Tillämpning av motherwort-tinktur för barn

Innehållet

Motherwort tincture är en välkänd och billig lösning för att lindra nervspänningen. Motherwort, som också kallas hjärtsräkt, är tillgängligt för alla - det är lätt att samla, torka, i ett apotek finns alltid färdiga preparat - tabletter och tinktur. Vuxna har sällan frågor om användningen av denna växtbaserade läkemedel. Men när det gäller ett barn ändras allting. I den här artikeln kommer vi att prata om huruvida barn kan ta tinktur och hur man gör det korrekt.

Vad är det

Motherwort tincture är en alkohollösning. Den innehåller 70% alkohol och extrakt från växten. Extraktet är förresten, i motsats till torra råmaterial, mest mättade med användbara ämnen, i dem deras maximala mängd. Vätskan har en grönbrun nyans. Säljs i glasflaskor på 25 och 30 ml.

Motherwort är rik på alkaloider, tanniner och eteriska oljor, karoten, askorbinsyra och B-vitaminer, glykosider.

Denna typ av ämnen har en stark anti-depressiv effekt med antiinflammatoriska och toniska effekter. Morwort har en positiv effekt på blodkärlen och hjärnan.

Dessutom är motherwort-tinktur ett utmärkt diaphoretiskt, antikonvulsivt, diuretiskt och expektorant, hemostatiskt, mildt antimikrobiellt och sårläkande medel.

Indikationer och kontraindikationer

För de flesta av oss vuxna är motherwort-tinktur känt som ett lugnande medel. Och bara.

Drogen kan dock vara användbar för ett ganska brett spektrum av barnproblem:

 • Rastlöst barnsyndrom, hyperaktivitet.
 • Hysteri, panikattacker, neuroser av olika etiologier.
 • Stress, depression, depression.
 • Brott vid tandvården.
 • Sömnstörning
 • Hjärtrytmstörningar.
 • Cirkulationssjukdomar.
 • Minskad immunitet.
 • Huvudvärk.

Det skulle vara naivt att tro att naturläkemedel är så harmlösa att de inte har kontraindikationer eller biverkningar. Vid modermuskulatur kan biverkningar uppstå vid överdosering. Det uppstår i strid med matsmältningssystemet (diarré, illamående och kräkningar, torr mun, törst), i nervösa sjukdomar (apati, slöhet, trötthet, yrsel, koncentrationsförmåga, stark överdos - förvirring) vid allergiska reaktioner klåda, ödem, urtikaria).

Listan över kontraindikationer är relativt liten: en tendens till allergier, sjukdomar i mag-tarmkanalen i den akuta fasen, samt magsår och tolvfingersår, hjärtsjukdomar och sköldkörteln.

Ansökan till barn

Tincture of heart weed säljs på apotek utan recept, men det rekommenderas inte att använda det för barn utan att först rådfråga läkare. Föräldrar kan förväxlas av det officiella uttalandet av tillverkare i bruksanvisningen att läkemedlet inte ska tas till barn under 12 år.

Så de skriver därför att hos barn under tolv var läkemedlets effekt inte kliniskt testad Det finns inga dokumenterade säkerhetsbevis. Drogen rekommenderas dock ofta av barnläkare. Och du kan använda den för barn på olika sätt.

Den allmänna principen vid val av doser för ett barn är följande: 1 droppe tinktur under 1 år av barnets livstid. Läkare är överens om att verktyget inte ska användas för barn under 3 år.

Således kan ett överdriven barn med 1-2 år av modervård förskrivas som avkok eller hemlagad vattentinktur, men inte i alkoholform.

Hur man tar

 • Ålder 3 år. Motherwort-tinktur kan ges 1 droppe genom att blanda i juice eller te, inte mer än tre gånger om dagen, och även använda läkemedlet för extern användning, och tillsätta tinkturen till badet för badning. Dosering - 20 droppar tinktur per liter vatten. Häll denna lösning i badet.
 • Ålder 4 år. Morgontinktur kan ges i fall av sömnstörningar, allvarlig stress, som kursintag, varaktigheten som doktorn ska ordinera och som ett "akuthjälp", till exempel om barnet är väldigt rädd och inte kan lugna sig. Dos - högst 1-2 droppar 2-3 gånger om dagen. För att bada ett barn i badet kan du lägga till drogen med en hastighet av 50 droppar per 10 liter vatten.
 • Ålder 5-6 år. En engångsdos för dessa barn - högst tre eller fyra droppar. Du kan ge tinkturen inte mer än tre gånger om dagen. Det är bäst att späda det i 150 ml rent vatten eller fruktjuice.
 • Ålder från 6 till 12 år. För en enstaka dos av barn kan du räkna dosen och lägga till droppe för varje år, från och med tre års ålder. Det vill säga ett barn på 7 år behöver 4 droppar, ett barn vid 9 år - 6 droppar. I ungdomar hjälper läkemedlet barnet att lättare uthärda hormonella "strider" och bidrar till flickor i en mer smärtfri och mildare bildning av menstruationscykeln.

Vattentank för barn

Om barnet ännu inte är tre år gammalt kan han bara ta vattenhaltig tinktur. På apotek är det inte till salu, föräldrarna måste själva förbereda ett sådant läkemedel. För att göra detta kan du köpa växtbaserade samling i en kartong eller motherwort, förpackad i filterpåse.

På en tesked eller 2 påsar med vegetabiliska råvaror måste du ta ca 200 ml kokt vatten, som tidigare har kylts till 80-90 grader. Brew i ungefär en halvtimme, och håll sedan på vattenbadet i ca fem minuter.

Herbal tincture bör genomgå ett filtreringsstadium utan att misslyckas, om du har bryggda påsar behöver du inte filtrera färdigbuljongen. Dosen av ett sådant botemedel för barn från 2 till 3 år är 2 matskedar tre gånger om dagen, för småbarn från 1 till 2 år, 1-2 teskedar tre gånger om dagen.

Dosen kan ökas för mycket nervösa barn två gånger, men endast en läkare kan fatta ett sådant beslut.

Allt om lugnande medel - i överföringen av Dr Komarovsky.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa