och sprida dynor i närheten av det. Detta kommer att fungera som en stimulans för krummens fysiska utveckling. Så att han kan få brevet han gillar, kommer det att vara nödvändigt att nå det - eller ens krypa till det.

Spelas med semolina

Du behöver inte förbereda något för den här aktiviteten. Du behöver bara lägga en smul på golvet och lägga ett bricka framför honom eller sprida en oljekudde. Glatt sedan halvpinnen och låt barnet börja rita med fingrarna. Han kan rita, gropa den, häll den ut ur pennan på facket - och smaka det till och med.

Kortteknik Glenn Doman

Klasser med kort behöver inte starta direkt från födseln, det är värt att vänta på 9 eller 10 månader. Kärnan i metoden är att barnet är visat kort med olika specifika bilder (bättre än en grupp - till exempel husdjur, vilda djur, rätter, möbler, etc.), bokstäver, siffror som tydligt uttalar namnet på var och en av dem.

Demonstration av ett kort borde ta några sekunder. När du visar ditt barn alla kort, be honom att spela utomhusspel, uppmärksamma fysisk utveckling. Du kan göra flera gånger under dagen.

Ritning av Maria Gmoshinskaya

Att starta klasser på denna metod kräver barnets förmåga att sitta bra. För att skapa ett mästerverk, kan du använda fingrarna, palmerna och till och med fötterna på smulorna. Du behöver ett stort ritpapper eller en rulle gammal tapeter, liksom ljusa, säkra färger (det är bättre att köpa de som inte behöver spädas med vatten), behållare för dem och oljekudde. Det måste sprida sig för att inte fläcka golvet.

Sätt barnet på oljekudden spridda på golvet, lägg ett ritpapper framför honom och placera behållare med färger. Du måste visa honom en gång vad du ska göra. Ge honom ett exempel genom att doppa fingret i färg och dra något.Nästa crumb kommer att fungera självständigt.

Försök inte lära ditt barn att rita, fråga inte honom att upprepa efter dig. Ge honom möjlighet att reproducera vad han önskar.

Låt honom använda de delar av kroppen som han vill, väljer de färger han gillar mest. Sådan ritning bidrar till den kreativa, sensoriska och psyko-emotionella utvecklingen av smulorna och fina handmotoriska färdigheter.

Fitball träning

De har en positiv effekt på barnets fysiska utveckling, förbättrar den vestibulära apparatens funktion och främjar utvecklingen av orientering i rymden. Klasser kan hållas från tre månader.

För att komma igång, försök ett ljus svänga på bollen och lägg barnet i magen. Du kan utföra samma svängning och sätta krummen på ryggen. I nästa övning måste du sätta barnet på bollen och tryck försiktigt på handen på rumpan eller magen - beroende på hur det ligger på det. Bollen bör börja våren.

Övning "Stuffers" bör utföras genom att hålla bollen mellan benen. Sätt barnet på bollen och håll honom bakåt, lär honom att hoppa på den. Sådana klasser är vanligtvis mycket roliga och som barn. Du kan göra många andra övningar.

Övningar med olika bollar

För utveckling av hörapparatbollar med olika klockor inuti. Bollar med spikar stimulerar utvecklingen av fina motoriska färdigheter i handen, liksom med hjälp, kan du göra en ljus massage med barnets fötter. Klädbollar hjälper till att bilda en greppförmåga.

Spel med flaskor

För att utföra ett sådant spel fyller du en flaska med vatten med hälften och den andra med lite flingor. Du kan använda ris, ärtor eller bovete. Stäng nu locken tätt och ge dem till barnet. Låt honom skaka dem, vrid dem runt, gör någonting. Sådana spel bidrar till utvecklingen av hörsel, vision, vård.

Använd kläder, musikaliska leksaker, pyramider, kuber, rattles i spel med ett barn fram till året. Alla har en positiv inverkan på utvecklingen av ditt barn.

Utbildningsaktiviteter för barn

Från det ögonblick som barnet blir 1, kan du redan börja komplicera uppgifterna för honom. Utvecklingsverksamheten bör inriktas på utveckling av tal, hörsel, vision och av minnet bebis, hans förmåga att logiskt tänka, vara väldigt uppmärksam, att lära känna omvärlden, utveckla fina motoriska färdigheter. Du kan främja krummens fysiska och intellektuella utveckling.

Från 1 till 2 år

Vi kan skilja mellan följande alternativ.

Ritning med hjälp av fingrar

Detta sätt att rita är lämpligt för fortfarande mycket små barn. Det bidrar till utvecklingen av bra motoriska färdigheter, sensorisk känslighet, konstnärligt tänkande, skapar en kärlek till bildkonsten. En årig bebis drar korta linjer på ett ark, lockar, sätter prickar. Du kan redan börja rita riktiga bilder med ditt barn. Till exempel, genom att dra vita prickar på ett papper av blå kartong, får du ett snöfall för kvällen.

På samma sätt kan du rita regndroppar som faller från ett moln på marken, blommor på ett grönt fält, stjärnor på himlen. Gradvis blir barnets teckningar svårare, de kommer att visas hus, sol, växter, djur, familjeporträtt. Viktig regel: använd endast färg för fingermålning, eftersom de inte skadar barnet, även om han bestämmer sig för att smaka på dem.

Kinetisk och livlig sand

För närvarande blir sådana spel mer populära. Kinetisk och livlig sand är mycket lika i taktil uppfattning, men deras färg och sammansättning är olika. Båda sandtyperna är säkra och giftfria.

Kinetic kallas sand, som består av 98% naturlig sand och 2% silikon är dess anslutande komponenter. Sådan sand är fuktbeständig, den kan tvättas och lagras nästan överallt.

Levande sand skiljer sig från kinetisk sammansättning och egenskaper.Den består av skalsten, eteriska oljor och en liten mängd bindande komponenter. Den måste skyddas mot fukt och direkt solljus. När det släpps ut i vatten löser det sig. Var noga med att förvara den i en behållare utan att stänga locket. Det är nödvändigt att ge honom möjlighet att "andas".

Barn älskar att tinker med sanden, de gör kakor och kakor för sina leksaker från dem, bygger fästningar och olika figurer. Använd en lämplig behållare för barnet som sandlåda. Den ska vara tillräckligt bred och ha ganska höga sidor så att du inte behöver ta bort den från golvet i stora mängder.

Tunnelarna

För utvecklingsaktiviteter kan användas och avfallsmaterial. Det här spelet kommer att kräva kartongrullar av toalettpapper, bollar som passerar fritt i dessa rör och ett ark med tjock kartong.

Fäst tubulorna ihop och gör en lång tunnel av dem - med varv och zigzags. Gör ett stabilt stativ ur två ark tjock kartong, din tunnel måste fästas på den. Be nu ditt barn att sänka bollen i tunneln ovanifrån. Låt honom observera hur bollen kommer att visas underifrån. Det här spelet kan ta ett år gammalt smula under en lång tid.

Clothespins spel

Sådana klasser är utmärkta och utvecklar fina motoriska färdigheter i händerna. Du kan tänka på en mängd olika spel med dem. Först måste du förklara och visa barnet hur man håller, sätt att fästa på något. Därefter kan du starta spelet.

Du kan erbjuda ditt barn en mängd olika ämnen från papp och be honom att slutföra bilden med hjälp av klädhängare. Till exempel kan det vara en hedgehogs silhuett, som barnet fäster nålar på. På samma sätt kan du göra ett julgran, solen och många andra intressanta hantverk.

Du kan göra en lätt massage för barnets fingrar och täcka tygnålarna på fingrarna. Var försiktig så att tygnålarna inte skadar barn.

Du kan erbjuda för att ge kläderna alla djur som verkligen vill äta. När dukarna öppnar öppnar djuret sin mun. Mata din hund, tiger eller fisk. Använd torra bönor, pasta, knappar eller andra små saker som mat. Se till att barnet inte drar dem i munnen.

Teckningsstämplar

Vid ett till två års ålder är det redan möjligt att visa ett barn hur man skapar ett mästerverk med hjälp av frimärken. För deras tillverkning kan du använda en mängd olika objekt, grönsaker och frukter.

Du kan använda potatis för dessa ändamål, klippa den i halva, morötter, trådspolar, lockiga lock från burkar - din fantasi hjälper dig att välja den du behöver. Färgen ska spädas med vatten - till konsistens med gräddfil. Visa ditt barn hur du doppar en frimärke i färgen och lägger en frimärke på ett pappersark. Barn länge för att engagera sig i en sådan intressant aktivitet.

tillämpningar

Vid ett år gammal kan du börja göra de enklaste applikationerna med din bebis. Visa ditt barn hur man slita av små bitar från en servett och applicera dem på ett pappersark som är smurt med lim. På kartongen kan du rita föremål eller djur i förväg. Stick servetter på den.

Sand målning och spel

För detta spel, blanda sanden och någon spannmål, du kan ta ris eller bovete. Lägg en oljeduk på golvet och lägg en baby på den. Placera en bricka med en blandning framför den och visa hur man ritar på den.

I framtiden måste smulorna ha fullständig handlingsfrihet. Han kan dra, hälla, häll i mögel, stänk lite vatten. Sådana spel utvecklar väl sensorisk känslighet och hjälper till att utveckla fina motoriska färdigheter.

Bizibord

En leksak som barnen älskar. Hjälper till att utveckla bra motoriska färdigheter.

Sånger och spel med metoden Zheleznov

Med hjälp av dessa musikspel kan du utveckla ett musikaliskt öra för ditt barn, en känsla av rytm.Dessa låtar ger bra hjälp i barnets känslomässiga och intellektuella utveckling, bidrar till utvecklingen av tal. De hjälper till att utveckla självförtroende och bidra till bildandet av färdigheter för att omedelbart reagera på situationen och de ord som en vuxen utter.

Att välja 3-4 låtar varje dag för att träna, du kommer att kunna glädja och uppmana ditt barn, medan du framgångsrikt utvecklar den.

2 till 3 år

Vid 2-3 års ålder är det nödvändigt att ägna stor uppmärksamhet åt utvecklingen av barnets intelligens, men också till hans fysiska utveckling. Klasser med barnet kan utföras inte bara hemma utan också på promenad. Glöm inte att all information som du vill presentera smulorna ska ges i form av ett spel.

Du kan inte tvinga barnet att göra om han inte vill. Tänk bättre om hur man utför en utvecklingsaktivitet på ett lekfullt sätt som kommer att vara av intresse för honom.

För att diversifiera dina aktiviteter med små barn kan du redan börja försöka att genomföra omfattande klasser, vilket innebär en förändring av aktiviteterna.

Utveckla fina motoriska färdigheter och sensorisk känslighet

Mycket användbart för detta spel med olika föremål. Det kan vara knappar, pärlor, knappar, dragkedjor, små stenar, skal, naturmaterial. Barnet kan röra på dem, lära sig att stränga på en tråd, blixtlås och unzip, vik i en liten kruka. Barnet själv kommer att kunna hitta många olika varianter av spelet med alla dessa skatter. Detta kommer att hjälpa honom:

 • Liners och sorterare.
 • Spel med pasta och spannmål. Vi sorterar den, häller den från behållaren in i behållaren, använder den för hantverk, vi lägger den i någon skål med hjälp av en sked.
 • Sandlåda med kinetisk eller levande sand.
 • Spel med olika konstruktörer, pussel, mosaik.
 • Vi lär oss att laga enkla måltider med vår mamma - sallader, smörgåsar, bakverk.
 • Fingerspel och teater.

Utvecklingen av fantasi genom kreativitet

Du kan erbjuda ditt barn:

 • Ritning - finger, akvareller, gouache, färgpennor, vaxkritor, spetspennor och pennor. Använd icke-standardiserade metoder: blottar, trådar, frimärken, blåser droppar av färg och så vidare.
 • Hantverk gjord av lera eller deg.
 • Hantverk av naturliga eller skrotmaterial (spannmål, pasta, kottar, herbarium, kartonger, tidningar, äggceller och mycket mer).
 • Applikationer från redan snittade figurer, bitar av färgat papper. Bulkapplikationer av spannmål, pasta och bomull.
 • Du kan redan börja lära smulorna att skära med sax i en rak linje, längs linjer med en slät krökning, låta barnet skapa komplexa former. Det måste ske under en strikt övervakning av en vuxen. Se till att ditt barn lär sig att följa säkerheten när man arbetar med sax.
 • Använd ritmallar. Praktiska verktyg kan också användas som dem - till exempel kan du rita en cirkel med ett glas.

Fysisk utveckling, smidighet

Föreslå följande övningar:

 • Går med hinder i form av ett kurvspår, stockar, stigning och nedstigning från en kulle, olika hummocks.
 • Körning - med hinder, på den överenskomna vägen. Salki, svansar, fånga upp.
 • Olika bollspel, kasta, kasta på ett mål, rulla.
 • Hoppa i olika spel (över hinder).
 • Klättra på väggstängerna, trapporna, på gatuplattformar, på soffan, på tunnlarna.
 • Danslektioner runda danser.
 • Dölj och sök, göm och sök.
 • Rolig laddning i en lekfull, poetisk form.
 • Cykel, cykel, scooter.

Talutveckling, lärande att läsa, räkna

Detta inkluderar följande klasser:

 • Vi studerar bokstäver och siffror, letar efter dem i miljön, på en promenad.
 • Vi betraktar föremål, stegar under nedstigning och stigning, steg. Lärande att relatera numret och numret.
 • Lärande barns dikter.
 • Vi föreslår att barnet lyssnar på historien där det finns fel.Hans uppgift - med hjälp av ledande frågor om behovet av att peka på det och fortsätta berättelsen.
 • Gåtor. Sök efter objekt som matchar den angivna beskrivningen.
 • Undersökning av illustrationer, läsning av berättelser och dikter, lyssnande på ljudfigurer, visning av filmstrips.

Rollspel

Dessa inkluderar:

 • Spelet "Döttrar-mödrar" där barnet lär sig att bry sig om någon. Föremålen för spelet kan vara dockor, mjuka leksaker och för pojkar - även bilar.
 • Spel relaterade till vissa yrken. Det kan vara "Store", "Doctor", "Fireman", "Hairdresser", "Policeman" och andra.
 • Spel med olika typer av transporter: "Buss", "Race", godstransporter, "Specialbilar", "Garage" och så vidare.

Utvecklingen av minne, logik, uppmärksamhet

Dessa är spel som syftar till att memorera grundläggande färger, former, volymer:

 • Didaktiska spel med kort: hitta ett extra objekt, skillnaderna, vad som saknas, det som har förändrats, vem har ett hus, hitta ett par, hitta en liknande sak, vem äter vad.
 • Vi fortsätter enkla sekvenser från kuber, pärlor.
 • Vi distribuerar kuber i färg, en form.
 • Vi börjar lära barnet att spela dominoer, lotto.
 • Pussel och klippa bilder.
 • Sök i huset med föremål av en viss form eller färg.

Känna till världen runt

Moms bör innehålla följande klasser i deras arsenal:

 • Min familj: familjeband, sökning och erkännande på bilden, berättelser om varje familjemedlem, olika typer av kommunikation - direktkontakt, telefon, videosamtal.
 • Djur och deras unga, där de bor, vad de äter, uttalade ljud, utseende. Använda olika informationskällor - illustrationer, presentationer, filmer, sagor.
 • Vi känner till kalendern, årstiderna och deras tecken, vi pratar om olika väderfenomen, vi ber barnet att berätta om vädret på gatan.

Vi börjar introducera begreppen "år", "månad" och "vecka", "veckodagar". Prata om de semestrar som kommer.

 • Vi tar hand om växterna - inomhus och utomhus (stuga, trädgård).
 • Gör en fågelmatare med ditt barn och mata dem regelbundet. Ring babyfåglarna som kommer att matas, liksom de du möter när du går.
 • Berätta för ditt barn om ljuset och skuggan, visa honom den riktiga "skuggteatern".
 • Introducera smulorna med olika begrepp, lär dig hur man mäter höjd, vikt, bredd, längd.
 • Spela teatern. Sätt en marionett-, bord- eller fingershow tillsammans med ditt barn och visa det till dina nära och kära.
 • Berätta för ditt barn om olika städer, länder, utrymme, planeter.
 • Spela i motsatsen: ätlig och oätlig, tung och ljus, lång och kort, kall och varm - och så vidare.
 • Lär din baby för att hjälpa vuxna: Tvätta golvet, diskar, sopa, torka av dammet. Låt honom ha den nödvändiga utrustningen: en trasa, en kvast, en svamp, en liten hink vatten.
 • Gör ett roligt labb hemma genom att visa ditt barn enkla experiment och experiment. Observera hur socker och salt löses upp i vatten, måla, berätta att inte alla ämnen kan lösa upp. Utför experiment med olika tillstånd av vatten: fast, flytande, gasformig. Gör is med ditt barn, vrid det tillbaka i vatten och sedan ånga.
 • Prata om olika saker hemma och på gatan, förklara vad de är för.

Kom ihåg att barnet bara känner till världen. För honom är nu varje fenomen som verkar vara en vuxen bagatell till en vuxen en riktig upptäckt.

3 till 4 år

Inquisitiveness av barn på 3-4 år är obegränsad. De är intresserade av allt som omger dem. De strävar efter att lära sig hur och vad som händer, studera egenskaperna hos olika föremål, jämföra dem med andra, för att hitta det vanliga och det olika mellan dem. Den viktigaste uppgiften för föräldrar under denna period är att stödja barnet i sina ansträngningar. Det är nödvändigt att inte missa chansen att bilda en positiv inställning till lärande, för att uppmuntra krummarnas kognitiva aktivitet.

Vid denna ålder är killarna redan helt oberoende, de har lärt sig mycket och fått en tillräcklig kunskapsbok. Nu utvecklar de aktivt logiskt tänkande, utvecklar förmågan att upprätta kausalrelationer. Det är vid denna ålder som grunden är lagd för bildandet av barnets identitet.Därför är allround utveckling så nödvändig.

Bra hjälp för föräldrar kan vara boken under redaktionen för L. A. Paramonova "Utbildningsverksamhet med barn på 3-4 år". I den kan du hitta en hel del färdiga abstrakter för att barnet ska lyckas utvecklas i olika riktningar.

Att vara förlovad med barn i denna ålder måste du vara uppmärksam på utvecklingen av tal, bra motoriska färdigheter, logiskt tänkande, kreativa förmågor, förtrogenhet med elementära matematiska begrepp, omvärlden, musikalisk utveckling. Var uppmärksam på följande.

Utveckla tal

Klasslistan är som följer:

 • Vi bekantar barn med artiga ord: hej, tack, snälla och så vidare. Det personliga exemplet på en vuxen spelar en mycket viktig roll i detta.
 • Med hjälp av plotbilder gör små historier.
 • Lär din baby att beskriva bilder.
 • Gruppposter enligt vissa egenskaper och syfte. Olika didaktiska spel hjälper mycket bra i detta.
 • Orientering i rymden - på, under, för, nära, ovan, under och så vidare.
 • Studiera med krummen olika egenskaper hos föremål, deras egenskaper och tecken - med hjälp av illustrationer och i verkligheten.
 • Be barnet att retellera de sagor du läste för honom; Låt honom försöka skriva en kort saga på egen hand.
 • Titta på barnets korrekta användning av ord, verb, pronomen.
 • Gör artikulationsgymnastik.

Utveckla fina motoriska färdigheter

Diversifiera fritidsaktiviteter som anges nedan:

 • Gymnastik för fingrarna.
 • Skulptur och ritning.
 • Application.
 • Lär dig att skära med sax.
 • Snörning.
 • Konstruktörer.
 • Kläckning, ritning runt mönster på punkter, passerar labyrinter, håller spår.

Logiskt tänkande

I utvecklingen av denna färdighet kommer du att hjälpa:

 • Pussel och klippa bilder.
 • Sök efter skillnader i bilderna.
 • Hitta extra saker.
 • Gruppering av objekt i grupper (disk, möbler, skor, etc.).
 • Jämförelse mellan huvudfunktionerna - färg, form, storlek.
 • Jämförelsen av två objekt mellan sig - sökandet efter likheter och skillnader.

kreativitet

Var uppmärksam på

 • Rita på punkterna.
 • Ritning av den föreslagna modellen.
 • Färg.
 • Kläckning.
 • Ritning med okonventionella tekniker.
 • Stencil ritning.

Elementära matematiska representationer

Moder rekommenderas att behärska följande med ett barn:

 • Betyg upp till 5 i direkt och i omvänd ordning.
 • Korrelationen mellan antalet objekt med numret.
 • Selektivt konto för vissa objekt (till exempel hitta solar bland objekten i bilden och räkna dem).
 • Känna till begreppen "stor", "mitten", "liten", "topp", "botten", "höger", "vänster".
 • Memorering av enkla geometriska former (cirkel, kvadrat, triangel), förmågan att visa dem, hitta föremål som liknar dem.

Känna till världen runt

Detta inkluderar:

 • Känna till årstiderna (vinter, vår, sommar, höst), deras alternativa förändring och huvuddragen.
 • Känna till tiden på dagen (morgon, eftermiddag, kväll, natt).
 • Känna till olika typer av transporter (vatten, luft, järnväg, väg, specialbilar, bilassistenter, transport för allmänheten och personliga, och så vidare).
 • Träffa yrkena.
 • Kunskap om husdjur - de som bor i byn och i skogen. Lär barnet att beskriva dem, att kalla, som de säger, att skilja delar av en mans kropp och ett djur (inte ben, men tassar, inte ansikte, men nosparti och liknande).
 • Lär dig att skilja mellan träd och deras löv, träffa olika blommor, krukväxter.
 • Barnet måste lära sig att skilja mellan grönsaker och frukter, hur de skiljer sig (grönsaker - växa i trädgården, frukter - i trädgården, i träden).
 • Barnet ska kunna namnge djuren och deras unga.
 • Vi lär oss artiga ord.

Ge barn ett personligt, positivt exempel på hur man använder dem.

Musikalisk utveckling

Sådana aktiviteter är nödvändiga för att ditt barn ska utvecklas fullständigt och fullständigt. Med sin hjälp lär barnen att höra rytmen, orientera sig i rymden, utveckla hörsel och uppmärksamhet.

Barn försöker använda ansiktsuttryck och rörelser för att uttrycka karaktären av ett musikaliskt arbete, plast, muskuloskeletala apparater utvecklas, koordinering av rörelser förbättras. Med hjälp av dans skapar barnen sin egen unika bild, med tanke på arten av ljudmusiken.

I musikaliska klasser med treåringar borde du definitivt inkludera sådana steg som:

 • talutvecklingsövningar;
 • lära sig enkla dansrörelser;
 • lära sig låtar och dikter;
 • articulatoriska, finger- och andningsövningar;
 • musikaliska verk och danser, där ett rytmiskt mönster tydligt spåras;
 • bekantskap med olika musikinstrument och erkännande av deras ljud;
 • utomhus spel.

Från 5 till 6 år

Vid fem års ålder är det redan viktigt att börja klassa för att förbereda ett barn för skolan. Det var ju under denna period som grunden var lagd för en framgångsrik utbildning av en framtida första grader. Med hjälp av utvecklingsaktiviteter kan du kvalitativt förbereda din bebis för detta svåra skede, inte bara förlita sig på dagis. Det viktigaste är att organisera dina lektioner på ett sådant sätt att de utförs på ett bra och intressant sätt för barn.

Under denna ålder utförs klasser fortfarande på ett lekfullt sätt, men de bör redan inkludera inlärningselement - med fastställda regler, specifika krav och en bedömning av resultatet. En förskolebarn bör redan lära sig att lyssna på en vuxnas instruktioner och följa dem tydligt.

I klassprogrammet med en högre förskolebarn är det nödvändigt att inkludera utvecklingsuppgifter:

 • fina motoriska färdigheter;
 • tal;
 • kognitivt intresse
 • grundläggande mentala processer;
 • kreativitet;
 • intelligens;
 • fysiska.

Det är nödvändigt att i din verksamhet inkludera en cykel utvecklingsaktiviteter med barn i förskoleåldern för en promenad. En sådan gemensam tidsfördriv bidrar till den harmoniska utvecklingen av personligheten, inte mindre än de enkla lektionerna hemma.

Tilldela varje cykel av sådana yrken till ett visst ämne (studie av hus, trafikregler, infrastruktur i bostadsområdet, yrke, uppföranderegler på offentliga platser, observation av föremål för levande natur osv.). Denna form av att få ny kunskap om ett visst ämne är mest lämpligt. Det är möjligt att kombinera ett visst ämne i klasserna på en promenad med uppgifter om samma ämne hemma - för att konsolidera kunskapen som uppnåtts.

Börja laga mat till skolangenom att utveckla den kunskap, färdigheter och förmågor som kommer att vara till nytta för honom när han går in i första klassen. Dessa aktiviteter inkluderar undervisning läsa och förbereda händer att skriva, räkna, förtrogen med blockbokstäver och siffror.

Utveckla förmågan att relatera numret och numret, ljudet och bokstaven, förmågan att skriva dem. Lär en förskolebarn att navigera på ett pappersark, att kläcka, spåra runt punkter, för att försiktigt dekorera, skära, skissera på en stencil. Inkludera i modellering och ritning, vilket kan diversifiera okonventionella tekniker.

Skapa olika intressanta hantverk och applikationer. Foster respekt för natur och djur, gör gåtor och pussel för barn.

För barn i grundskolans ålder

I grundskolans ålder är det en intensiv utveckling av intelligens. Under denna åldersperiod förekommer utvecklingen av grundläggande mentala funktioner. Detta, till exempel, uppmärksamhet, logiskt tänkande, minne, uppfattning, fantasi. Producerade sin medvetenhet. Denna viktiga faktor bör beaktas vid beredning av studentutvecklingskurser.

Det är nödvändigt att hjälpa barnet att behärska grundläggande utbildningsämnen, förbereda sig för dem, bilda en positiv inställning till lärandeprocessen. Var uppmärksam på att expandera barnets horisonter, utveckla tal.

På grundskolans ålder ändras den ledande verksamheten från spel till skola, men du borde fortfarande betala mycket uppmärksamhet på lekfullt sätt. Det här är hur killarna assimilerar information mest fullständigt.

Barn i grundskolans ålder kommer att älska det om du använder en dator för att träna. Nu kan du träffa många olika pedagogiska spel på nätet. Det viktigaste - glöm inte bort tidsgränsen för datorspel.

Ansvarigt närma sig valet av leksaker för grundskolestudenter. Försök att undvika inköp av läskiga monster, mutanter, robotar. I stället är det mycket användbart att köpa en mängd olika designers, pussel, mosaik, kit för barns kreativitet.

Ett bra val kommer att vara brädspel, som kan spelas av hela familjen: checkers, schack. De bidrar till utvecklingen av barnets intellekt, logik, läror att motivera och dra slutsatser och förutse resultatet av deras aktiviteter. Dessa spel hjälper till att utveckla minne, lära sig att sammanfatta och utföra beräkningar. Med hjälp kommer barnen att öka effektiviteten, utveckla uthållighet, uthållighet, självdisciplin, kommer att bilda förmågan att utföra handlingar i sinnet, liksom viljan att vinna.

Utvecklingskurser för en psykolog med barn

En psykolog kan vara till stor hjälp för föräldrarna i uppfostran och utvecklingen av sina barn. Det finns klasser som hålls i en grupp. Föräldrar väljer som regel en psykologs individuella arbete med ett barn.

Barnets utveckling börjar med en omfattande diagnos och en detaljerad konversation med modern. Med hjälp av denna lärare får information om barnets utvecklingsnivå vid en given tidpunkt, bygger sitt arbete med hänsyn till ett visst barns egenskaper, utarbetar ett individuellt program.

Psykologen hjälper till med utveckling av grundläggande kognitiva mentala processer hos barn. Detta, till exempel, minne, tänkande, uppmärksamhet, uppfattning och fantasi. Det är en hög utvecklingsnivå som bidrar till ett barns framgångsrika lärande. I sina klasser uppmärksammar psykologerna barnens känslomässiga utveckling, vilket är mycket relevant för närvarande.

Psykologer lär barnet att hantera sina känslor och hantera dem, korrigera manifestationerna av aggression och ilska. De hjälper till att utveckla kommunikationsförmåga hos barn, utan vilka deras interaktion med vuxna och kamrater är omöjlig.

Experter kan hjälpa föräldrar att hitta rätt väg ut ur ett problem, föreslå hur man korrekt svarar på ett barns handlingar i en given situation.

I sitt arbete kan psykologer använda olika metoder och arbetsmetoder. Ibland är de väldigt oväntade för föräldrarna. Tänk på några av dem:

 • Mycket ofta praktiserad metod spela terapidär barnet förlorar verkliga situationer med leksaker eller vuxna.
 • Eventyrterapi - arbetssätt, som låter dig uttrycka i samma situationer och stunder som i spelet. Det skiljer sig från det föregående genom att det finns en sagahjälte eller någon vis assistent-rådgivare som berättar barnet en väg ut ur den nuvarande svåra situationen.
 • Konstterapi - det här är ritningar. Oftast erbjuds barnen att dra ett obefintligt djur och prata om det. Föräldrar borde inte försöka tolka sådana bilder på egen hand, eftersom endast en psykolog kommer att kunna avgöra exakt var barnet bara fantaserar och där det finns verkliga problem.

Alla dessa arbetsmetoder kan användas med små barn.För skolbarn används andra tekniker som oftast syftar till att karakterisera och identifiera problem i barnets interpersonella relationer med vänner, klasskamrater, föräldrar, lärare och andra människor. Vid denna ålder är valet av metoder och arbetsmetoder väldigt brett.

Tips för föräldrar

Följande användbara rekommendationer bör övervägas:

 • Kom ihåg att barnet utvecklas i spelet. Försök att endast genomföra alla klasser i en spelform. Bygg dina aktiviteter, med hänsyn till barnets intressen.
 • Det är nödvändigt att vara regelbundet, dagligen.
 • Försök när som helst med din interaktion med barnet för att ge honom ny kunskap. Om du började laga mat - be barnet att hjälpa dig, samtidigt berätta om grönsaker och frukter, om hur de skiljer sig från varandra.
 • På en promenad kan du se växter och djur, observera transporter, lära sig reglerna på vägen och så vidare. Om du började städa dina kläder i garderoben, fråga smulorna för att hjälpa dig att sortera dem.

Under resan till barnkliniken kan du berätta för barnet om de läkare som arbetar där. Visa din fantasi och utveckla barnet när som helst och var som helst.

 • Titta på barnet. Vid de första manifestationerna av trötthet bör sluta träna.
 • Försök att skapa de nödvändiga förutsättningarna för utvecklingen av smulorna. Ingenting borde distrahera barnet.
 • Börja träna bara i gott humör.
 • Rusa inte barnet.
 • Jämför aldrig ditt barn med någon, skäll inte honom, skrika inte. Försök att lova så ofta som möjligt, men bara när något har visat sig riktigt bra för honom. Uttryck ditt godkännande om det är bättre idag än det var igår.
 • Älska din baby - oavsett vad. Acceptera det för vad det är, med alla dess framgångar och misslyckanden. Försök inte att förverkliga dig genom dina barndomsdrömmer.

 • Ge honom möjlighet att bli en självständig person och fatta beslut själv. Lär dig att vara ansvarig för dina val och handlingar.

I nästa video hittar du ett urval av pedagogiska aktiviteter för barn enligt Montessori-metoden.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa