Malaria i 32 veckors graviditet: orsaker och effekter

Innehållet

Mängden fostervätska är en mycket viktig klinisk indikator. Att bestämma det under graviditetens tredje trimester är mycket viktigt. Ofta händer det att vattenbrist diagnostiseras vid 32 veckors bärande av en bebis.

orsaker till

Läkare identifierar flera kliniska situationer som kan leda till utseende av lågt vatten vid denna gestationsålder. Om den framtida mamma har lider någon smittsam sjukdom under de föregående trimestern, kan detta leda till att hennes brist på vatten uppträder.

Även detta patologiska tillstånd uppstår hos kvinnor som lider av högt blodtryck. Svårighetsgraden av dess manifestation beror till stor del på frekvensen av förekommande attacker av en stark ökning av blodtrycket.

En av de orsakande faktorerna för utseendet på grundvatten är förekomst av olika patologier av njure njuren. Det måste sägas att i närvaro av sjukdomar i urinorganen kan moderen också utveckla liknande störningar. I detta fall krävs obligatorisk medicinsk korrigering och utnämning av komplex behandling.

Risken för låg utbrott vid detta graviditetsstadium ökar betydligt i framtida mammor som bär tvillingar eller tripletter.

Ju större barn, desto ljusare denna patologi kan visas. För tillväxt och full intrauterin utveckling av flera barn, krävs många olika näringsämnen, såväl som syre.

triplett

Läkare säger att denna patologi kan förekomma hos någon kvinna, den kan utvecklas både under första graviditeten och i nästa. Om en kvinna har hög risk för utvecklingen av denna patologi, bör hennes hälsa övervakas närmare. Utseendet på lågvatten påverkar inte heller den framtida moderns ålder.

Mängden amniotisk vätska kan bestämmas av ultraljudsundersökning. Sådan undersökning utförs som regel på ett planerat sätt till alla förväntade mammor vid vecka 32 av barnets intrauterin utveckling. För att bedöma barnets tillstånd använder läkare ett särskilt index för fostervätska. Dess hastighet är 5-8 cm3.

Svårighetsgraden hos olika störningar kan vara olika. Vanligtvis är det måttligt eller svårt. Det är möjligt att avgränsa dessa tillstånd med det använda fostervätskindexet. Om dess värden ligger i intervallet från 2 till 5, kan de resulterande överträdelserna kallas måttliga. Nedgången av indexet under två cm3 antyder att graden av svårighetsgrad kan betraktas som ganska uttalad.

Varför är detta tillstånd farligt?

Miljön där barnet ligger under alla 9 månader av sin intrauterin utveckling är mycket viktigt. I fostervätskan är ett komplex av olika substanser nödvändigt för barnets fulla tillväxt och utveckling.

Om näringsämnen och syre inte kommer in i barnens kropp, Detta kan bidra till utvecklingen av olika anomalier och defekter av intrauterin utveckling. Denna situation är extremt ogynnsam. I det här fallet är det möjligt att bedöma svårighetsgraden av de resulterande överträdelserna först efter barnets födelse.

Olika arbetsförhållanden kan också utvecklas hos kvinnor som har haft lågt vatten under denna graviditetsperiod.I detta fall ökar risken att barnet kommer att födas mycket tidigare än den inställda tiden också betydligt.

Leveranser i en sådan situation är vanligtvis mycket långa. En kvinna är extremt svår att uthärda sammandragningar. Barnets passage genom födelsekanalen kan åtföljas av en signifikant ökning av smärta. Samtidigt expanderar livmoderhalskanalen ganska långsamt.

Hur man behandlar

Det är omöjligt att identifiera grunt vatten själv. Denna patologi bestäms av en obstetrikare-gynekolog under en klinisk undersökning. För denna specialist använder flera grundläggande funktioner. En av dem är felmatchningen av höjden av det huvudsakliga reproduktiva organets placering till barnets benämning.

Om under en sådan undersökning läkaren misstänkte några brott, skulle han definitivt rekommendera framtida mamma att genomgå en ultraljudsundersökning. I det här fallet kan du helt noggrant bestämma mängden fostervätska.

Val av behandling utförs individuellt. Detta beror till stor del på orsaken till utvecklingen av detta tillstånd. Den sista graviditetsperioden är mycket viktig. För att bedöma behovet av sjukhusvistelse på sjukhuset är det absolut nödvändigt att fastställa graden av överträdelsernas svårighetsgrad.

Med måttlig eller mindre grundlöshet kommer framtida mamma att behöva delta dagsjukhus. Under sådana besök får hon den nödvändiga behandlingen. För att förbättra välbefinnandet kan du också behöva använda pillerna hemma. De kommer att utse en framtida mamma läkare.

För att förbättra välbefinnandet är det mycket viktigt att observera dagens korrekta läge. Obligatoriskt behandlingsförhållande - Begränsning av fysisk aktivitet. Förväntad mamma bör vila mer. Regelbundna promenader i frisk luft i måttlig takt kommer att vara ett utmärkt alternativ till motion.

Valet av taktik för arbetskraft är mycket viktigt i lågvatten.

I de flesta fall rekommenderar läkare i detta fall en kejsarsnitt. Denna taktik för obstetrisk vård är mer försiktig och minskar risken för eventuell skada och skada under förlossningen.

Förskrivningen av multivitaminkomplex är ett mycket viktigt villkor för behandling. Regelbunden användning av alla viktiga vitaminer och spårämnen bidrar till att förbättra den framtida mammans allmänna välbefinnande.

Tilldelar dessa medel till läkaren. Kombinationen av multivitaminkomplex med andra behandlingsmetoder bidrar till att uppnå ganska bra resultat. Behandlingsplanen är i detta fall en obstetrikare-gynekolog tillsammans med en terapeut.

Uttalade brott kräver obligatorisk hänvisning av den framtida mamman till sjukhuset. Risken för prematur leverans i detta fall är mycket hög. Under sådan sjukhusning kommer framtida mamma att få ett komplex av nödvändig terapi.

Vi rekommenderar att du tittar på följande video, där du kommer att lära dig användbar information om lågt vatten under graviditeten.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa