Födseln utan akut smärta och tårar: självutbildning

Innehållet

Varje gravid kvinna drömmer att födelsen ska vara lättare, berövas av akut outhärdlig smärta, så att varken barnet eller kvinnan kommer att få fosterskador. För att uppnå detta är inte så svårt som det verkar. Enkel förlossning är inte en gåva från himlen, utan resultatet av korrekt förberedelse. Hur man förbereder sig på förlossning utan smärta, rädsla och tårar själv, vi kommer att diskutera i den här artikeln.

Vad förhindrar att födsel lätt?

Det finns speciella program för psykoprofylaktisk förberedelse av gravida kvinnor för smärtfritt och enkelt arbete. Ja, du hörde rätt. Detta kan verkligen läras och läras.

Professor Bekhterev och Dr. Lurie ägnade mycket tid att undersöka i den här riktningen, en fransk obstetrikare Fernand Lamaz förbättrade tekniken. I sin upplaga av metoden för snabb och smärtfri leverans och nått de moderna läkare och patienter. Alla dessa specialister, som var vetenskapens luminarier, var övertygade om att det finns skäl att förhindra att en kvinna föds lätt utan att riva utan skada, utan skarp, obehaglig smärta.

VM Bekhterev
F. Lamaze

Frånvaron av dessa skäl för vissa representanter för Asiens, Afrika och Latinamerikas stammar har länge ansetts vara nyckeln till framgångsrik självständig förlossning, som kvinnan ofta tog in sig själv.

Så, vad hindrar moderna kvinnor från att föda lika lätt och utan komplikationer? Först av allt rädsla.

Han har vaccinerats till en flicka sedan barndomen, med stöd av den allmänna opinionen, stereotyper, filmer och böcker. Rädsla fastnar sig i det undermedvetna och förhindrar en kvinna att slappna av. På den fysiska nivån orsakar rädsla muskelklämmor, vilket leder till multipel intensifiering av smärta och bromsning av sammandragningar och försök. Rädsla bidrar till överstimulering av hjärnbarken, som anses vara den främsta orsaken till generisk smärta.

Kort före födseln avlivas livmodern hos en kvinna med överdriven nervfibrer. Naturen själv skapar förutsättningarna för förlossning att fortsätta mer smärtfritt. Men en utbildad och välläsad kvinna, som hört massor av historier om fruktansvärda smärtor, reducerar naturens insatser till ingenting, belastar hennes egen förlossning med rädsla och panik.

En kvinna som inte är psykologiskt redo att föda en bebis som är rädd, är tio gånger större sannolikt att ha arbetsbrist, att skada en bebis, att få komplikationer från arbetskrafts svaghet, för vilken kejsarsnitt måste göras, till postpartum inflammatoriska processer på grund av svårt och långvarigt arbete .

Kvinnor är inte bara rädda för smärta utan också osäkerhet om de inte har tillräcklig medvetenhet om sin egen anatomi, flödet av generiska processer och etapper. Också många lider av ökad ångest om utfallet av förlossning - för den lilla hälsan, för vad man ska mata honom, hur man kan innehålla, lära, läka och sedan gå till universitetet.

Den andra anledningen som skapar svårigheter i födelseprocessen - brist på fysisk beredskap. Ju mer elastiska och utbildade bäckensgolvets och perineums muskler desto bättre förberedda är de, desto mer enkelt kommer barnets födelse att ske, utan skärningar, imponerande obstetriska tångar och andra oförutsedda hinder. Detta bekräftas av många recensioner.

Är det möjligt att eliminera dessa orsaker?

Detta är vad de forskare och läkare som listades av oss gjorde. Som ett resultat erbjöd de kvinnor effektiva tekniker som kan behärskas i kurser av förväntade mammor och självständigt.Naturligtvis kommer förberedelsen att bestå av två viktiga steg - psykologiskt och fysiskt.

Förbereder psykologiskt

Det första som är värt att göra till en kvinna som vill att hennes födseln ska vara lätt, snabb och passera utan att skära, tårar, utan smärta är att möta sin egen rädsla.

Vi måste ärligt svara på frågan som skrämmer henne mest. Om det är svårt att räkna ut orsakerna till rädsla på egen hand kan du prata med en nära vän som framtida mamma litar på eller söker hjälp av en psykolog - sådana specialister tar gratis in i antitarkliniken.

Efter att kvinnan har kunnat formulera vad exakt hon är rädd för, är det nödvändigt att gå vidare till utarbetandet av negativa tankar och block, för att helt och oåterkalleligt eliminera rädsla som sådan.

Rädsla för smärta - den vanligaste. Det är nödvändigt att ta obehaget för givet, men samtidigt tydligt förstå att det finns smärta i huvudet, det utvecklas på grund av överstimulering av hjärnbarken, vilket innebär att det kan kontrolleras av en kvinna ganska godtyckligt.

Osäkerhet kommer sluta skrämma om en kvinna istället för negativa tankar börjar studera frågan så noggrant som möjligt - lär sig om strukturen och funktionerna i hennes reproduktionssystem, om föregångare till arbetet och deras början, om varje stadium av arbetets aktivitet.

Det här hjälper dig att förstå exakt vad som händer, varför och hur. Det kommer inte att finnas någon dunkelhet, tillsammans med det blir det ingen alarm.

Rätt inställning innebär skapandet av nya positiva attityder som ersätter de gamla blocken av rädsla. För deras mastering kan du tillämpa metoder för automatisk träning - självhypnos är ett utmärkt verktyg i psykologisk förberedelse. Alla befintliga professionella psykologiska metoder är baserade på den. Dessa positiva attityder kan vara till hjälp i processen.

 • "Jag har ett ansvarsfullt jobb att göra" - En sådan installation gör det möjligt för dig att ta ansvar för processen själv, för att förstå att mycket beror på kvinnan själv och inte på fallets fall eller med medicinsk personal.

 • "Födseln är kreativitet och glädje! ". Tro på det faktum att ett verkligt sakrament inträffar, skapar en kvinna bokstavligen det största miraklet - ett nytt liv. Den kreativa komponenten ligger i det faktum att en kvinna kan använda luckorna mellan sammandragningar för att visualisera positiva bilder - havet, den snövit stranden, den snötäckta skogen, det söta ansiktet på barnet för en promenad, nyårets gåvor, första födelsedagen och blåsa på jordnötsljuset på kakan. Du kan tänka dig något, bara för att uppnå maximal muskelavslappning.

Tekniken måste utbildas, föras till automatik, då kommer det inte att uppstå problem vid förlossningen med visualisering av positiva attityder.

 • "Allt kommer att vara bäst! " - Denna inställning eliminerar eventuella negativa tankar som redan är i färd med att födas. Även om negativa tankar uppstår, blir det lätt för en kvinna att bli av med dem, bara att korsa den dystra bilden. Läs och hör om de dåliga? Ingenting, det var dåligt för någon annan, det handlar inte om dig, för du är en annan person.
 • "Hela världen, alla runt hjälper mig och mitt barn" - Det här är installationen av fullständigt förtroende, inte bara för läkare som leder graviditet, födseln, men också för att skapa förtroende i sig. Hans egen kropp vet väldigt bra hur födseln ska gå, det gör allt som är nödvändigt för en framgångsrik upplösning av bördan. Det är bara nödvändigt att lyssna på honom och försök att inte störa - med ett rop, förtryck av smärta, panik som väntar på nästa kamp. Varje kamp och ett försök - ett steg till ett efterlängtat möte med en son eller dotter.

Fysiska metoder

Brott och skador på moderen, såväl som skador på barnet, är endast möjliga när kvinnan inte följer obstetrikarens krav, panik, skrik, kläm musklerna, tryck in på fel stunder.

Därför börjar fysisk träning också med eliminering av analfabetism - du måste ta reda på vilka muskler och hur de deltar i den generiska processen, vilken mekanism för försök och slagsmål och vilka biomekanismer som föder en bebis födelse. Detta kommer att ge en tydlig förståelse för hur man beter sig på olika stadier av arbetet, för att inte skada barnet och dig själv.

Kegel övningar hjälper till att förbereda för förlossning utan smärta eller tårar. Kvinnlig läkare Arthur Kegel har skapat ett unikt komplex som syftar till att stärka bäckens golv och perineum, som kallas Kegel-musklerna.

Gymnastik kan startas i slutet av graviditetens första trimester, vilket ger 10 minuter dagligen. Innan du börjar träna, måste du rådgöra med din läkare, eftersom komplexet har en lista över kontraindikationer.

Bekvämligheten med sådan träning är att en kvinna kan göra övningar var som helst och när som helst - i transport, på jobbet, hemma framför TV: n eller när du läser en favoritbok. Följande tekniker är mest användbara för att förbättra elasticiteten i bäckens golv och perineum:

 • klämma och släcka musklerna i slidan med en viljestyrka (10-12 gånger per tillvägagångssätt i 2-3 tillvägagångssätt med olika hastighet och intensitet vid uppgången);
 • snabb och långsam upplösning av vaginala muskler;
 • en kombination av djupt andetag och maximal kompression med långsam och jämn utandning och gradvis avkoppling;
 • böljande kompression av bäckens muskler;
 • höjer bäckenet från en benägen position;
 • bäckens cirkulära rotation i sittande läge;
 • retention av muskler i komprimerat tillstånd under en maximal lång tid.

Det finns andra tekniker i detta komplex, men en kvinna behöver två eller tre övningar för varje session. För nästa lektion måste du välja ytterligare 2-3 metoder.

Denna gymnastik förbättrar blåsans tillstånd, stärker de yttre sfinkterna, är ett effektivt förebyggande av hemorrojder under graviditet och efter förlossning och minskar också sannolikheten för bristningar avsevärt. Dessutom gör regelbunden träning en kvinna känsligare för sexuella förnimmelser, så att kvaliteten på kön ökar betydligt, och orgasmen blir ljusare.

En kvinna rekommenderas att förbereda födelsekanalen, inte bara med hjälp av övningar, men också med en massage. Externa könsorgan rekommenderas att lätt massage med användning av någon neutral olja (utan parfym) i 5 minuter om dagen.

Viktiga och andra muskelgrupper. Därför, från början av graviditeten, om det inte finns några kontraindikationer, rekommenderas simning till kvinnan, vatten aerobics klasser (det finns specialgrupper för kvinnor i "intressant läge" i poolerna), lugna promenader, Pilates, yoga för gravida kvinnor.

Yoga klasser hjälper dig att lära dig att slappna av och lära dig grunderna i meditation, anpassa dig till smärtfri förlossning. I yogakomplex för gravida kvinnor finns övningar som stärker bäckens och perineumets muskler, vilket också hjälper till vid födseln för att undvika negativa komplikationer.

Återställande gymnastik hjälper dig att hålla dig i gott skick tills barnet förlossas, för att förhindra att normerna för den maximala tillåtna viktökningen under graviditeten övergår.

Varje fysisk träning förbättrar blodcirkulationen i kvinnans kropp, vilket innebär att barnet får mer syre, vilket är ett utmärkt förebyggande av hypoxi.

Inom ramen för fysisk förberedelse för förlossning är det nödvändigt att behärska andningstekniker. När sammandragningar måste ta djupa andetag och långsam utandning för att mätta kroppen med syre och uppnå maximal muskelavslappning. Hyppiga och intensiva sammandragningar rekommenderas att "andas" i en rad korta andetag och utandningar, och i försök är det viktigt att få luft, runt membranet och trycka barnet ut på en befosters vägledning med långsam utandning.

Andningsgymnastik är en erkänd metod för naturlig bedövning av förlossning.

Du behöver också repetera poser som underlättar arbetet, så att i verkligheten, när arbetet börjar, försök alla alternativ att hitta det mest praktiska. Du måste också behärska en enkel och effektiv smärtstillande massage i sakralområdet, som kan användas i viloperioderna mellan sammandragningar.

Användbara tips

Om en kvinna är benägen att föda lungorna utan rädsla och smärta, utan tårar, bör hon överväga följande alternativ:

 • vertikal förlossning (som mer naturlig och fysiologisk);
 • partnerns födseln med deltagande av en partner i gemensamma situationer vid sammandragningsfasen
 • möjligheten att använda medicinsk anestesi, som bör diskuteras med din läkare i förväg.

Förberedelserna för förlossning utan smärta eller tårar berättar obstetrik-gynekologen i nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa