Stimulering av ägglossningen med användning av läkemedlet "Klostilbegit"

Innehållet

Oftast är orsaken till att oförmågan att undvika en baby hos kvinnor är bristen på ägglossning. I denna situation kan medicin erbjuda en assisterad reproduktiv metod, såsom stimulering av ägglossning eller induktion.

Det vanligaste läkemedlet för detta ändamål är Klostilbegit. I denna artikel kommer vi att prata om hur stimuleringen av follikeln genomförs med hjälp av denna medicinering, hur det fungerar och vilka resultat det ger.

Vad är det

Stimulering av ägglossning är ett komplex av läkemedelseffekter, som sker i flera steg. Vid det inledande skedet föreskrivs kvinnor omedelbart efter menstruationen läkemedel som stimulerar tillväxten av folliklar i äggstockarna. Så snart en av dem, som kallas den dominerande, mognar och når en storlek på minst 17-18 mm, introduceras droger till kvinnan som stimulerar den snabba mognaden av äggcellen och dess utgång från follikeln.

I sista skedet föreskrivna läkemedel innehållande progesteron eller dess analoger för att rädda graviditet, om den efterlängtade uppfattningen ägde rum.

Var och en av dessa steg är viktig. Stimuleringen i sig sker under övervakning av en erfaren doktor inom området infertilitetsbehandling. Den första fasen av menstruationscykeln, när kvinnan är ordinerad follikelstimulerande medicinering, bör övervakas av ultraljud. Detta gör att du kan kontrollera storleken på follikeln, välja den lämpligaste tiden för artificiellt stimulerande ägglossning och också bidra till att undvika negativa följder, såsom utveckling av ovarie hyperstimuleringssyndrom.

"Klostilbegit" - ett läkemedel som används i den första fasen av cykeln, vars uppgift främja mognad av en hälsosam och fullständig äggcell i follikeln. Det anses vara en av de mest använda, det är ordinerat som en förstalinjen läkemedel i behandlingen av funktionell infertilitet hos kvinnor.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
 • menstruation
 • ägglossning
 • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

vittnesbörd

För att stimulera ägglossningen kommer läkaren att erbjuda kvinnor som har ett helt sexuellt liv i minst ett år utan att använda preventivmedel, och graviditet uppstår inte.

För kvinnor över 35 år anses den kritiska tröskeln ses som en period på sex månader. Ett viktigt villkor - en man borde inte ha problem med fertilitet. Spermogram bör visa sin fulla manliga konsistens och förmåga att befrukta ett ägg, annars kommer stimulering inte att ge resultat.

Metoden föreslås som ett behandlingsalternativ för kvinnlig infertilitet orsakad av ovarial dysfunktion, polycystisk, hypotalamisk hypofysinsufficiens. Ofta hjälper denna metod kvinnor att bli gravid för tunna eller för fulla, som inte har någon självständig uppfattning på grund av endokrina störningar.

Stimulering med "Klostilbegit" utförs av kvinnor som förbereder IVF eller intrauterin insemination.

Kontra

Stimulering är kontraindicerad hos kvinnor med obstruktion av äggledarna. Graviditet i det här fallet kan förekomma, men det blir ektopiskt och kommer att orsaka allvarliga komplikationer för hälsan och moralen hos en kvinna som drömmer om ett barn.

Dessutom stimuleras inte i inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen. Först försöker de behandla dessa sjukdomar, lindra symtomen på patologi och förbättra tillståndet hos endometrium.

Stimulering är oönskade om en kvinna har ett hälsoproblem med sköldkörteln.

Om drogen

Om undersökningen har blivit kvar och läkaren har bestämt sig för att stimulera ovulationsprocessen med ett läkemedel som "Klostilbegit", kan vi prata om början av stimuleringsprotokollet.

Läkemedlet i sig är ett icke-steroidalt antiöstrogenläkemedel. I måttliga doser kan den stimulera produktionen av follikelstimulerande hormon (FSH), luteiniserande hormon (LH) och prolaktin i kroppen.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är klomifencitrat. Läkemedlet framställs i form av tabletter med en dos av 50 mg. I apotek som säljs på recept är självbehandling med Klostilbegit oacceptabelt.

Behandlingsregim

Det bör noteras att det inte finns någon universell dos för alla kvinnor och även för de flesta. Detta läkemedel är uteslutande individuellt, beroende på kvinnans höjd, vikt, egenskaperna hos hennes reproduktionsprocesser.

Hos vissa kvinnor kan follikeln teoretiskt mogna på egen hand, men äggets frigöring inträffar inte, hos andra sker inte heller bildandet av folliklar på äggstockarna. Därför väljer schemat och dosen endast en läkare.

Om en kvinna har en regelbunden menstruationscykel, är oftast läkemedlet ordinerat från den femte dagen i menstruationscykeln. Om en kvinnas första fas av cykeln varar mindre än 14 dagar, kan läkemedlet rekommenderas från den tredje dagen.

Det finns två system:

 1. Den första innebär att du tar 50 mg av läkemedlet per dag (1 tablett) i fem dagar - från 5 till 9 dagar i menstruationscykeln (bör beaktas från menstruations första dag i denna cykel). Om ägglossningen inte sker under 13-15 dagar används andra cykeln i nästa cykel.
 2. Enligt det andra systemet börjar läkemedelsintaget från dag 5 och varar i fem dagar, men dosen ökas till 100 mg. Dosen kan variera: det beror på hur kvinnans äggstockar svarar på läkemedelseffekten. Eftersom uppgiften inte bara ska orsaka fullvärdig ägglossning utan även för att förhindra överstimulering, där flerfollikelformiga äggstockar utvecklas, finns risk för cystor och andra allvarliga komplikationer. Ultraljudsövervakning av beteendet hos äggstockarna och folliklarna ska utföras dagligen.

Om den andra stimulansen inte gav resultat och det inte finns någon ägglossning utförs den tredje kursen enligt schema nr 2. I avsaknad av resultatet tas en tre månaders paus och behandlingen upprepas.

En paus är nödvändig för att inte orsaka utmattning och för tidig åldrande av äggstockarna. Totalt kan läkemedelsstimulering utföras inte mer än två gånger (tre månader och ytterligare tre månader efter pausen).

Om graviditet inte uppstår, anses läkemedlet ineffektivt för denna kvinna, och andra metoder rekommenderas - IVF, insemination, befruktning av donorägget (om det inte är moget)

Efter fem dagars administrering uppskattas storleken på den dominerande follikeln och om den överstiger 17 mm introduceras ett läkemedel för att stimulera follikelns brist och ägglossningen, det vill säga själva ägglossningen.

När stimulerad med Clostilbegit, som med en liknande process med användning av andra follikelstimulerande läkemedel, tillverkas en injektion av HCG (humant choriongonadotropin) i en dos av 5.000 till 10.000 IE.

I 24-36 timmar efter injektionen sker ägglossningen. Läkaren ger detaljerade instruktioner om de dagar som anses vara bäst för produktiva sexuella handlingar.

Från 10-12 dagar av cykeln kan ordinera droger som "Proginova", "Duphaston". De behövs för att förbereda endometrium för implantation, om uppfattningen ägde rum.

Om testet på 16-17 dagen efter ägglossningen är negativ, visar blodprovet för hCG inte närvaron av en utvecklande graviditet, att drogerna är stoppade och menstruation väntar.

Biverkningar

Kvinnor som genomgick stimulation med Klostilbegit klagar på uttalade biverkningar av läkemedlet. Dessa inkluderar:

 • illamående och känsla av tyngd i magen;
 • ökad flatulens, diarré;
 • huvudvärk och anfall av svår yrsel
 • störning av aptit i riktning mot dess ökning;
 • sömnighet och slöhet
 • hämning av mentala och fysiska reaktioner
 • synfel (dubbelsyn, rädsla för starkt ljus, lacrimation);
 • mer uppmaning att urinera
 • vaginal torrhet;
 • svullnad och ömhet i bröstet;
 • håravfall
 • allergi.

Dessutom klagar kvinnor ofta att underlivet gör ont, de är inte i humöret, de har känslor av "flush" av blod i ansiktet, vilket orsakar feber och svettning. Därför är värden "Klostilbegit" Det rekommenderas inte att köra bil och utföra hög precisionsarbete eller vidta åtgärder relaterade till livsriskenkräver ökad uppmärksamhet och tydlig syn.

Den vanligaste kvinnliga frågan om detta läkemedel är om det påverkar vikt. Svaret är entydigt - det påverkar många kvinnor påpekar att "Klostilbegot", mot bakgrund av stimulering, började återhämta sig märkbart.

Vem kan inte ta drogen?

Instruktioner för användning indikerar att läkemedlet inte ska tas av kvinnor som lider av njur- och leversjukdomar, har tumörer i hypofysen, svår synfel, endometrios och tumörer hos reproduktionsorganen.

Effektivitet och effektivitet

Resultatet kan överstiga familjens förväntningar med hälften, eftersom stimuleringen av ägglossningen med Klostilbegit ökar risken för tvillingar med cirka 15%.

Enligt resultaten av kliniska data som erhållits under de senaste åren av att använda detta läkemedel för att behandla anovulatorisk infertilitet hos kvinnor, når sannolikheten för graviditet i en kurs 15% nästan 70% av kvinnorna kunde bli gravida på grund av sex kurser.

Ytterligare rekommendationer

För att förbereda stimuleringen av ägglossningscykeln genomgår en kvinna en detaljerad undersökning. Ibland börjar mottagningen av Klostilbegit inte, eftersom inflammatoriska och vissa hormonella problem som leder till ovarial dysfunktion kan lösas även i förberedande skede och ger kvinnan den nödvändiga behandlingen.

Det är ofta tillräckligt med rekommendationer för viktreglering: viktminskning med endast 5% av den ursprungliga massan ökar kvinnan sin chans att bli moder, ovulationen återställs på sin naturliga sätt. Liknande rekommendationer gäller även kvinnor med underviktskorrigering och ökningen till optimal ränta kan vara mycket effektiv.

Många människor känner till spänningen och erfarenheterna i samband med misslyckade försök att bli gravid. Läkarna rekommenderar att lugna sig och slappna av, inte för att uppfatta misslyckade försök som en stor personlig tragedi.

Om stress och "besatthet" på problemet inte kommer att hemsöka en kvinna på hennes klackar, kommer hennes hormonella bakgrund att förändras till det bättre, och ägglossningen kommer sannolikt att återställas.

Under alla omständigheter blev många kvinnor gravid precis som denna - när de redan hade förtvivlad, när de inte längre väntade eller var nervösa på grund av oförmåga att bli gravida.

recensioner

Kvinnor som blev gravida efter att ha stimulerats med Klostilbegit noterar att läkemedlets effektivitet, enligt tillverkarna, är något annorlunda än den verkliga. Så märkligt nog var de högsta riskerna att bli gravid inte under stimulans men i intervallet mellan två tre månaders kurser när läkemedlet tillfälligt stoppades.

Många under denna period använde verktyg som "Divigel" externt, applicera den på 3-4 mg på huden.Efter en fördröjning hade många kvinnor som stimulerades genom ägglossning och injicerade choriongonadotropin på rätt dag svårigheter att diagnostisera graviditeten. Resultaten av blodprovet överskattades av koncentrationen av detta hormon.

Negativt test på bakgrund av försenad menstruation var inte alltid sant, eftersom vissa hade sen ägglossning trots stimulering. Visst, det händer sällan.

Tyvärr slutar stimuleringen av ägglossningen ibland inte bara med den gynnsamma starten av graviditeten. Ibland är ägget, som bokstavligen tvingas lämna follikeln, inte helt hälsosamt, och kan inte säkerställa den normala graviditeten. "Misstaget" kryper in på gennivå i början, och oftast efter stimulering sker ett missfall i de tidiga stadierna.

På internet finns det tillräckligt med feedback från kvinnor som inte hjälpte att bli gravid med detta läkemedel alls. Den önskade effekten uppnåddes först efter en bra vila efter den första stimuleringen och den andra proceduren, men av andra droger.

För information om hur droger som stimulerar ägglossning påverkar kvinnans kropp, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa