Cavinton för barn

Innehållet

För att normalisera blodflödet i hjärnvävnaden, föreskriver läkare ofta Cavinton. Ett sådant läkemedel är efterfrågan på neurologiska och psykiska patologier, liksom i praktiken av ENT-läkare och oculists, eftersom det bidrar till att normalisera hörsel och syn. Men är det möjligt att ge den till barn under ett år och hur man tar Cavinton korrekt i barndomen?

Cavinton används vid behandling av neurologiska, okulära och ENT-patologier hos barn och vuxna

Släpp formulär

Cavinton produceras i sådana varianter:

 • Tabletter med aktiv substans 5 mg (50 stycken i ett förpackning) eller 10 mg (Cavinton Forte tabletter med 30 eller 90 stycken per förpackning).
 • ampull. De finns i olika kapaciteter - 2 ml och 5 ml (10 ampuller per förpackning), liksom 10 ml (5 ampuller per förpackning). En milliliter av denna frisättningsform innehåller 5 mg aktiv ingrediens.

Det finns ingen sådan form av frisättning som sirap i Cavinton.

struktur

Den aktiva ingrediensen i detta ungerska läkemedlet är vinpocetin. I tablettform kompletteras denna förening med laktosmonohydrat, majsstärkelse och kiseldioxid, såväl som magnesiumstearat och talk. Ampuller förutom Vinpocetin innehåller vatten, askorbinsyra och vinsyra, natriumdisulfit, liksom sorbitol och bensylalkohol.

Princip för verksamheten

Läkemedlet expanderar blodkärl i hjärnan, vilket ökar blodflödet till dess vävnader, så att hjärnan får den mängd syre det behöver. Dessutom ökar tillförseln av näringsämnen i nervvävnaden också. Som ett resultat förbättras metaboliska processer i hjärnan, och blodproppar och blodproppar bildas inte. Detta har en positiv effekt på mentala förmågor, uppmärksamhet och memorisering. Användningen av Cavinton stimulerar också bildandet av neurotransmittorer och skyddar hjärnvävnaden från olika skadliga faktorer, såsom fria radikaler.

Cavinton främjar mättnad av hjärnvävnad med syre

Är det möjligt att ge barn

Instruktioner för användning Cavinton innehåller information om vad läkemedlet inte ger till barn under 18 år. Det är oftare ordinerat för äldre, till exempel elektrofores med cavinton utförs i livmoderhalsområdet och glaukom eller ateroskleros behandlas.

Men många neurologer ordinerar detta läkemedel, även i en tidig ålder, till exempel vid 2 månader. De baserar ett sådant beslut på egen erfarenhet och tar nödvändigtvis hänsyn till alla risker och hävdar att det finns sjukdomar där Cavinton visade hög effektivitet och användningen ger mer fördelar än skada. Eftersom sådana sjukdomar kan diagnostiseras även hos barn i åldern 3 månader eller 1 år, kan Cavinton ordineras till barnet av läkare.

Om hur nootropa droger, till den grupp som Cavinton tillhör, påverkar hjärnans aktivitet, säger doktor i medicinskvetenskaper, professor, neurolog N. Schneider:

Dr Komarovsky kallar detta läkemedel ganska effektivt. Han noterar att Cavinton kan användas under lång tid, om barnet har indikationer för att ordinera denna medicinering, och dosen väljs av läkaren. Hur doseringen av Cavinton och andra läkemedel ska väljas korrekt, se nedan:

vittnesbörd

Utnämningen av Cavinton i barndomen är motiverad i sådana situationer:

 • Om barnet diagnostiseras med encefalopati. Särskilt ofta är en sådan patologi provocerad av hypoxi vid barns födelse eller födelsestrauma, men det kan också vara i skolbarn eller tonåringar. Sjukdomen är uppenbarad av yrsel, sömnproblem, minnesförlust, uppmärksamhet, frekvent huvudvärk och andra symtom. Att tilldela Cavinton hjälper till att återställa arbetet i hjärnvävnaderna som har lidit brist på syre. Utan dess användning kan barnet förbli ändrat fram till slutet av livet.
 • Om barnet har hörselnedsättning. Cavinton ingår i komplexet av läkemedel för att bekämpa detta problem. Det förbättrar blodtillförseln till nervvävnaderna och förhindrar spasmer av blodkärl i hjärnan, därför är den effektiv i kärlskador och i toxiska effekter på örat.
 • Om det efter en hjärnskada finns en ökad risk för att utveckla konvulsivt syndrom. Cavinton hos sådana barn hjälper till att förhindra kramper.
 • Om barnet har synproblem i samband med kärlen.
 • Som ett extra läkemedel vid behandling av epilepsi. Hos barn med denna sjukdom kan användningen av Cavinton minska intensiteten i anfall, samt förlänga perioderna mellan anfall.
Cavinton tas efter måltider.

Kontra

Cavinton ska inte tas när:

 • Överkänslighet mot någon del av läkemedlet.
 • Hemorragisk stroke.
 • Arytmi.
 • Njursjukdom.
 • Leveranspatologi.

Barn under 18 år är också en kontraindikation för användningen av Cavinton. Detta anges i bruksanvisningen för läkemedlet, så endast Cavinton ska ordinera Cavinton vid 1 år, 8 år eller barn av annan ålder.

Biverkningar

I de flesta fall tolereras läkemedlet väl och ger inga biverkningar. Mycket sällan framkallar läkemedlet sömnstörningar (sömnlöshet eller sömnighet), liksom problem med matsmältningskanalen.

Om ett barn har hjärt-kärlsjukdom, kan utnämningen av Cavinton leda till minskad blodtryck och takykardi. Huvudvärk, rodnad i huden, yrsel, illamående, ökad svettning, halsbränna, svaghet eller muntorrhet är också bland de sällsynta biverkningarna av denna medicinering.

Instruktioner för användning och dosering

Cavinton används endast efter recept. Oberoende användning av läkemedlet hos barn utan expertråd är oacceptabelt. Dessutom ställs doseringen i varje fall individuellt.

Cavinton tabletter ges till barn efter måltid. Läkemedlet i ampuller före intravenös administrering späds i saltlösning eller glukoslösning. Utan utspädning går Cavinton omöjligt. Dessutom ska läkemedlet långsamt flöda i barnets vena (dropp).

överdos

Det finns inga uppgifter om användningen av överdriven dos av Cavinton, men i en sådan situation rekommenderas alltid gastric lavage och användning av sorbenter.

Interaktion med andra droger

Samtidig användning av Cavinton i lösningen för injektionsvätskor och heparineftersom dessa läkemedel är kemiskt inkompatibla.

Försäljningsvillkor

Apotek säljer Cavinton med läkares recept. Kostnaden för tabletter är cirka 230-250 rubel per förpackning, och injektionslösningen säljs för i genomsnitt 300 rubel.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Håll drogen på ett ställe där solen inte faller och barn kan inte få. Den optimala förvaringstemperaturen är från + 15 ° C till + 30 ° C. Sedan frisättningen av läkemedlet är giltig i 5 år.

Erfaren neurologer ordinerar Cavinton med försiktighet

recensioner

Cavinton får mycket blandade recensioner från föräldrarna. Någon är säker på att läkemedlet är oacceptabelt att ge i barndomen, så de vägrar omedelbart behandling med Cavinton. Andra föräldrar är beroende av en neurologs erfarenhet och kompetens och ger detta läkemedel till sina barn. Samtidigt är översynen av läkemedlet oftast positivt och noterar den sällsynta förekomsten av biverkningar, god tolerans och förbättring av barnets tillstånd.

analoger

Byt ut Cavinton kan droger som har samma aktiva substans, till exempel:

 • tabletter vinpocetin. Ett sådant hemläkemedel är helt analogt med Cavinton, har samma indikationer och orsakar samma biverkningar.
 • tabletter Telektol. Detta är också ett ryskt läkemedel, där varje tablett innehåller 10 mg aktiv substans.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa