Picamilon för barn: bruksanvisning

Innehållet

Picamilon är ett läkemedel som kan stimulera hjärnans funktion och öka motståndet i centrala nervsystemet till olika belastningar. Detta läkemedel är ganska populärt i praktiken av neuropatologer, särskilt vid behandling av äldre. Går det till barn och under vilka sjukdomar har det en terapeutisk effekt?

Släpp formulär

Picamilon presenteras i apotek i två former:

 • Tabletter. De placeras i plastflaskor eller glasburkar i mängden 30, 60 eller 100 stycken. De har en vit färg (kanske en krämskugga) och en rund form.
 • Lösning avsedd för intramuskulära eller intravenösa injektioner. Den hälls i 2 ml ampuller och säljs i lådor med 5, 10 eller 20 ampuller. Innehållet i ampullen är en klar vätska, knappt färgad eller utan färg. Det finns inga suspensioner i den.

struktur

I en injektionsvätska, lösning innehåller detta ämne i en dos av 100 mg i varje ampull (i 1 ml - 50 mg) och i en tablett kan det vara antingen 20 eller 50 mg.

Dessutom innehåller den fasta formen av Picamilon kalciumstearat, majsstärkelse och potatis, natriumkarbonat, talk och sackaros. I ampuller sättes sterilt vatten och saltsyra till den aktiva substansen.

Huvudingrediensen i alla former av Picamilon är nikotinoyl-GABA i form av natriumsalt av N-nikotinoyl-gamma-aminosmörsyra (eller aminobutyrsyra) syra.

Princip för verksamheten

Picamilon kallas nootropics, eftersom den aktiva substansen i denna medicin påverkar både blodcirkulationen och metaboliska processer i hjärnan. Sådana effekter normaliserar CNS funktionella tillstånd och har en positiv effekt på mikrocirkulationen i nervvävnaderna. Picamilon-ansökan hjälper till:

 • eliminera huvudvärk;
 • normalisera sömn;
 • förbättra minnet;
 • minska eller eliminera rädsla, ångest, nervös spänning
 • förbättra tillståndet hos patienter med tal- eller motorstörningar
 • förbättra prestanda

vittnesbörd

Läkemedlet används:

 • med ångest, rädsla, snabba humörförändringar, ökad irritabilitet och andra symptom på psykiska störningar;
 • med traumatisk hjärnskada
 • med astheniska tillstånd
 • med smittsam hjärnskada
 • med öppenvinkelglaukom;
 • med mycket hög mental eller fysisk stress;
 • i urineringstörningar
 • i återhämtningsperioden hos barn som har lidit allvarliga sjukdomar.

Från vilken ålder ordineras?

Det finns inga åldersgränser för användning av Picamilon i instruktionerna för ett sådant läkemedel, men barn under de första åren av livet, är denna medicin endast tillåten enligt ordination av en läkare.

Kontra

Läkemedlet ges inte till patienter som har intolerans mot ämnena i dess sammansättning. Dessutom, Picamilon är kontraindicerat vid njursvikt.

Biverkningar

Picamilon kan orsaka ångest, huvudvärk, nervös agitation och andra negativa symtom i nervsystemet. Läkemedlet orsakar också illamående eller en allergisk reaktion.

Instruktioner för användning

Picamilon tabletter tas oberoende av kost. De sväljs, tvättas med vatten eller annan vätska. Läkaren bestämmer dosen av läkemedlet för varje patient separat, eftersom det beror på diagnosen och barnets ålder.

Oftast används läkemedlet i denna dos:

 • för barn 3-10 år - två gånger om dagen, 20 mg;
 • för barn över 10 år - tre gånger om dagen för 20 mg.

Om barnet har problem att urinera ges läkemedlet i en annan dosering:

 • barn 3-10 år - tre gånger om dagen, 20 mg;
 • ett barn 11-15 år gammalt - två gånger om dagen, 50 mg;
 • ett barn över 15 år - tre gånger om dagen 50 mg.

Varaktigheten av en kurs är 30-45 dagar, och om du behöver ge medicinen igen kan detta göras 3-5 månader efter behandlingen.

Injicerbar form används i sällsynta fall när piller inte är möjliga. Lösningen injiceras antingen i muskelvävnad eller i en ven (blandad med saltlösning, dropp).

överdos

Om du ger barnet Picamilon i en högre dos, ökar risken för biverkningar eller stärker dem.

Interaktion med andra droger

Läkemedlet ordineras ofta i kombination med andra nootropics och droger som påverkar centrala nervsystemet, till exempel ges i kombination med phenibut, glycin eller piracetam.

Användning av Picamilon kan förbättra effekten av användningen av narkotiska smärtstillande medel. Dessutom kommer Picamilon att, när du tar barbiturater, minska varaktigheten av deras verkan.

Försäljningsvillkor och lagring

För att köpa Picamilon i ett apotek behöver du recept från en läkare. Priset på läkemedlet beror på doseringsform och dosering. Till exempel, för 30 tabletter av 20 mg måste du betala i genomsnitt 60 rubel, och samma antal tabletter, men innehållande 50 mg av den aktiva beståndsdelen, kostar omkring 90 rubel. Genomsnittspriset på 10 ampiculer Picamilon är 130 rubel.

Förvara medicinen på en torr plats där fukt, solljus eller hög temperatur inte kommer att reagera på drogen (rekommenderade temperaturförhållanden upp till 25 grader Celsius).

Hållbarheten för båda formerna av medicinering är 3 år.

recensioner

Användningen av Picamilon hos barn och läkare, och många föräldrar svarar mest positivt. Detta verktyg är ofta ordinerat för enuresis, eftersom det hjälper till med frekvent urinering och förbättrar blåsans funktion. Dessutom är läkemedlet efterfrågat ZRR, vilket även visat sig vara i behandlingen av problem med utvecklingen av tal.

Skolbarn är ordinerad medicinering. för att upprätthålla prestanda under intensiva belastningar, till exempel, före prov.

För spädbarn upp till tre år kan Picamilon administreras för att förbättra sömnen, eliminera hysteri och öka nervsystemet i excitabilitet. Ibland vill mödrar ge läkemedlet till barn under de första åren av livet för förebyggande för att påverka den övergripande utvecklingen och muskeltonen, men de flesta läkare (bland dem Dr Komarovsky) anser att en sådan anledning att använda tabletter är orimlig och till och med skadlig.

De är säkra på att Picamilon endast ska vara berusad när det anges, och profylaktisk administrering är ineffektiv.

analoger

I stället för Picamilon kan läkemedel med liknande effekter förskrivas, till exempel:

 • Pantogamum. Den hopantinsyra som finns i denna medicin har en nootropisk och antikonvulsiv effekt. Läkemedlet i sirap är tillåtet i alla åldrar, även för barn och tabletterad Pantogam används för behandling av barn äldre än 3 år. Analoger av sådana droger, som också innefattar hopantinsyra, är Pantocalcin och Gopantam.
 • Kogitum. Huvudingrediensen i denna lösning är acetylamino-bärnstenssyra, så medicinen används vid behandling av hjärnskador, neuroser, försenad utveckling av centrala nervsystemet och andra problem. En sådan söt drog kan bli full för patienter som är äldre än 7 år, men ibland är det ordinerat för yngre barn.
 • glycin. Detta läkemedel normaliserar sömn, skyddar hjärnan från stressfaktorer och starka belastningar, stimulerar centrala nervsystemet. Sådana söta piller kan ges till barn i alla åldrar. De absorberas i munnen tills de är helt upplösta.
 • Cortexin. Sådana ampuller, vars innehåll administreras till barn intramuskulärt, ordineras för många neurologiska problem.De används vid behandling av barn i olika åldrar, inklusive prematura barn.
 • Fezam. Verkan av dessa kapslar beror på kombinationen av piracetam med cinnarizin. Sådana ämnen förbättrar metaboliska processer och blodflöde i hjärnan. I barndomen släpps drogen från 5 år.
 • encephabol. Detta läkemedel behandlar effektivt mental retardation, encefalopati, hjärntrauma och andra patologier i nervsystemet. Det produceras i suspension, godkänt för barn från tredje dagens liv, liksom tabletter, som ges till patienter äldre än 7 år.
 • Aminalon. Dessa GABA tabletter används vid behandling av barn med huvudskador, rörelsesjuka, cerebral parese och andra neurologiska diagnoser. De kan användas över 1 års ålder.

Därefter se läkarens översyn av läkemedlet Picamilon: indikationer för användning, mottagning, biverkningar, analoger.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa