Spraya "Andas" för barn

Innehållet

Under den kalla årstiden kan många barn inte undvika förkylningar och olika virussjukdomar. För att förhindra ett sådant problem skapade Akvion en rad produkter som kallades Andning. En av dem är en spray som är bekväm att använda både hemma och på offentliga platser. Enligt forskning Denna åtgärd minskar risken för SARS, eliminerar svullnad i näsan vid förkylning och ökar återhämtningen om barnet fortfarande är kallt.

Släpp form och sammansättning

Spray "Andas" säljs i små flaskor av mörkt glas, utrustad med ett speciellt sprutsystem. Inuti är en flaska 30 ml av en lukta oljig vätska. Grunden för denna lösning, som ger den en terapeutisk effekt, är naturliga eteriska oljor:

 • mint;
 • eukalyptus;
 • kryddnejlika;
 • enbär;
 • cajeput;
 • vintergröna.

  En annan aktiv komponent i sprayen är levomentol, som frigörs separat från pepparmyntsolja. Bland läkemedelshjälpmedel är endast polysorbat (emulgeringsmedel) och demineraliserat vatten. Andra sätt på andningslinjen är en gips, hudgel, pastiller, drycker, armbandolja och en uppvärmningsgel.

  Alla är efterfrågade under den kalla årstiden, men har olika åldersbegränsningar.

  Princip för verksamheten

  På grund av ingredienserna i kompositionen hjälper användningen av sprayen:

  • stärka kroppens försvar
  • minska smärta vid inflammation i luftvägarna;
  • lindra andan;
  • minska aktiviteten av inflammatorisk process;
  • Att hantera patogener som slår andningssystemet.

  På grund av de antivirala och baktericidala egenskaperna hos eteriska oljor efter sprayning i rummet bidrar till desinfektion av luft, vilket signifikant minskar risken för att SARS upptas. Dessutom är frisättningen av eteriska oljor med luft i luftvägarna ett slags desinfektion och förhindrar inte bara deras inflammation, men accelererar också återhämtningen om patienten fortfarande är sjuk.

  vittnesbörd

  Som en profylaktisk, påstår "Spraya" spray:

  • under säsongens ökning av förekomsten av förkylningar och förkylningar;
  • efter att ha pratat med en sjuk familjemedlem
  • efter hypotermi
  • i fall av näsa, halsont och andra första symtom på förkylning.

  I mitten av sjukdomen kommer sprayen att hjälpa till att lindra tillståndet och minska sjukdomar och därigenom minska ARD-varaktigheten.

  Från vilken ålder ordineras?

  Användning av spray "Andas" rekommenderas för barn äldre än 1 år. Vid en tidigare ålder bör detta läkemedel inte användas på grund av den höga risken för en allergisk reaktion på dess växtdelar.

  Kontra

  Förutom begränsningar för användning hos spädbarn och spädbarn, Den enda anledningen till att vägra spruta "Andas" är överkänslighet. Om ett barn har en negativ reaktion på någon ingrediens i oljan i form av rodnad, rinnande näsa eller annat symptom, är sprutan kontraindicerad.

  Om ditt barn är benägen för allergier, bör du använda sprayen noggrant, eftersom någon väsentlig olja anses vara ganska stark allergen.

  Instruktioner för användning

  Hemspray "Andas" kan sprayas i alla områden där det finns många personer samtidigt. Det är nog att göra Minst 1-2 trycker på sprutan, efter kraftig skakning av flaskan och avlägsnande av plastlocken. Om du håller förpackningen vertikalt måste du snabbt trycka på applikatorn tills ett aerosolmoln dyker upp i luften. Därefter täcker sprutskyddet med skyddskåpa till nästa applikation.

  Förutom att smaka på luften i rummet sprutas läkemedlet på gardinerna - 5 sprayer rekommenderas - och mjuka leksaker med vilka barn sover eller går till dagis (3-5 sprutar ska göras).

  Använd ett verktyg på stoppade möbler eller annat tyg, först kontrollera att det inte lämnar envisa fläckar. För att skydda mot virus på gatan, i affären och på kollektivtrafiken kan du spraya "Andas" 3-5 gånger genom att trycka på halsduken på den plats där den inte kommer i kontakt med huden.

  Ett annat sätt att använda spray-akupressuren. För att utföra det måste du plaska lite olja på pulsationspunkterna (en injektion är tillräcklig) och massera sedan försiktigt huden. Det är viktigt att säkerställa att lösningen inte kommer på barnets slemhinnor och inte kommer i kontakt med skadad hud. Om oljan oavsiktligt kommer i ögonen eller munnen, måste du snabbt skölja dem med rent vatten och övervaka tillståndet hos den lilla patienten.

  Användningsperioden för sprayen "Andas" är inte begränsaddärför kan ett sådant läkemedel användas så länge som nödvändigt. Om så önskas kan det sprutas under hela säsongen av ARVI-epidemin. Användningsfrekvens under dagen - som behövs.

  Biverkningar

  Bland de negativa reaktionerna på dispersionen av oljan "Andas" sällan noterade allergier provoceras av en eller flera komponenter i en sådan lösning. Om det inträffar hos en liten patient, ska du omedelbart sluta använda sprayen och inte använda ett sådant läkemedel i framtiden. Andra biverkningar på lösningen återfinns inte. Eftersom det inte finns någon direkt kontakt med slemhinnan i näsan och svalget, "Andas" provocerar inte deras överdrivenhet och orsakar inte missbruk.

  Försäljningsvillkor och lagring

  Spray "Breathe" avser receptfria droger, så att det ofta inte uppstår svårigheter med förvärvet. Medelpriset på en flaska är 250-260 rubel. Hållbarheten för läkemedlet är 3 år från utfärdandedagen. Tills det löpte ut Flaskan kan förvaras vid rumstemperatur genom att förpackningen placeras på en plats som är dold från barnen.

  För att förhindra att de eteriska oljorna flyr, måste flaskan alltid vara ordentligt stängd.

  recensioner

  Den främsta fördelen med "Andas" i form av en spray är lösningens naturliga sammansättning. De flesta mammor gillar det i en sådan vätska finns vegetabiliska eteriska oljor och mentol, tack vare vilket det luktar glatt och har antiseptiska egenskaper. Inte mindre viktig fördel med sprutan är dess säkerhet, eftersom det tillåts även i barndomen, torkar inte nasofarynx från insidan, orsakar inte beroende, till skillnad från vasokonstriktionsmedicin.

  De flesta föräldrar är nöjda med profylaktisk användning av olja och bekräftar att sprutning "Andas" i rummet, på leksaker och kläder hjälper verkligen till att förhindra förkylning.

  De mammor som använde spray med SARS och influensa, noterade en minskning av sjukdomsperioden, en snabb lindring från trängsel och en förbättring av det sjuka barnets allmänna tillstånd.

  Sprayflasken på flaskan kallas bekväm och flödet av medel är ganska ekonomiskt. Enligt föräldrarna är sprayen särskilt effektiv om förkylningen inte har börjat än eller barnet har de första tecknen på oskärpa. I sådana fall klarar sig "Andas" bra med förebyggande och sjukdomen utvecklas rätt i början.

  analoger

  Om du behöver byta "andas" spray med ett liknande verktyg kan läkaren rekommendera en patch. "Sopelka". Det är limt på kläder i bröstområdet så att de aktiva komponenterna i en sådan plåster (eukalyptusolja och kamfer) har en inandningseffekt.Den används från 2 år med förkylning och förkylning. Andra analoger "Andas" kan kallas kräm "Efilipt Bro Baby" och salva "Pulmeks Baby". Båda produkterna är tillåtna från sex månader och appliceras på huden på ryggen eller bröstet vid hosta och andra symptom på akut respiratoriska infektioner.

  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa