Fenazepam: bruksanvisning för barn

Innehållet

Om ett barn inte sover bra på natten, vaknar ofta och är lunefullt under dagen blir föräldrarnas liv utdragen. Lidande och barnhälsa. Sedativa läkemedel, inklusive Phenazepam, kan hjälpa till i denna situation.

Släpp form och sammansättning

"Phenazepam" finns i form av tabletter med 0,5, 1 och 2,5 mg. Läkemedlet säljs i blisterförpackningar, i förpackningar med 10 eller 25 stycken. Kartongen innehåller 50 tabletter. Du kan också köpa "Phenazepam" i plastburkar på 50 tabletter.

Effekten av fenazepam är baserad på huvudkomponenten - bromodihydroklorofenylbensodiazepin. Det här är en stark lugnare, en grupp sovjetiska forskare tilldelades ett statspris för att ta emot det på 70-talet av förra seklet. Stärkelse, laktos, talk och andra används som hjälpmedel i Fenazepam.

Principen för drift och indikationer

"Phenazepam" är en mycket aktiv tranquilizer, som är starkare än alla befintliga. Genom dess farmakologiska verkan är detta ämne antikonvulsivt, avslappnande, har en hypnotisk och lugnande effekt, det kan minska hjärnans excitabilitet och hämma reflexer.

Applicera "Phenazepam" rekommenderas för demens, schizofreni, andra psykiska störningar, inklusive akut, epilepsi, agorafobi och andra fobier, panik, dissociativa störningar. Också i listan över indikationer ingår känslomässig personlighetsstörning, mental retardation, sömnlöshet, anfall.

Experternas åsikter om den ålder som Phenazepam kan tillämpas på har avvikit. Vissa läkare säger att det endast kan ordineras till patienter som är äldre än 18 år, och detta läkemedel är inte förskrivet till barn, eftersom det inte finns tillräcklig mängd kliniska data om läkemedlets effekt på psyken i barndomen. Dessutom, "Phenazepam" är beroendeframkallande. I vissa svåra fall kan läkare dock ordinera detta läkemedel i små doser till ett barn.

Kontraindikationer och biverkningar

Förutom barndomen är kontraindikation mot behandling med fenazepam överkänslighet mot huvudkomponenten, koma, chock, alkoholförgiftning, depression, eftersom tar drogen i detta tillstånd kan leda till förekomsten av självmordstankar. Förskriva inte ett läkemedel efter en överdos av narkotiska och hypnotiska läkemedel, glaukom, i svåra former av kronisk obstruktiv lungsjukdom, eftersom läkemedlet kan trycka ned andning.

Graviditet är en kontraindikation, särskilt första trimestern och laktation. Ta inte medicin om du planerar att bli gravid. Försiktigt använt "Phenazepam" för njure- eller leverfel, hos äldre, narkotikamissbruk.

Under behandling med fenaxepam kan patienter uppleva ett tillräckligt stort antal biverkningar. Vi listar bara några av dem - sömnighet, trötthet, desorientering, förvirring, svaghet eller vice versa, agitation, aggressionsutbrott, sömnstörningar. Chillningar, ont i halsen, illamående, halsbränna, diarré eller förstoppning, torr mun eller överdriven saliv, urininkontinens, utslag eller klåda kan uppstå.

Läkemedlet är beroendeframkallande, så efter avbrytande av behandlingen är uttagssyndrom möjligt, uttryckt i irritabilitet, spasmer, fotofobi, psykos.

Inträde kan leda till lägre blodtryck, nedsatt syn och hjärtrytm.

Instruktioner för användning

I regel används inte detta läkemedel av barn under 18 år, och endast en läkare kan ordinera behandling för vuxna. Individuell dosering väljs beroende på patientens tillstånd.

Eftersom fenapepam inte normalt används för behandling av barn, kan överdosering ske endast om barnet tar läkemedlet i sig. Om föräldrar är övertygade om att barnet har ätit några Phenazepam tabletter, ska du omedelbart söka akutvård.

Absorption av "fenapep" i blodet hos barn sker mycket snabbt, effekten ökar med tiden. Därför, i väntan på läkarna, är det nödvändigt att rengöra magkramperna. Detta kommer att bidra till att eliminera något av ämnet som ännu inte har absorberats. För att göra detta kan du dricka en lösning av salt eller natriumsulfat, och om dessa ämnen inte är till hands, måste du framkalla kräkning på mekaniska sätt.

Då måste du göra ett barns gastrisk sköljning, beräkna mängden vatten, beroende på barnets vikt. Därefter måste du ge en tillräcklig mängd sorbent, som absorberar läkemedlet från mag-tarmkanalen. Som sorbent kan du använda aktivt kol, "enterosgel», «laktofiltrum"," Smektu ".

Det är viktigt att hålla barnet medvetet före ambulansens ankomst. Om omedvetet, vänd barnet på sin sida för att förhindra uppsugning från kräkningar.

Förgiftning med "Fenozepam" kräver obligatorisk sjukhusvistelse. En motgift administreras till offret och behandlingen ordineras beroende på tillståndets allvar.

Om hjälp inte ges i tid kan en överdosering leda till döden, men även om barnet är sparat kan de försenade effekterna av en överdos i form av psykiska störningar uppstå.

"Phenazepam" interagerar med många läkemedel, till exempel ökar den antihypertensiva effekten av andra läkemedel.

Försäljningsvillkor och lagring

"Phenazepam" säljs i apotek strikt på recept. Hemma måste det förvaras utom räckhåll för barn och skyddas mot ljus. Hållbarhetstid är 3 år.

recensioner

Trots att bruksanvisningen endast tillåter mottagning för vuxna, i forum som är avsedda för barnens hälsa, finns det recensioner av föräldrar om de läkare som ordinerar "Fenazepam" till små barn, ofta - inte ens tre år gamla. Även om ett barn har en allvarlig sjukdom som kräver medicinsk behandling, till exempel epilepsi, är användningen av Fenazepam obefogad. Det finns speciella preparat som kan ges till barn.

Dessutom är fall där "Fenazepam" är ordinerat till ett barn vid 5 års ålder, 1 tablett per dag, oacceptabelt för att eliminera natten ångest, frekvent vakna, nattliga rädslor. Detta fall beskrevs av mamma i hennes återkallelse. I det här fallet kan du råda föräldrar att kontakta en annan specialist.

analoger

Det finns ett stort antal analoger av "Phenazepam" på den aktuella komponenten. Till exempel på den ryska läkemedelsmarknaden är Diazepam, Elzepam, Oxazepam, Fezanef, Fenzitat, Tranquezipam, Fezipam, Fenorelaxin. Alla dessa läkemedel är receptbelagda läkemedel, du kan inte köpa dem själv.

Det finns också analoger av "Phenazepam" på huvudsaken. Många av dem säljs utan recept. Dessa är sådana välkända sedativa som "glycin», «Persen". Deras verkan är baserad på ett annat verksamt ämne, det är inte beroendeframkallande, men det hjälper till att bekämpa stress, sömnlöshet, ångest.

Mer information om detta läkemedel finns i följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa