Corvalol för barn

Innehållet

Corvalol är efterfrågad hos vuxna som en lugnande medicin som hjälper till med sömnlöshet, neuros eller irritabilitet. Äldre människor tar ofta det för hjärtsmärta, ångest och högt blodtryck. Men är det möjligt att ge detta läkemedel till barn, hur det fungerar på barnets kropp och i vilken dos används i barndomen?

Släpp formulär

Läkemedlet produceras av många inhemska läkemedelsföretag. Den mest populära formen av Corvalol är droppar. Sådan medicin representeras av flaskor, inom vilka det finns 15, 25 eller 50 ml av en färglös transparent vätska med en karakteristisk arom.

Corvalol är tillgängligt i tabletter. En förpackning innehåller från 10 till 50 sådana vita runda tabletter. I barndomen används denna form mycket sällan.

struktur

Corvalol-formuleringen innehåller tre aktiva beståndsdelar:

  • etylbromisovalerianat (fullständigt namn är etylester ab-brom-isovalerinsyra);
  • fenobarbital;
  • pepparmyntaolja.

Förutom dem finns sådana hjälpkomponenter i dropparna som 95% etylalkohol, renat vatten och natriumhydroxid. Ytterligare ämnen i tabletternas sammansättning är mikrokristallin cellulosa, potatisstärkelse och cyklodextrin, såväl som laktosmonohydrat och magnesiumstearat.

Tidigare, i apotek träffade växtbaserade läkemedel Corvalol kid, avsedd för barn. Hans huvudsakliga skillnad från den vanliga Corvalol var frånvaron av fenobarbital. Det här verktyget säljs dock inte, eftersom hälsovårdsministeriet kallade det och andra förberedelser baserade på växtextrakt från samma tillverkare som livsmedelstillsatser med okänt säkerhet och effektivitet.

Princip för verksamheten

Effekten av Corvalol på människokroppen på grund av dess ingredienser:

  1. Etylbromosovalerat har en lugnande effekt och förmågan att lindra smidig muskelspasmer.
  2. Fenobarbital i droppar verkar direkt på hjärnan som sömntabletter substans. Det ökar effekten av andra komponenter och hjälper till att somna lättare.
  3. Pepparmintolja har en vasodilator och antispasmodisk effekt. Denna ingrediens aktiverar också den koleretiska funktionen, eliminerar flatulens och har desinfektionsegenskaper.

Hur gammal är tillåtet?

Läkarnas åsikt om den tillåtna åldern för användning av Corvalol skiljer sig åt. Vissa experter hävdar att den flytande formen av ett sådant läkemedel kan tillämpas på alla barn och väljer dosen enligt antalet år av den lilla patienten. Andra läkare tror att Corvalol endast ges till barn över 12 år. De hävdar att tidigare användning är opraktisk trots den reducerade dosen av droppar.

Ska jag ge till barn?

Enligt läkare kan Corvalol användas endast vid behandling av barn endast sporadiskt och under överinseende av en specialist, och det är omöjligt att ge ett sådant läkemedel till barn utan att konsultera barnläkare.

Läkare, bland dem är Dr Komarovsky, noterar att Corvalol ofta ges till barn som räknar med en terapeutisk effekt på hjärtat. Att höra från äldre släktingar att ett sådant läkemedel hjälper bra med hjärtklappning eller hjärtsmärtor, mammor ger barnet det med dessa symtom.

De glömmer emellertid att effekten av dropparna i första hand är lugnande. Och om du inte fastställer orsaken till snabb puls eller bröstsmärta, kommer Corvalol bara delvis och delvis att eliminera dessa symtom, men efter ett tag kommer problemet att dyka upp igen. Dessutom kan sådan behandling också leda till att sjukdomen manifesterar sig i en mer allvarlig form.

Enligt barnläkare skadar den okontrollerade och långvariga användningen av Corvalol barn snarare än fördelar. Av denna anledning är ett sådant läkemedel i barndomen praktiskt taget inte föreskriven.

Föräldrar ger också barn en droppe för en god sömn, om barnet är rastlöst och somnar tungt eller inte somna när de hostar. Läkemedlet används vid hög temperatur (till exempel efter vaccination), med spasmer i gallvägar och tarmkolik, samt klagomål på hjärtfunktion. Läkemedlet kan verkligen lindra barnets tillstånd med sådana problem, men eliminerar inte orsaken till sömnlöshet, rastlös beteende eller smärta i bröstet.

Dessutom kan användningen av droppar utan läkers kontroll leda till överdosering, narkotikamissbruk eller allergier.

Vi får inte glömma att den flytande formen innehåller etylalkohol, så långvarig och okontrollerad användning hos barn är farligt för deras hälsa.

Indikationer och kontraindikationer

Corvalol är efterfrågan på sömnstörningar, ångest, irritabilitet, ökad irritabilitet eller neuros. Detta verktyg används också för störningar i nervsystemet, vilket orsakar takykardi, vasospasm i hjärtat eller spasmer i mag-tarmkanalen.

I instruktionerna som bifogas dropparna noteras att denna åtgärd inte ges om intolerans mot någon del av läkemedlet. Läkemedlet är också kontraindicerat i sjukdomar i lever eller njurar och med reducerat blodtryck. Det ska inte ges i situationer där barnet redan tar mediciner med depressiv effekt på centrala nervsystemet. Vuxna Corvalol är inte ordinerat för amning.

Biverkningar

Hos vissa barn leder Corvalol till apati, yrsel eller sömnighet. Långtids medicinering framkallar tillkomsten av missbruk. Om du avbryter verktyget i en sådan situation dramatiskt, utveckla uttagssyndrom.

Instruktioner för användning och dosering

Droppar rekommenderar att du tar innan du äter, och löser rätt mängd av sådan flytande medicin i 20-50 ml vatten. Vanligtvis beräknas dosen för ett barn enligt sin ålder - en droppe för varje år. Till exempel, om ett barn är 3 år, ger de honom 3 droppar Corvalol. Verktyget appliceras en gång om dagen och varaktigheten av användningen bestäms av läkaren.

Överdosering av Corvalol kan orsaka hemorragisk diatese, förstoppning (läkemedlet saktar in tarmmotiliteten), depression och apati (på grund av bromens närvaro i kompositionen). Dessutom orsakar överdosering rinit eller konjunktivit, såväl som negativa symptom på centrala nervsystemet (uppmärksamhet, tal eller minnesstörningar).

Försäljningsvillkor

Trots närvaron i den psykotropa komponenten kan Corvalol köpas i disken utan recept. Läkemedlets pris är lågt och uppgår till cirka 14-20 rubler per 25 ml injektionsflaska.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

För lagring av Corvalol bör det finnas en torr plats där solljuset inte kommer att falla. Förvaring rekommenderas vid temperaturer från +10 till +25 grader. Det är viktigt att verktyget inte är fritt tillgängligt för små barn. Hållbarhet sjunker - 3 år.

analoger

I stället för Corvalol kan du använda droger i droppar med samma aktiva ingredienser, till exempel Barboval och Corvaldin. Men om du vill ge ditt barn en lugnande medicin, är naturläkemedel bättre.

Till exempel kan barn som är äldre än ett år få tinktur. valeriana. Barn över 3 år kan ordineras av en läkare. motherwort-tinktur eller droppar Knott, ett sexårigt barndroppar Valerianahel, och från 12 år använder de Passifit sirap eller Novo-Passit lösning.

Byt Corvalol med kramper (gall- eller tarmkolik) Drotaverinum, Nospanum, Duspatalin, Spazmol, papaverin och andra antispasmodiska droger.

Se överföringen av Dr Komarovsky, från vilken du kommer att lära dig i vilka fall det är värt att använda lugnande medel för att hjälpa barnet.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa