Analoger av barns Anaferon

Innehållet

Anaferon används i barndomen som ett antiviralt medel, vilket har en stimulerande effekt på immunsystemet. Men ibland måste det ersättas med ett annat läkemedel. Vilka läkemedel är lämpliga för detta och kan användas till barn?

Hur man handlar och när den tillämpas

Anaferon är en produkt av det inhemska företaget Materia Medica och produceras i form av tabletter. De är barnsliga och för vuxna. Skillnaden mellan sådana medel är i utspädningen av den aktiva substansen, som är antikroppar mot humana gammainterferoner. De erhålls genom särskild affinitetsrening, utspädd med en vattenhaltig-alkoholisk blandning och applicerad på laktos. Recensionerna noterar tabletternas söta smak och frånvaron av biverkningar på ett sådant läkemedel.

Barns Anaferon är ordinerat för behandling eller för förebyggande sådana virusinfektioner som kycklingpox, influensa, rotavirusinfektion, parainfluensa, enterovirusinfektion, viral tick-buren encefalit, SARS och andra.

Enligt tillverkaren, Den aktiva sammansättningen av sådana tabletter stimulerar patientens immunförsvar och minskar antalet smittämnen.

Läkemedlet anses vara säkert för barn och förskrivs till barn äldre än 1 månad. Vuxenversionen av tabletterna kan ges endast vid 18 års ålder. Den enda kontraindikationen mot mottagningen av Anaferon är överkänslighet mot någon av dess komponenter.

Läkemedlet kan tas tillsammans med andra droger, inklusive antibiotika och antivirala läkemedel.

Homeopatiska analoger

Adhocenterna av homeopati kan ersätta den pediatriska Anferon med andra medel som används av homeopater. En liknande effekt noteras i följande droger.

Ergoferon

Denna homeopatiska lösning tillverkas också av Materia Medica och innehåller antikroppar mot gammainterferoner. Det kännetecknas av närvaron i sammansättningen av andra antikroppar. Lösningen används till barn äldre än 3 år med herpesinfektion, rotavirus enterit, kikhosta, viral lunginflammation, vattkoppor och andra sjukdomar. Dessutom frisätts Ergoferon i piller som kan ges till barn över 6 månader gamla.

Aflubin

Ett sådant läkemedel i droppar baserade på brion, mjölksyra, akonit, järnfosfat och gentian ordineras ofta för förkylningar, ARVI och influensa. Anmärkning till läkemedlet indikerar möjligheten att det används hos barn från födseln. Tablettformen av läkemedlet rekommenderas för barn över 5 år.

Influcid

Denna produkt innehåller Helemi, Bryonium, Fosfor, Aconit och andra homeopatiska ämnen. Läkemedlet i tablettform släpps ut med influensa och förkylning hos barn äldre än tre år, och vätskeformen (droppar) får ge från 12 år.

Agri barn

Detta är ett annat homeopatiskt läkemedel från Materia Medica, rekommenderat för akuta andningssjukdomar. Den innehåller järnfosfat, akonit, brion och andra ämnen. Produkten är framställd i tabletter godkända för barn äldre än ett år, såväl som i granulat som ges till barn 3 år och äldre.

Oscilloccinum

Denna lösning är granuler innehållande ett utspätt extrakt från barbariska and-organ.Det är tillåtet att ge läkemedlet till barn för profylax eller att behandla influensa eller kyla vid vilken ålder som helst.

Viburkol

Basen för denna homeopatiska medicin är plantain, nightshade, pulsatilla, kamomill, belladonna och koldioxid. Sådana rektala suppositorier används hos spädbarn med olika inflammatoriska processer direkt från födseln.

Antivirala droger

Många mammor och läkare i kampen mot virus föredrar att använda verktyg som direkt påverkar patogenen. För detta ändamål kan Anaferon ersättas av sådana läkemedel.

Arbidol

Sådan ryskt tillverkad medicin representeras av en suspension (föreskriven vid 2 år), liksom piller och kapslar (föreskrivna för barn över tre år gamla). Dess huvudsakliga ingrediens är den antivirala substansen umifenovir. Läkemedlet är efterfrågat när det är infekterat med influensa eller koronavirus.

Kagocel

Ett sådant antiviralt läkemedel har förmågan att aktivera produktionen av interferon. Det framställs i tablettform och ordineras för herpes eller ARVI för barn över tre år.

Orvirem

Den aktiva substansen i detta läkemedel representeras av rimantadin. Läkemedlet är efterfrågat med influensa eller ARVI. Den produceras i sirap och ordineras till barn äldre än ett år.

acyklovir

Detta läkemedel har aktivitet mot herpesvirus, därför är det efterfrågan på herpes simplex, svår varicella eller infektiös mononukleos. Det produceras i olika former (tabletter, kräm, pulver, salva) och ordineras vid vilken ålder som helst.

Amizonchik

Denna sirap baserad på enisamiumjodid är ordinerad för barn med ARVI eller influensa från 3 års ålder.

Immunostimulerande medel

Om barnet behöver stärka immunförsvaret och hjälpa kroppen att bekämpa virus, kan följande Anaferon-ersättare ges.

viferon

Denna medicinering baserad på alfa-interferon används för hepatit, ARVI, virala tarmsjukdomar, candidalinfektioner och många andra sjukdomar. Det är representerat av rektala suppositorier, tillåtet även för prematura barn. Viferon gel används också från födseln, smörjer huden, nasopharyngeal mucosa eller tonsiller. Verktyget tillverkas också i form av salva, som används från 1 år.

Grippferon

Effekten av denna medicinering beror också på alfa-interferon i dess komposition. Läkemedlet framställs i droppar och i form av en spray. Om det finns indikationer för dess användning, är läkemedlet ordinerat även för spädbarn.

Genferon

Detta läkemedel innehåller inte bara alfa-2b interferon, men också bensokain och taurin. Det produceras i form av ljus och är ordinerat för herpesinfektion, papillomvirus och olika sjukdomar i urinorganen.

Citovir-3

Basen för detta läkemedel alfa-glutamyl-tryptofan kompletterat med bendazol och askorbinsyra. Läkemedlet har en immunostimulerande effekt, så denna sirap rekommenderas att ges till barn äldre än ett år för förebyggande eller behandling av influensa och ARVI.

Vi erbjuder att se utgivningen av Dr Komarovsky på barnens antivirala droger.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa