Grippol Plus för barn: Funktioner av vaccinationer och läkarrecensioner

Innehållet

Influensavaccinering ger ingen absolut garanti för att barnet inte blir sjuk, men det garanterar en lättare kurs av virussjukdomen - utan komplikationer. För att skapa specifik immunitet mot influensaviruset av olika stammar används olika vacciner.

I denna artikel kommer vi att prata om Grippol Plus, som används i stor utsträckning för vaccinationer hos barn.

Beräkna vaccinationsschema
Ange födelsedatum för barnet

Om vaccin

"Grippol Plus" dök upp under 2006 och mottog genast populärt erkännande, det inkluderades i den nationella kalendern för förebyggande vaccinationer. För barn har användningen av detta läkemedel godkänts sedan 2009.

Sedan 2014 har vaccinet varit erkänt säkert för gravida kvinnor och sedan dess har det använts för förebyggande vaccination bland förväntade mammor.

Läkemedlet är tillgängligt i form av en suspension för intramuskulär och subkutan administrering.

Vaccinet med ordet "plus" i titeln skiljer sig från "Grippol" i avsaknad av konserveringsmedel, på grund av vilket det anses vara säkert för barn och för förebyggande av gravida kvinnor.

Vaccinet inaktiveras, dess sammansättning ändras från år till år på grund av de nuvarande kliniska riktlinjerna från Världshälsoorganisationen. Faktum är att influensavirus muteras snabbt och ofta, och det vaccin som är relevant under den senaste epidemisäsongen kan visa sig vara ineffektivt i den nuvarande. Detta beror på behovet av att göra justeringar av kompositionen.

Hemagglutinantigener av influensa A och B virus är alltid närvarande i dess sammansättning. De återstående komponenterna kan variera.

Redan efter 8-12 dagar efter administrering av vaccinet detekteras en ganska hög antikroppstiter i patientens blod. Studier har funnit det i cirka 85-95% vaccinerade. Immuniteten varar ungefär ett år, det vill säga fram till nästa epidemiologiska säsong.

Kompositionen av vaccinet införde azoxymerebromidimmunmodulator, vilket bidrar till att säkerställa stabiliteten hos antikroppar. Detta påverkar slutligen bildandet av långvarig och beständig immunitet mot influensavirus.

Finns i Ryssland. Den transporteras med iakttagande av strikt temperaturförhållande.

Applikationsfunktioner

Efter att ha fått en dos av vaccin tar kroppen tid att skapa ett immunskydd och utveckla skydd, och därför rekommenderas att vaccinera med detta läkemedel innan virus attackerar, det vill säga i september - början av oktober. I vissa regioner, där kylningen börjar tidigare, börjar vaccinationskampanjen i augusti.

Alla barn kan vaccineras från sex års ålder.

Den minsta kategorin av patienter (från 6 månader till 3 år) vaccination gjord i barnkliniken på bosättningsorten. Det är helt gratis.. Efter introduktionen av vaccins första del i en mängd av 0,25 ml administreras en annan liknande dos i en månad.

Barn över 3 år ges en engångsinfluensa. Detta händer med föräldrars samtycke i dagis, i skolan. En enda dos, enligt bruksanvisningen, för dessa barn skiljer sig från dosen för spädbarn - 0,5 ml.

Om barnet drabbas av immunbristtillstånd vaccineras han, oavsett kalenderåldern, enligt schemans ordning - två injektioner på 0,25 ml.

Om ett barn redan är stort - skolåldern, och han har aldrig blivit vaccinerad mot influensa före, så är en dubbel vaccination i åldersdosen indikerad för honom. Det andra vaccinet behöver göras exakt en månad efter den första.

Gravida kvinnor kan när som helst ta emot vaccinet, men andra och tredje trimestern anses vara säkraste.

Vuxna, särskilt de som är i riskzonen, får Grippol Plus en gång. Denna grupp omfattar anställda av medicinska institutioner, lärare, kollektivtrafikarbetare, draftees och militär personal, arbetstagare inom bostäder och verktygssektorn, äldre.

Kontraindikationer och biverkningar

Eftersom vaccinet är renat och fritt från konserveringsmedel är dess tillämpning praktiskt taget inte begränsad.

Men du borde veta att även detta säkra vaccinationsmedel inte utförs om barnet har tecken:

 • akut respiratorisk virusinfektion som redan har börjat - rinnande näsa, hosta, feber;
 • exacerbationer av någon kronisk sjukdom (barn med njursjukdomar vaccineras, men under en exacerbation är vaccinet kontraindicerat, samma regel gäller alla sjukdomar;
 • allergi mot kycklingprotein (vaccin erhållet genom infektion med viruspartiklar av kycklingembryoceller).

Vanligtvis är föräldrar, skrämda av berättelserna om anhängare av anti-vaccin-känslor, försiktiga med ett influensavill, av rädsla för biverkningar. Vad gäller Grippol Plus, sådana effekter i detta vaccin, enligt kliniska prövningar och pediatrisk praxis, Vanligtvis inte särskilt uttalad eller inte uttalad. Dessa inkluderar en rinnande näsa, allmän sjukdom, en viss ömhet och obehaglig induration vid vaccinationsplatsen. Barnet kan öka något i temperaturen (över 37,0 grader). Mycket sällan orsakar vaccination allergier eller orsakar utvecklingen av en neuralgisk lesion.

Att frukta måttliga biverkningar är inte nödvändigt. Utan behandling behandlas läkemedelssymptom inom 1-2 dagar efter vaccination..

Om barnet känner sig väldigt dåligt, har han hög feber, utslag, illamående eller andra tecken på problem, ska du ringa till läkaren.

Vaccinationspreparat

Från en vuxen som ska vaccineras mot influensa krävs ingen speciell beredning. Han kom på den bestämda dagen och gjorde en liten injektion. Men om vi pratar om barnvaccination är allt annorlunda. Utbildning rekommenderas starkt av barnläkare.

Så, hur du förbereder din baby för influensavaccination:

 • I 3 dagar, sluta lägga alla nya produkter i kosten för att inte provocera en allergisk reaktion. Bland de vanliga produkterna under samma tre dagar är det bättre att vägra fisk, fiskolja, fisk och skaldjur.
 • Om ett barn tar ett vattenlösligt vitamin D eller ett multivitaminkomplex, som innehåller detta ämne, ska du sluta ta dem i 4 dagar.
 • Om barnet är benäget för allergier, före inokulering i ett par timmar, ge honom en antihistamin vid åldersdoseringen. Bättre - "ClaritinEller fenistil.
 • Överföd inte barnet på tröskeln till vaccinet, så att han kan gå lätt till behandlingsrummet.

På morgonen på vaccinationsdagen måste du mäta barnets temperatur, titta in i halsen, bedöma tungan, se till att magen inte skadar, det finns ingen host och näsan andas självständigt. Om temperaturen är över 37,0 grader, måste vaccinationen flyttas.. Vid denna temperatur, en läkare som också mäter den före en injektion kommer helt enkelt att vägra att administrera vaccinet.

Vad ska man göra efter?

Efter ett par skrämmande (ur barnets synvinkel) lämnas några minuter, skynda inte omedelbart för att dra barnet hem.Sitt med honom i korridoren bort från patientens kö (för att inte fånga virusen), gå längs gatan nära klinikens veranda. Det finns inget behov av att gå vidare, eftersom en allergisk reaktion är möjlig. Det händer mycket sällan, men om det händer är det inte alltid möjligt att ta ett barn till sjukhuset från huset, även på en ambulans med blinkande ljus. Du behöver snabb hjälp på plats, och den kan ge den i kliniken.

De första tecknen på ett blixtreaktionssystem är:

 • blanche;
 • svettning och svettning;
 • rastlöst beteende hos barnet
 • utseende av andfåddhet;
 • puffiness av läppar, näsa.

I det här fallet behöver du omedelbart ta tag i barnet och i sin tur att flyga till en doktors kontor.

För de flesta händer ingenting som detta, så efter en halvtimme går barnet hem. Kan jag simma efter vaccination? Om det inte finns någon hög temperatur, så kan du. Går det att gå? Tillåtet, men igen, förutsatt att barnet inte har någon hög temperatur (över 38,0 grader).

Det är inte nödvändigt att mata barnet hjärtligt och hårt efter att han fått influensavaccinet. För ett par dagar är det lämpligt att ha en lätt diet full av vitaminer, men inte fet. Immunitet kommer att fungera aktivt, det behöver bara lite hjälp.

Yttrande från Dr Komarovsky

Den auktoriterade barnläkaren Yevgeny Komarovsky är säker på att det finns många fler barn i världen som drabbas av influensaviruset än de barn som har påverkats av detta vaccin. Han rekommenderar starkt en sådan vaccination.

Även om barnet blir sjuk efter vaccinationen kommer han att få influensa som en vanlig akut respiratorisk virusinfektion, och sannolikheten för farliga komplikationer - meningit, meningoencefalit, myokardit kommer att vara signifikant lägre, nästan noll. Influensan är inte farlig i sig, och det är just på grund av dess komplikationer, och influensavaccinet löser detta problem perfekt.

analoger

Det finns andra influensavacciner. Förutom Grippol och Grippola Plus är vaccinerna Sovigripp, Vaxigripp, Ultrix, Influvac, Grippovac brett utbredda i Ryssland.

Behovet av att hämta en analog kan uppstå om barnet har en allergisk reaktion i Grippol Plus-historien. I det här fallet kommer ett annat vaccin att väljas.

Recensioner av patienter och läkare

    Recensioner av Grippola Plus, som andra influensavacciner, blandas. Det finns många positiva bland dem, där mödrarna indikerar att vaccinationen inte orsakade några sådana åtgärder, och barnet fick inte influensan i ett år. Det finns mödrar som är säkra på att vaccinationer är onda, och inte bara från influensa, men också från allt annat.

    Bland biverkningarna av mamma beskrivs tecken på "kallt": rinnande näsa, lätt hosta, feber. Men i de flesta fall behövdes inte heller antipyretiska droger, allt gick ganska snabbt av sig själv.

    Läkare recensioner är nästan alltid positiva.

    Berömda barns doktor och tv-värd Yevgeny Komarovsky berättar om sina influensaskott till föräldrar i den här videon.

    Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

    graviditet

    utveckling

    hälsa