Hur man utvecklar ett barn på 1 månad?

Innehållet

Förgäves tror de flesta vuxna att en månadig baby bara behöver näring, liksom sömn. Crumbs behov växer varje dag. Han vet redan mycket och kan göra mycket, och därför utvecklar man klasser med en jordnötsmånad som redan är 1 månad gammal är inte bara en ovillkorlig fördel för sin utveckling utan också ett stort nöje för alla deltagare i denna process utan undantag. Låt oss ta en närmare titt på hur och vad du kan göra med barnet i denna åldersgrupp.

Fördelarna

För den första månaden av sitt självständiga liv har krummen nästan helt anpassat till världen runt den. Det är den mest lämpliga tiden att introducera småbarnet med denna värld mer detaljerat. Naturligtvis spenderar barnet fortfarande mest av tiden i en dröm. Vaktnivån har dock blivit lite längre, och det borde definitivt användas.

Tänk inte att klasser med ett barn som bara är 1 månad gammalt kommer att göra ett riktigt barn förälskelse från en baby. De har ett annat mål - att skapa en nära och trevlig kommunikation, som absolut alla människor behöver, det är en månad gammal eller fem årtionden gammal. Kontakt med mamma, pappa, bröder och systrar, om någon, är viktig för spädbarn. På detta och måste baseras, planerar den första i barnets utvecklingsaktiviteter.

Beräkna vaccinationsschema
Ange födelsedatum för barnet

Yrkesprinciper

Det är viktigt att komma ihåg att ett barn i denna ålder inte kan koncentrera blicken på en punkt under lång tid, han håller inte huvudet själv och blir trött mycket snabbt. I korta perioder av vakenhet är det inte värt att överbelasta barnet med övningar som åtföljs av höga ljud, för starkt ljus. Försök att förhindra att ditt barn omges av alltför många människor, hans mamma och pappa är tillräckligt för honom. Att samla runt småbarnet är dock hela den stora familjen inte värt det.

I alla övningar och spel, försök att ge taktil kontakt, det är mycket viktigt för smulorna. Slå på mjuk musik, bättre klassisk, se till att ljuset är dämpat. Alla klasser spenderar på dagtid. På kvällen, innan du lägger dig på natten, är det bättre att inte störa barnet.

Huvudprincipen för studien är utvecklingen av sinnena. Vision, hörsel, lukt och beröring hjälper honom mer effektivt att lära sig alla möjligheter i omvärlden, vilket hittills tycks vara den nya personen som en sådan främling. Vid 1 års ålder är det möjligt och nödvändigt att utveckla barnets fysiska data - muskulaturen, nervsystemet.

Lämpliga spel för utveckling

Stora nallebjörnar och färgglada bilar som du utan tvekan redan har fått som gåva är helt värdelösa för en månadig baby. En ljus och kontrasterande mobil är mer lämplig för honom vid denna ålder - en karusell för sängen, stora rattlar (mestadels gul, grön, blå, röd och vit). Du kan skriva ut svartvita ritningar på skrivaren, som visar ett schackbräde eller en kontrasterande spiral.

Att utveckla var och en av sinnena är nödvändig med hjälp av speciella övningar. Det finns många av dem, men låt oss bo på dem som är tidtestade.

syn

Om den nyfödda ser ett klustret av suddigt och blott fläckar, kan barnet, som redan är 1 månad gammal, noga fokusera på ett visst ljust färgobjekt under en kort tid. Barnet kan titta på den stora rattle med intresse.Det är fortfarande svårt, men han kan redan börja försöka följa henne med blicken. Alla övningar för utveckling av visuell funktion baseras på detta.

Först räcker det om mamman visar leksaken till barnets statiska. I det här fallet bör avståndet mellan krummens och ämnets ansikte inte vara mindre än 35-40 cm. Samma regel gäller att binda leksaker till spjälsängen. Du kommer märka att barnet snabbt kommer att lära sig att titta på objekten som visas.

Därefter kan du gå vidare till mer komplexa övningar: flytta rattle horisontellt vänster och höger, sedan upp och ner vertikalt. När jordnöten säkert kommer följa rörelsen med ögonen, kan du träna korsrörelse - vertikalt, i en cirkel.

Händer hos vuxna bör inte vara för hårda, skrämmande, och de ljud som de flesta barnleksaker gör bör inte vara höga och skarpa.

Svartvita bilder som bygger på enkla geometriska former och färgkontraster av svart och vitt är perfekta. Löv med sådana mönster kan fixas på sängen - först till höger om smulorna, sedan till vänster. Han kommer att titta på dem med intresse.

hörsel

Rösten från sin mamma, den nyfödda, vet väldigt bra och kommer alltid att skilja honom från andras röster. Klasser för hörselutveckling bör baseras på röstkommunikation. Intonation bör råda i det. Höga rattlar, gummitillbehör-diskantor lämnar till bättre tider, ersätter dem med känslomässig kommunikation, som bör åtfölja alla aktiviteter, förfaranden, utfodring. Lullabies, rimar, ödmjuka ord - barnet kommer att acceptera allt detta med tacksamhet.

Dessutom är det viktigt att lära barnet att skilja vilken sida ett visst ljud kommer ifrån. Rattlar med ett lugnt och lugnt ljud, klockor som kan sys på en tygbas kommer att hjälpa till. Övningarna bygger på att man flyttar ljudet: först till vänster om barnet, sedan från höger sida.

Tyst lugn musik har en positiv effekt på barnet. Titta på ditt barn, hans reaktion på musik blir omedelbar. Du kommer att se att hans ögon är mer fokuserade, han ler och är helt lugn.

Touchen

Som redan nämnts är taktila känslor mycket viktiga och informativa för barnet. Vid en månads ålder kan barnet inte ta olika leksaker enligt dess struktur, men mamman kan lägga små bitar av olika tyger (sammet, silke, chintz, spets) på barnets känsliga hud. Du kan använda tygsvansar för babybadning och göra den vanliga hygieniska ritualen till en utvecklingsaktivitet som perfekt stimulerar känslan av beröring.

känslor

Den starkaste känslomässiga faktorn för ett litet barn är mor. Han gissar inte bara omedvetet hennes humör och stat, men han reagerar själv på den. Det är därför det är bättre att kasta bort alla erfarenheter, börjar träna med barnet.

Kommunikationen ska vara glad och positiv, då kommer barnet att vara mer lugnt och lyhörd för vuxnas känslor.

Alla smulor, utan undantag, älskar det när mamma "pratar" med sina tummar. För att göra detta, rör dina läppar till barnets mage och berätta något för honom - det spelar ingen roll vad det är för att han först och främst reagerar på trevliga vibrationer. Smile ofta och vända sig till barnet.

Musikalisk utveckling

Musik för barnet är också användbart, men det ska inte vara högt och långt. Det räcker att slå på det i 10-15 minuter - två eller tre gånger om dagen. Det är bättre om det här är melodier och kompositioner som mamma oftast lyssnade på under graviditeten, eftersom barnet redan "vet" dem. Klassisk musik har en utmärkt utvecklings- och jämn hälsoeffektiv effekt, särskilt verk av kompositörer som Mozart och Vivaldi. Sjung barnet oftare, säg "singsong", allt detta bildar i smulorna en positiv uppfattning om ljud.

För fysisk utveckling

Vid en månads ålder är det användbart att sprida barnet på magen: detta har inte bara en positiv effekt på tarmarbetet och minskar utseendet av tarmsjukdomar, men tränar också musklerna i buken och ryggen. Barnet börjar försöka hålla huvudet, och detta stimulerar musklerna i nacke och axelband.

Gymnastik och övningar

Gymnastik för ett månatligt barn bör vara en daglig ritual, eftersom morgonövningar är användbara för alla utan undantag, oavsett ålder. Det ska inte vara för intensivt, rörelsen av armarna och benen ska ske noggrant. Rekommenderade övningar är böjda och ojämna armar och ben, noggrant sprida benen i höfterna, lyfta handtagen upp och ner.

massage

Stroker och klappar ska inte vara för starka. Det är bäst att göra en massage före kvällsbadning. Separat, stroke händer, ben, mage (medurs) och sedan vända barnet på magen, dra försiktigt ryggen. Alla rörelser görs för att ta bort muskeltonen som varje nyfödd har. Om han är mycket stark, kommer neurologen troligtvis att rekommendera en speciell massage från specialister.

Massage och gymnastik hjälper ditt barn att växa friskt och växa snabbare. Vilka är de vanligaste misstag som föräldrar gör under en massage? En professionell barnmassor ger detaljerade instruktioner.

simning

Det är ingen hemlighet att alla barn från födseln kan simma. Men bara några av föräldrarna är redo att omedelbart kasta det månatliga barnet i poolen och skicka honom att flyta fritt. Grupper för spädbarn kommer till räddning, som nu existerar i nästan varje pool eller palats av vattensporter. Mamma och baby kan njuta av vattenbehandlingar under överinseende av en erfaren tränare med medicinsk utbildning.

För hemma badprocedurer kan du använda en speciell cirkel. Baby simmaresom säljs i nätverksbarnaffärer, ortopediska salonger. Han håller säkert barnets livmoderhalscancer, huvudet är alltid över vattnet. Barnet kommer att kunna simma i cirkeln både på ryggen och på magen, och det börjar börja rinna i vattnet nästan från de första lektionerna.

Tips för föräldrar

Överbelasta inte barnet med ny information. Ange några nya typer av aktiviteter gradvis, från 1 minut för vakenhetstiden och ta tiden till 4-5 minuter och i slutet av månaden - upp till 10 minuter.

Om du ska börja göra övningar för fysisk utveckling, gymnastik, massage, var noga med att rådgöra med barnläkaren. Det finns sjukdomar och medfödda defekter där massage ska vara terapeutisk av natur. I sådana fall är det inte själv rekommenderat.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa