Behandling av giardiasis hos barnmorskor

Innehållet

Barnet började bli sjukare oftare? Han är svag och känner sig trött och illvilja, även om det inte finns synliga skäl för detta? Kanske är orsaken de små parasiterna som har avgjort i tunntarmen och duodenum - Giardia.

Dessa protozoer attackerar sällan vuxna, eftersom de helt enkelt inte överlever i en person med normal stark immunitet.

Barnets immunskydd är svagare än hos vuxna. Och den här faktorn är väldigt attraktiv för Giardia. De stöter inte på mycket motstånd när de försöker infiltrera slemhinnorna i tarmens tarmar. Infektion med Giardia är ganska vanlig hos barngrupper, var tredje barn kan vara bärare av parasiter.

Oh Giardia och Giardiasis säger Dr Komarovsky:

Symtom och tecken

Giardiasis, nämligen den så kallade smärtsamma processen, som äger rum i ett barns kropp när Giardia går in i den, kan vara nästan omärklig och ganska märkbar.

I regel är sjukdomen åtföljd av följande symtom:

 • Buksmärtor, speciellt smärta är ofta lokaliserad i naveln och rätt hypokondrium.

 • Ätstörningar, aptitlöshet, vägran att äta.

 • Huvudvärk, förgiftningssymtom.

 • Sömnstörning, "knäckande" med tänder i en dröm (bruxism).

 • Utseendet av utslagstyp "urticaria", allergisk rinnande näsa, Hosta.

 • Neurologiska abnormiteter - hyperirritation, slöhet, ökad humörhet, tårförmåga, irritabilitet, utseende av nervösa tics.

 • Svullna lymfkörtlar.

 • öka polyper och tonsiller, som vid första ögonkastet ofta åtföljs av en orimlig ökning av temperaturen till subfebrila värden (37,0 -37,5).

 • På ultraljud kan du se att levern och mjälten smittade med något ökad i storlek.

Vad är faran

Giardiasis maskerar helt några allvarliga sjukdomar i tarmarna, mag och tolvfingertarmen. Ofta orsakar det utseende av allergiska reaktioner av olika lokalisering - rinnande näsa, dermatos, dermatit och till och med bronkial astma.

Om tiden inte räddar barnet från obehagliga och skadliga parasiter kommer det att bli en konstant självinfektion Giardia. Dessa mikroorganismer lever inte länge, bara cirka 40-45 dagar, men barnet själv kommer att "förnya" parasiternas kolonier genom sina egna smutsiga händer, med leksaker i munnen, med tallrikar etc.

Lyabmili är ganska smutsiga, för att de är i tarmarna, håller de regelbundet fast vid och lossnar från slemhinnan och skadar därigenom. På sådana drabbade områden är olika patogena mikrober bra. En sjuk baby utvecklar gradvis dysbakterier.

Produkterna av lambliametabolism är ganska giftiga, de förknippar bokstavligen barnet, även om de gör det långsamt. Dessa skadliga ämnen bland annat påverkar ämnesomsättningen: den sjuka personen har sämre kolhydrater, vitaminer, mikroelement, proteiner och fetter.

Effektiva folkmekanismer

 • Kokosmassa. Det ska tas före måltiden minst en timme. Riven kokosnöt kan vara basen för sallad, om du fyller den med citronsaft eller lime. Den sura miljön är trots allt skadlig för lamblia. Kokosmjölk ska fortsättas i en vecka, efter två veckor ska behandlingen upprepas.
 • Gurka vatten. Övervuxna gurkor (en halv kilo) insisterar på en liter kokande vatten. Den resulterande vätskan ska vara full i dag istället för rent vatten.
 • Honung Plantain. Förbered en blandning av honung och växtblad.För att göra detta behöver du löv som samlas in exklusivt under blomman av plantainen. De måste hakas, blandas i lika delar med honung. Förvara blandningen i kylskåpet och ge barnet en tesked tre gånger om dagen innan de äter i 30-40 minuter. Detta verktyg är väl lämpat för barn från 7 år, förutsatt att barnet inte har allergi mot biprodukter.
 • Vitlök mjölk. I ett glas kokt och lättkyld mjölk måste du klämma ett par vitlöksklyftor (ett utmärkt anti-parasitiskt medel). Barn bör ges en drink från 6 år och äldre 4 gånger om dagen till den fjärde delen av ett glas innan de äter en timme. Behandlingsförloppet med sådan mjölk är tills fullständig återhämtning, vilka läkare kan bestämma genom att analysera avföring för Giardia-cyster. Mjölk med vitlök skiljer inte utmärkt smak, och det är därför inte förvånande om barnet vägrar att dricka det. Om du inte kan övertyga kan du hitta ett annat effektivt verktyg för behandling av Giardia.
 • Infusion av bärbär. En matsked av torra råvaror (samlingen kan köpas på apotek eller herbalists), göra ett glas kokande vatten, låt det stå i ca 6 timmar och låt sedan barnet dricka den resulterande infusionen i tre doser. Upprepa behandlingen varannan dag tills återvinning.
 • Tubage med obehandlade havre. Brew 100 gram havre i en termos på kvällen före sänggåendet och låt ditt barn dricka på morgonen omedelbart efter att ha vaknat, utan att komma upp från sängen. Montera sedan en värmepanna på höger sida av barnet, vrid det på vänster sida. Proceduren spenderar minst 15 minuter i två veckor. Om tubagen utförs på ett korrekt och korrekt sätt, så kommer barnet i två eller tre timmar att ha löst avföring. Inga antidiarrheal läkemedel behövs för det.
 • Linfrön. Blanda linfrön med kryddnejlika (tio fraktioner av lin och en del av kryddnejlika). Koka i kokande vatten i minst en halvtimme. För att ordentligt dosera den resulterande buljongen måste du dela barnets vikt med 3. Resultatet blir antalet gram avkok av linfrön. Ta verktyget vara 2-3 gånger om dagen i 10-14 dagar.
 • Sura bär och frukter. Under behandlingen, ge barnet varje dag sura bär och frukter, inte sprinkla dem med socker (vinbär, viburnum, körsbär, tranbär, citron, grapefrukt, kiwi, björnbär, grönt äpple). Sådana "snacks" kan ordnas mellan huvudmåltiderna. Som nämnts ovan är Giardia mycket dåligt för syror, så behandlingen av giardiasis kommer att påskyndas avsevärt.
 • Pumpa frön Detta är ett kraftfullt antiparasitiskt medel som presenteras för oss av naturen själv. Skala 100 gram frön och blanda med honung. Blandning ger barnet i en tom mage.
 • Tinktur av malurt. Färskt eller torkat gräs ska hällas med kokande vatten och lämnas i två dagar. Ett glas vatten kräver en matsked råvaror. Låt barnet dricka den resulterande infusionen flera gånger om dagen, 15 minuter före måltid.
 • Bergamotolja. Du kan köpa olja i ett apotek och droppa 1-2 droppar per kub av raffinerat socker. Att ge en så söt "medicin" till ett barn behöver på morgonen på tom mage.
 • Pepparrot. Rhizomerna av denna växt hjälper mycket väl till att hantera alla tarmparasiter. För att få en drink behöver du tre pepparrotrötter och en liter kokt och kallt vatten. Krossa pepparrot och doppa den i vatten. Det är nödvändigt att insistera på drogen i minst två dagar, varefter drycken kan ges till barnet i en matsked före varje måltid på en tom mage.

När folkmetoder inte kan göra

 • Vid akut giardiasis med svår smärta. Läkarna rekommenderar att man behandlar en sådan sjukdom med farmaceutiska läkemedel, helst på ett sjukhus. Ju yngre barnet desto mer behöver han det i traditionell behandling under konstant övervakning av specialister. Läkare rekommenderar inte traditionell medicin för giardiasis hos barn under 7 år.
 • Endast genom folkrättsmedel är det omöjligt att klara lamblia, om du inte introducerar ganska strikta hygienregler. Det är nödvändigt att avstå barnet att ta händerna i munnen, varje dag ska han byta underkläder, bada honom och träna honom för att tvätta händerna oftare med tvål.
 • Bra om behandlingen kommer att åtföljas av en speciell diet. Från kosten är det nödvändigt att utesluta produkter som skapar en fördelaktig miljö för utvecklingen av Giardia. Dessa är kolhydrater - konfekt, bröd, pasta, godis och kakor, färsk mjölk, läsk, halvpärlor, korv, stekt, fet mat, samt rökt kött, konserver och pickles. Var noga med att ge barnet fermenterade mjölk osöttade produkter.

Självbehandlingsrisk

Folkmedel för behandling av giardiasis hos barn är ganska bra och effektiva, lätta att förbereda och tillgängliga för alla.

Vi bör dock inte glömma att svåra former av sjukdomen kräver obligatorisk observation av en läkare och behandling med mediciner. När man kör former av giardiasis kan parasiterna skada slimhinnorna i olika organ. För att förhindra detta, ta inte bort med självmedicinering, ta prov, gå igenom en omfattande undersökning och följ läkarens rekommendationer.

Vad inte att göra

 • Låt barnet gå i barndoms-, skol- eller sportavdelning om han har laboratoriebekräftad giardiasis. Det kan vara en källa till infektion för andra barn. Omkring en miljard cystor av Giardia kommer ut med avföring per dag, bara ett dussin eller till och med lite mindre räcker för att infektera en annan person.
 • Låt barnet ha lång kontakt med husdjur som går en promenad på gatan. Efter att ha pratat med dem måste barnet tvätta händerna med tvål och vatten. Det har inte vetenskapligt bevisats att Giardia parasitiskt i tarmarna hos katter, hundar och gnagare utgör ett verkligt hot mot människor. Men läkare rekommenderar inte att riskera.
 • Låt barnet dricka icke förkokt vatten. Detta gäller inte för flaskvatten från affären. Faren är källvatten.
 • Använd inte folkmedicinska läkemedel för behandling av giardiasis hos ett barn utan att ha råd med en läkare. Detta gäller särskilt prowlprocedurerna.

tips

Giardiasis är inte en allvarlig sjukdom, men det är mycket lättare att förhindra än att behandla det. För detta behöver inget särskilt göras.

Det viktigaste är att barnet strikt följer de enkla kraven på personlig hygien - han tvättade händerna innan han ätit och efter att ha återvänt från gatan bytte han ofta byxor, badade och tvättades regelbundet.

 • Om giardiasis finns i en familjemedlem är det önskvärt för alla att genomgå behandling. Hushållens sätt - genom smutsiga händer, leksaker, vanliga redskap, är det viktigaste sättet att överföra giardiasis. Därför finns det även vid infektionstiden för parasiter hos någon, sannolikt resten av hushållet (mestadels barn). Behandla speciella veterinärmedicinska läkemedel och husdjur ska vara.
 • Användningen av traditionella medicinsexperter rekommenderar som hjälpmedel. Det vill säga endast förutom den medicinska behandlingen som föreskrivs av läkaren.
 • Efter avslutad behandling är det lämpligt att vara under överinseende av en läkare i ytterligare 2-3 månader, vilket ger blod och avföring en gång vart fjärde vecka för bestämning av cyan Giardia, eftersom barn ofta har återfall.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa