33 veckor 35 veckor

34 veckors graviditet: vad händer med fostret och den förväntade mamman?

Innehållet

Det sista steget före förlossningen är mycket viktigt. Vid denna tid sker intressanta förändringar med mamma och baby. Gradvis förbereder sig en kvinna för ett nytt kvalitet - moderskap.

Hur många månader är det

34 veckor av graviditeten tillhör tredje trimestern. Obstetricians och gynekologer tror att denna period är lika med den fulla den åttonde obstetriska månaden och två veckor. Även denna period motsvarar fostrets ålder, lika med 32 veckor från uppfattningen.

Skillnaden i beräkningen av graviditetsalder beror på det olika mätsystemet Läkare använder ofta termen "obstetrisk månad". Under en sådan period finns det fyra obstetriska veckor.

Det är viktigt att komma ihåg att den enkla kalendermetoden och förlossningen är något annorlunda än varandra.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Mor funktioner

Förändringar vid 33-34 veckor av graviditeten förekommer i moderorganismen. Kör deras hormoner. Dessa biologiskt aktiva substanser syntetiseras av det endokrina systemet. Ändring av hormonnivåer är en nödvändig fysiologisk reaktion, som uppfanns av naturen för att förbereda den kvinnliga kroppen för den kommande födelsen.

fysiologi

I blodet av förväntade mammor vid detta graviditetsstadium detekteras ganska höga koncentrationer av prolaktin. Detta hormonella ämne påverkar bäckens ligament och muskelapparat. Detta leder till att musklerna blir mer elastiska. En sådan egenskap är uppfattad av naturen så att risken för traumatisk skada förblir obetydlig under naturlig förlossning.

Ökad nivå av prolaktin i kvinnokroppen bidrar också till andra förändringar. Så, en kvinna har bröstsmärta. Bröstkörtlarna börjar samtidigt svälla och öka i storlek. En sådan fysiologisk förberedelse är nödvändig för att kroppen ska förbereda sig för nästa steg efter födelsen av en baby-laktation.

Att öka koncentrationen av prolaktin i blodet bidrar också till det faktum att vissa kvinnor börjar gradvis få kolostrumnödvändigt för att mata barnet första gången efter födseln.

Gradvis börjar kolostrumets kemiska sammansättning förändras. Detta är nödvändigt för att barnet ska kunna fullt ut ta emot alla nödvändiga näringskomponenter för sin utveckling. Ursprungligen är kolostrummet ganska tjockt. Gradvis blir det mer flytande. Den kemiska sammansättningen av denna näringsprodukt förändras också.

Baby 34 veckors graviditet är mycket aktiv.Detta leder till att den förväntade mammen ofta känner till de olika tremor som uppstår under hans rörelse.

Om barnet är ganska stort, stiger livmodern kraftigt. Detta bidrar till en liten pressning av membranet. Detta tillstånd leder till att den framtida mamman ändrar andan - det blir svårt att andas.

Vissa kvinnor kan uppleva andfåddhet. Vanligtvis manifesterar sig sig även när man gör regelbundet hushållsarbete.

För att andningen ska förbli normal rekommenderar läkare förväntad mammor att begränsa intensiva fysiska övningar under denna graviditetsperiod.

En viktig bedömning av den framtida mamman och barnets tillstånd är bestämningen av kvinnans månatliga kroppsviktgodkännande. En läkare utför en så enkel studie till en gravid kvinna regelbundet. Denna informativa metod för undersökning gör det möjligt för läkaren att bestämma det allmänna tillståndet hos den framtida mamman. Med hjälp av denna kliniska teknik kan läkaren indirekt bestämma intensiteten hos fostrets utveckling.

Läkare tror det Titta på viktökning bör vara säker på alla förväntade mammor. Alla erhållna värden passar in i journaler. Detta gör det möjligt för proffs att bedöma dynamiken i graviditeten. Det är viktigt att notera att den genomsnittliga ökningen av olika graviditetsperioder är annorlunda. Detta beror till stor del på utvecklingen av fostrets utveckling och funktionella förändringar i kvinnokroppen.

Indikatorer för övergripande viktökning i olika kvinnor kan vara olika. Ett stort antal faktorer påverkar graden av viktökning under graviditeten. Vid denna tidpunkt förekommer en ökning av kroppsmassan hos en kvinna vid 9-13 kg.

Förväntande mammor bör komma ihåg att denna kliniska indikator är genomsnittlig. Recensioner av många kvinnor indikerar att deras viktökning var mycket olika. Någon får 7 kg, och någon och alla 20.

Samtidigt är en omfattande bedömning av den framtida mammans välbefinnande och intensiteten hos hennes barns utveckling mycket viktigare. Därför använder läkare olika forskningsmetoder.

förnimmelser

Vid denna tid av graviditet är den förväntade mamman i kroppen många förändringar. På detta stadium av intrauterin utveckling är barnet redan ganska välutvecklat.

Som regel är det vid denna tid av graviditeten en stark fysiologisk och känslomässig koppling mellan moderen och barnet. Utvecklingen av barnet i min mammas mage leder till att kvinnan känner en hel del olika känslor.

Förändringar i humör och beteende

Förändringar i den hormonella bakgrunden bidrar till utseendet på sömnighet i dag hos många gravida kvinnor. Behovet av en sådan semester ökar som regel varje dag. Många kvinnor som blev mödrar noterar att deras sömnighet i dag ökade betydligt närmare barnfödseln.

På natten uppstår emellertid det motsatta läget ganska ofta - svårigheter att somna. En kvinna kan utveckla sömnlöshet. Oftast utvecklas detta negativa symtom hos ganska ängsliga och spännande kvinnor.

Ett annat symptom som kan uppstå hos den förväntade mamman vid detta graviditetsstadium är humörsvängningar. Dessa specifika förändringar leder också till förändrade hormoner. Denna skyddande reaktion från nervsystemet är resultatet av dess förberedelse för det kommande arbetet.

Detta manifesteras oftast av det faktum att en kvinna kan "bryta ner" över bagage. Den förväntade mamman ökar ångest. En kvinna kan starkt betona dagliga händelser som inte är av stor betydelse. Utvecklingen av sådana symtom påverkas också kraftigt av psyke, temperament och temperaments personliga egenskaper.

Utvecklingen av en alternativ situation är möjlig - en minskning av känslornas intensitet. Detta framgår av utvecklingen av apati i framtida mamma, som ses hos kvinnor från utsidan.En ganska aktiv kvinna vid detta graviditetsstadium kan bli tystare, begränsa sociala kontakter.

En sådan reaktion av psyken är kompensatorisk. Den kvinnliga kroppen begränsar all externa händelser, som om man skyddar barnet från stressiga influenser.

Den förändrade hormonella bakgrunden bidrar till att förändringar i beteende och humör i regel är tillfälliga. Efter barnets födelse ändras sinnestillståndet. Om den förväntade mamman upplever betydande svårigheter i sitt beteende och mentala tillstånd, är det bättre för henne att konsultera en psykolog.

Vid denna tid av graviditeten börjar den förväntade mamman hantera mycket värre med olika psyko-emotionella influenser. Många kvinnor noterar att det blir svårt för dem att utstå stress.

Stresseffekter negativt påverkar blodkärlens ton. Också under stress kommer speciella hormoner in i blodet. Alla dessa förändringar har en negativ effekt inte bara på kvinnans allmänna villkor utan också på hennes bebis.

Vid detta graviditetsstadium syftar den mentala aktiviteten i hjärnbarken huvudsakligen till att förbereda sig för tidigare födelser. Detta bidrar till att en kvinna blir mycket svårare att uppfatta en stor mängd information.

Vid denna tidpunkt kan minnesförlust och distraktion av uppmärksamhet också utvecklas. Många kvinnor kan uppleva problem med multitasking. Detta leder till att de försöker utföra alla åtgärder konsekvent. Så det är mycket lättare för dem att spåra resultatet.

För intensiv mental aktivitet kan leda till snabb trötthet. Detta leder till att en kvinna blir trött mycket snabbare. Den framtida mamma kan känna att hon har huvudvärk. För att återställa mental styrka behöver hon oftare viloperioder.

Också intensiv mental aktivitet kan bidra till en måttlig spasma i blodkärlen. Detta leder till det faktum att syret i blodet kommer in något mindre.

I det här fallet kan kvinnan känna att hon är yr. Svårighetsgraden av detta negativa symptom är mycket mindre uttalat i ett horisontellt läge. Utmärkt förebyggande av olika vertigo är att styra dagens och vilandans regim. Överdriven belastning vid detta graviditetsstadium för framtida mor och hennes bebis är farlig.

Kroppsförnimmelser

Vissa kvinnor vid 34-35 veckors graviditet har smärta i ryggen. Detta symptom är mycket ljusare hos gravida kvinnor, som bär tvillingar eller tripletter.

Dragar nedre delen av ryggen mycket starkare efter att ha begått fysisk ansträngning. Vissa kvinnor uppträder också ömhet i andra delar av ryggen. Den framtida mamman kan också känna att hon har smärta i benen mellan benen.

Många kvinnor på detta stadium av graviditet verkar svullnad. Så en ganska farlig patologi kan manifestera sig - preeklampsi. Förutom ödem kan arteriell hypertension också utvecklas med denna sjukdom och protein kan förekomma i urinmediet.

Ödem kan förekomma på en framtida kvinnas kropp inte bara på grund av patologiska förändringar. Vissa kvinnor noterar också att de bara utvecklade dessa symptom för första gången under graviditeten.

Utseendet på puffiness beror på det faktum att det förstorade livmodern pressar organen i närheten. Starkt tryck utövas även på njurarna och urinledarna. Detta bidrar till att utsöndringen av urin är något sämre. I slutändan leder detta till utseendet av en stark puffiness.

Ödem utvecklas i olika delar av kroppen, men oftast på ben och ansikte. I framtiden förändras mödrar som lider av svår ödem, även utseendet förändras och ansiktskonturerna ändras. Detta leder till att det blir mer rundat och svullet.

Svullnad som uppträder i ansiktet leder till svullnad i ögonlocken.Detta ger ansiktsuttrycket en mer sullen och ledsen utseende. När du trycker på den svullna huden kvarstår fingeravtryck på den. Svullnaden är mest uttalad, vanligtvis på morgonen.

Det utvidgade livmodern lägger mycket press på närliggande organ. Som en regel manifesteras detta av att den förväntade mamman börjar springa till toaletten oftare. Önskan att urinera ökar närmare födseln.

Så, för denna graviditetstid, kan förväntas mödrar börja visa sammandragningar. De är inte föregångare till en snabb födsel. Läkare kallar sådan sammandragsutbildning.

Du kan identifiera dem med hjälp av kardiotokografi. För att göra detta läggs speciella sensorer på magen hos den framtida mamman. Med denna studie kan du bestämma amplituden och frekvensen av eventuella sammandragningar, inklusive falska. De förekommer på grund av ökade sammandragningar i livmodern.

Vissa kvinnor känner inte några signifikanta förändringar i sitt tillstånd under träningstrider. Andra känner ett visst obehag i magen. Svår smärta i detta tillstånd utvecklas inte.

Vad kan störa en gravid vid denna tidpunkt?

Även med en hälsosam graviditet har den förväntade mamman en rad olika symptom. De specifika förändringar som uppstår vid denna tid i kvinnokroppen leder till deras utveckling.

Om en kvinna har några sjukdomar i inre organ kan hennes allmänna tillstånd vara sämre. Det händer ofta att under denna graviditetsperiod förvärras många sjukdomar.

Benägenhet för förkylningar

Immunsystemets arbete under graviditeten varierar. Detta beror till stor del på att kvinnokroppen visar "nytt biologiskt" föremål, som har sin egen genetiska uppsättning. Minskad immunitet är nödvändig. Detta bidrar till att moderens kropp inte avvisar barnet.

Ett förändrat arbete i immunsystemet leder till förväntad mamma blir mottaglig för många infektionssjukdomar. Olika patogena virus och bakterier kan leda till deras utveckling.

Patologins gång kan vara annorlunda. Detta beror till stor del på kvinnans initiala tillstånd och närvaron av försvårande kroniska sjukdomar i inre organ.

Risken för förkylning vid detta graviditetsstadium är också ganska hög. Med katarrala patologier utvecklas ett stort antal olika symtom, vilket stör störningen av den framtida mammans välbefinnande.

Så kan en kvinna ha näsa, liksom andningssvårigheter. Kall rinit (rinnande näsa) åtföljs också av utseendet av nässladdning. Den inflammatoriska processen kan också börja i orofarynxen. I det här fallet upplever kvinnan smärta vid sväljning. Zev blir röd, kan minska aptiten.

Utseendet av herpes på läpparna är en vanlig patologi som uppstår vid detta graviditetsstadium. Dess utveckling bidrar också till försvagningen av immunitet. Det händer också att de herpetiska bubblorna på läpparna förekommer även efter den banala superkylningen med vinden.

Herpes manifesterar sig på olika sätt. Hos vissa kvinnor är herpesinfektion svår.

Med utseendet av herpesutbrott bör den förväntade mamman alltid se sin läkare. I regel används lokala läkemedel för att eliminera negativa symtom.

Störningar i organen i mag-tarmkanalen

För denna graviditetsperiod förekommer förändringar i matsmältningssystemet. Detta leder till att kvinnan börjar uppleva obekväma symtom. Sådana känslor kan till och med förekomma hos förväntade mödrar som aldrig har lider av matsmältningssjukdomar.

En av de möjliga förändringarna som är karakteristiska för en given gestationsålder är en ökning i surhetsinnehållet i magsaften. Detta kan leda till att en kvinna har halsbränna.Fel i kosten kan också leda till en ökning av detta negativa symtom.

För hög surhetsgrad i magsaften bidrar också till uppkomsten av obehag och till och med smärta i magen. I regel uppträder maximalt av dessa manifestationer under de första timmarna efter att ha ätit mat.

Förändringar i mag-tarmkanalen kan också uppenbaras av olika störningar i avföringen. Många kvinnor klagar på sina läkare vid den här tiden att de har förstoppning.

Utvecklingen av detta symptom bidrar till nedsatt motorfunktion i tarmarna. Sådana förändringar leder till att Framtidens moderstol kan vara oregelbunden. Vissa kvinnor kan till och med uppleva ömhet i ändtarmen under avföring.

Tolerera sådana symptom borde inte vara. Det är mycket viktigt när de dyker upp omedelbart att konsultera en läkare. Läkaren kommer att göra en uppsättning rekommendationer och vid behov rekommendera säkra laxermedel.

I vissa fall, för att normalisera funktionen i tarmarna är bara tillräcklig korrigering av ätbeteende. Inkludering i den dagliga kosten av frukt och grönsaker rik på fiber, kommer att bidra till en vanlig stol. Den framtida mamman bör inte heller glömma dricksregimen. Otillräckligt vätskeintag bidrar också till vanliga problem med avföring.

Svårigheter med avföring kan också vara komplicerade av utvecklingen av hemorrojder.. Detta tillstånd är tyvärr registrerat hos många kvinnor under graviditeten. Mest negativt, om hemorrojderna i ändtarmen börjar blöda.

Förekomsten av hemorrojder är en viktig orsak till ett akutbesök hos läkaren. Faren för patologi är att blödande hemorrojder kan leda till anemisering av en kvinna. Anemi är också farligt för barnets utveckling.

För att förbättra välbefinnandet kan rektala suppositorier vara nödvändiga. Utsedda sådana medel av en läkare. Det är viktigt att komma ihåg det När de utses är den potentiella risken från deras användning nödvändigtvis utvärderad.

Stolens avbrott kan vara annorlunda. I det här fallet kan framtida mamma ha diarré. Om det åtföljs av feber, buksmärtor och kräkningar, kan detta bero på en tarminfektion eller matförgiftning. I denna situation, sök medicinsk hjälp så snart som möjligt. Detta tillstånd är farligt för både kvinnor och deras barn.

Vid detta graviditetsstadium börjar alla organ i mag-tarmkanalen arbeta mycket intensivt. Detta gör att deras funktioner förändras.

Den sekretoriska aktiviteten hos många organ ökar också. Detta leder till att blodkoncentrationerna av olika enzymer ökar. Så, intensivt arbete i levern kan leda till det faktum att i blodet kommer det att finnas en ganska hög nivå av leverenzymer - AST och ALT.

Om framtida mamma gillar att äta feta och stekta matar, utvecklar hon som regel problem i gallblåsan.

Hos kvinnor som har haft kronisk cholecystit före graviditeten kan missbruk av skräpmat förvärra sjukdomen.

Detta tillstånd uppenbaras av ömhet till höger under revbenen efter att ha ätit. Det kan också finnas problem med stolen. Vissa kvinnor har kliande hud.

För att normalisera välbefinnandet kommer läkaren definitivt att rekommendera att följa en diet. I vissa fall, behovet av koleretic droger. Det ordineras vanligtvis av terapeuten. Om den framtida mamman har kroniska sjukdomar i mag-tarmkanalen, kan hon också rådgöra med en gastroenterolog.

Tandproblem

Vid detta graviditetsstadium har framtida mammor ofta olika patologier i munhålan. Detta föregås också av förändringar av hormoner. Ett av de negativa symptomen är blödande tandkött.Detta kliniska tecken kan vara en manifestation av periodontal sjukdom.

Minska blödande tandkött kan speciellt munvatten och mild tandkräm. Du kan använda produkter som innehåller extrakt av medicinska växter. För att stärka tandköttet kan du också göra och skölja med avkolning av blommorna i den farmaceutiska kamille eller salvia. Gör sådana buljonger kan vara lätt hemma.

När du använder örter är det mycket viktigt att komma ihåg om risken för allergiska reaktioner, särskilt om en kvinna har en tendens att utveckla allergier.

Om det finns problem i munhålan, ska den förväntade mamman omedelbart kontakta en tandläkare för råd. Dra med detta samråd, om en kvinna har tandvärk, borde du inte. Många framtida mammor är mycket oroliga över hur de kommer att behandlas med tandvård. Nervös om detta är inte värt det.

För närvarande är många tandprodukter säkert att använda under graviditeten. Det är bättre för en framtida mamma att behandla tänderna med en specialist som har erfarenhet av att arbeta med gravida kvinnor.

Störningar i reproduktionsorganen

Tillståndet hos reproduktiva organ hos den framtida mamman är mycket viktigt att bedöma i alla skeden av graviditeten. Sådan dynamik gör det möjligt för läkare att identifiera farliga förhållanden och nya patologier i rätt tid.

Cervikal insufficiens

Det finns många olika patologier förknippade med att förkorta livmoderhalsen. För kort livmoderhals kan leda till svårigheter med barnets naturliga födelse. Även detta tillstånd kan leda till för tidig födsel.

Förkortningen av livmoderhalsen kan leda till utvecklingen av en ganska farlig patologi - ismisk-cervikal insufficiens. Hon är farlig för att Risken för för tidig födsel är mycket hög.

Behandling av cervikal insufficiens kan vara annorlunda. Taktikterapi görs individuellt. För detta utvärderas kvinnans initiala tillstånd och de särskilda egenskaperna hos fostrets utveckling.

En av metoderna för terapi är recept på hormonella droger. Dessa fonder har en effekt på livmoderhalsen.

För hormonbehandling kan olika läkemedel användas. En av dem är "Utrozhestan". Detta läkemedel ordineras av en obstetrikare-gynekolog som observerar en kvinna under graviditeten. Utrozhestan avbokning utförs med obligatorisk kontroll av reproduktionsorganens tillstånd.

För behandling av ismisk-cervikal insufficiens kan en annan metod också väljas - användning av speciella obstetriska anordningar. De kallas pessaries. Dessa medel är nödvändiga för att minska risken för förtida födsel.

Det finns vissa medicinska indikationer för att installera en pessary. Denna förlossningsanordning kommer att vara i kvinnans vagina tillräckligt lång för att barnet i livmodern ska ha den tid som är nödvändig för sin utveckling.

Andra parametrar används också för att bedöma tillståndet hos en kvinnas läkare. En av dem är livmoderns ton. Det är ett viktigt kriterium för tillståndet hos de förväntande moderens reproduktionsorgan.

Överdriven toning kan vara farlig för utvecklingen av många patologier för barnet.

Särskilda sekret från könsorganet

Under denna graviditetsperiod är den framtida mamman också mycket viktig för att övervaka vaginalt urladdning. Normen är lätt utsläpp, utan någon sur eller obehaglig lukt. Slemhinnor kan också vara ganska fysiologiska.

Utseendet av vaginala sekretioner av röd eller crimson färg borde skydda den framtida mamman. Detta symptom kan vara extremt ogynnsamt och indikerar en rad olika patologier associerade med placentan. På det sättet kan till exempel dess frigöring uppenbaras.

När en blodig urladdning från slidan ska en gravid kvinna omedelbart kontakta en läkare.Läkaren ska genomföra en klinisk undersökning och undersöka de inre genitala organen med medicinska instrument.

Om du misstänker utvecklingen av patologier, kommer han också att styra framtida mamma för att genomgå en akut ultraljud. Om emellertid kvinnan diagnostiseras med kraftig placentaavbrott, kommer hon att bli sjukhus på sjukhuset. För att eliminera de uppstående vaskulära störningarna kan olika läkemedel användas. Enligt vittnesbörd införs följande läkemedel:Nospanum», «papaverin, Lösningar av magnesia och många andra.

Den negativa kursen i kärlpatologier som uppstår från moderen eller hennes barn kan kräva omedelbar leverans. Valet av taktik i detta fall bestäms individuellt av den behandlande läkaren.

candidiasis

Immunsystemet och förändringar i hormonnivåer gör det möjligt för en gravid kvinna att utveckla trussymptom. Tillåtna fel i näring kan också öka tillväxten av Candida-jäst.

Kvinnor som missbrukar söt och choklad har ökad risk för att utveckla denna sjukdom. Denna patologi åtföljs av utvecklingen av flera obehagssymptom. De kan försämra kvinnornas allmänna tillstånd avsevärt.

Ett karakteristiskt symptom är klåda. Dess svårighetsgrad kan vara annorlunda. Vissa kvinnor har klåda i det intima området, hur starkt det är att det allvarligt begränsar deras vanliga sätt att leva.

Inget mindre specifikt symptom på candidiasis är utseendet på ovanlig vit urladdning - i sin konsistens liknar de kockost. Om framtida mamma har dessa symtom ska hon omedelbart rådgöra med din läkare.

Sårben i bäckenregionen

Ett ganska frekventt symptom som bekymrar framtida mödrar vid detta graviditetsstadium är smärta i bäckenregionen. Många kvinnor klagar till sina läkare om smärta i könsbenet, liksom i projiceringen av höftledningarna.

Sådana symtom utvecklas ofta hos förväntade mammor som bär stora barn. Dessutom uppstår smärta i bäckenregionen hos kvinnor som har tvillingar eller tripletter. Dessa symtom uppträder så mycket som möjligt efter en lång promenad eller efter lyftning av tunga föremål.

Utsläpp av kork från könsorganet

Denna händelse kan mycket väl ske vid 33-34 veckor av graviditeten. Med utvecklingen av denna situation borde den förväntade mamman omedelbart kontakta en läkare.

Utsläppen av slempluggen från slidan är inte en orsak till panik. Det är viktigt att komma ihåg det många kvinnor har ett stopp som avgår något tidigare än den förväntade leveransperioden. Utvecklingen av denna situation är ännu inte en anledning till att barnet snabbt kommer att föda på några timmar. Det händer också att mycket tid passerar mellan urladdningen av korken och barnets födelse. Detta framgår också av recensioner av många kvinnor som har upplevt denna situation.

I det här fallet är det mycket viktigt att komma ihåg att det inte är värt att försena. Läkaren kommer att göra en klinisk undersökning av den gravida kvinnan och kommer att kunna bestämma den ytterligare prognosen. Vid nära födseln är den förväntade mammen på sjukhus.

Vid detta graviditetsstadium kan vissa kvinnor ha läckage av fostervätska. I det här fallet bör du också kontakta en läkare omedelbart. Läkaren ska bedöma moderns och fostrets tillstånd samt bedöma risken för att arbetet uppstår. Läkare säger att en hel del barn födda vid 34 veckors graviditet är registrerade.

Om möjligheten till sexliv

Frågan om sexuell aktivitet vid detta graviditetsstadium är mycket viktigt. Många framtida föräldrar börjar medvetet begränsa kön eller helt utesluta dem. De gör det för att de är rädda för att skada sin bebis.

Begränsning av kön på detta stadium är inte nödvändigt för alla par. Det är mycket viktigt att utvärdera hur graviditeten fortskrider.

Om barnet utvecklas bra, och den framtida mamman inte har några patologier, bör kön inte helt uteslutas. I det här intima ärendet är mycket viktigt att observera moderering. Framtida föräldrar ska välja den mest måttliga hållningen.

Om graviditeten fortsätter med komplikationer eller det finns någon anledning att begränsa kön, kommer läkaren definitivt att rekommendera att begränsa sexuell livsförlopp. Sådana rekommendationer görs individuellt.

För att göra rekommendationer om möjligheten att ha sex måste läkaren utvärdera kvinnans och fostrets initiala tillstånd.

Vid detta graviditetsstadium kan kvinnor uppleva vissa förändringar i känslor under samlag. Så, deras känslomässiga känslor kan minska något, för vissa kvinnor kan uppnå orgasm också förändras. Sådana sexuella förändringar orsakas av förändrade hormoner.

Innehåller ett barn

Vid denna tid av prenatal utveckling har många olika specifika förändringar redan inträffat i fostret. Många av dem är fysiologiska.

På strukturen av barnets kropp påverkas av flera faktorer. Även föräldrarnas författning kan påverka barnets kropps prestanda. Sådana individuella egenskaper måste utvärderas av läkare vid utarbetandet av en omfattande bedömning av fostrets intrauterin utveckling.

Vid detta graviditetsstadium kan barnet också uppträda och specifika patologier. För att identifiera dem i tid, använder läkare olika metoder för undersökningar. Med hjälp av en kombination av flera forskningsmetoder kan man också bestämma hur nära arbetssättet är.

Anatomiska egenskaper hos fostret vid denna tidpunkt

Fostrets kroppsstorlek är ett mycket viktigt kriterium för dess intrauterin utveckling. För deras mätning tillgriper läkare ultraljudsundersökningsmetoder.

Vid denna tid av graviditeten når barnets vikt redan 2250-2300 gram. Tillväxten av barnet i detta fall är ca 44-46 cm.

Förväntande mammor bör förstå att dessa siffror är vägledande. Tillåtna och de enskilda egenskaperna hos barns utveckling.

Kvinnor som bär flera barn samtidigt under en graviditet står ofta inför det faktum att deras barn utvecklas på olika sätt. Som regel växer en bebis snabbare än den andra. Detta kan leda till att barnets vikt och höjd blir väsentligt annorlunda.

Omkroppen på barnets huvud vid denna tid av graviditeten är ungefär 29-33,9 cm. Samtidigt är bukens bukomkrets vid denna tid i genomsnitt 26,7-32,5 cm

Vid en ultraljudsundersökning kommer läkaren definitivt att utvärdera andra kliniska indikatorer på fosterutveckling. Så, det definierar bipartial storlek. Normalt är dess värden vid denna tid av graviditeten 7,9-9,3 cm.

En annan detekterbar klinisk indikator är den fronto-occipitala storleken. Normala värden är 10-11,9 cm.

Fysiologisk utveckling

Till denna period av prenatal utveckling av barnet är många av sina inre organ redan ganska välformade. Gradvis börjar organen i nervsystemet, kardiovaskulära och matsmältningssystemen fungera. För riktiga kommer de att börja fungera först efter en barns födelse.

Vid denna tidpunkt börjar kvalitativa förändringar förekomma i barnets kropp. Till exempel förändras mängden muskel och fettvävnad. Vid detta utvecklingsstadium når mängden fett i en babys kropp cirka 8% av sin kroppsvikt.

Fettceller är nödvändiga för kroppen - de ackumulerar fett, vilket är nödvändigt för det termoregulatoriska systemets aktiva arbete. Dess viktiga funktion är att upprätthålla den nödvändiga kroppstemperaturen och skydd mot hypotermi. Det händer ofta att i prematura barn är termoregulering kränkt.

Vid denna graviditetsperiod är ett barn som lever i min mammas mage ganska allvarliga förändringar i muskuloskeletala systemet.Detta framgår av det faktum att babyens rörformiga ben förlängs.

Även benstrukturen förändras. Benen blir tätare. I framtiden kommer de att stärkas varje dag.

För att denna process ska gå bra nog ska den förväntade mamman noggrant övervaka kosten. Kalsiumhaltiga livsmedel måste vara närvarande i sin dagliga diet.

Innan denna graviditetstid förändrar barnen ofta sin position i min mammas mage. Det mest fördelaktiga och funktionella läget - när barnets huvud är riktat nedåt längs könsorganet.

I vissa fall kan presentationen av barnet vara annorlunda. Ett sådant alternativ är bäckenpresentation. I varje fall måste läkaren ta hänsyn till barnets plats, eftersom det är nödvändigt för val av rätt taktik för arbetskraft.

Vid denna graviditetsperiod är barnet redan ganska aktivt. Varje framtida mamma kan känna det. Läkare noterar att det är optimalt om barnet trycker sin mammas mage åtminstone tio gånger om 12 timmar om dagen.

Vid denna tidpunkt kan du bestämma lungvävnadens mognad. Vid denna tid av graviditeten är lungorna redan välformade. Men de kommer att börja sitt fulla arbete först efter att barnet är födt.

Om lungvävnadens mognad är tillräckligt bra blir det enkelt för barnet att ta sitt första andetag vid födseln. Om lungorna är underutvecklade kan det krävas pulmonell återupplivning. Hon utförs av en neonatolog strax efter barnets födelse i leveransrummet.

Den aktiva utvecklingen av nervsystemet i ett barn leder till att han kan uppenbara de första omedvetna känslorna. De kan "ses" när de utför ultraljud. Barn tenderar att grimas eller le. Vissa barn kan helt enkelt vända sig från ultraljudssensorn.

Experter tror att den här perioden har barnet drömmar. De känslor som upplevs av moderen kan påverka barnet. Många kvinnor noterar att under stress känner de ökad motorisk aktivitet hos ett barn.

Förutom att bedöma de grundläggande indikatorerna för barnets kropp, kommer en ultraljudsperspektiv också att utvärdera fostrets membrans tillstånd. Sålunda bidrar olika patologiska förändringar i placentan till att den förväntade mamman kan utveckla vissa komplikationer och patologier under födseln.

Möjlig patologi i barnet

För att växa och utveckla behöver barnet näringsämnen och syre. Han får dem genom navelsträngen. Detta speciella organ binder mamma och barn under graviditeten. Blodkärlen kommer in i navelsträngen och ger barnens kropp med alla nödvändiga ämnen.

Denna kropp kan ha olika storlekar. Längd bestäms av olika faktorer. För kort navelsträng kan leda till utveckling av förhållanden som är farliga för fostret. Således blir det mycket svårare för barnet att röra sig längs moderns sexuella vägar under sin födelse. Som regel För att barnet inte har farliga patologier, tvingas läkare i denna situation att utföra en kejsarsnitt.

För lång navelsträng kan också leda till ganska farliga förhållanden för barnet, till exempel förtäring av navelsträngen runt barnets nacke.

Det bör noteras att navelsträngar kan "förfalska" barnet, inte bara i nacken, men också på nivån på barnets ben eller buken. Det beror helt på hur länge navelsträngen är, på storleken på barnet och också på mängden fostervätska.

Med utvecklingen av denna patologi utvärderar läkarna nödvändigtvis fostrets allmänna tillstånd. Det tas hänsyn till om barnet har tecken på hypoxi (syrehushåll av vävnader). Det hypoxiska tillståndet leder till att barnets inre organ inte får tillräckligt med syre och näringsämnen. I slutändan, detta tillstånd och bidrar till utvecklingen av olika sjukdomar i sitt allmänna tillstånd.

Om tecken på hypoxi hos barnet är för uttalade och det finns ett hot mot hans liv, kommer läkaren definitivt att överväga behovet av ett akut obstetriskt hjälpmedel.

Du kan ta reda på hur kvinnans vecka 34 är gravid hos kvinnor i videon nedan.

33 veckor 35 veckor
Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa