Stimulering av ägglossning för graviditetsplanering: läkemedel och resultat

Innehållet

Stimulering av ägglossning anses vara det vanligaste och populära sättet att uppnå en efterlängtad graviditet. Men han har sina fördelar och nackdelar.

Vi kommer att berätta om hur artificiell stimulering av naturliga processer för kvinnor, vilka droger som används och vilka resultat som kan uppnås beskrivs i detta material.

Vad är det

Varje eller nästan varje månad förekommer en ägglossning i kroppen av en frisk kvinna som är kapabel att bli gravid. Efter menstruation under den första halvan av cykeln, som varar ca 14 dagar, folliklar mogna i äggstockarna. En av dominerande brister i mitten av cykeln och släpper ut ett ägg redo för befruktning.

Ägglossning och efterföljande perioder divideras vanligtvis med 14 dagar. Om cykeln varar 28 dagar, bör ägglossningen förväntas på den 14: e dagen av cykeln.Om de individuella egenskaperna är sådana att cykeln har en varaktighet på 30 dagar, sker ägglossningen på den 16: e dagen, med en cykel på 32 dagar sker ovulation vanligen den 18: e dagen.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
 • menstruation
 • ägglossning
 • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Men det här är perfekt, men i praktiken är små avvikelser från reglerna tillåtna.

Utsättningen av ägget sker inom en timme, och för en annan dag behåller den förmågan att befruktas och väntar på spermier i äggledaren. Befruktningen är endast möjlig under ovulationstiden.Trots allt är processen för frisättning av ägget reglerat av hypofysen, som börjar producera luteinerande och follikelstimulerande hormoner.

Under inverkan av FGS (ett hormon som stimulerar tillväxten av folliklar) under den första halvan av cykeln sker en ökning av follikeln och under luteiniserande hormon (LH) verkan kan äggcellen däri mogna på en relativt kort tid.

Efter att ägget släppt sakta rör sig genom röret i riktning mot livmoderhålan. Om befruktning sker, är embryot redan sänkt i livmodern.och om befruktningen inte hänt, då ägget också ned i livmodern och dör där under dagen.

Som ett resultat av hormonellt misslyckande, ovarial dysfunktion och av ett antal andra orsaker kan den cykel som planeras av naturen störas, och därför kan kvinnor ha anovulatoriska cykler, det vill säga cykler utan ägglossning.

Dessa kan vara cykler när ägget inte mognar, eller det mognar, men lämnar inte follikeln. I det här fallet kan en kvinna inte bli gravid naturligt.

Läkare kommer till räddning, som kan stimulera äggstockarna att planera graviditet. Oftast görs detta med hjälp av hormonbehandling.

Stimulering av ägglossning ger en verklig chans att bli gravid för par som inte har kunnat bli gravid under lång tid. Förfarandet kategoriseras som assisterad reproduktiv teknik.

Indikationer - för vilka det hålls?

Denna metod hjälper årligen tiotusentals kvinnor att få glädjen i moderskapet. Först är stimulering indikerad för kvinnor med polycystiska äggstockar, med olika manifestationer av dysfunktion, inklusive ålder. Medicinsk konstgjord stimulering av ägglossningen vanligtvis inte för kvinnor efter 40 år.

Med klagomål om oförmågan att bli gravid, vänder en kvinna till en gynekolog. Läkaren studerar inte bara tillståndet av hennes reproduktionsorgan, men också de särpräglade menstruationscykeln. Sådan diagnostik inkluderar den obligatoriska övervakningen av follikelmognad med ultraljudsdiagnostik.

Om denna undersökning indikerar att ägglossningen inte uppstår, börjar preparatet för stimulering.

Huvudindikationen för läkemedelsinducerad stimulering av äggstockarna är avsaknaden av graviditet i ett år, förutsatt att makarna inte är skyddade och lever ett vanligt sexliv. Om makarna (särskilt kvinnor) redan är 35 år eller mer, minskar väntetiden för befruktningen naturligtvis till sex månader.

Förfarandet är kontraindicerat för kvinnor som lider av obstruktion av äggledarna.: Annars kan en ektopisk graviditet inträffa. också stimulering utförs inte hos patienter med inflammatoriska processer i äggstockarna och andra organ i bäckenet.

En annan indikation på stimulering är frånvaron av menstruation, som uppstod mot bakgrund av hypotalamus-hypofysinsufficiens.

Orsaken till proceduren kan vara en förberedelse för IVF eller intrauterin insemination - insemination. Läkare brukar lyckas lyckas stimulera arbetet med multifollikulära äggstockar, det finns också system för stimulering av endometrios.

När hormonella störningar, när ägglossningen ofta är "sen", stimulerar sen ägglossning.

också proceduren är indicerad för kvinnor med signifikanta metaboliska störningarvilket uppenbaras av fetma eller tvärtom av undervikt, eftersom det under dessa förhållanden ofta är omöjligt att bli gravid med ett par på egen hand.

Konstgjord stimuleringsteknik

Det finns en hel del metoder för att du kan stödja äggstocksfunktionen och hjälpa till att uppnå ägglossning.

Förutom droger, piller och injektioner som en del av hormonbehandling, som används för att återställa äggstockarna och provocera frigörandet av ett ägg från en mogen follikel, är populära utredningar som kvinnor övar hemma utbredd. Dessa är örter, mudterapi, vitaminterapi och vissa fysioterapeutiska procedurer, till exempel akupunktur.

Vissa utövar även yoga för befruktning. Vissa asanas (poses), enligt kvinnor, kompletterar komplext den komplexa behandlingen och bidrar till förbättringen av hela organismen i allmänhet och framförallt reproduktionssystemet.

Trots det stora antalet rekommendationer och sätt att uppnå det önskade, anses huvudmetoden med beprövad effektivitet, där effekten är mindre på grund av den vanliga framgångsrika sammanträffandet av omständigheter, betraktas som en droghormonal stimulering.

Hur är läkemedelsstimulering, förberedelse

När en kvinna besöker en läkare rekommenderas hon och hennes partner att genomgå en detaljerad undersökning för att fastställa den verkliga orsaken till familjeinfertilitet. En kvinna tilldelas ett komplett utbud av laboratorietester från allmänna och detaljerade blod- och urintester till blodprov för infektioner, inklusive sexuellt överförbara infektioner.

Var noga med att göra ett blodprov för hormoner (luteniserande, follikelstimulerande, progesteron, prolactin och ett antal andra, om läkaren anser det nödvändigt).

En kvinna obligatoriskt beteende ultraljud av bäckenorganen och bröstkörtlarna. Ibland kan det vara nödvändigt att utföra laparoskopisk diagnostik för att se till att äggledarna är lämpliga.

En kvinnas sexpartner utför blodprov för infektionssjukdomar, könsorganinfektioner., och spermogram passerar för att bestämma kvaliteten på dess bakterieceller, eftersom man utan inskränkning för att stimulera ägglossning med manlig infertilitet inte ger något resultat.

Om du misstänker patologi i livmodern är hysteroskopi.

Så snart den första etappen, den diagnostiska, är kvar, börjar den andra etappen - behandlingen av befintliga inflammatoriska sjukdomar och hormonell obalans. Ibland lyckas en kvinna att bli gravid.Eftersom de patologier som orsakade henne att misslyckas i ägglossningscykeln, kan de i de flesta fall behandlas.

Kvinnor med övervikt eller brist (vikt mindre än 45 kg) föreskrivs en kurs av kroppsviktskorrigering. Enligt observatörernas observationer är det ibland tillräckligt för patienten att bara minska sin vikt med 10% för att ägglossningen ska börja ske självständigt.

Det tredje steget är stimulansen i sig. Schema för äggulationsstimuleringsprotokoll kan variera. Läkaren bestämmer det specifika läkemedlet, dess dosering, varaktighet och frekvens för upptagande individuellt, med hänsyn tagen till patientens ålder, vikt och gynekologisk historia.

Ibland når hormonväxlingen inte upp. Graviditet inträffar före det tredje steget i händelse av att en kvinna lyckas helt ompröva sin inställning till misslyckade försök att bli gravid. Rädsla, ångest, känslor, besvikelse, besvikelse på den psyko-fysiska nivån utlöser blockeringen av östrogenproduktion, därför uppstår inte ägglossning.

Om en kvinna lär sig att behandla misslyckanden korrekt, för att uppleva dem som ett tillfälligt fenomen och extremt skadligt för hennes hälsa, återställs ovulationscykeln ofta utan läkemedel alls.

I det inledande skedet försöker läkarna att förbereda livmoderns endometrium. Med ett tunt endometrium kan uppfattningen, även om det händer, inte leda till graviditet, eftersom embryot kommer att få svårt att konsolidera i livmoderhålan. Förbereda, genomföra en behandlingsplan med kvinnliga könshormoner. - "Proginova", det externa läkemedlet "Divigel" och andra läkemedel som innehåller hormoner östrogen och progesteron används.

Som regel, från den 5: e dagen av cykeln, föreskrivs speciella preparat, samtidigt som läkare övervakar follikelmognaden genom ultraljud.

Aktiviteter bör börja omedelbart efter menstruationens slut.

Det är möjligt att en kvinna måste gå till ultraljudsrummet med 10-dagars menstruationscykel dagligen. Så snart en av folliklarna når en storlek på 17-18 mm, kan stimulering utföras. och efter 24-36 timmar, förvänta sig det uppskattade ögonblickets början - ägglossningen själv.

Ännu i beredning en kvinna måste donera blod för hormonell analys för att identifiera AMH-nivån - Antimulärt hormon, som "produceras" av folliklarnas växande strukturer.

Om kvinnans egen AMH-nivå är låg kommer svaret från äggstockarna till stimulering vara svagt och protokollets prestanda kommer att minskas avsevärt. Nivån av detta hormon under undersökningen i dynamiken kommer också att tillåta läkare att se effektiviteten av stimulering och förhindra överdriven hyperstimulering.

Det är möjligt att stimulera äggstockarna upp till tre gånger i rad., det vill säga i tre cykler. Om uppfattningen inte uppstår krävs en paus så att äggstockarna kan vila av "hormonella attacken" och återhämta sig. Under denna tid besöker mannen och kvinnan läkaren igen, som kan göra justeringar av behandlingsregimen.

Totalt anses 5-6 cykler med stimulering tillåtet.. Om de inte har tagit resultat anses förfarandet ineffektivt för detta par., rekommenderas de andra assisterade reproduktiva teknikerna, inklusive surrogatmorska, avlägsnande av mogna friska ägg från äggstockarna, följt av in vitro fertilisering, befruktning av manens donoräggsperma, etc.Det beror helt på de sanna orsakerna till infertilitet och huruvida en kvinna producerar sina egna friska sexceller.

Att insistera på fortsatt stimulering av ägglossningen är inte värt det. Efter 5-6 kurser finns en hög sannolikhet för oåterkallelig utarmning av äggstockarna, deras för tidiga åldrande.

Att stimulera ägglossningen behöver inte gå till gynekologiska sjukhuset. En kvinna kan vara hemma, under de vanliga förhållandena för henne. Hon måste följa det föreskrivna schemat för besök till läkaren för att övervaka ultraljudet och ta alla föreskrivna läkemedel i sin helhet i enlighet med den angivna individuella dosen.

Förberedelser - lista

Alla droger som ingår i systemet med protokoll för stimulering av ägglossningen är indelade i två stora grupper:

 • follikelstillväxtstimulerande medel;
 • triggar ägglossning.

De första är föreskrivna från den femte dagen av cykeln (strax efter menstruationsperioden) och triggarna injiceras en gång - när ultraljudet visar att follikeln är helt klar att släppa ett ägg. De efterliknar frisättningen av luteiniserande hormon, under vilken verkan ägget snabbt mognar och lämnar follikeln.

När ägglossningen har ägt rum föreskrivs läkemedel som hjälper äggstockarna att stödja funktionen av corpus luteum.så att graviditeten, om den har kommit, kan utvecklas normalt. Låt oss se närmare på förberedelserna av alla dessa grupper.

"Clostilbegit (Clomiphene Citrate, Clomid)

Detta läkemedel är allmänt känt för kvinnor som planerar en graviditet eftersom det har visat sig som ett medel för att stimulera ovulationsprocessen. Medicinen stimulerar bildandet och tillväxten av folliklar i äggstockarna.

I vissa doser bidrar det till produktion av follikelstimulerande hormon FSH, luteniserande hormon (LH) och gonadotropiner. Verktyget finns i form av tabletter.

Det finns inga allmänna rekommendationer om doseringen av läkemedlet, eftersom dosen beror på hur äggstockarna reagerar på användningen av denna medicin. Det kan minskas eller ökas enligt den behandlande läkarens diskretion.

Om en kvinnas menstruation uppträder ganska regelbundet, finns det inga långvariga misslyckanden, då börjar Clomid-behandlingen på femte dagen av cykeln (räknas från menstruations första dag). Enligt ett av de gemensamma systemen tas drogen varje dag i fem dagar, i detta fall förväntas ägglossningen från 11 till 15 dagar av cykeln.

Om det inte finns någon ägglossning, introduceras i nästa cykel ett annat schema, där läkemedlet måste tas från 5: e dagen i cykeln i 5 dagar, men i dubbel dosering.

Om båda systemen inte visar ett resultat avbryts behandlingen i tre månader, varefter kursen kan upprepas..

För varje kurs ska en kvinna inte ta mer än 750 mg av läkemedlet. Efter den andra kursen, om han inte tog med sig det efterlängtade resultatet, är behandling med Clomid erkänd som fullständigt ineffektiv och andra metoder för assisterad reproduktiv plan väljs.

Biverkningar av läkemedlet kan ge kvinnans obehag.. Dessa är illamående, kräkningar, flatulens, huvudvärk, ökad sömnighet, tröghet i rörelser och mentala reaktioner. För behandlingstiden rekommenderas en kvinna att ge upp körning och arbete som är förknippat med höga risker för livet.

Många kvinnor under mottagandet av Clomid märker att de är överväldigade av en depressiv stämning, deras sömn och aptit störs. Buksmärta, liten smärta i bröstet, kan vätskautsläpp ur könsorganen förekomma.

"Clostilbegit", liksom andra läkemedel som stimulerar follikulär tillväxt, ökar risken för efterföljande förekomst av multipelgraviditet. Många kvinnor noterar att de blir lite dyra med behandlingen.

Analoger av detta verktyg är "Clomiphene", "Serofen", "Serpafar".

'Letrozol'

Detta nonsteroid läkemedel är också stärker produktionen av FSH och bidrar till början av ägglossningenExperterna anser emellertid att det är mer effektivt än Clomiphen, även om Clomifen är förstahandsvalet.

Letrozol har signifikant färre biverkningar., tack vare vilket det är trevligare att ta det. Förutom regleringen av hormoner förbättrar läkemedlet tillståndet hos endometrium. Det finns också flera system med vilka denna agent kan tas i piller.

I det första fallet ordineras 2,5 mg från cykelns tredje dag i fem dagar, i det andra systemet rekommenderas en kvinna att dricka läkemedlet från den femte dagen av cykeln i en dos av 5 mg.

De bästa resultaten framgår av användningen av denna agent som en del av komplex terapi. På den andra till den sjätte dagen av cykeln föreskrivs "letrozol" i en dos av 2,5 eller 5 mg per dag och sedan från 7 till 10 dagar av cykeln administreras FSH till kvinnan vid injektioner och därefter en injektion av hCG vid en dos av 10 000 U, när den dominerande follikeln når den önskade storleken genom ultraljud (från 18 mm).

Analoger av drogen - "Letrosan", "Femara."

"Gonal-F"

Detta läkemedel hör också till gruppen av rättsmedel stimulera tillväxt och utveckling av folliklar i äggstockarna i den första halvan av menstruationscykeln. Den består av ett rekombinant hormon som, tack vare ansträngningar från genetiska ingenjörer, fick kinesiska hamstrar från äggstocksceller.

Läkemedlet injiceras subkutant, det säljs i speciellt lämpligt för sprutpennor. "Gonal-F" är föreskriven om stimulering med läkemedlet "Clostilbegit", som är det första i ordningsföljden, visar sig vara ineffektivt.

Sådana handlingar av detta läkemedel är typiska för många hormonella droger - det här är huvudvärk, yrsel, sömnighet och slöhet, brist på ton, vagintrohet, aptitförändringar, sömnlöshet. Ibland märker kvinnor diarré, tillfällig suddig syn, akne, viktökning.

Verktyget injiceras subkutant. Läkaren kommer att ge den första injektionen, och den efterföljande kvinnan kommer att kunna sticka sig själv. själv hemma.

Stimuleringsförloppet börjar under de första dagarna av cykeln och varar upp till 11-14 dagar. Dosen bestäms av läkaren, vanligtvis vid 75-10 IE och gradvis ökning av dosen.

Vid varje efterföljande introduktion behöver en kvinna välja en ny plats för injektion, det är inte nödvändigt att ge injektioner i en zon.

Analoger av drogen - "Horagon", "Ovitrel."

"Puregon"

Detta läkemedel kan också användas för den första beredningen av folliklar under den första halvan av cykeln. Den framställs i form av ett pulver för att bereda en injektionsvätska, i form av en färdig lösning och en lösning i patroner. Vätskan injiceras intramuskulärt och subkutant. Läkemedlet i "penna" administreras på bara ett sätt - subkutant.

Preparatet innehåller rekombinant FSH av samma kinesiska hamster, som på många sätt överträffar FSH som erhållits ur mänsklig urin. Det är säkrare, lättare att bära.

Under dess inflytande i kvinnornas äggstockar börjar flera folliklar att växa aktivt, vilket sedan kan användas i någon av de assisterade reproduktionsmetoderna.

Dosen beror på hur patientens äggstockar svarar på effekterna.. Daglig övervakning av ultraljud och definitionen av östrogen i blodet hjälper läkaren att vara väl medveten om vad som exakt händer i köns körtlar hos en kvinna och inte att sakna ögonblicket av ägglossningen.

Den initiala dosen är 50 IE, då, om det inte finns något svar på äggstocken, ökas dosen dagligen och kontrolleras när svaret visas. De börjar behandling från menstruationscykelens andra dag, den varar ca 7-14 dagar (allt beror på när det kommer att vara möjligt att uppnå tillväxt av folliklar och ökning av blodkoncentrationen av östradiol). Kompletterar stimuleringen av injektionen av hCG i en dos som är lämplig för induktion av ägglossning (vanligtvis 10 000 IE).

"Choriongonadotropin" (hCG)

Detta läkemedel erhålls ur gravidens urin eftersom det här hormonet produceras i stora mängder under den initiala graviditeten hos barnet - intensivt upp till 12 veckor.Injektionen av detta läkemedel i en dos av 5.000 till 10.000 IE används för att säkerställa att ägglossningen sker, så att ägget kan lämna follikeln stimulerad i första steget.

Därefter kan läkemedlet administreras varannan dag före datumet för den förväntade månaden för att upprätthålla funktionen av corpus luteum, vilket ger de sex hormoner som är nödvändiga för att upprätthålla graviditeten.

Om graviditeten bekräftas kan hCG också användas till 10-11 veckor om det finns ett hot om missfall på grund av den låga hCG-nivån.

Om en kvinna har ett hot eller fakta om ovariehyperstimulering i en ultraljud, avstår de från att använda hCG. Det rekommenderas inte att använda choriongonadotropin hos kvinnor med njurar och leversjukdomar.

Bland biverkningarna av läkemedlet är irritabilitet och humörsvängningar, huvudvärk, sömnighet. HCG ökar också chansen att bli tvillingar eller tripletter, och detta faktum kan inte ignoreras vid planering av graviditet.

Analog av drogen - "Gravid".

Didrogesteron ("Duphaston")

Detta är ett populärt hormonellt läkemedel, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är en analog av progesteron. Biverkningen kan vara oumbärlig under andra halvan av menstruationscykeln, eftersom det bidrar till att hålla graviditeten, bidrar till korrekt implantation, reglerar många processer, ställer kvinnans kropp till en ny stat för henne.

På ägglossningen "Duphaston" har ingen effekt, men här efter det blir det mycket viktigt eftersom det stärker det möjliga positiva resultatet av stimulering. Läkemedlet påverkar inte det växande embryot, och därför är dess användning under de första veckorna och månaderna av graviditeten inte förbjuden, och rekommenderas ibland.

Doseringen ordineras individuellt beroende på resultatet av blodprovet för progesteron, liksom mottagningsändamålet - tabletter kan ordineras inte bara för att kontrollera hormonets nivå, men också för att förhindra risken för missfall, för att förhindra missad abortom sådana fakta tidigare inträffade.

Kvinnor växer inte fett från "Duphaston", förlorar inte koncentrationen och kan därför fortsätta att köra bil utan restriktioner när man tar detta läkemedel.

Vitaminer för att stimulera ägglossningen

Vitaminberedningar ingår i standardbehandlingsregimer för kvinnlig och manlig infertilitet. När ägglossningen stimuleras, visas vitaminer i 1-2 månader före cykeln vald för stimulering, liksom genom stimuleringen, och sedan tills graviditeten bekräftas.

Ibland för att skapa en regelbunden ägglossning, räcker det med att anpassa kvinnans livsstil, hennes kost och ordinera hennes vitaminer.Därför är vitaminstöd vid graviditetens planeringsstadium av stor betydelse.

Särskilt viktigt för normalisering av ägglossande cykler vitaminerna D, A, B12, B9, E, C:

 • Vitaminer D och D 3 involverad i produktion av könshormoner hos kvinnor.
 • Utan vitamin a follikelutveckling kostar inte, dessutom är retinol involverad i normaliseringen av kompositionen av cervikal slem.
 • Vitamin E deltar i cellulära processer, hjälper mognaden av ägget, bidrar till frisättningen utöver follikeln.
 • Askorbinsyra (vitamin C) förbättrar blodcirkulationen, vilket bidrar till berikningen av äggstockarna med fördelaktiga ämnen.
 • Vitaminer från grupp B, speciellt folsyra, reglerar varaktigheten av lutealfasen i cykeln samt ökar livets livskraft.

För att stimulera ägglossningen rekommenderas vitaminer att ta som följer:

 • Från början av menstruationen till ägglossning, vitamin E, vitamin A och folsyra.
 • Från ögonblicket av ägglossningen under hela den andra fasen av cykeln - vitamin C, vitaminer B, vitamin E.

Specifika vitaminpreparat ska ordineras av en läkare med hänsyn till det biokemiska blodprovet, vilket visar vilka ämnen som är nödvändiga och vilka utan syntetiska preparat är tillräckliga.

Ett exempel på en framgångsrik behandling av vitaminterapi kan vara:

 • Från 1 till 14 dagars cykel - kokarboxylas + riboflavin (i injektioner) dagligen, liksom liposyra och vitamin E tabletter och kapslar.
 • 15 till 24 dygn cykel - Ribboxin, pyridoxin, folsyra och kaliumoratat i tabletter, liksom E-vitamin tre gånger om dagen.

Behandling av folkmedicinska lösningar

Våra förfäder visste någonting om kvinnors hälsa långt innan sådana begrepp som "stimulering av ägglossning" uppträdde. Experter är dock benägna att tro att sannolikhetsteorin spelar en viktig roll i icke-traditionell medicin - Det finns alltid en chans att bli gravid, och därför kommer det inte att skadas för att dricka ogräs.

Moderna läkare respekterar folkmedicinska åtgärder för att förbättra kvinnors hälsa, men försiktighet mot självutnämningen.

Någon nationell behandling ska diskuteras med din läkare för att inte skada.

För folkliga metoder för att öka ovulatorisk kapacitet finns det också vissa regler. Till exempel Ta inte örter samtidigt som hormonbehandling med läkemedelDetta kan leda till ovariell hyperstimulering.

Örter och rötter för kvinnlig fertilitet tar inte under menstruation, och att de ska behandlas av dem i mer än 3 månader i rad, såväl som hormonella läkemedel, rekommenderas inte.

Principen om behandling i alternativ medicin är exakt samma som i traditionell. I första halvan av cykeln, ta växtbaserade läkemedel som hjälper till tillväxt och utveckling av follikeln. Denna salvia - avkok och eterisk olja, ett avkok av rosenblad, växtfrön infusion.

I andra halvan av menstruationscykeln, Efter ägglossning rekommenderar folkläkare att man tar livmoderhalsen - Denna växt innehåller växtprogesteron. Från hennes mjölkbuljonger och infusioner, enligt bruksanvisningen, som ingår i läkemedelsförpackningen med denna växtbaserade samling.

För att uppnå ägglossning rekommenderas en kvinna att inte ta alkohol, för att inte missbruka nikotin, för att diversifiera sin kost med produkter som bäst påverkar äggstockarna. Dessa är lever, magert rött kött, havsfisk, mejeriprodukter.

effektivitet

I den första cykeln, när en kvinna stimulerar ägglossning, kan cirka 15% av par bli gravida.

Under andra och tredje cyklerna når antalet ägglossningar, när ägglossningen återställs, 70-75%. I allmänhet uppskattas effektiviteten av läkemedelsinduktion av ägglossning vid 70-80%. Det är denna mängd par som till sist hjälper till att bli gravid naturligt.

Resten kommer till stöd av IVF, ICSI och andra hjälpmedel för reproduktiv teknik och tekniker.

Möjliga konsekvenser och komplikationer

Stimulering utförs av hormonella droger, för att underskatta vilken inverkan på den kvinnliga kroppen skulle vara fel. Induktionen i sig under cykeln orsakar ofta smärtsamma och obehagliga känslor hos kvinnor. Många klagar på att de drar underlivet och även att äggstockarna skadar efter stimulering. Nästan alla noterar "heta blinkar" - värmen som uppstår i vågor.

En av de farligaste effekterna av stimulering är superstimulering.där tillväxten av folliklar uppträder så snabbt som utvecklar översimulationssyndrom. Oftast kan han göra sig känd för första gången i 3-4 dagar efter starten av induktionen.

Om tecknen på en sådan patologi uppträder senare efter 7-10 dagar efter menstruationscykeln är syndromet ganska svårt, med kräkningar, diarré, svullnad i benen och ansiktet, en blodtrycksfall, en kraftig försämring av hälsan.

En kvinna kan kräva kvalificerad vård i patienten. därför stimulering ska vara en läkare med lång erfarenhet av reproduktiva program, som kan övervaka processerna i tid, som förekommer i kroppen av en kvinna som påverkas av hormoner, och fattar korrekta och välinformerade beslut.

recensioner

Recensioner av de som blir gravida efter stimulering av ägglossningen, beror främst på sådana problem som kontrollen över tillväxten av folliklar.

Trots att riktlinjerna anger att ägglossning och follikelstorlek ska övervakas med ultraljud varje dag eller varannan dag, begränsar många läkare sig att rekommendera "att få tag i rätt ögonblick" med hjälp av apotekstester för ägglossning. Som ett resultat har många kvinnor missat det nödvändiga ögonblicket, och stimuleringsförloppet måste börja om.

Många kvinnor rapporterar allvarliga biverkningar, obehagliga symptom som har åtföljt dem under hela behandlingen.

Mer om ägglossningsstimulering, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa