När börjar en bebis att le

Innehållet

Alla mödrar med otålighet väntar på det första medvetna leendet som utförs av barnet. Det är ett tecken på bra känslomässig kontakt och betyder mycket för föräldrarna. I den här artikeln kommer vi att berätta när barn börjar le och om de kan läras här.

Hur utvecklas färdigheten?

Medvetet leende blir möjligt när barnet framgångsrikt passerar den första etappen av mental och emotionell utveckling. Den nyfödda är nästan inte i kontakt med omvärlden, han är i ett tillstånd av djup inre koncentration. Detta är viktigt så att processen för anpassning till en ny livsmiljö annan än den intrauterina en fortskrider fortare. Den enda kontakten vid denna ålder gråter. De är ett barn som visar sin missnöje med våta blöjor eller trötthet, hunger eller smärta.

Ett leende som en reaktion på erkännande kommer till en älskad senare än ett omedvetet leende. Många har märkt hur nyfödda ler i sömnen. Det är svårt att bedöma om de har drömmar, men vetenskapen utesluter inte detta. Emellertid är ett leende eller ett halvt leende i detta fall ett uttryck för bildandet av barnets nervsystem - en ofrivillig impulskontraktion av ansiktsmusklerna.

Ett sådant första leende är inte kopplat till känslor, det är uteslutande fysiologiskt. Men ett spädbarn kan känslomässigt le på sin mamma innan han börjar känna igen sitt ansikte och får honom att sticka ut från andra ansikten och föremål. Vid slutet av den andra månadens liv blir barnets vision skarpare, han kan redan fokusera hans blick på ansikten och föremål inte långt ifrån sitt eget ansikte en stund. Det är i denna ålder som barnet kan visa sitt första riktiga leende.

Möjligheten att uttrycka känslor i ett leende är av stor betydelse och visas aldrig isolerad från några andra färdigheter. Så fort pjäsen börjar känna igen sin mamma och pappa vid 2-2,5 månader kan han inte bara visa det med ett leende utan visar också en allmän väckelse: Som svar på min mammas röst eller röra börjar hon intensivt svänga armar, ben, böja ryggen och höja magen upp. Vissa på 2 månader börjar roar och shuffle, och de första ljuden i de flesta fall sammanfaller också med det första fullfjädrade leendet.

Alla dessa tecken betyder tidig och normal känslomässig och mental utveckling, vilket för en bebis inte mindre viktigt än fysisk utveckling.

I framtiden, när den lilla börjar lära sig att sitta, krypa, gå, är det den normala mentala utvecklingen som kommer att ge den mycket nödvändiga motivationen för att behärska det nya. Utan det kommer den fysiska utvecklingen också att sakta ner.

Skälen till hans frånvaro

Försämrade termer av känslomässig utveckling kan observeras i för tidiga barn, vars födelse inträffade i förtid. Under en tid måste de "hinna" med sina kamrater i många positioner, och därför börjar den känslomässiga sfären av barn utvecklas något senare. Men ett ofrivilligt leende, även i för tidiga barn, manifesterar vanligtvis sig i de första dagarna av livet. Sådana spädbarn kan rulla i ögonen när de somnar och ler på samma sätt som fullfödda barn.

En viss överträdelse av villkoren för psykologisk mognad kan observeras hos barn som under graviditeten upplevde fysisk nöd - Rhesus-konflikt, hypoxi och kronisk brist på vitaminer och mineraler.Generiska komplikationer, huvudskador, livmoderhalscancer och blödningar i hjärnan efter födseln kan också leda till störningar i vissa delar av hjärnbarken och långsam mental mognad eller psykisk sjukdom, men det är nästan omöjligt att diagnostisera dem i en sådan ömd ålder.

Läkare har länge märkt att barn som övergavs på barnsjukhuset och som hamnade i spädbarnets hus börjar le att vara mycket sent, och vissa vill i allmänhet inte göra det här. I detta avseende konstaterade experter att kontakt med mamman (taktil, röst) är mycket nödvändig för barnet från de allra första dagarna. En spädbarn som är berövad av den här kontakten känner sig ensam, sin känslighet utvecklas väldigt långsamt.

Det är anmärkningsvärt att det viktigaste är taktil kontakt. Det är lätt att förstå genom att analysera hur barn, döva eller blinda från födseln lär sig att le. De gör det på ungefär samma tid som de friska kamraterna, med det obligatoriska villkoret att modern är nära, hon berör barnet, slår det, ammar.

Otillräcklig nivå av kommunikation saktar barnet i utvecklingen av psyken och fullvärdiga svar.

Mycket beror på barnets natur, på vilken typ av temperament han föddes med. Således börjar sanguine och choleriska människor blomstra med svaret leenden lite tidigare än dåsiga och lat melankolska människor. Det finns i allmänhet ungar som först börjar rynka - det ser väldigt roligt och ovanligt ut. Men det här kan också betraktas som en manifestation av normal mental utveckling.

Vad betyder leenden?

Eftersom ett ammande barn är väsentligt begränsat i sätten att uttrycka sina känslor kan hans skrik och hans leenden innebära ett ganska stort antal känslor. Detta är inte bara glädjen att erkänna en infödd person, utan också ett tecken på välbefinnande. Så en älskling kan le där, när han är full, när han är torr och varm när han sover och inte störs av någonting - varken kolik, liten gas eller andra ljud. Så här bör en gemensam situation förstås, när en baby, matas, klädd och sätter sig i en bekväm säng, tittar på taket vid en punkt och ler. Han är bara bra och det borde inte störa sina föräldrar.

Otillräckliga leenden spelar en stor roll för att diagnostisera psykisk sjukdom, autismspektrum störningar, men först efter att barnet är 3 år gammalt. Vid denna ålder kommer psykiska sjukdomar, om några, att ha andra symtom och manifestationer.

När talfunktionen utvecklas börjar barnen att le mer riktade och de kan också le i sömnen när de ser bekanta bilder eller drömmer om sin mamma. Andra typer av leenden (till exempel mocking) är inte bekanta för barn. De möter dem senare, vanligtvis efter två år.

Att lära en baby?

Att lära sig konsten att le, bör börja från den första dagen av ett barns liv. Och den bästa träningen är ditt eget exempel. Ju oftare en vuxen ler mot ett barn, desto oftare ser han ett sådant ansiktsuttryck, desto mer sannolikt är han att vilja upprepa det och le tillbaka. Därför är det viktigaste kommunikationen, en känslomässig utbyte av glädje i kombination med beröring, en mild röst. Allt detta kommer att hjälpa barnet att snabbt förstå att han är i full säkerhet, att den värld i vilken han kom är inte alls fientlig.

Det händer ofta att efter det första leendet upphör krummen att behaga sina föräldrar och upprepar inte detta ansiktsuttryck länge. Det händer.

Det räcker inte att lära barnet, du måste ständigt behålla den här nya känslomässiga färdigheten i honom.

Ibland märker föräldrar inte att de själva spenderar större delen av dagen med ett dyster och stående uttryck på sina ansikten. Barn, som mycket känsliga detektorer, läser "detta" direkt och försöker efterlikna sitt eget folk. Så föräldrar behöver lära sig att le och visa sina egna känslor med barnet.

Lite senare börjar barnet skratta, vanligtvis händer det med 5 månader. Och i början kan konstiga ljud skräpa honom. Här är det bättre för föräldrar att inte störa, ganska snabbt kommer barnet att förstå att det kan producera konstigt skrämmande ljud på egen hand, och därför är de absolut inte farliga. Från det här ögonblicket börjar skrattperioden utan anledning - barnet bara "repeterar", och modern börjar oroa sig för att han skrattar åt allting och ständigt.

När behöver jag se en läkare?

Det är nödvändigt att visa barnet till barnläkaren med klagomål om särskilt avsaknad av leenden och närvaron av en svag känslomässig bild om det finns ytterligare svårigheter i hans utveckling. Frånvaron av ett leende i en två-tre månader gammal bebis kombinerad med allmän muskelsvaghet och frånvaron av även de minsta försök att upprätta ögonkontakt och försök att hålla huvudet i utsatt position är ett mycket störande tecken.

Brist på erkännande, reaktion på moderns röst, beröring, brist på blick, dålig aptit, rastlös sömn och frekvent gråt som inte är kopplad till hunger eller behovet av att byta blöja - det är tecken som är ett tecken på att du ska gå till Få en hänvisning till en hjärnprovning med en av de befintliga metoderna, och därefter - för att få behandling.

Barnet börjar le när alla nödvändiga förutsättningar för detta är uppfyllda - både internt och externt. Det är därför som det är nödvändigt att börja med dig själv och analysen av kommunikationen med barnet. Och bara när ingenting hjälper, kommer medicinen att komma till räddningen.

Om när barnet börjar le, se nästa video.

Beräkna vaccinationsschema
Ange födelsedatum för barnet
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa