Sudokrem för nyfödda och spädbarn: bruksanvisningar

Innehållet

Många mödrar stöter på irritation och inflammation i huden hos ett barn, eftersom barnens hud är mycket känslig och lätt skadas av olika externa och interna faktorer. För att bekämpa rodnad, torrhet och andra obehagliga symptom används olika topiska droger, bland vilka kan kallas Sudokrem. Ett sådant verktyg i mer än 80 år behandlar blöderdermatit framgångsrikt och ordineras till patienter i alla åldrar.

Släpp form och sammansättning

"Sudokrem" produceras i Irland och är en vit, krämig massa med ett oexpressat doft av lavendel. Produkten säljs i plastburkar innehållande 60 eller 125 gram kräm. I form av salva, gel, suspension, aerosol eller annan form av "Sudokrem" producerar inte.

Drogen är multikomponent, det vill säga innehåller flera föreningar som ger den medicinska egenskaper. Den innehåller lite mer än 15% zinkoxid, 4% lanolin och en liten mängd sådana aktiva substanser som bensylalkohol, bensylbensoat och bensylkinnamat. Hjälpämnena i Sudokrem är fasta och flytande paraffin, lavendelolja, vax, destillerat vatten, citronsyra och några andra föreningar.

Princip för verksamheten

Tack vare de mjukgörande ingredienserna, lugnar Sudocrem irriterad hud, lindrar smärta och andra obehagliga symptom. Eftersom grunden för detta läkemedel har vattenavvisande egenskaper bildar grädden efter applicering på huden en skyddande barriär. Det skyddar känslig baby hud från många irriterande ämnen, som urin. Dessutom stimulerar det återhämtningen av skadade celler, vilket också underlättas av läkemedlets antifungala och antimikrobiella egenskaper.

vittnesbörd

"Sudokrem" används för olika hudproblem. Detta verktyg används:

 • med blöder-dermatit för att eliminera irritation och smärta;
 • med mindre brännskador, inklusive med solbränna;
 • med trycksår ​​och ulcerativa förändringar i huden på grund av dem;
 • med "blommande" av huden, som ofta förekommer hos en nyfödd;
 • med grunda skär eller repor
 • för eksem, röda kinder, hudskalning och andra symtom;
 • med frostskada i huden, om det är mildt;
 • akne och finnar som förekommer i ungdomar
 • för nötning och blåmärken;
 • med vindbubblor som ett adjuvans för att eliminera inflammation och snabbare helande;
 • med allergier, vilket uppenbaras av hudförändringar.

Från vilken ålder ordineras?

Tillverkare "Sudokrema" betonar att användningen av detta läkemedel hos barn i alla åldrar.

Produkten är ofarlig för barnhud och kan användas även hos nyfödda.

Det ordineras ofta för spädbarn upp till ett år och förskolebarn och ungdomar, eftersom en sådan kräm hjälper till att klara av en rad problem som uppstår både hos en nyfödd bebis och i en aktivt växande barn eller i övergångs ålder.

Kontra

Verktyget ska inte användas till barn med överkänslighet mot någon ingrediens i Sudokrem. Det finns inga andra kontraindikationer för detta läkemedel.

Biverkningar

Eftersom preparatet är hypoallergena är negativa reaktioner efter hudbehandling med Sudokrem mycket sällsynta.

Men ibland kan verktyget prova utslag, rodnad, svullnad och andra symtom på intolerans, med utseendet som dess vidare användning bör överges.

Instruktioner för användning

Om "Sudokrem" tilldelas barnet, som ett hjälpmedel från blöjautslag eller medel för att förebygga dem, Läkemedlet används under varje blöjbyte:

 • Efter tvättning av barnets hud och torkning av det, måste du ta en liten "Sudokrem" med ett rent, torrt finger.
 • sätt att lägga på ytan av barnets hud, gnid försiktigt grädden;
 • gnidningsrörelser utförs i en cirkel, men de bör inte vara intensiva, särskilt om irritation redan har uppstått;
 • krämen måste absorberas helt - om en vit film kvarstår på huden efter smörjning innebär det att preparatet applicerades för mycket (nästa gång du behöver ta det i en lite mindre mängd);
 • behandlingen upprepas så ofta som nödvändigt.

När du använder "Sudokrem" av andra skäl smörjer en liten del av läkemedlet områdena av skada eller inflammation, och smutsas sedan in för att få en transparent tunnfilm.

Om läkemedlet behöver appliceras på ansiktet, är det viktigt att det inte kommer av misstag i barnets ögon eller mun, eftersom agenten inte ska komma i kontakt med slemhinnorna.

Försäljningsvillkor och lagring

Du behöver inte ta recept från en läkare för att köpa Sudocrem på apotek. Medelpriset på en burk, vars inre är 60 g grädde, är 300-340 rubel, förpackning från 125 g av läkemedlet - 430-450 rubel. Förvara det hemma rekommenderas vid rumstemperatur och sätta burken på ett torrt ställe.

Hållbarheten hos ett förseglat läkemedel är 5 år, men efter att du har öppnat innehållet i burken kan du använda den i högst 12 månader.

recensioner

Nästan alla recensioner av Sudokrem är positiva, vilket är förknippat med ett brett utbud av narkotikamissbruk, förmågan att använda för alla åldersgrupper, effektiv verkan på skadad eller irriterad hud, såväl som frånvaron av biverkningar. Enligt mamma är grädden lätt att applicera, ekonomisk, hanterar snabbt rodnad och hudutslag, det luktar gott.

Bland minuserna nämns vanligtvis obekvämt förpackning och hög kostnad.

Testet presenteras i följande video.

analoger

Läkemedel som har samma sammansättning av aktiva substanser som Sudocrem existerar inte, därför kommer läkaren att rekommendera att ersätta ett sådant verktyg med en analog topisk medicinering med liknande terapeutisk effekt, till exempel:

 • "Desitin". Effekten av en sådan salva beror på zinkoxid, som, liksom Sudokrems komponenter, mjuknar, minskar irritationen och skapar en skyddande barriär på huden. Läkemedlet används även hos spädbarn som behandling för blötsutslag och förebyggande åtgärder samt för repor, brännskador och andra indikationer. Den kan ersättas med "Zinkpasta" eller "Zinksalva", vilket är något billigare.
 • «Bepanten». Detta läkemedel är efterfrågan på inflammation eller skada på huden och för förebyggande av olika problem, såsom sprickor och blötsutslag. Det kommer i form av salva och grädde, och huvuddelen av sådana droger kallas dexpanthenol. "Bepanten", som "Sudokrem", kan användas från födseln och är tillåten ersätt med andra medel baserat på samma aktiva förening ("Pantoderm", "dexpantenol», «pantenol"," D-Panthenol "och andra.).
 • «Elidel». Denna 1% kräm innehåller pimecrolimus, genom vilket läkemedlet påverkar inflammatorisk process i huden. Behandling av barns hud med detta medel är tillåtet från 3 års ålder. Läkemedlet är oftast ordinerat för atopisk dermatit, liksom för olika hudproblem orsakade av en allergisk reaktion.
 • «Hudlock». Denna kräm verkar på huden på grund av zinkpyrithion, som inte bara har antiinflammatoriska, men också svampdödande och antibakteriella egenskaper. Det används för atopisk dermatit, psoriasis, mjäll, eksem och andra indikationer hos barn äldre än ett år. Läkemedlet finns också i form av en schampo och aerosol.
 • "Tsindol". En sådan suspension, som Desitin, innehåller zinkoxid, som kan torka och mjukna huden, samt absorbera skadliga ämnen och påskynda läkning. Läkemedlet är efterfrågat på klåda och inflammation i huden, till exempel vid dermatit, primär värme, termiska brännskador, repor eller kycklingpox. Hos barn kan denna "talker" tillämpas från födseln.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa