Vad händer om barnet inte äter kött?

Innehållet

För att barnet ska växa upp normalt, inte vara sjuk och fullt utvecklad måste hans näring balanseras. Under de första månaderna av livet är det mycket enkelt att tillgodose småbarns behov med hjälp av bröstmjölk eller en anpassad blandning. Vidare börjar barnet från sex års ålder lära känna tilläggen, menyn utökar. Men det händer inte alltid utan svårigheter - barnen vägrar några produkter. Oftast faller köttet i hundhuset.

Orsaker till misslyckande

Köttfärs framträder i kost av spädbarn vid 8-9 månader. Men många mödrar står inför det faktum att smulan vägrar att äta kött eller spökar ut mat så snart hon känner den nya smaken. Detta händer av olika skäl.

  • Barnet gillar inte utseendet av köttpuré eller dess smak. När en baby börjar vara intresserad av mat från sin mammas tallrik, föredrar han produkter som har ett mer attraktivt utseende och lukt, till exempel bitar frukt och grönsaker. Men smak, färg och doft av kött, många paddor är inte särskilt attraktiva.
  • Barnet har få tänder, så att tugga kött är svårt för honom. Denna anledning orsakar ofta motvilja mot vissa kötträtter, såsom ångkutlar eller kokta köttstycken, medan barnet hugger köttet fint. Så snart som mamma försöker att vana i bitar, vägrar jordnöten.
  • Ett barn har intolerans mot vissa typer av kött eller en allergi mot animaliska proteiner. Med sådana problem kan även utslag, illamående, upprörd avföring komma efter en liten bit.

Äldre barn, till exempel om 2-3 år är en av anledningarna till att de inte vill äta kött en medvetenhet om hur den mottas. När ett barn ansluter koren såg han höns och kaniner med sin mormor i byn med vad som serverades honom på en tallrik, han kan vägra att äta ett djur på grund av synd om honom.

Andra skäl till avslag inkluderar dålig hälsa, för stor del, brist på aptit, värme (på sommaren vill du ha mindre kött).

Fördelarna med kötträtter

Kött och rätter beredda från det är en källa till protein med en komplett sammansättning av aminosyror. Från sådana produkter kommer barnet att få byggmaterial som kommer att ligga till grund för syntesen av immunoglobuliner, hemoglobin, hormoner, muskelfibrer, enzymer. Fetter som härrör från kött är också användbara, eftersom de representeras av olika fettsyror, bland vilka det finns sådana som inte syntetiseras i människokroppen (linolsyra, arakidon).

Dessutom innehåller kötträtter mycket mikro- och makronäringsämnen. De innehåller mycket järn, representerat av den mest smältbara formen (heme iron), såväl som kalcium, magnesium, zink, fosfor och kobolt. Ett annat plus med kötträtter är deras täta struktur, vilket stimulerar tuggapparaten.

För att käftarna ska utvecklas normalt är tänderna hälsosamma, och matsmältningen är inte störd, barnet måste lära sig att tugga mat, med vilket köttprodukter klarar sig bra.

Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

Vad ska man göra vid misslyckande?

Först och främst bör man inte göra ett stort problem utifrån oförmåga att äta kött. I de flesta fall kan det hanteras utan panik och inte tvinga barnet att prova kötträtter med våld. Först överväga barnets ålder. Om detta är en bebis, vars ration fortsätter att vara modermjölk eller en blandning utvald efter ålder, då finns inget speciellt behov av kötträtter.

I en ålder av 9-12 månader är köttfärs utformad för att inte mätta barnens kropp med proteiner, vitaminer och spårämnen, utan att införa barnet till nya smaker. Därför försök att lära barnet att kött bör vara försiktig och inte alltför ihållande. Lusten att få barnet att försöka det han inte vill kan leda till ganska motsatt effekt.

Om barnet normalt reagerat på köttet och sedan plötsligt slutat äta det, finns det ingen anledning att panik heller. Med ökningen av missbruk hos barn förändras, är det helt normalt. För det första slutar favoriträtter vara roliga, de ersätts av annan mat, vilket är mer nödvändigt för organismens utveckling vid ett visst stadium. Ofta i sådana fall återkommer barnet efter en stund till sin favorit köttbullar eller köttbullar, annars börjar man äta kött i en annan form.

Här är några fler tips om hur man lär ett barn att äta kött om det bara inte gillar det.

  • Gör köttet mer varierat. Till exempel, om en baby vägrar köttpuré tillagad hemma, kan du erbjuda färdiglagad konserverad mat som tillverkas speciellt för barnmat. Om smulorna inte liknade produkter från en tillverkare kan du köpa andra kött eller burkar från ett annat företag.
  • Erbjud kött tillagat på olika sätt. Många barn gillar inte kötträtter på grund av den fibrösa strukturen och överdriven styvhet, därför rekommenderas för att kyla köttet i flera timmar och sedan koka under ett slutet lock över låg värme. Braised, steamed eller bakade rätter kan vara ett alternativ till kokt kött. Dessutom kan barnet tycka om multikomponenträtter, som dumplings, kålrullar eller pajer.
  • Koka med barnet tillsammans. Många barn kommer att vilja bilda köttbullar och köttbullar tillsammans med sina föräldrar, och sedan prova resultatet av sitt arbete. Dessutom kommer en sådan tidsfördriv att hjälpa till att spendera mer tid med hela familjen, vilket förbättrar relationerna.
  • Det är intressant att ordna rätter. Om maten ser attraktiv ut, vill du äta den snabbare. Kanske ett barn på 5-7 år kommer att ge upp det vanliga köttet, även om det är gott, men kommer överens om en chop dekorerad med ett ganska grönsakssikte.
  • Visa genom exempel. Barn gillar ofta att kopiera vuxnas handlingar. Därför, om mamma och pappa äter kött regelbundet, kommer barnet att vara intresserad och riskera att prova något nytt.

Om crumb med alla dina tricks är fortfarande coolt till köttprodukter, spelar det ingen roll. Hans diet kommer att förbli balanserad och fördelaktig även utan kött.

Det är bara viktigt att tillhandahålla alla nödvändiga näringsämnen från andra livsmedel. Till exempel kan du försöka ersätta kötträtter med fisk, om det inte är allergiskt.

Fiskrätter innehåller lätt smältbara proteiner, omega-3 fettsyror, kalcium, jod, B-vitaminer, zink, fosfor och andra föreningar. Dessutom är de ganska olika, men många barn vägrar dem i sådana fall:

  • rädd för att kväva benet - Problemet kan lösas genom att köpa fiskfiléer.
  • avstänger sällsynt lukt - Eftersom det huvudsakligen finns i flodfisk, kan du erbjuda ditt barn en havsfisk.

Proteiner som finns i kött och fisk kan inte helt ersättas med vegetabilisk mat, men mödrarna kan inte oroa sig om det finns andra källor till animaliskt protein i en dotter eller sons meny, till exempel ägg och mejeriprodukter. Av dessa får barnet också daglig dos av vitaminerna D, A, B12, järn, kalcium och andra element.

När det gäller vegetabiliska proteiner, lägg sedan dem i stora mängder i barnets kost är det inte värt det. Många av deras källor rekommenderas inte i en tidig ålder (nötter, bönor), orsakar kolik när de konsumeras i stora mängder (spenat, kål) eller sämre smält.

Följande video väntar på dina rekommendationer Dr Komarovsky, om ditt barn vägrar kött.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa