Förlossning vid 32 veckors graviditet

Innehållet

32 veckors graviditet går vanligtvis lugnt: en kvinna är på mammaledighet, hon kan vila mer. Men ibland är det denna vecka att arbetet börjar. Vad är risken för den generiska processen vid denna tid och vad är prognoserna, vi kommer att berätta i den här artikeln.

Särskilda funktioner

32 veckors graviditet är den period då födseln anses vara tidig, för tidig. Vid 31-32 veckor är barnet redan bildat, men dess organ och system är fortfarande omogna, och moderns kropp är klart inte redo för förlossning. Ändå är början på födelseprocessen som påverkas av många faktorer vid denna tidpunkt ganska möjlig.

Ett född barn ska inte betraktas som ett senat missfall. Detta är ett barn, bara mycket litet och svagt. Och nu är det väldigt viktigt för honom att vara kvar i sin mammas mage så länge som möjligt, eftersom hans organs och systemfunktioner inte är redo för självständigt arbete. Hemfödseln vid denna tidpunkt är dödlig för smulorna, men under förhållandena i det perinatala centret eller modersjukhuset, där det finns utrustat reanimation, kvalificerade neonatologer, finns det en chans att barnet kommer att överleva och växa friskt och starkt.

Villkoret för barn födda vid 32 veckors graviditet anses vanligtvis vara svår. Men barnen är ganska lönsamma, men det är osannolikt att de inte gör det utan hjälp av resuscitators. Riskerna vid sådana födselar är inte så bra för moderen, eftersom fostret fortfarande är litet, det är lite lättare att föda än en fullfödd bebis. Den största faran förekommer för barnet.

Oftast är gravida kvinnor som har tvillingar eller trillingar, gravida kvinnor med patenter i moderkakan, högvatten och funktionell livmoderhalsinufficiens risk att föda. Skälen till att födas i vecka 32 kan vara ganska mycket.

Barn och hans vitalitet

Vid 32 veckor utåt bildas barnet, men inuti hans kropp sker en hel del processer "debugging and tuning" av organ och system, och därför är födelsen nu oönskad. Barn under denna period är tunna, deras hud är fortfarande röd i de flesta fall, eftersom subkutant fett inte räcker. Tillväxten hos barn som är födda vid denna tid brukar inte överstiga 40-41 centimeter, och vikten ligger i intervallet 1500-1900 gram.

Barnets vikt spelar en viktig roll för att förutsäga överlevnaden. Om graviditeten var patologisk, lider barnet av hypotrofi, då kan han födas vid denna tidpunkt och med en vikt på drygt ett kilo, vilket väsentligt kommer att komplicera hans tillstånd och uppgiften att läkarna ska rädda sitt liv. Mängden subkutant fett tillåter ännu inte barnet att hålla sig varmt efter födseln, och därför är problem med termoregulering, tyvärr oundvikliga. Därför kommer barnet att placeras i en speciell inkubator, där viss temperatur och fuktighet kommer att bibehållas och där förhållanden skapas som är så nära som möjligt för intrauterin.

Den andra faran är lungvävnadens omoderhet. Under denna period pågår ackumulering av ytaktivt medel i lungorna, men inte mycket har ackumulerat ämnen, så att alveolerna kan räkna ut oberoende av varandra under det första andetaget. Därför är det mycket troligt att barnet kommer att behöva en ventilator någon gång efter födseln.

Vid denna tid framträder barn ofta med resterna av lanugo - kroppshår. Vid fullvarig graviditet försvinner lanugo närmare graviditetsperiodens slut. Vid för tidig födsel kommer barnet att bli av med detta hår självständigt någon gång senare. Det behöver inte behandlas.Oändligheten i hjärnan, där blödningar i meninges och vävnader är ganska troliga, väcker också frågor. Konsekvenserna av sådana blödningar kan vara olika: från neurologiska störningar till allvarliga lesioner i centrala nervsystemet, vilket manifesterar sig som cerebral pares, pares, psykiska störningar. Tillståndet hos de inre organen orsakar vanligtvis inte stora bekymmer, även om matsmältningssystemet inte är tillräckligt moget, produceras de nödvändiga enzymerna litet. De återstående organen fungerar normalt.

Med alla faror och risker föreslår den moderna utvecklingen av återupplivningsvård för de minsta personer att cirka 90% av barnen födda i vecka 32 överlever med hjälp av läkare. I 86% av fallen överlever barn som är födda under den nuvarande termen inte bara, men bibehåller även deras hälsa. I 9% av fallen behöver barn efter återupplivning i flera år dispensera observation och behandling av en neurolog och (eller) andra medicinska specialister. I 2% av fallen ges barnet en funktionsnedsättning från en tidig ålder. Med 1% överlämnas statistiken till dödsfallet inom några dagar efter födseln, liksom till förlossning.

Doktorns huvuduppgift är att hjälpa barnet att leva i inkubatorn fram till det ögonblick då han får 2 kilo. Därefter kan han överföras till en särskild säng med uppvärmning, och hans tillstånd kommer inte längre att vara oerhört oroat, men naturligtvis kommer barnet att kräva särskild vård. Enligt statistiken är sannolikheten för leverans vid vecka 32 cirka 5-7%.

Process nyanser

Tecken på arbetets början vid denna tidpunkt är kramper i buken och rygg i ryggen, urladdning eller läckage av fostervätska. Om läkarna, när de registrerar en kvinna i mammalsjukhuset vid 32 veckors gestation, ta reda på att hon hotar eller börjar födas, kommer de att göra allt för att bevara och förlänga graviditeten i minst flera dagar. Det finns fall där, efter ofullständig urladdning av vatten, kan graviditet sparas i mer än en månad.

Om födseln kvalificeras som startad, är det inte möjligt att stoppa processen. I detta fall kommer att ta leverans. Läkare kan aktivt bidra till barnets födelse om arbetsarbetet inte är tillräckligt starkt och intensivt. I det här fallet kommer de att använda läkemedel och andra hjälpmetoder.

Om födseln fortskrider fort, använd läkemedel som saktar processen något, eftersom snabb leverans ökar risken för skador på moder och foster, akut hypoxi. Läkare kommer inte att ingripa och tillämpa hjälpförmåner, om födelsen fortskrider normalt enligt det klassiska systemet och från det vanliga brådskandet utmärks de bara av graviditetsåldern. Vid varje tillfälle kan det finnas indikationer på en akut kejsarsnitt, eftersom förtidsarbete i allmänhet är ganska ofta komplicerat.

Barnläkare och återupplivare kommer att vara redo. Barnet kan behöva akut hjälp direkt i arbetsrummet.

Kvinnor recensioner

Födseln vid denna tid börjar vanligtvis med urladdning av vatten, i vilket fall det är hur kvinnor som föddes i 32 veckor beskriver början av födelseprocessen. Svaren är olika, men mer positiva exempel när barnen överlevde och växer upp friska. På moderns sjukhus måste du naturligtvis ligga mycket längre, på den tredje dagen kommer de inte bara ut, och efter 8-10 dagar skickar de ofta inte hemma utan till sjukhus på barnsjukhuset där de fortsätter att behandla barnet och noga övervaka honom.

Enligt recensioner utvecklas barn utan betydande egenskaper, snabbt växer och samlar in med sina kamrater i tillväxt och utveckling.

I nästa video väntar du på symtomen och orsakerna till förtidigt arbete.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa