Relanbarn: bruksanvisningar

Innehållet

Relan kallas en av de bästa lugnande medel, eftersom det effektivt klarar av ångest, rädsla och kramper. Men är en så stark medicin som ordineras för barn, i vilka fall och i vilka doser?

Släpp formulär

Läkemedlet tillverkas endast i en injektionsform - i form av en färglös eller gröngul transparent lösning placerad i ampuller om 2 milliliter. En förpackning innehåller 5, 10 eller 50 ampuller. Läkemedlet kan administreras intravenöst eller intramuskulärt.

struktur

Huvuddelen av Relan, på grund av vilken läkemedlet har medicinska egenskaper, representeras av diazepam. I 1 ml av lösningen finns den i mängden 5 mg, det vill säga en ampull innehåller 10 mg diazepam. Dessutom finns bensylalkohol, sterilt vatten, etylalkohol, propylenglykol, ättiksyra och natriumbensoat i läkemedlet. Sådana ämnen hjälper läkemedlet att förbli flytande och inte försämras.

Princip för verksamheten

Diazepam kan hämma centrala nervsystemet, så Relanium kallas lugnande medel. Läkemedlet påverkar hjärnans struktur, liksom förbättrar effekterna av GABA - en av de främsta mediatorer som är involverade i processen att hämma nervimpulser.

I Relanium noteras följande effekter:

 • sedering;
 • antikonvulsiva;
 • sömntabletter;
 • anxiolytisk (läkemedel eliminerar rädsla och ångest);
 • muskelavslappnande medel (medicin hjälper till att ta bort muskelton).

vittnesbörd

Relan påstår:

 • med neuros och neurotiska störningar, varav en av symptomen är ångest;
 • för att snabbt eliminera den nervösa spänningen som åstadkoms av ångest;
 • i en epileptisk anfall eller kramper orsakad av en annan anledning
 • i stubbkramp och andra tillstånd när det är nödvändigt att eliminera spasm av skelettmuskler;
 • i diagnostiska förfaranden och operationer.

Från vilken ålder ordineras?

Relan är kontraindicerat för spädbarn under de första 30 dagarna av livet, eftersom sådan medicinering kan orsaka andningssvårigheter, hypotoni, CNS-depression och andra farliga tillstånd hos nyfödda. Av denna anledning medicin är ordinerad för barn äldre än 1 månad och används i barndom främst som ett akut hjälpmedel.

Kontra

Relanbarn är inte föreskrivna i sådana fall:

 • om patienten har överkänslighet mot diazepam eller någon annan ingrediens i lösningen;
 • om barnet har chock eller koma
 • om patienten har svår myasthenia gravis;
 • om barnet lider av allvarlig lungsjukdom med obstruktion
 • om barnet har sömnapné syndrom;
 • om barnet har stängt vinkelglaukom;
 • om förgiftning detekteras med läkemedel som kan hämma centrala nervsystemet, exempelvis med sömntabletter;
 • om patienten har utvecklat akut andningssvikt.

Försiktighetsåtgärder vid användning av Relanium kräver små patienter med epilepsi, ataxi, hjärnsjukdomar, hyperkinesi, njursvikt, depression eller svåra leverpatologier.

Biverkningar

Efter infusion av Relanium kan yrsel, klåda, hypotermi, sömnighet, förstoppning, desorientering, muskelsvaghet, torr mun, tremor, agranulocytos, gastralgi, takykardi, urinretention och andra negativa symtom uppstå. Dessutom, Användningen av ett sådant läkemedel kan vara beroendeframkallande, och på grund av en kraftig uppehållstillstånd är tillbakadragningssyndrom möjligt.

Instruktioner för användning

Relan administreras till barn intravenöst, och injektionen ska vara långsam (1 ml per minut). Dosen av läkemedlet beror på barnets ålder:

 • Om patienten inte är 5 år gammal kommer en enstaka dos av diazepam för honom att vara 100-300 mcg för varje kilo av hans vikt. I denna mängd administreras läkemedlet varje 2-5 minuter, men barnet får inte få mer än 5 mg. Vid behov, efter 2-4 timmar upprepas injektionen.
 • Om ett barn är äldre än 5 år är en enstaka dos för en sådan patient 1 mg och den maximala dosen är 10 mg. Alla övriga villkor är desamma som för yngre barn.

överdos

På grund av den överflödiga dosen av Relanium är medvetandet deprimerat, reflexer reduceras, tremor uppstår, tryck och hjärtfrekvensminskning, syn är störd eller andra farliga symptom uppträder. För att eliminera dem tillgriper de magsköljning, tvångsdiurese, sorptionsmedel och symptomatiska medel (vasokonstrictor, hjärtdroger, glukos med insulin etc.).

Läkemedelsinteraktion

Relanium rekommenderas inte att kombineras med många andra läkemedel, bland annat muskelavslappnande medel, lugnande medel, MAO-hämmare, vissa antibiotika, hjärtglykosider och sömntabletter. En fullständig förteckning över alla dessa läkemedel finns i instruktionerna på ampullerna.

Försäljningsvillkor och lagring

Läkemedlet säljs uteslutande på recept, eftersom Relanium finns på listan över potenta läkemedel som kontrolleras av hälsovårdsministeriet. Förvaringsflaskor ska vara i en temperatur av + 15 + 25 grader på ett ställe som är dolt från solljus och barn. Hållbarheten för sådana medel - 5 år.

recensioner

Om Relanium talar mest och kallar det ett effektivt och effektivt sätt. Drogen eliminerar snabbt nervös spänning, kramper, ångest eller ökad muskelton. Nackdelarna med injektioner innefattar den frekventa förekomsten av biverkningar och missbruk.

analoger

En annan medicin med samma aktiva substans (Sibazon, Seduxen, Relium) eller med liknande verkan (phenibut, afobazol, tenotome, Noofen, Atarax, Adaptol, Grandaksin och andra). Dessa läkemedel produceras i olika former - i belagda tabletter, ampuller, kapslar, pastiller. Dessutom har de olika aktiva beståndsdelar, åldersbegränsningar och kontraindikationer välj analoga Relanium ska en läkare.

Hur man använder Relanium, se nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa