6 veckor 8 veckor

7 veckor av graviditet: vad händer med fostret och den förväntade mamman?

Innehållet

7 veckor av graviditet för många utfärdade är inte det enklaste. Det kan redan finnas något tvivel - graviditeten har kommit, detta faktum bekräftas. Nu börjar den framtida moderns vardag att förändras snabbt varje dag. Mer detaljerat om vad som händer i denna period med barnet och kvinnan kommer vi att berätta i den här artikeln.

Hur många månader är det

7 veckor av graviditet är obstetrisk term. Läkare för bekvämligheten använder ett speciellt beräkningssystem - de räknar från den första dagen i den sista menstruationen. Således skiljer sig den aktuella perioden från omkring 2 veckor, eftersom det under de första 14 dagarna av cykeln är omöjligt att bli gravid på grund av äggets omoghet. 7 veckor efter obstetrisk standard är 5 veckor från uppfattningen.

Embryonperioden är cirka fem veckor, om ägglossningen inträffade i tid, i mitten av cykeln.

Denna period kan vara något mindre om ägglossningen var sen. 6-7 obstetrisk vecka, som kommer att diskuteras, är nästan två obstetriska eller månmånader av graviditeten (de varar 4 veckor vardera). På en mer konventionell kalenderstid började andra graviditetsmånaden. Tre veckor har redan gått sedan starten av förseningen. Barnet deltar nu inte bara i celler, utan ett fullvuxet embryo, och i fem veckor i livmodern åstadkom han mycket.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Embryoutveckling

Krummen anses fortfarande officiellt som ett embryo, men i själva verket börjar den här veckan med ett nytt skede för honom - neo-fosterperioden, som kommer att ta ytterligare 2 veckor. Efter 9 veckor kallas barn officiellt frukter. Dessa 14 dagar mellan 7 och 9 veckor anses vara en övergångsperiod från embryotrinnet till fostret. Den mest kritiska perioden där prognoserna om barnets liv och fortsättningen av graviditeten gör ingen, slutar.

Sedan sjunde veckan finns det mindre och mindre hot mot barnets utveckling och vitala aktivitet, hans chanser att överleva och bli född i denna värld ökar. Många läkare ringer nu inte spädbarnsembryon och talar om dem som frukt.

Höjd och vikt

Barnet växer, och så snabbt att dess parametrar ändras dagligen. All energi, alla krafter i smulorna och moderns kropp kastas nu exakt på tillväxten. I veckan i början är tillväxten av embryon i genomsnitt ca 2 centimeter, men i slutet av veckan kan den nå 5 centimeter. Kräkens vikt i veckan är mindre än ett gram, barnet börjar börja få massa senare.

För att visualisera hur din baby ser ut nu är det värt att komma ihåg hur vita bönor ser medelstora i storlek - det är vad ett barn är nu.

Nervsystemet

Den största delen av kroppen denna vecka är huvudet. Och det här är inte bara för att hjärnan genomgår den mest intensiva utvecklingen vid denna tidpunkt. Det producerar fem bubblor - hålrum som kommer att motsvara var och en av hjärnan. Hjärnämnet "lägger till" i vikt och volym är hjärnan uppdelad i två halvkärmar. Neuralröret är ännu inte stängt, bildandet av nervsystemet.

Denna vecka börjar utvecklingen av nervfibrer som kommer att ansluta "kontrollcentralerna" - centrala nervsystemet och alla inre organ. Det beror på hur gynnsamma villkoren som barnet utvecklas vid den 7: e förlossningsveckan, hur väl nervsystemet bildas och kommer att fungera.

Några medfödda kromosomala defekter, om de har ett foster, tillåter inte att hjärnan bildas vid denna tid, sådana barn dör. Vid den här tiden borde en kvinna komma ihåg det Det bör inte utsättas för strålning, toxiner, de flesta mediciner, eftersom allt detta helt och oåterkalleligt kan påverka bildandet av barnets hjärna.

Interna organ

Den här veckan börjar bilda vision. Den främre hjärnblåsan börjar bulla något framåt. Det är han som kommer att ge upphov till optiska nerver och näthinnan. En kvinna borde komma ihåg det vid vecka 7 borde hon inte vara brist på vitamin A och folsyranödvändig för korrekt utveckling av synen och synen hos krummen.

De största förändringarna i denna period förekommer i barnets matsmältningssystem. Tarmkanalen är den enda som är uppdelad i huvuddelarna, som snart kommer att bli en fullskalad matstrupe, mage och svalg. Tarmens median del börjar att gå i navelsträngens riktning. Tarmens baksida är idag komplicerat och bildar den urogenitala sinus och ändtarmen. Gallkanaler förekommer, en bilaga läggs och bukspottkörteln börjar producera sitt första insulin denna vecka.

Andningsorganen är representerade endast av luftröret. Men lungorna och bronkierna lägger redan och växer. Men ett stort "genombrott" är planerat i hjärt-kärlsystemet.

Hjärtat blir fyra kammare, nu kan det pumpa blod genom krummens kropp. Nätverket av blodkärl expanderar, växer, utvecklar stora blodkärl.

Paul

Vid vecka 7 börjar så kallade könsrullar att bildas i primärnya. De är könsorganens könsorgan. I stället för de yttre könsorganen bildas endast genitaltubberet, vilket ser helt ut som identiskt hos pojkar och tjejer.

Kön är förutbestämd från tidpunkten för uppfattningen. Kromosomen i det sista paret sammanföll antingen som XX, och då var en liten prinsessa avsedd att visas, eller som XY, och då skulle en pojke födas. Men medan det är omöjligt att bestämma kön med några metoder. Fostrets gonader producerar inte sexhormoner än, de yttre könsorganen har inte bildats.

utseende

Varje dag kommer en liten varelse inuti moderns livmoder att likna en människa. Under tiden ser crumb ut som en främling. Rudimenten av ögon sätts på sidorna av det stora huvudet. Varje dag kommer de att gradvis "flytta ut" till mitten av ansiktet - där bildandet av näsens rudiment redan har börjat.

Den här veckan är det inre örat bildat och präglade prickar med broskvävnad "markera" de platser där auriklarna är avsedda att vara. Vid vecka 7 läggs rudimenten av mjölktänder och käkar börjar bilda.

Ryggraden växer, denna vecka ser smulorna ut den första nacken. Barnet börjar röra sig - medan bara han bara kan böja sig och böja som en liten larv. På handtagen visas skoveliknande bilder av fingrarna och fingrarna, men naglarna är ännu inte bildade.

Den embryonala svansen förkortas ungefär två gånger, om två veckor kommer den att försvinna helt och förvandlas till en svansben som är bekant för var och en av oss.

Fetans ben utvecklas något långsammare än handtagen, tills fötterna bildas på dem, men de droppliknande rudimenten har uppstått. Det här är inte det viktigaste nu. Alla krafterna hos barnet och mamman denna vecka skickas för att upprätta kommunikation - bildat uteroplacentalt blodflöde.

Den fortfarande unga placentan är inte mer än 1 centimeter tjock - den har ännu inte utvecklats tillräckligt länge innan man tar på sig alla funktioner av näring och barnskydd.

Vad kan en baby?

Vid vecka 7 lär barnet en intressant rörelse - han lär sig att röra sina händer och tåg på sina egna handleder. Det är dessa böjningar och förlängningar av de övre extremiteter som i huvudsak är de första rörelserna med händerna. Vid slutet av veckan kommer rörelsen att vara mer självsäker.

Vad kan visa ultraljud?

Ultraljudsskanning, så älskad av alla gravida kvinnor, ingår inte i antalet rekommenderade undersökningar just nu. Om välbefinnandet hos en kvinna som förbereder sig på att bli en mamma är bra, inte stör henne, skadar inte och ger ingen anledning, bör du inte göra en ultraljudsskanning. Sådan diagnostik kan rekommenderas om det om det finns behov av att klargöra huruvida det är graviditet alls, om det är livmoder, om det finns hot om avbrott och andra komplikationer.

Ofta på 7 veckor görs ultraljud till förväntade mammor, vars graviditet blev möjlig efter användning av hjälpmedelsproduktionstekniken, till exempel efter IVF eller intrauterin insemination, för att klargöra om barnet är livskraftigt, oavsett om han är en eller två eller tre.

Om du plötsligt måste besöka ultraljudsrummet vid den 7: e veckan, bör du inte förvänta dig att det kommer att finnas mycket information.

Läkaren vid denna tidpunkt bestämmer inte könet, mäter inte enskilda parametrar, men anger bara hur många barn som utvecklas, fixar deras livskraft (hjärtslag, rörelse ibland) och relaterar också parametrarna för äggstocken till den obstetriska perioden. 7 obstetriska veckor karakteriseras av följande storlekar:

Den genomsnittliga inre diameteren av äggstocken på den 7: e veckan av graviditeten:

Diametern av ägget (SVD, mm)

Matchande gestationsålder

12

6 veckor + 1 dag

13

6 veckor + 2 dagar

14

6 veckor + 3 dagar

15

6 veckor + 4 dagar

16-17

6 veckor + 5 dagar

17-18

6 veckor + 6 dagar

18-19

7 veckor exakt

Formen på ägget kommer också att berätta mycket för dig: jämn, oval eller rund - det här är en variant av normen, och ett deformerat ägg med ojämna fuzzy konturer kommer säkert att varna diagnostikern.

För att klargöra datumet kan fostrets storlek mätas av coccyx-parietal, även om den fortfarande är så liten att inte varje ultraljudsmaskin kan fixa det. Om du har tur att göra ultraljud på en bra skanner med höga upplösningar, är CTE för denna period inom följande standarder.

Kopchiko-parietal storlek på den 7: e veckan av graviditeten:

KTR, mm

Vad motsvarar termen

6,5-7

6 veckor + 2 dagar

7

6 veckor + 3 dagar

8

6 veckor + 4 dagar

8,5

6 veckor + 5 dagar

9

6 veckor + 6 dagar

10

7 veckor exakt

Gumsäcken, som ännu inte "överfört" placentan av sitt ansvar för att mata barnet, är nu bestämd inom 4-4,5 mm. Fostrets hjärtatslag ligger i intervallet 129-146 slag per minut. Hjärtfrekvensen kan skilja sig från detta intervall men inte överstiga 180 slag per minut och inte falla under 110.

På bildskärmen av ultraljudsskannern ser kvinnan inte hennes älskling i all sin ära. Mest troligt kommer doktorn att kunna visa den förväntade mamman bara en mörk punkt - ägget och segmentet mellan två punkter i det mörka hålrummet - CTE.

Vad känner framtida mamma?

Allt som händer i framtida mammas kropp sker nu under påverkan av hormonell anpassning. Omedelbart efter befruktning intensifieras produktionen av progesteronhormon, vars uppgift är att bevara barnet, förhindra livmodern att klämma och skjuta smulan ur sin hålighet och tillåter inte heller immunförsvaret att "spricka ner" embryot, vilket bara är hälften av moderns namn.

Under den sjunde veckan lämnar symptomen och tecknen på tidig graviditet inte längre några tvivel. Under påverkan av hormoner har smakpreferenser förändrats.

Progesteron ökar aptiten, eftersom dess "uppgifter" också innefattar skapandet av fettreserver som en viktig energireserver för barnet och hans mamma.

På grund av de rasande hormonerna blir kvinnan känslomässigt instabil. Hennes humör förändras från roligt till tårar på några minuter. En kvinna känner sig oskyddad, sårbar, sårbar, hon kan börja uppfatta filmer och foton som är för sentimentala.

Eftersom alla förändringar som sker hos barnet och i moderns kropp kräver enorma energikostnader kan en kvinna strax på morgonen efter att ha vaknat börja känna sig trött, trött. Yrsel, huvudvärk, svaghet, illamående är inte uteslutna.

När det uteroplacentala blodflödet börjar bildas, ökar koncentrationen av hormonet hCG väsentligt vilket leder till ytterligare symptom på indisposition.

Hormonförändringar kan orsaka att kvällen stiger i temperatur till subfebrila värden (över 37,0 grader). Ofta uppfattar kvinnor detta som symtom på en begynnande förkylning, men förutom milda frossa, känslor av "brinnande kinder" observeras inga andra tecken på sjukdomen. På morgonen finns det inget spår av temperatur.

Livmodern har ökat med hälften. Nu kan det jämföras med storleken på ett gåsägg eller en apelsin. Livmoderns tillväxt känns ännu inte av en kvinna, den har inte gått bortom bäckens gränser, men känslan av tyngd i underlivet uppstår inte än.

Förändringar i en kvinnas kropp

Även om kvinnans dagliga arbete inte kräver att hon koncentrerar sig på mental och fysisk styrka, är en minskning av prestanda vid denna tidpunkt uppenbar. Det är svårare för en kvinna att koncentrera sig, hon är spridd, dåsig. Detta tillstånd anses vara helt normalt för tidig gestationsålder.

Om en kvinnas arbete är kopplat till hög precisionsproduktion, är det vettigt att tillfälligt flytta till en annan position. Om arbetet innebär exponering för skadliga ämnen, lacker och färger, gifter, Detta borde meddelas arbetsgivaren och en övergång till lättare och säkrare arbete - ett sådant tillfälle för gravida kvinnor är föreskrivet i arbetslagstiftningen.

Blodtrycket denna vecka kan vara under normala, och tills en normal uteroplacental kommunikation har upprättats är detta normalt. Toxik, om den börjar denna vecka, manifesterar sig i all sin "härlighet".

Många kvinnor, som talar om toxicos, medför illamående, men det anses vara ganska normalt och kräkningar, speciellt upprepade symptom som kräver medicinsk rådgivning.

Svåra upprepade kräkningar kan åtföljas av uttorkning, vilket är farligt för både mamma och hennes bebis. Därför kräver toxik, följt av svår kräkningar, som upprepas inte bara på morgonen men också under dagen, nödvändigtvis en medicinsk korrigering, som kan ges till en kvinna i gynekologiska avdelningen på ett sjukhus, där hon kommer att få ett hänskjutande.

En kvinnas hud kan inte reagera på hormonella förändringar. Denna vecka, under verkan av hCG, blir den mer spröd, och därför kan akne, utslag, torra hudfragment som kliar och kliar uppträda. Fläck kan uppstå, även om det inte var där förut. Vissa kvinnor klagar på torrhet i slidan. Allt detta är en variation av moderorganismen svar på hormonella förändringar.

En kvinnas bröst blir ganska smärtsamt. Det växer snabbt och växer i storlek på grund av spridningen av körtelvävnad, som aktiveras under påverkan av progesteron. Bröstvårtor och muggar runt dem kan mörkas, och inte alltid jämnt - ibland förekommer pigmentering färgad med en mer intensiv färg. Du borde inte vara rädd för det. En bekväm stödhål hjälper till att minska bröstsmärta.

Tarmarna och matsmältningsorganen hos en kvinna under verkan av progesteron kan börja fungera annorlunda, och därför under den 7: e veckan kan ökad gasbildning, diarré, förstoppning och halsbränna uppträda.

För att minimera obehag och symptom bör man börja äta just nu, så att barnet inte har underskott eller överskott av vissa ämnen, vitaminer, mineraler och moderns kropp fungerar smidigare. Korrekt näring hjälper ofta samtidigt att lösa problemet med toxemi.

smärta

Små nagande smärtor på livmoderns sidor, liksom i ländryggsregionen, anses inte patologiska. Poängen är i buntarna som håller livmodern. Det huvudsakliga reproduktiva kvinnliga orgelet växer varje minut, denna dynamik slutar inte, ledbanden tvingas anpassa sig till denna tillväxt. Detta orsakar lätt värk i smärtan. Gradvis blir kvinnan van vid dem, de upphör att uppfattas som en anledning till oro.

Andra buksmärtor kan inte anses vara normala vid vecka 7. Den första farliga krampan, svår smärta, där livmodern kommer i tonen. Ett sådant smärtsyndrom kan indikera en hotad abort, eftersom sådana risker vid denna tid fortfarande är mycket höga.

Smärtor vid hotet påminner smärtor varje månad, bara de är lite starkare.

Om ländryggen är sår, gör ont i ryggen, det ger till rektummen, smärtan intensifierar är det viktigt att konsultera en läkare, eftersom i de flesta fall, om läkaren går in i tid, graviditeten kan bevaras och tas i rätt tid, då föras en hälsosam friska bebis.

Om du har huvudvärk vid vecka 7, kan detta bero på en blodtrycksfall. Det är viktigt att kontrollera det dagligen, särskilt om en kvinna hade en viss tendens till högt blodtryck eller hypotoni före graviditetens början. Detta måste rapporteras till doktorn i förlossningskliniken, han kommer att lära sig att mäta trycket på båda händerna och hålla en graviditetsdagbok. Tryckfall är fulla av början av preeklampsi - ett tillstånd som är extremt farligt för mamma och foster.

Det finns ingen medicin för bröstsmärta. De borde helt enkelt uthärda, eftersom de i början av andra trimestern vanligen dämpar sig. Den aktiva tillväxten av glandulär vävnad faller alltid på den första tredjedel av graviditeten, som uppfattas av naturen.

I allmänhet kan den förväntade mamman vid denna förlossningsvecka uppstå olika förändringar, åtföljda av smärta. Om en kvinna hade några kroniska sjukdomar tidigare, just nu kan de förvärras och göra sig kände med smärtsamma förnimmelser.

val

Normal för denna period anses ansvarsfrihet, har en ljus färg eller mjölkaktig färg, luktfri eller med en liten sur lukt. Annan urladdning för denna period kommer att vara symptom som tyder på att graviditeten fortsätter med komplikationer.

De farligaste är blodiga utsläpp. Blod i vilken form som helst - från rosa, kräm och brun urladdning för att öppna ren blödning kan man tala om hotet om avbrott, spontan missfall, placentaavbrott eller äggstocken.

Om det finns en blodig "daub" eller en tunn, rikare än att bara spottar, blodet har gått, ska kvinnan omedelbart ringa "ambulansen" och gå till sjukhuset.

Det finns chanser att rädda barnet, men de kommer att minska snabbt om kvinnan stannar hemma istället för att söka akutvård.

Vit tjock jästliknande urladdning, heterogen, med en uttalad sur lukt, åtföljd av klåda och obehag i perineum och anus, kan tala om utvecklingen av tröst. Denna sjukdom är direkt relaterad till den förändrade hormonella bakgrunden.

I det här fallet, var noga med att genomgå behandling, valet av läkemedlet bör göra en läkareför att inte alla antifungala och antimikrobiella medel är tillåtna för kvinnor i en "intressant position".

Grön, mörkgrå, brun, ospecificerad färgavladdning med obehaglig lukt, åtföljd av klåda, brinnande är vanligtvis en manifestation av könsorganinfektioner, inflammatoriska sjukdomar i könsorganen. De måste behandlas med den specifika patogenen för att undvika intrauterin infektion hos fostret.

Möjliga problem

Eftersom den 7: e obstetriska veckan fortfarande är en ganska kort tidsperiod, är sannolikheten för att utveckla olika komplikationer höga trots att de största hoten mot barnets liv har gått.

Vilka problem de mest förväntade mammorna står inför denna vecka kommer att diskuteras mer i detalj.

Retrochorial hematom

En sådan diagnos kan höras vart fjärde gravid. Hematom bildas i utrymmet mellan fostermembranet och korionen, om det fanns en frigöring. Utrymmet är fyllt med blod, och detta område bestäms av ultraljud.

I de flesta fall kommer en kvinna vid den 7: e veckan inte att lära sig om hematom i ultraljudsdiagnostikrummet, men enligt de första symtomen, som får henne att se en läkare - genom att det uppvisar en brun eller rosa daub, en liten dragande smärta. Trots skrämmande symtom kan graviditeten i de flesta fall upprätthållas.

Ett hematom kan uppstå eftersom en kvinna överbelastar sig fysiskt. - Ökar vikten, professionellt inblandad i sport. Ofta är retrochoriat hematom ett resultat av ett "hopp" i hormonbalans, ett eko av inflammatoriska sjukdomar i kvinnans reproduktionssystemorgan.

Patologi fixeras ganska ofta hos gravida kvinnor som inte har delat sig med dåliga vanor - rökning och alkohol, liksom hos kvinnor som har problem med blodkoagulering, utsatt för stark stress.

Utsläpp med hematom är inte ett obligatoriskt tecken. Ibland fortsätter patologin utan symptom alls. Brun "daub" med bekräftad patologi är ett framgångsrikt tecken, vilket innebär att blodet från hematomet gradvis rör sig bort.

Om en kvinna har skarlet blod och smärtan har ökat är det troligt att hematomet har ökat i storlek och utgör en stor fara för barnets liv.

Gynnsamma förutsägelser handlar vanligen om hematom, som inte överstiger en fjärdedel av äggets yta. Om blödningen är större beror det hela på hematomens placering och exakta storlek. Behandlingen syftar till att stoppa blödning, avslappning av livmodermusklerna med hjälp av antispasmodiska läkemedel.

Utvecklad graviditet

En missad eller outvecklad graviditet kallas en sådan graviditet, där fostret slutade fortgå och dog, men fortsätter att förbli i livmodern. därför patologi kallas ibland misslyckat missfall.

Det finns många orsaker till att en baby slutar utveckla, och inte alla har blivit grundligt studerade av medicin och vetenskap. Bland de mest sannolika specialisterna är fostrets kromosomala patologier. Om barnet vid uppfattningen "ärft" extra kromosomer eller saknar dem, om det har en muterad gen som hindrar utvecklingen och full tillväxt, så är barnets död oundviklig.

Förutom genetiska förutsättningar kan graviditeten sluta utvecklas om toxiner, vissa läkemedel, gifter, radioaktiv strålning och infektioner påverkar fostret. Ofta är den verkliga orsaken till att krummen dödar vid ett tidigt datum oupptäckt.

Upptäck missad abort vid 7 veckor kan i grunden endast vara på ultraljud, vilket visar bristen på fosterhjärtatslag och en signifikant fördröjning från normarna i storlek.

I veckan går många kvinnor till ett samråd för registrering.Misstanke om missad abort kan förekomma hos obstetrikär-gynekologen, som vid första överklagandet utför en manuell undersökning av livmodern och livmoderhalsen på gynekologisk stol - livmodern blir mindre än den storlek som fastställs.

Om graviditeten har slutat redan 2-4 veckor sedan är det nu klart att symptom kan uppträda - en spottande brun urladdning som indikerar början på avstötningen av det döda ägget.

För att skydda den gravida ska inte smärta, smärter inte följa fosterdöd, och den plötsliga försvinnandet av smärta och tecken på graviditet. Om bröstet var sjuk, illamående och då alla symptom plötsligt försvann, bröstet slutade såra, kan det tyda på att barnet "frös". Detta kan bestämmas av ultraljudsdisposition.

Ektopisk graviditet

Ektopisk kallad graviditet, som inträffar utanför naturens natur - livmodern. Ett fosterägg kan implanteras i 6-8 dagar efter befruktning, inte i livmoderhålan, utan att fixeras i röret, i livmoderhalsen, utanför livmodern. Tyvärr är en sådan bebis dömd ihjäl, men dessutom är det en stor fara för en kvinnas liv.

Om den vuxna fostret leder till rubbning av röret, kan kvinnan börja massiva interna blödningar, vilket kan vara dödligt.

Vissa kvinnor som inte har gjort ultraljud före 7 veckor kan vara i mörkret, eftersom alla tecken på normal graviditet kommer att manifestera sig - illamående, yrsel, försenad menstruation, förändringar i lukt, bröstsmärta. Vid denna tidpunkt kan en fruktansvärd sanning öppna för en kvinna när hon registrerar sig vid en antitarklinik.

Manuell undersökning på gynekologisk stol visar storleken på livmodern som inte uppfyller den obstetriska perioden, i samband med vilken kvinnan snabbt kommer att skickas till en ultraljud, där det visar sig att det inte finns något fosterägg i livmodern.

Beroende på var fostret är fixat kan symtomen på ektopisk graviditet vid den 7: e veckan redan manifestera sig. Denna buksmärta, feber, tarmsjukdomar, kräkningar.

Med utseendet av skarp skärsmärta, medvetslöshet, fallbygelbrott är möjligt, ska en kvinna till varje pris tas till sjukhus så snart som möjligt.

Om ett brott inte uppstod och en ektopisk graviditet upptäcktes under en rutinundersökning med ultraljud, är sannolikheten att hålla en kvinna i en del av reproduktionssystemet ganska hög. Laparoskopisk operation för att extrahera fostret från röret gör det möjligt att senare bli gravid och bära barnet ganska säkert. Ogynnsamt är en livmoderhalsgraviditet, som vanligtvis måste ta bort hela livmodern helt.

Anembrioniya

Cirka 15% av gravida kvinnor diagnostiseras med avsaknad av ett embryo inne i äggstocken - anembrionia. I tidigare perioder är en sådan diagnos ofta felaktigt satt, och redan nästa ultraljud visar att barnet utvecklas, hans hjärta slår. Men vid den 7: e obstetriska veckan är fel i diagnosen praktiskt taget uteslutna - krummen är redan stor nog, det är nästan omöjligt att inte se det och inte höra hjärtslaget.

Ett fruktägg växer under anembryonia, dess storlek ökar, men det finns ingen frukt i den. Experter tror att orsaken till patologin i den tidiga embryonala perioden - när implantationen ägde rum, men embryot inne i ägget dog.

Kromosomala genetiska patologier kallas den mest troliga orsaken, effekterna av negativa faktorer varierar från hormonell statusfall till stress, droger, dålig ekologi, nikotin och alkohol, droger och strålning. Orsakerna till embryoens död i början av dess utveckling kan vanligtvis inte fastställas.

Om avsaknaden av ett embryo detekteras denna vecka orsakar det vanligtvis allvarligt psykiskt trauma för kvinnan, särskilt om graviditeten är önskvärd och barnet är efterlängtat.Sådana mammor upp till 7 veckor brukar ha tid att välja ett namn, ta hand om barnsängen och barnvagnen, bestämma om reparationen i barnkammaren, så nyheten att det inte finns något barn kan provocera en allvarlig nervös uppdelning i dem. En kvinna kan behöva experthjälp från en psykiater eller psykoterapeut.

Konsoler en sak - efter anembryonia blir de flesta par ganska framgångsrika och bära och föda en hälsosam baby utan problem. Fall av återemboli - en sällsynthet.

Hotet om missfall

Denna diagnos i kvinnokliniker låter oftare än någon annan. Enligt medicinsk statistik är cirka 70% av de förväntade mammorna gravid med hotet om uppsägning, de flesta diagnostiseras i början. Anledningarna till att risken för graviditet när som helst kan störa kan vara mycket olika, men de flesta läkare kan klara av problemet och hjälpa kvinnan att övervinna en svår period, samtidigt som graviditeten upprätthålls.

Naturligtvis garanterar ingen någonting. Ibland, trots läkares bästa ansträngningar, förekommer fortfarande missfall. Detta händer vanligen om barnet ursprungligen dömdes till döds på grund av kromosomala abnormiteter, totala defekter som hindrar honom från att utvecklas normalt. Tyvärr är det möjligt att etablera detta bara posthumt - Fostervävnadsproverna är föremål för genetisk analys, vilket visar närvaron av kromosomala abnormiteter.

Missfall hotar kvinnor över 35 år, i förväntade mammor som är över 40 år är sannolikheten för ett negativt resultat cirka 40%. I riskgruppen, kvinnor som har dåliga vanor, arbetar under konstant stress, tar mediciner okontrollerbart, missbrukar kaffe eller starkt te och framtida mammor som upplever stark fysisk ansträngning.

Ofta är miscarriages bekanta - de upprepas för ungefär samma period. Om den tidigare graviditeten slutade i missfall vid vecka 7, bör registrering göras så tidigt som möjligt. att möta den "kritiska" veckan på sjukhuset under dygnetidsövervakning av läkare.

Sannolikheten att hota kvinnor som har haft aborter, inklusive medicinsk abort, ökar. Efter IVF-missfall vid 6-7 veckor och lite senare slutar cirka 25% av alla graviditeter. Och hos kvinnor med immunologisk Rh-konflikt med fostret är sannolikheten för missfall nära 60%.

Ett hotande tillstånd manifesterar vanligtvis drabbas av smärta eller en känsla av "petrificering" av underlivet, onormala utsöndringar - blodig, vattnig, bärnstensfärgad

Kall, förkylning

Progesteron, som hjälper till att bevara graviditeten, försvagar immunitet hos den förväntade mamman. Det är därför som i tidiga skeden finns olika virus- och icke-infektionssjukdomar så ofta. Om influensan eller ARVI började i vecka 7 kan det vara mycket farligt för en bebis, för i hans kropp nu uppstår de viktigaste processerna för hjärnans bildning och den höga temperaturen ökar sannolikheten för missfall i tiofaldigt tillstånd.

Situationen är komplicerad av det faktum att en kvinna inte kan använda vanliga droger för hennes behandling, vilket hon använde i liknande fall före graviditeten. många läkemedel är nu kontraindicerade eftersom de har en teratogen effekt (påverkar fostrets utveckling negativt).

Ring din läkare vid första tecken på virusinfektion eller influensa. Han kommer att kunna föreslå vilka droger som kan användas, vilka folkmetoder för att lindra det tillstånd en kvinna kan använda utan att riskera att barnet skadas.

En infektionssjukdom på så kort tid som graviditetens sjunde vecka leder inte i alla fall till irreparabla följder, mycket farligare kan vara fel behandling, till vilken kvinnan kommer att tillgripa utan tillstånd av läkaren.

För en kyla kan en kvinna ta ganska fysiologiska manifestationer av tidig graviditet, till exempel en rinnande näsa. En täppt näsa hos kvinnor vid vecka 7 är ofta inte på grund av hypotermi eller en virusinfektion, utan på grund av verkan av progesteron på slemhinnorna. Under hormonets verkan i vävnaderna börjar ackumulera vätska, vilket leder till rinit.

Om nasal trafikstockning och andningssvårigheter inte åtföljs av ytterligare symptom på akut respiratorisk sjukdom eller ARVI, finns det inget att oroa sig för. En sådan rinnande näsa behöver inte behandlas och skadar inte barnet.

Analyser och undersökningar

Med tanke på att de flesta komplikationerna av graviditet under sådana tidiga perioder är utan symptom, är det tillrådligt att en kvinna kommer in i kliniken för förlossningsvård så snart som möjligt. Det är bättre att göra detta vid 5-6 veckors graviditet, men den sjunde veckan är bäst för en fullständig och detaljerad undersökning av framtidsmor och barns hälsa.

När du besöker ett samråd som kan schemaläggas exakt denna vecka, bör du ta ditt pass och sjukförsäkring med dig. Om kvinnan redan har besökt ultraljudet på eget initiativ, ska du ta doktorns åsikt med dig.

I receptionen ska doktorn sammanställa en detaljerad obstetrisk historia hos kvinnan, bedöma alla riskfaktorer, genomföra en manuell gynekologisk undersökning och utfärda anvisningar för prov och undersökningar som krävs vid registrering. Sådana analyser innefattar:

  • allmänna blod- och urintester
  • biokemiskt blodprov;
  • blodprov för infektioner, antikroppar mot TORCH-infektioner;
  • blodprov för HIV och syfilis, för hepatit B och C;
  • skrapa från livmoderhalsen och smeda vaginala sekretioner på mikrofloran;
  • kolposkopi;
  • koagulogram (blodprov för bestämning av koagulationsfaktorer).

Dessutom kan en kvinna enligt individuella indikationer tilldelas andra diagnostiska test. Om det finns behov av att klargöra graviditetsåldern utförs en ultraljudsökning, om en multipelgraviditet misstänks, ett blodprov för hCG och ultraljud görs kan tester för hormonhalten - progesteron, testosteron, sköldkörtelhormoner rekommenderas.

När man registrerar en kvinna rekommenderas att besöka andra läkare som kommer att släppa slutsatser om sannolikheten för komplikationer från interna organ och system - en kardiolog, en terapeut, en tandläkare, en gastroenterolog, en ögonläkare och en otolaryngolog.

Om en kvinna har kroniska sjukdomar, ska lämplig läkare ge skriftliga rekommendationer till obstetrikern-gynekologen om funktionerna i denna graviditet, med beaktande av sjukdomen.

Rekommendationer till framtida mamma

För att minska risken för komplikationer under den sjunde obstetriska veckan kommer det att hjälpa enkla och okomplicerade säkerhetsåtgärder som är önskvärda för alla gravida kvinnor.

mat

Om det är 7 veckor är det dags att tänka på hur man etablerar rätt näring, vilket hjälper barnet att få alla nödvändiga näringsämnen, och det är lättare för moderen att uthärda all den "intressanta situationen". Oavsett kost följs av en kvinna före graviditeten, är det nu meningsfullt att göra justeringar på det.

Att äta en kvinna ska vara fraktionerad - 5-6 gånger om dagen. Delar ska vara mindre i volymen, men mer komplett i sammansättning och energivärde.

Det bör helt överge kolsyrade drycker, majonnäs, ketchup, rökt kött, korv och korv. Saltintaget reduceras bäst till 5 gram per dag - detta kommer att bidra till att undvika sannolikheten för att utveckla gestos med ödem.

Det är också bättre att vägra fabriks godis, choklad, sylt och sylt, föredrar söta frukter och naturliga juicer.

Dieten ska vara färska grönsaker, rik på fiber, som inte bara levererar moderns kropp med vitaminer, utan också bidrar till normalisering av avföring, förhindrar förekomsten av förstoppning.

Uteslutna feta livsmedel - svin, fläsk, lamm, stora mängder smör, margarin. I ett minimum är det önskvärt att minska brödkonsumtionen, speciellt bakad från bakverk eller jästdeg. Om en kvinna tidigare var förtjust i vegetarismen, är det dags att införa köttkött, nötkött, kaninkött i din kost och kyckling - och kalkon, för utan djurprotein är full utveckling av fostret mycket svårt.

För att motstå flera måltider bör du köpa speciella matbehållare som tillåter en kvinna att ta mat med dem för att jobba eller studera. Var noga med att observera och dricka läget - drick en dag minst 1,5 liter rent vatten.

kön

Om en kvinna inte har några komplikationer, smärta eller patologisk ansvarsfrihet, om hon inte riskerar missfall, är sex i vecka 7 inte bara tillåtet men rekommenderat.

Fullt intimt liv har en positiv effekt på den framtida moderns psykologiska tillstånd. Magen har inte vuxit och stör inte, rörelser är inte begränsade, det är inte längre nödvändigt att skydda sig.

Allt detta gör en kvinna mer avslappnad, hon kan få mycket mer glädje av älskling än tidigare. Det är inte värt att oroa sig för barnet - föräldrarnas intima liv på något sätt skadar hans utveckling, stör inte honom.

Viktkontroll

Från denna vecka bör du börja kontrollera din vikt. Många gravida kvinnor förvärvar golvvågor och vid den 7: e veckan börjar de hålla dagböcker om graviditet, där de inte bara indikerar vikt, men också basaltemperatur, liksom blodtrycksnivån.

Det är inte nödvändigt att väga varje dag, det räcker med att utföra en eller två vägar (i början och i slutet av denna förlossningsvecka). Du måste väga dig själv på morgonen efter toaletten, tömma urinblåsan och tarmarna före frukost.

En normal ökning anses nu vara 100-300 gram per vecka. Om en kvinna har toxemi, kan det till och med vara någon viktminskning.

En patologisk ökning anses vara en ökning över 0,8-1 kg per vecka. Detta måste rapporteras till läkaren för att förhindra utvecklingen av dropp av gravida kvinnor - gestos.

Resor och flyg

Resor, inklusive flygresor, vid vecka 7 är inte förbjudet. Undantagen är fall av ett tydligt hot om avbrytande av graviditet och missfall i de tidiga perioderna i historien, enskilda kontraindikationer, vilket särskilt innefattar problem med blodkärl och hjärta. Flyg i detta fall är oönskat.

Alla gravida kvinnor rekommenderas inte att byta klimatzoner i de tidiga stadierna. Acclimatization kan vara ganska smärtsamt och farligt ur hotet om abort.

vitaminer

Oberoende tilldela dig själv vitaminer är inte värda det. Enligt resultaten av den biokemiska analysen av blod kan läkaren med säkerhet bestämma vilka ämnen i den framtida moderens kropp som inte räcker till. På grundval av detta föreskrivs en eller annan vitaminberedning.

Vid vecka 7 stiger behovet av vitamin A, eftersom barnets ögon bildas. Tillräckligt för att gå in i dietmat som är rik på retinol, till exempel färsk gulrotssallad eller torsklever.

Livsstil

En kvinna i vecka 7 måste få tillräckligt med sömn. Det är dags att glömma arbetet med nattskiftet och be ledningen att ändra den framtida mammans arbetsschema.

Om det inte finns kontraindikationer, kan du och ska vara engagerade i att simma, gå i frisk luft. Överdriven fysisk aktivitet bör nu behandlas. Under alla omständigheter är klasser i maktutbildare i gymmet inte tydligt visade nu.

Gravid Recensioner

Många gravida kvinnor, som lämnade recensioner om sin 7: e gravidvecka i särskilda föräldraforum på Internet, hävdar att det var denna vecka som de först tänkte på att byta garderob och började med ... skor. Det blev obehagligt att bära skor och stövlar med höga klackar - benen blir trött, och på kvällen finns det smärtor i rygg och baksida. Konsekvenserna kan vara allvarligare, eftersom livmodern med ett modifierat tyngdpunkt ofta kommer i tonen.

Därför har många vid denna tidpunkt själva valt skor med plana sulor eller små plattformsklackar.

De flesta kvinnor rapporterar ökad aptit och sömnstörningar.

Om vad som händer med fostret och framtida mamma vid 7 veckors graviditet, se följande video.

6 veckor 8 veckor
Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa