Persen för barn

Innehållet

Persen är ett populärt lugnande läkemedel med en växtbas, som ordineras för vuxna med sömnstörningar eller stress. Men är det möjligt att ge detta verktyg till barn, i vilka fall och i vilken dos?

Släpp form och sammansättning

Persen finns i tabletter, där den konvexa rundformen och det mörka bruna skalet. De placeras i blåsor av tio stycken och säljs i 2-8 blåsor i en låda. Varje tablett innehåller följande torra extrakt som aktiva ingredienser:

 • från valeriana 50 mg.
 • Från citronbalsam - 25 mg.
 • Pepparmynt - 25 mg.

Majsstärkelse, MCC, laktos, krospovidon och några andra ingredienser som ger kärnan i tablettdensiteten tillföres dem. Drogen av drogen är gjord av vax, povidon, sackaros, kalciumkarbonat, glycerol och andra ämnen.

Förutom de vanliga Persen finns det på apotek två ytterligare varianter av ett sådant läkemedel - Persen Forte och Persen Night. Båda dessa läkemedel representeras av kapslar och innehåller samma komponenter som Persen-tabletten, men valerian är representerad i dem med en högre dosering (125 mg i en kapsel). Läkemedlet säljs i förpackningar från 10 till 80 kapslar rödbrun färg.

Princip för verksamheten

Alla Persen-komponenter har en lugnande effekt och har även antispasmodiska egenskaper. Att ta drogen bidrar till att minska nervsystemets excitabilitet och förbättra sömnen.

vittnesbörd

Persen är ordinerad för:

 • Stress och nerv överbelastning.
 • Stark irritabilitet, ångest och nervositet.
 • Sömnlöshet och problem att somna.
 • Ökad excitabilitet i centrala nervsystemet.
 • Neuros av måttlig eller mild svårighetsgrad.

Samma indikationer för läkemedlet Forte och Persen Night ordineras huvudsakligen för sömnstörningar.

Från vilken ålder ordineras?

Både Persen i piller och kapslar Natt eller Forte ordineras för barn över 12 år.

Om ett läkemedel krävs för en yngre patient, till exempel, för ett barn på 7 år, tillsammans med läkaren, väljs ett läkemedel med liknande effekt men tillåts efter ålder.

Kontra

Persen tabletter, liksom Natt och Forte kapslar, används inte om patienten har:

 • Ökad känslighet mot melissa, valerian, mint eller hjälpämnen i tabletter.
 • Det finns ingen sukras, laktas eller isomaltas i kroppen.
 • Det finns intolerans mot fruktos eller laktos.
 • Minskat blodtryck.
 • Det finns patologier i gallvägarna.

Försiktighet vid behandling av Persen kräver barn med gastroesofageal reflux.

Biverkningar

Läkemedlet kan provocera allergier i form av rodnad i huden, ödem, dermatit, bronkospasm, utslag och andra symtom. Långvarig användning av piller orsakar ibland förstoppning. Efter mottagandet av mottagningen visas inga negativa effekter (uttagssyndrom)..

Instruktioner för användning

Tabletten måste sväljas och tvättas med vatten. Strömläge vid mottagning av Persen påverkas inte. En engångsdos av medicinering är 2-3 tabletter, och att ta dem med irritabilitet eller nervös excitabilitet rekommenderas två gånger / tre gånger om dagen. Om sömnlöshet är orsaken till behandlingen, är läkemedlet berusat på natten - 30-60 minuter innan barnet går och lägger sig.

Den maximala dosen av Persena per dag är 12 tabletter. Varaktigheten av användningen ska bestämmas av läkaren, men läkemedlet ska inte vara berusat i längre än 2 månader.Om läkaren i stället för en tabletterad läkemedel förskrivit läkemedlet i Fortes kapslar, dricker de det på samma sätt, men i en dos av 1-2 kapslar vid receptionen.

Persen Night rekommenderas att tas på kvällen, dricksvatten. För att bli av med sömnlöshet måste du dricka detta läkemedel en timme före sänggåendet.

Oftast tas det på 1 kapsel, men ibland kan läkaren råda dig att ta 2 kapslar på en gång. Behandlingsförloppet är normalt 2-4 veckor.

Överdosering och läkemedelsinteraktioner

En mycket stor dos Persen provar utseende av magkramper, handskakningar, svaghet, yrsel och andra negativa symtom. För att eliminera dem rekommenderas magsköljning och ett besök hos en läkare.

Persens behandling kan förbättra effekten av sömntabletter och eventuella läkemedel som kan hämma centrala nervsystemet. Dessutom tar piller effekten av antihypertensiva läkemedel och smärtstillande medel.

Försäljningsvillkor och lagring

Persen säljs utan recept och kostar i genomsnitt 200 rubel för 20 tabletter eller 350 rubel för 40 tabletter. För inköp av kapslar är Forte and Night-receptet inte nödvändigt. Håll medicinen hemma rekommenderas vid rumstemperatur på en plats som kommer att vara torr och gömd från barn. Hållbarheten för både Persen och Preforce och Persen Night kapslarna är 3 år.

recensioner

På Persens ansökan talar främst positivt som föräldrar och många läkare (inklusive Dr Komarovsky). De noterar den goda effekten av ett sådant läkemedel, samt beröm medicinen för växtbasen och frånvaron av beroende. Nackdelarna är det lite övervärderade, liksom det faktum att Den terapeutiska effekten av tabletter uppträder ofta inte omedelbart, men efter några veckor från mottagningens början. Biverkningar under mottagningen, enligt mammor, är extremt sällsynta.

analoger

I stället för Persen kan läkaren ordinera en annan medicin som har en liknande effekt på kroppen, till exempel:

 • Knott. Denna homeopatiska botemedel innehåller zinkvalerianat, fosfor, kamille och andra ingredienser. Vätskaformen är ordinerad för barn från 3 år och Nott i tabletter ges till barn över 12 år.
 • Novo Passit. En sådan medicin baserad på extrakt från valerian, humle, citronbalsam och andra växter kan ges till barn över 12 år.
 • glycin. Dessa sötvårdspiller ordineras av en läkare för barn i alla åldrar.
 • Valerianahel. Sådana homeopatiska droppar innehåller ämnen från kamomill, citronbalsam, havre, valerian och andra växter, liksom andra komponenter med lugnande effekt. Barn kan ges från 6 år.
 • Barnens tenoten. Denna lösning i form av pastiller används hos barn över tre år.

Recensioner av läkaren på drogen, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa