Vilka tester måste passera när du planerar graviditet?

Innehållet

Att planera en graviditet i hela civiliserad värld är ganska normal. Under senare år har det också funnits en tendens i Ryssland att öka antalet gifta par som försöker undersökas grundligt innan de bestämmer sig för att bli barn.

Det finns en sunt förnuft i detta, eftersom barnets hälsotillstånd, som alla gravida kvinnor är så oroliga av, beror direkt på moder och faders hälsotillstånd och genetiska egenskaper.

Om beslutet att familjen ska fyllas på är det dags att börja planera en graviditet. Och det första är att klara alla nödvändiga test. I det här materialet kommer vi att beskriva vilken enkätlista som kan anses vara den mest omfattande, och varför dessa eller andra studier genomförs.

Var ska man vända?

För att klara de nödvändiga testen kan man och hennes fru vara på kliniken på bosättningsorten. En kvinna kan också granskas utifrån kvinnligt samråd på sin bostadsort. För att göra detta är det tillräckligt för henne att göra ett möte med en gynekolog och berätta för läkaren om hennes önskan att bli barn.

Inspektion i regeringen kommer inte vara snabb, paret måste förbereda sig för det faktum att testet tar ganska lång tidDessutom är inte alla typer av forskning gjorda kostnadsfritt.

Du kan till att börja med åka motsatt och kontakta det betalda sjukhuset, som specialiserat sig på graviditetsplanering och dess förvaltning, i centrum för familjeplanering, som idag ligger i nästan alla städer. Där kommer undersökningen vara mycket snabbare, men också dyrare.

Därför bör frågan om var att genomgå forskning före befruktning bestämmas av makarna beroende på familjemedlemmens storlek och hur mycket fritid det är för att besöka alla nödvändiga specialister och klara alla de test som kommer att krävas. På grundval av det kommer det att vara möjligt att bedöma hälsotillståndet hos en man och en kvinna och deras förmåga att bli gravid och bära en bebis.

Självklart Den perfekta hälsan hos båda makarna garanterar inte på något sätt födelsen av en helt frisk babyMen sannolikheten för obehagliga "överraskningar" under graviditeten minskas betydligt. Därför när svaret är om det är värt att göra en preliminär undersökning, är svaret uppenbart - det är värt det.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
 • menstruation
 • ägglossning
 • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Grundläggande tester för kvinnor

Den förväntade mamman bör starta undersökningen med ett besök hos gynekologen. Företrädesvis är samma, som senare kommer att observera graviditeten till dess att den föddes.Under detta besök kommer kvinnan att ha en gynekologisk undersökning på stolen och hennes förlossningshistoria.

Under undersökningen bedömer läkaren strukturen och storleken på livmodern, letar efter eventuella abnormiteter i livmoderhalsen, tar ett prov av vaginala sekretioner för analys. Ett smet kommer att vara klart om några dagar. Undersökningen görs bäst efter menstruation, ca 10-13 dagar av cykeln.

Den obstetriska anamnesen, som läkaren noggrant registrerar med kvinnans ord, kommer att inkludera alla gynekologiska sjukdomar som hon lidit vid vilken ålder som helst, operationer (inklusive aborter, ektopiska graviditeter, missade graviditeter, tidigare födslar).

Förlossningsgynekologen ägnar särskild uppmärksamhet åt menstruationscykelens varaktighet och frekvens, menstruationsegenskaperna - varaktighet, smärta, överflöd, etc. Alla dessa uppgifter är viktiga för att föreställa sig de troliga svårigheterna som denna kvinna kan möta vid uppfattningen, förlossningen och leverans.

På grundval av patientens undersökning och patientens individuella obstetriska historia ger läkaren instruktioner för obligatoriska tester och samråd med andra läkare.

Allmänt blodprov

Detta är huvudstudien, som utförs oftare än andra typer av diagnostik. Både kapillärblod (från ett finger) och venöst blod är lämpliga för analys, om en kvinna testas samtidigt som andra blodprov. Analysen visar nivån på hemoglobin och det kvantitativa innehållet i blodcellerna - erytrocyter, leukocyter, blodplättar samt ESR - den hastighet vid vilken hårda blodkroppar av erytrocyter löser sig.

I resultaten av det allmänna blodprovet kommer en erfaren specialist att kunna se inte bara fakta om anemi, om någon, utan också förutsättningarna för cancer, allvarliga inflammatoriska processer, dolda infektioner. Antalet monocyter och granulocyter, såväl som leukocytformeln, kommer att berätta om immunsystemets arbete. bara komplett blodtal kan bestämma upp till 24 parametrar.

Analys kräver ingen speciell förberedelse. Om han tömdes samtidigt med andra blodprover är det bäst att gå till laboratoriet på morgonen, på tom mage.

Blodtest för grupp och Rh-faktor

Även om en kvinna är 100% säker på hennes Rh-anslutning, och hennes blodtyp är i hennes pass, anses en sådan analys vara obligatorisk. För analys tas blod från en ven, en preliminär beredning är inte nödvändig, eftersom gruppen och rhesus inte är beroende av maten som ätits dagen innan för att ta mat, förändras de inte under hela människans liv (förutom i mycket sällsynta fall av chimerism, när personens blod visar tecken på två grupper).

Blodtyp bestäms av innehållet av agglutinogenproteiner i erytrocyter och plasma. Det finns totalt fyra blodgrupper.

Rh-faktorn är närvaron eller frånvaron i blodet hos en kvinna i ett specifikt protein som finns i rhesusaben. Om det finns ett protein, är Rh positivt, om det inte finns något protein, definieras Rh-anslutningen som negativ.

Rhesus och gruppen är av stor betydelse vid planering, eftersom immunologiska konflikter mellan moder och foster inte är uteslutna, om kvinnan har en negativ Rh-faktor och hennes bebis har en positiv Rh-faktor. Sällan, men inte heller uteslutet, utvecklas en konflikt i blodgruppen. Olika rhesus och grupper - inte ett hinder för graviditeten och inte ett förbud mot konception. Detta är viktig information för läkaren som kommer att planera hur man ska leda denna graviditet, vad att ägna särskild uppmärksamhet åt.

Om en kvinna har en Rh-negativ, måste en liknande analys göras för sin partner. Detta kommer att förutse Rhesus-identiteten hos det ofödda barnet. Om en kvinna har positivt blod behöver man inte studera den framtida pappans Rh-tillbehör.

Biokemiskt blodprov

Det kräver venös blod.Detta laboratorietest bestämmer närvaron i blodet av vissa kemiska föreningar som kan åtfölja olika processer i kroppen. Hans resultat visar hur de interna organen fungerar, hur metaboliska processer går vidare.

Det är denna analys som tillåter oss att etablera hur mycket socker är i blodet och är det någon diabetes? eller förutsättningar för utseendet. Mer än ett dussin andra indikatorer definieras också - kolesterol, basala proteiner, enzymer, metaboliska produkter, ferritin.

Denna analys gör det möjligt för oss att uppskatta hur rik patientens blod är i den nödvändiga kalcium, fosfor, magnesium, järn för normal gestation, liksom andra ämnen som är viktiga för både befruktning och efterföljande graviditet.

Biochemistry gör det möjligt att ta reda på om en kvinna har inflammatoriska och allergiska processer, källor till infektioner. Om de upptäcks måste du före behandling av dig behandlas och eliminera källa till infektion.

Analysen bör vidtas efter preliminär beredning. 2-3 dagar före leverans kan du inte äta fet mat, mycket salt och kryddig. 8 timmar innan analysen inte borde äta alls. Perfekt senast före undersökningen att äta på kvällen, välja magera produkter och på morgonen på tom mage för att gå till laboratoriet eller behandlingsrummet.

Innan du analyserar några dagar borde du undvika stark stress, sömnlöshet, fysisk ansträngning, för att inte få falska resultat. Också några dagar uteslutit alkohol.

urin~~POS=TRUNC

Denna studie genomförs för att fastställa det kvantitativa balansen av kompositionen av vätska som utsöndras av njurarna. Mängden, färgen och skuggan, genomskinlighet och lukt kan mycket berätta för en erfaren tekniker om de metaboliska processerna och njurarbetet och utsöndringssystemet. Njurhälsa är mycket viktigt under graviditeten och vid tidpunkten för leveransen försumma denna enkla analys är inte värt det.

Studien bestämmer saltet och föroreningarna i sedimentet, mängden urea, eventuell närvaro av blodceller och andra celler, enzymer, proteiner.

För forskningsbehov morgondel av urin. Innan samling måste en kvinna följa alla hygienregler - att tvätta ut för att stänga ingången till vagina med en bomullspinne för att undvika att få vätska i provet för att studera vaginala sekret, slem, vilket kan snedvrida den verkliga bilden.

Det är viktigt att använda för analys inte en glasburk under honung eller sylt från eget kök, men en speciell behållare för att samla urin med lock. Det kan köpas på något apotek.

Urin ska levereras till laboratoriet senast två timmar efter insamling av materialet, annars kommer det att falla naturligt sediment, vilket gör det svårt att bedöma insynen, lukten och saltformeln. Före analysen bör du inte äta mat som kan färga vätskan i olika färger, till exempel betor eller färska morötter.

Om en kvinna tar några mediciner eller vitaminer, bör de avbrytas efter överenskommelse med en läkare. Om detta inte är möjligt, och drogerna är nödvändiga för kurser, måste laboratorie tekniker informeras om vilka läkemedel och i vilken dos som tas. Detta ger den mest exakta bilden av studien.

Urin på bakvatten

Denna analys gör det möjligt att inte bara ta reda på om en kvinna har inflammationer och infektioner, men också för att ta reda på exakt vilka orsaksmedel de orsakas för att veta exakt hur man ska hantera sjukdomen i urinvägarna.

Under laboratorieförhållanden, sår "specialer" bakterier på näringsmediet, se vilka som börjar reproduktion efter ett tag och testa vilka antibiotika som kan förstöra orsakssystemet.

Urinanalys samlas i enlighet med alla regler som gäller insamling av den allmänna analysen, med en viktig nyans. Lämplig för bakposeva mitt på morgonen urin. För att samla in börjar kvinnan först urinering i toaletten, sedan tar en burk och ringer från 70 till 100 ml, och slutför urinering igen på toaletten. Att leverera till laboratoriet tätt sluten behållare ska vara 1,5-2 timmar.

Kolposkopi och cervikalskrapning på PCR

Kolposkopi utförs som en vanlig gynekologisk undersökning, men med användning av en speciell enhet - en colposcope. Det låter dig närmare undersöka livmoderhalsen, särskilt strukturen i dess vävnader. Det är viktigt att identifiera möjliga patologier - förkortning eller förlängning av nacken, liksom erosion och onkologiska processer som i stor utsträckning kan komplicera processen att bära ett barn.

Ett smet på PCR (polymeraskedjereaktion) möjliggör detektering av genetisk information av smittsamma medel i en liten mängd av ett ämne som tas vid skrapningen från livmoderns livmoderhals. Oftast i smet som försöker upptäcka patogener av sexuellt överförbara sjukdomar - klamydia, ureaplasma, mykoplasma. Dessa infektioner, liksom några andra upptäckta av PCR, klassificeras som dolda, i många år kan en kvinna inte ens gissa om deras närvaro. De har nästan inga symptom.

Men skadan från sådana infektioner är mycket märkbar. Under graviditeten orsakar de ofta fosterdöd, missad abort, missfall, intrauterin infektion, på grund av vilken barnet är födt med allvarliga brister, för tidig födsel.

En smet tas från både livmoderhalsen och livmoderhalsen, Det är inte smärtsamt och inte läskigt, så många kvinnor tycker. Förberedelser för analys kräver att man avstår från att gå på toaletten och tömma urinblåsan tre timmar före undersökningen.

En vecka innan analysen bör sluta ta antibiotika, om de var nödvändiga. Om detta inte är möjligt är det bättre att skjuta upp analysen till en annan gång. Det är bäst att utföra forskning i mitten av menstruationscykeln. 3-4 dagar innan du besöker gynekologen ska du inte använda lokala vaginala preventivmedel (ljus, kräm, vaginala tabletter).

Sex, douching bör vara senast en och en halv dag före smeten. Efter en kolposkopi borde du vänta några dagar, och först därefter kan du gå på leverans av PCR-smet.

Ultraljud av bäckenorganen och bröstet

Ultraljud anses vara en av de mest informativa i en omfattande undersökning. Det kan utföras på tre sätt - intravaginalt (med en vaginalsensor), intrarektalt (genom rektum) eller transabdominalt - genom den främre bukväggen.

Vanligtvis, under en undersökning under graviditetsplanering, använder läkare vaginal ultraljud. Det kommer att göra det möjligt att utvärdera livmoderhålan, dess storlek, bilagor, äggstockar, livmoderhals, identifiera möjliga patologier - cyste, myom, tumörer, multicystic etc.

Ultraljud kommer att vara till stor hjälp vid planering av uppfattningen efter långa misslyckade försök att bli gravid - med hjälp av ultraljudsvågor kan du spåra ägglossningen med stor noggrannhet - det mest gynnsamma ögonblicket för uppfattningen.

När man skickar ultraljudet på ett vaginalt sätt, ska en kvinna dyka upp på somnologens kontor med en tom blåsan. För bättre visualisering med transabdominal ultraljud rekommenderas att fylla blåsan efter att ha druckit en liter vätska. Om det finns en stor ansamling av gas i tarmen, kan svullna slingor trycka på bäckenorganen och resultatet blir snedvriden.

Därför rekommenderas det ett par dagar innan undersökningen lämnar kolsyrade drycker, baljväxter, sött bakverk från jästdeg, vin, för att undvika ökad gasbildning.

På undersökningsdagen några timmar innan du besöker läkarkontoret Det är önskvärt att ta droger som bidrar till utgången av gaser, till exempel "Espumizan, Aktivt kol, simetikon, smektu.Studien behöver inte utföras under menstruationsperioden, det kommer att vara bra om diagnosen görs efter dem. Vid spårning av ägglossning kan ultraljud ta 3-5 gånger om månaden.

Ultraljudsundersökning av bröstkörtlarna kommer att möjliggöra att etablera möjliga patologier - mastopati, cyster, lipom, cancer. Särskild träning krävs inte före proceduren. Det är bara viktigt att veta att ultraljudsskanningen är mest tillförlitlig på vissa dagar i menstruationscykeln.

Det är bäst att gå till läkare-diagnostiker under första halvan av cykeln, omedelbart efter avslutad nästa menstruation. Det är under förlossningsperioden att bröstkanalerna är tydligt synliga. därför Den bästa perioden är från 5-6 till 12-14 dagar av cykeln.

Andra blodprov

TORCH infektion

Blod för TORCH - infektioner tas från en ven. För en komplex latinförkortning ligger fyra kända infektioner. T-toxoplasmos, R-rubella, C-cytomegalovirusinfektion, H-herpes. Brevet "O" i början av förkortningen indikerar andra infektioner, som inkluderar syfilis, hepatit B och C, vallkoppor.

Analysen bestämmer närvaron av antikroppar mot patogenerna hos dessa infektioner. Om kvinnan nu är sjuk är sjukdomen i akut stadium, även om symtomen ännu inte har manifesterats, så kommer antikroppar av IgM-typ att hittas i hennes blod.

Om hon en gång hade haft, exempelvis vattkoppor eller toxoplasmoser, är hennes kropp redan bekant med sådana patogener, det finns en bestående livslång immunitet. Det bestäms av detektion av antikroppar som IgG.

De flesta av dessa sjukdomar är farliga för gravida kvinnor i det akuta skedet. Om en kvinna redan är sjuk, och nu finns det bara antikroppar i henne, vilket indikerar förekomsten av immunitet, men för det planerade barnets framtid utgör detta ingen fara. Dessutom kommer moderen säkert att ge dessa skyddande antikroppar mot barnet.

Om det saknas antikroppar av alla slag för denna eller den här infektionen, betyder det att kvinnan inte tidigare varit sjuk med den, och risken att bli sjuk redan under graviditeten är högre.

Rubella, toxoplasmos, cytomegalovirus kan orsaka barns död i utero, barnets födelse med utvecklingsfel (dövhet, blindhet, problem med bildandet av inre organ etc.) som inte orsakas av genetiska faktorer.

Om det inte finns någon antikropp mot infektion, Behöver konsultera en infektionssjukdomssjukdom innan hon blir gravid. Han kommer att ge råd om hur man skyddar mot dessa farliga sjukdomar.

På hiv status

För att klara en sådan analys är nödvändig för att identifiera immunbristviruset hos kvinnor. Om du gör det i början, kommer antiretroviral behandling att ge ett bra resultat. Även om hiv anses vara oåterkalleligt, En sådan kvinna kommer att kunna bära och föda ett helt friskt normalt barn.

Graviditet med hivinfektion kommer att kräva särskild hantering, med vissa läkemedel som kommer att rädda barnet från infektion, speciell taktik under födseln.

Därför är en positiv hiv-status inte en mening och säger att en kvinna inte kan få avkomma. Inkubationstiden för sjukdomen är lång, och därför rekommenderas att analysen görs flera gånger - sex månader, tre månader före befruktning, omedelbart efter graviditeten och flera gånger under barnets tid.

För syfilis

Även om en kvinna är säker på att hon inte kunde bli smittad med syfilis, eftersom hon är trogen mot sin sexpartner, måste analysen fortfarande göras. Redan åtminstone av anledningen till att denna venerala sjukdomen överförs inte bara sexuellt, men också hushåll, kontakta.

Antikroppar mot syfilis bestäms med olika metoder och metoder, i synnerhet är det inte värt att gå in. Det är viktigt att komma ihåg att, som i fallet med hiv, är det nödvändigt att testa för syfilis flera gånger, med tanke på den långa inkubationsperioden.

Blod tas vanligtvis samtidigt som ett HIV-test. Med laboratorieteknik kan du samla en kvinnas blod i ett prov i taget för två prov.

Hepatit B och C

Infektiös hepatit kan inte uppstå i ganska lång tid, och en kvinna kan vara säker på att hon bara hade haft den vanliga influensan.

För gravida kvinnor är viral hepatit extremt farlig, de kan leda till att graviditeten avslutas när som helst, leveravbrott, allvarliga blodbrott. Därför vid planeringen av en graviditet Det är mycket viktigt att veta säkert om en kvinna har haft sådan hepatit, oavsett om hon har dem nu.

Ett blodprov tas från en ven. Krav på det liknar kraven för biokemisk forskning. En kvinna borde inte äta fett, dricka alkohol och antibiotika i 3-4 dagar före donation av blod, var inte nervös och lägg dig under tung fysisk ansträngning. Laboratoriet ska komma på en tom mage.

Omfattande koagulationstest

Detta är en hel uppsättning tester som gör att du kan identifiera blodets förmåga att koagulera. För "flytande" blod, där koagulationstiden ökar, hotar att leda till svår blödning och total blodförlust under födseln, liksom riklig intern blödning under barnets graviditetstid.

För tjockt blod med ett stort antal blodplättar är farligt förekomsten av trombofili, trombos. Dessutom kommer barnet under graviditeten att få mindre näringsämnen på grund av nedsatt uteroplacental blodflöde.

Ett omfattande blodprov kallas koagulation. Koaguleringstiden, protrombinnivå, blodplätträkning och fibrinogen bestäms utan att misslyckas. Varje indikator i kombination med andra indikatorer ger den mest fullständiga bilden av hur hemostas uppstår - hur blodproppar bildar för att förhindra blödning och hur de därefter löses så att kärlen blir rena.

Vid avvikelse från norm till kvinna hematolog rekommenderas - En specialist i blodsjukdomar, att genomgå en förberedande behandling, och först då fortsätta att bli barn.

Faktum är att de flesta av problemen med hemostas löses fullständigt med läkemedel som kontraindiceras under graviditeten. Därför är det bättre att genomgå behandling innan en "intressant situation" uppstår.

Medicinsk rådgivning

Bland de läkare som ska besöks av en kvinna innan de fattar ett barn är sådana specialister:

 • tandläkare;
 • ENT;
 • optiker;
 • cardiologist;
 • allergolog;
 • terapeut.

Dessa läkare måste göra sin dom om hälsotillståndet för kvinnan som kommer att behöva bära barnet och föda det i nio månader. Exempelvis är vissa sjukdomar i synskanalerna en kontraindikation för naturlig förlossning, och permanenta infektionskällor i munnen eller i "hals-näsa" -systemet kan väsentligt komplicera själva graviditeten.

Hälsan i hjärtat och blodkärlen är av stor betydelse. Dessutom borde en kvinna vid tidpunkten för uppfattningen exakt veta sin "icke-gravida" vikt, blodtrycksnivå och närvaron av alla kroniska sjukdomar.

Grundläggande tester för män

Trots det faktum att fostret måste kläckas för en kvinna och hennes kropp är föremål för ganska motiverade höga krav, måste vissa analyser i planeringsstadiet överlämnas till en man, eftersom han är direkt involverad i uppfattningen och ger exakt hälften av den genetiska informationen till barnet, inklusive och på befintliga sjukdomar. Om det inte finns några problem med uppfattningen, är paret inte i flerårig planering då Förteckningen över studier för män är liten:

 • slutföra blodräkning
 • urinanalys;
 • blod per grupp och Rh-faktor (om det finns en negativ Rh-faktor i en kvinna);
 • blodprov för TORCH infektion;
 • blodprov för genitala infektioner;
 • HIV-, hepatit- och syfilisprov.

Ytterligare undersökningar

För att klargöra vissa situationer relaterade till makarnas hälsa, utnämns ytterligare test ibland. De är särskilt relevanta om makarna har en lång tid av sexuellt liv utan preventivmedel är det inte möjligt att bli gravid eller ha missfall, ektopiska och icke-utvecklande graviditeter i tidiga skeden.

Hormonala blodprov hos kvinnor

Blod från en ven för hormonella studier tas på tom mage, innan en kvinna bör sluta ta hormoner, inklusive preventivmedel, i förväg, och även begränsa nervstress, överdriven motion (om en kvinna är involverad i yrkesport). Ta inte alkohol eller rök innan du tar provet.

Kvinnan är bestämd Koncentration av hormoner som är viktig för befruktning och graviditet, inklusive kvinnligt kön:

 • progesteron;
 • östradiol;
 • FSH - follikelstimulerande hormon;
 • LH - luteiniserande hormon;
 • prolaktin;
 • sköldkörtelhormoner - TSH, thyroxin (T4), trijodtyronin (T3).

Analys av hormoner vid planering av graviditet och utan misstanke om infertilitet kan tilldelas kvinnor som har fyllt 35 år, vars menstruationscykel inte är regelbunden, ofta "misslyckanden", liksom kvinnor med fetma, kraftig akne, överdriven kroppshår på människans typ etc.

Tyvärr utför inte de flesta prenatalkliniker gratis hormonprov. Därför bestäms de flesta hormonerna från denna lista endast för en avgift enligt villkoren för laboratorierna för privata kliniker och familjeplaneringscenter.

Blodtest för hormoner för uthyrning på en viss dag i cykeln. Således tas FSH på den 3-5: e dagen i cykeln, LH - 3-8 eller 21-23 dagar, prolactin på 3-5 eller 19-21 dagar, östradiol - på 4-8 dagar, progesteron - 6-8 dagar efter ägglossning.

Blod för hormoner hos män

En man hänvisas till hormonell analys av blod om han misstänks för manlig infertilitet. Som en kvinna bestämmer i blodet av representanterna för det starkare könet:

 • FSH;
 • LH;
 • prolaktin;
 • östradiol.

Dessutom mäter framtida fäder koncentrationen av testosteron - det manliga könshormonet.

Spermogram hos män

Analysen av ejakulatet gör det möjligt att fastställa rörligheten hos spermier, deras kvantitet, kvalitet, lönsamhet. Det är på dessa egenskaper hos manliga könsceller att sannolikheten för snabb och högkvalitativ befruktning beror.

Innan du överlämnar materialet till en man 2-3 dagar bör avstå från samlag. Spermier kan samlas in i laboratoriet med metanorman och hemma, med sin fru, det vanliga samlaget. Kondomen utfärdas i laboratoriet, det innehåller inte smörjmedel och andra ämnen som kan påverka spermier. Maximalt en timme senare måste materialet levereras till laboratoriet för forskning i en speciell termisk behållare.

En vecka före analysen bör en man inte ta alkohol, narkotiska ämnen, gå till badet, bastu, sola i lång tid, överhettas.

Genetisk undersökning

Ett par som redan växer upp barn födda med patologier, liksom män och kvinnor som har kärlek till kromosomala patologier, till exempel med Downs syndrom, måste gå till mottagandet av genetik före uppfattningen.

Det är vettigt att bestämma makarnas karyotyp om de kommer att bli gravida efter 36 års ålder, om de tidigare haft misslyckade graviditeter - missfall, obefintliga graviditeter. Anledningen till ett sådant sorgligt utfall är ofta extra eller saknade kromosomer i barnets genetiska uppsättning.

Om ett par inte kan bli gravid länge, trots att de har bra test, är hormoner normala, det finns inga sjukdomar och infektioner. Genetikern kan kontrollera makarnas kompatibilitet.

Kompatibilitetstestet är ett blodprov från en ven i en framtida mamma och pappa. Resultatet är vanligtvis klart i 2-3 veckor.Även om analysen visar att det inte finns någon kompatibilitet, borde du inte göra en tragedi ut ur det. Speciella kurser för immunocytoterapi kommer att möjliggöra att övervinna det naturliga barriäret där kvinnans kropp inte uppfattar fostret, när det är förenligt, som en graviditet, men anser det som en tumör.

Om vilka test du måste klara när du planerar en graviditet, se nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa