Vid vilken ålder kan du börja sitta ner ett barn?

Innehållet

Utvecklingen av fysiska färdigheter hos spädbarn är en av de mest akuta för föräldrarna, särskilt bekymrad över att en viss kompetens utseende är aktuell. Mycket ofta börjar mödrarna av spädbarn ljuda larmet på grund av att deras barn inte sitter vid hälften av ett halvt år, medan grannbarnet redan ganska tolerabelt klarar av detta. Är det värt att oroa sig och från vilken ålder du kan börja sitta små barn, kommer vi att berätta i det här materialet.

  När och hur börjar barnet sitta?

  Frågan om när ett barn bör börja sitta självständigt låter något felaktigt, eftersom alla barn är olika, och därför är utvecklingsperioderna för varje bebis väldigt individuella. De genomsnittliga statistiska standarderna finns dock, men de bör behandlas enbart som exempel på landmärken, och inte som den ultimata sanningen.

  Man tror att en frisk baby bör börja sitta vid sex månaders ålder, med 7 månader borde han behärska sätet med stöd, och utan en bör barnet sitta fritt i åldern 9-10 månader.

  Säkert sittande föregås vanligen av ett långt förberedande stadium, som börjar med nyföddperioden. Att sitta ner måste barnet ha välutvecklade muskler i nacke, rygg, armar och buk. De kommer att hjälpa ryggraden att klara den nya typen av belastning i form av barnets egen vikt i sittande läge. Dessutom behöver barnet fortfarande lära sig hur man håller balans.

   Om du märker att barnet har lärt sig att rulla över och gör det ganska ofta och aktivt, så kan du vara lugn - han kommer snart att sitta. Sitt ner barnen börjar annorlunda. Men för alla är det första steget på kort sikt, det vill säga att barnet antar en sittande position på prästen, men kan inte hålla lasten, därför kollapsar han på ryggen eller på hans sida.

   Ungefär en månad efter början av de första försöken lär barnet att sitta med stöd och en och en halv och en halv utan det. På ungefär 8 månader kan ett barn tillbringa en ganska lång tid att sitta, leka, vissa försöker att komma på alla fyra och börja krypa.

   Det kan vara mycket svårt för föräldrarna att vara i vänteläge och hela tiden försöker de störa naturliga processer och hjälpa barnet att sätta sig ner snabbare.

   Skynda krummen är inte nödvändigt, han utvecklar ett konsonant eget program, ingripande som kan skada hans fysiska utveckling och hälsa.

   Effektfaktorer

   Om naturen dikterar sina egna förhållanden, varför är dessa villkor olika för olika barn: ett barn börjar sitta ensam först efter 9 månader, och en annan försöker sätta sig vid fem? Det är en fråga om inflytande faktorer som lämnar sitt märke på hastigheten att behärska nya färdigheter.

   Låt oss titta på dem mer detaljerat.

   • Hälsotillstånd. Spädbarn som uppträdde i tid, har ingen historia av födelseskador, hypoxi, ischemi, höftdysplasi och medfödda sjukdomar, sitter traditionellt tidigare. Försvagade och ofta sjuka barn i fysisk utveckling kan ligga bakom sina starkare kamrater. Neurologiska störningar, även mindre, minskar också hastigheten att lära sig nya färdigheter. Den starkaste av dessa faktorer är prematuritet.Det betyder inte att försvagade eller för tidiga barn släpar efter i utvecklingen, de behöver bara lite mer tid för att anpassa sig till omvärlden och utveckla sitt muskuloskeletala system.
   • Barnets vikt. Lubbiga barn ser ljuvt ut, men den extra tyngden har inte hjälpt någon ännu lättare att motstå fysisk ansträngning. Detta gäller även för spädbarn. Spädbarn med normal vikt och smala barn (heltidsanställda) brukar sitta ner och börja krapa före sina plumpa kamrater.
   • Temperament. Egen karaktärsdrag hos ett foster framträder även under graviditeten, och efter födseln kan man lätt avgöra vem som är vem. Phlegmatic och melankoli-minded barn sitter ner senare på grund av lite lat och sällsynt för dem. Men choleric och sanguine tenderar att flytta mer och i slutändan för att lära sig nya färdigheter tidigare.
   • Miljö och motivation. Denna faktor är den enda som beror på föräldrarna, och det delvis. Således börjar ett barn som får frihet, utan att begränsa det hela tiden med en lekhake eller utanför en spjälsäng, sitta tidigare. Om barnet inte har ett akut behov och önskan att sitta ner, kommer han inte att skynda. Men för att föräldrarna är ganska kapabla att skapa en sådan motivation, till exempel, genom att hänga leksaken så att den bara kan nås i en sittande position.
   • Ärftlighet påverkar också. Om mamma och pappa var "sena" barn i sin barndom, så är det åtminstone fel att räkna med Stakhanovs framsteg på alla tänkbara och ofattbara villkor av sina egna barn.

   Om sexuella egenskaper

   Man tror att tjejer utvecklas tidigare, att de är mindre lat och snabbt lär sig nya rörelser. Samtidigt menas det att pojkar kan sitta tidigare, eftersom flickor har ett reproduktionssystem på ett sådant sätt att sitta upp till 7 månader kan leda till efterföljande sterilitet i vuxen ålder. Båda uttalandena är inte sanna.

   Ben- och muskelsystem, såväl som artikulära och broskvävnader utvecklas oberoende av personens kön. Och frågan om dränternas långsamhet är ganska kontroversiell. Medicin har inga bevis på att tjejer utvecklas snabbare. Under perioden före puberteten och under puberteten är det verkligen en skillnad, men det orsakas av olika könshormoner. Barn i det första året av livet utvecklas lika.

   Sitt ner och pojkar och tjejer, det rekommenderas inte upp till sex månader. Många barnläkare rekommenderar i allmänhet inte att släppa barn utan att de sitter ensam.

   Om fitta gör det tidigt - om 5 månader är det inte nödvändigt att förhindra barnet. Men också att tvinga barnet att sitta, om han inte kan, är det omöjligt.

   Om att sitta ner

   När man talar om att sitta ner måste man tydligt förstå vad det är. Människor ringtar felaktigt och sitter ner och planterar barn mellan kuddar och vertikalisering i min mamma.

   Riktigt kallad sitter ned relativ vertikalisering, där barnets ryggraden inte ligger i rätt vinkel mot bäckenet. Med andra ord, för att hålla barnet upprätt i sina armar och hålla ryggen till honom, är det möjligt att sitta ordentligt. Att sätta barnet i barnvagnen och höja botten av barnvagnen ungefär 45 grader är också sant.

   Men båda rekommenderas inte att göras innan barnet själv börjar visa sin önskan att sitta, det vill säga på förberedande stadium för att behärska skickligheten (i genomsnitt 4-6 månader).

   Det är lätt att förstå att barnet är "moget" för att sitta ner: pjäsen börjar spinna och puffa medan du ligger i en säng eller barnvagn, försöker stiga på armbågarna. Mamma bör komma ihåg att medan barnet inte är redo att sitta, måste du hålla det upprätt med det obligatoriska stödet under din röv.

   Om de lägger ett barn på knäna, borde en vuxen inte sitta rakt, men luta sig tillbaka. Och sedan kommer belastningen på ryggraden att minskas betydligt.

   Tyvärr faller inte mödrar ofta i nyanser av ordformation, och begreppet "sitta ner" betyder den tvungna vertikaliseringen av barnet, landning. Läkare rekommenderar inte alls. Den omogna ryggraden, lederna och musklerna belastas oproportionerligt för dem. Konsekvenser kan innefatta dålig kroppsställning, skolios, dislokationer, subluxationer och frakturer i höftledarna, skelettbensskador (speciellt farligt för reproduktiv funktion och flickors allmänna hälsa), missbildning av lemmar, felaktig placering av fötterna i framtiden, förekomsten av förändringar i ryggkottsförändringar och mellanvärkbråck.

   Därför kan du sitta i den meningen att "plantera ett barn" inte tidigare än han lär sig att sitta.

   Förbjudna åtgärder

   För att skydda barnet rekommenderar många läkare, inklusive den berömda läkaren Yevgeny Komarovsky, föräldrar att lämna barnet ensam. Han kommer att sätta sig ner när han själv är redo för detta när han kan.

   Om du vill kan du göra gymnastik, inklusive i det övningar för utveckling av rygg, nacke, armar och buk. Massage och promenader, badning och härdning, brist på tvång vid ätning är användbara.

   De som rekommenderar att sitta ner barnet, trots sin vilja, ska skickas till kliniken för experiment, även om det är en certifierad läkare, din lokala barnläkare, säger doktor Komarovsky.

   Föräldrar borde veta det Starta vertikalisering med hjälp av hoppare eller vandrare är mycket farligt. Dessa enheter tvingar barnet att vara i ett läge som inte kan anses vara naturligt för sin ålder, och därför kommer den vertikala belastningen att vara väldigt signifikant. Oavsett hur ljusa och attraktiva hopparna i barnhandeln, kom ihåg att de inte bara är skadliga, de är potentiellt farliga för ditt barns hälsa.

   Om barnet började sitta ner på kort sikt, bör han skyddas mot slag när han faller. Det kommer att bli nödvändigt för barnet att falla, och därför är det nödvändigt att lägga på kuddar eller ottomaner på det, liksom att vara ständigt i närheten för att utesluta onormala situationer, såsom mekanisk asfyxi, vilket kan hända om en fallen bebis fastnar mellan kuddarna.

   Vad bör uppmärksamma

   • Barnets ställning när man försöker sitta ner kan vara vilken som helst. Några barn lutar sig på handflatan, andra i två händer, andra i armbågarna och fjärde sitter bara efter att de antar ställningen på alla fyra. Försök inte att rätta den barnsliga sätten att nå målet - han gör det som han gillar.
   • När barnet började sitta, var uppmärksam på hans hållning. En rund rygg med axlarna sänks indikerar att barnet har svaga nacke och ryggmuskler. Om barnet faller tillbaka, måste du börja förstärka bukmusklerna, abs. Om det faller till sidan, är det nödvändigt att stärka bukmusklerna och sneda laterala muskler. För att hjälpa föräldrar kommer komplex övningar för varje enskild muskelgrupp. Låt inte barnet sitta på knäna med eversion ut. W-formad passform skadar höftled.
   • Om ett barn på 9 månader inte ens följer försök att sitta på egen hand, var noga med att visa honom till en neurolog, ortopedist och barnläkare.

   För information om hur gammal du kan sitta ner ett barn, se följande video.

   Beräkna vaccinationsschema
   Ange födelsedatum för barnet
   Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

   graviditet

   utveckling

   hälsa