Imodium för barn

Innehållet

Varje mamma har diarré hos ett barn. Orsaken till detta problem är inaktuell mat, en allergi mot en produkt, en virusinfektion, starka erfarenheter, en förändring av kost, en lång resa och många andra faktorer.

För barn är ofta lösa avföring mycket farligare än för sina mammor och pappor, för att det framkallar uttorkning, som utvecklas mycket snabbt i barndomen.

Därför, när diarré uppträder, används speciella lösningar först för att återställa mineralavfall och vätskor. De kallas rehydreringslösningar.

I vissa fall är det emellertid nödvändigt att tillgripa antidiarrheal-läkemedel. En av de mest populära företrädarna för gruppen av sådana medel är Imodium. Är det möjligt att ge det till ett barn när detta läkemedel är kontraindicerat och hur kan det ersättas om det behövs?

Släpp formulär

Läkemedlet är representerat av piller som absorberas i munhålan. De har en rund form och nästan vit färg. En blister innehåller 6 eller 10 sådana tabletter och kan innehålla 6, 10 eller 20 tabletter i en enda kartong.

struktur

Den huvudsakliga ingrediensen av imodium, på grund av vilken läkemedlet har en terapeutisk effekt i diarré, representeras av loperamid. Ett sådant ämne i varje tablett ingår i en dos av 2 mg och kompletteras med aspartam, natriumbikarbonat, mannitol, såväl som gelatin och mint smakämne. Dessa hjälpämnen ger läkemedlet en söt myntfärg, tät form och snabb upplösning i munhålan.

Princip för verksamheten

Loperamid har förmågan att binda till opiatreceptorer belägna i tarmväggarna. Denna bindning frisätter inte prostaglandiner och acetylkolin, vilket påverkar rörligheten. Som ett resultat av denna åtgärd hämmas evakueringsfunktionen i matsmältningsorganet, och den tid det tar för matmassan att passera genom tarmarna förlängs. Dessutom påverkar läkemedlet den anal-sphincter som ökar sin ton. Detta leder till att blockera uppmaningen till toaletten och minska inkontinens av avföring.

vittnesbörd

Huvudskälet till att ta imod är diarré. Läkemedlet är urladdat och i akut tillstånd och i kronisk diarré, vilka provokerande faktorer är irritabel tarmsyndrom, stress, rotavirus, ätstörning, intolerans hos en viss produkt, allergier, gastroenterit och så vidare.

Vid vilken ålder är det tillåtet att ta?

Imod bör inte ges till barn under 6 år, och läkare i åldern 6-12 år bör ordinera detta läkemedel med försiktighet. Självköpande piller för en dotter eller son och behandling av dem för diarré utan att rådfråga barnläkare kan vara farligt för en liten patients hälsa.

Kontra

Läkemedlet är inte utsett:

 • Om ditt barn har funnit intolerans mot loperamid eller någon annan ingrediens i medicinen.
 • Om läkaren diagnostiserat dysenteri, salmonellos eller annan intestinal infektion.
 • Om det finns misstanke om intestinalt obstruktion eller en sådan farlig patologi har redan identifierats hos ett barn.
 • Om en liten patient utvecklar akut ulcerös kolit eller det finns divertikulos.
 • Om orsaken till diarré tog antibiotika.

Under inga omständigheter ska läkemedlet ges till barn som, förutom diarré, har ökad kroppstemperatur eller har blod i avföringen.Dessutom kräver läkarens uppmärksamhet utnämning av imodium till barn med nedsatt leverfunktion.

Biverkningar

På grund av att du tar Imodium är utseendet möjligt:

 • Förstoppning.
 • Tarmkolik.
 • Utslag på huden.
 • Svullen buk.
 • Obehag i buken.
 • Illamående.
 • Ökad trötthet.
 • Magont
 • Kräkningar.
 • Torr mun
 • Tippande eller brännande känsla i tungan.
 • Yrsel.
 • Sömnighet.

I sällsynta fall orsakar läkemedlet intestinalt obstruktion eller urinretention. Om minst ett av dessa symptom uppstår, stoppas imodium omedelbart. Att vägra att ta drogen rekommenderas i avsaknad av en terapeutisk effekt i två dagar.

Instruktioner för användning och dosering

 • Du måste ta p-piller ur förpackningen mycket noggrant, eftersom läkemedlet är bräckligt. Det rekommenderas inte att extrudera det genom folien.
 • Imod tas oralt och erbjuder barnet att lägga ett piller på tungan. På bara några sekunder löses läkemedlet och patienten sväljer det lätt med saliv. Det är inte nödvändigt att tvätta medicinen.
 • Vid akut diarré ges ett barn över 6 år 1 tablett, och sedan upprepas intag efter varje tarmrörelse, om avføringen fortfarande är flytande. Så snart konsolen i pallarna komprimeras, stoppas användningen av läkemedlet. Avskaffa drogen ska vara och i avsaknad av en stol i 12 timmar eller längre.
 • Vid kronisk diarré börjar behandlingen med en tablett per dag. Därefter justerar läkaren dosen individuellt, med fokus på stolens frekvens (bör vara 1-2 tarmrörelser per dag). Underhållsdos av läkemedlet kan vara från en till sex tabletter.
 • Den maximala dosen av läkemedlet per dag för barn beräknas av patientens kroppsvikt. För varje 20 kg massa är det tillåtet att ge maximalt 3 Imodium tabletter, men dosen får inte överstiga 8 tabletter per dag, vilket motsvarar 16 mg loperamid per dag.
 • Det är viktigt att komma ihåg att Imodium bara är ett symptomatiskt medel, så du bör ta reda på orsaken till den utspädda avföring och påverka det. Dessutom måste läkemedlet kompletteras med rehydreringslösningar, eftersom diarré i barndomen orsakar farlig förlust av vätska och elektrolyter.

överdos

Överdosering Imodium depressiv effekt på barnets nervsystem, vilket uppenbarar dumhet, sömnighet, nedsatt koordination av rörelser, ökad muskelton och jämn andningsdepression. Dessutom kan tarmobstruktion uppstå på grund av en överdos av läkemedlet.

För behandling tvättas barnet i mage, ge en sorbent (om mindre än 3 timmar har passerat) och naloxon (det är en motgift). När centrala nervsystemet hämmas, övervakas den unga patienten noggrant i minst 2 dagar, och om det finns andningssvårigheter, är barnet artificiellt ventilerat.

Interaktion med andra droger

Anmärkning till läkemedlet nämner inte några interaktioner med andra droger.

Försäljningsvillkor

Du kan köpa Imodium på ett apotek utan recept. Medelpriset för ett förpackning med 6 tabletter är 240 rubel, förpackningar med 10 tabletter är ca 350 rubel och det största paketet, inklusive 20 delar, är ca 570 rubel.

lagring

Håll läkemedlet hemma rekommenderas vid en temperatur av +15 till +30 grader Celsius. Samtidigt för lagring är det viktigt att hitta en plats där pillret kommer att vara otillgängligt för barn, för att eliminera risken för överdosering.

Imodium hållbarhet är 5 år. Om det inte är tydligt märkt på förpackningen eller det angivna datumet har gått, ska barnet inte ge något läkemedel.

recensioner

Om användningen av Imodium hos barn finns olika recensioner. De positiva mammorna berömmer pillerna för snabb upplösning i munnen och användarvänligheten. Fördelarna med läkemedlet är att läkemedlet inte behöver tvättas ner med vatten, och mintsmaken framkallar inte illamående eller kräkningar. Enligt mammor stoppade detta läkemedel snabbt diarré.

När det gäller bristerna är den dyraste kostnaden för piller, på grund av att många föräldrar är intresserade av billigare analoger (från inhemska tillverkare). Det finns också recensioner som indikerar biverkningar, såsom buksmärtor eller förstoppning. Dessutom gillar vissa barn inte mintmassan av drogen.

analoger

I stället för imodium kan läkaren ordinera ett annat läkemedel baserat på loperamid, till exempel:

 • Lopedium tabletter eller kapslar.
 • Kapslar eller tabletter loperamid.
 • Vero-loperamid-tabletter.
 • Tuggbara tabletter eller kapslar.
 • Kapslar Loperamid Acre.
 • Kapslar Loperamidgrindar.

Även med diarré kan läkemedel med en annan komposition ordineras för barnet, bland vilka de mest populära är:

 • Enterol. Basen för detta läkemedel är sackaromycetes, som visar antibakteriell aktivitet, så läkemedlet är efterfrågat både för diarré och för dess förebyggande. Verktyget släpps ut i pulveret från vilket suspensionen framställs, såväl som i kapslar. Båda formerna är tillåtna för barn över 1 år gamla.
 • Smecta. Denna medicinering, som innehåller smektit, absorberar giftiga ämnen och hjälper till att snabbt bli av med diarré. Den tillverkas i en form som är lämplig för barn - i partipaket av pulver avsedd för beredning av en suspension. En annan fördel med detta läkemedel är det faktum att du kan ge det till barn i alla åldrar.
 • Bifiform. Ett sådant läkemedel baserat på bifidobakterier framställs i olika former (lösning, påse med pulver, tuggbara tabletter, kapslar) och ordineras för barn med rotavirusinfektion, gastroenterit, dysbakteri och andra sjukdomar. Läkemedlet i lösningen för beredning av suspensioner kan administreras även till barnet, pulvret är ordinerat till ett ettårigt barn och äldre. Vad gäller fasta former är kapslar tillåtna för barn i åldern 2 år och äldre, och tabletter är föreskrivna från 3 år.
 • baktisubtil. Verkan av denna medicinering tillhandahålls av sporerna av Bacillus cereus, vilka har antidiarrheal effekt. Läkemedlet produceras i kapslar och förskrivs till barn från 7 år med rotavirus, kolit, dysbios och andra problem med tarmarna.

Se överföringen av Dr Komarovsky, från vilken du kommer att lära dig alla regler för återhämtning av ett barn efter en tarminfektion.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa