Ska jag använda Enterofuril för rotavirusinfektion hos barn?

Innehållet

Rotavirusinfektion manifesteras av flytande vattna avföring med en frekvens av 5-10 eller flera gånger, svår svaghet, feber, buksmärta och andra symtom. Orsaken till denna sjukdom är rotavirus, och infektion sker genom smutsiga händer och förorenade föremål.

Med ofta frekventa avföring och andra symtom på indisposition, rusar många mödrar omedelbart till apoteket för anti-diarrémedicin, vilket inkluderar "Enterofuril".

Emellertid är detta läkemedel inte alltid angivet när rotavirusinfektion och innan du använder det är det bättre att lära dig mer om funktionerna i dess åtgärd och doserna tillåtna för barn.

Form och sammansättning av läkemedlet

Enterofuril representeras av två olika doseringsformer, men nifuroxazid är huvudkomponenten av båda typerna av medicinering. Läkemedlet i suspension är en gul vätska med lukt och smak av banan, innehållande 200 mg aktiv ingrediens i 5 ml. Det kompletteras med sackaros, vatten, natriumhydroxid och några andra föreningar. Sådan vätska "Enterofuril" säljs i flaskor om 90 ml.

Den andra formen av läkemedelskapslarna med ett gelatinskal och ett gult pulver inuti. De kan innehålla 100 mg nifuroxazid (sådana kapslar är något mindre, gul i färg och säljs i förpackningar om 30 stycken) eller 200 mg av den aktiva substansen (dessa kapslar är större, bruna och förpackade i blister med 8 stycken vardera och i en låda är 2 eller 4 blåsor). Listan över inaktiva komponenter av sådana "enterofuril" innehåller mikrokristallin cellulosa, sackaros, titandioxid och andra ämnen.

Hur fungerar det?

"Enterofuril" är ett av de populära verktygen som används för diarré. Detta läkemedel kallas intestinala antiseptika, eftersom det kan påverka en av de främsta orsakerna till diarrépatogenmikroppar. Eftersom läkemedlet bara verkar i tarmarna och inte går in i blodomloppet anses det vara säkert för barn.

Ge därför Enterofuril till unga patienter. i form av en suspension Det är möjligt även under det första året av livet (det släpps inte bara till en nyfödd, det vill säga i den första månaden efter födseln). beredning i kapslar används sedan tre års ålder när barnet redan kan svälja det.

nifuroxazide i sammansättningen av båda formerna av läkemedlet påverkar vissa metaboliska processer som uppträder i patogenernas celler. På grund av detta inflytande förstörs membranen hos mikrobiella celler och patogenen dör.

Samtidigt förstör inte Enterofuril den fördelaktiga mikrofloran, och efter behandling med ett sådant medel uppstår därför inte dysbakteriöshet.

När tilldelas barn?

Eftersom Enterofuril påverkar skadliga bakterier är den främsta orsaken till att detta läkemedel ges till ett barn en tarminfektion. Läkemedlet är efterfrågat när det är infekterat med Salmonella, Vibrio cholerae, patogen Escherichia, Clostridium, Shigella och andra mikrobiella medel.

Använder rotavirusinfektion?

Även om Enterofuril inte har någon aktivitet mot rotavirus och andra virus som kan infektera tarmarna, föreskrivs denna medicin ibland för rotavirusinfektioner. Detta beror på förmågan hos ett sådant läkemedel att förhindra utvecklingen av bakteriekomplikationer som kan utvecklas med rotavirus.

Enterofuril verkar emellertid inte direkt på denna patogen, därför bör dess användning för rotavirusinfektion samordnas med den behandlande läkaren.

När är det kontraindicerat?

Läkemedlet är inte ordinerat vid detektering av överkänslighet mot någon av dess komponenter. Eftersom det finns sackaros i båda formerna av enterofuril, bör läkemedlet inte heller användas till barn med ärftliga sjukdomar, i vilka utbytet av socker störs, t ex i frånvaro av sukras eller fruktosintolerans. Det finns inga andra kontraindikationer för användning av Enterofuril.

Hur man tar?

Läkemedlet ges oavsett kost med samma tidsintervaller, komponenter på 12, 8 eller 6 timmar. Suspensionen samlas upp med en sked, som är fäst på flaskan. En enda dos av en sådan söt "Enterofuril" för spädbarn från 1 månad till 3 år är 2,5 ml, för barn över tre år - 5 ml. Frekvensen att ta medicin per dag beror på barnets ålder och manifestationerna av sjukdomen.

Läkemedlet i kapslar måste svalna och dricka juice, vatten eller fruktjuice. Vid en gång ges patienter över 3 år 200 mg av den aktiva ingrediensen, det vill säga 2 kapslar med 100 mg vardera eller bara en kapsel, som har en dos av 200 mg. Vid en ålder av 3-7 år kan ett barn ta Enterofuril tre gånger om dagen (600 mg nifuroxazid per dag) och för barn över sju år är ett fyrfaldigt intag visat (den dagliga dosen blir 800 mg).

Varaktigheten av behandlingen beror på sjukdomen och reaktionen från patienten till receptionen "Enterofurila". Oftast ges medicinen till barnet 5-7 dagar, men om diarréen har upphört tidigare kan läkemedlet slutföras 12 timmar efter det sista avsnittet av lös avföring. Enterofuril används i alla fall inte längre än 7 dagar.

Vad ska man byta ut med rotavirus?

Den största faran i en sådan tarminfektion är uttorkning, därför är det mycket viktigare att ge barnet inte antidiarrheal eller antimikrobiella droger, men mycket dricks och droger som kan återställa förlorade elektrolyter. Det här är uppfattningen av den berömda läkaren Komarovsky, vars åsikt är betrodd av majoriteten av föräldrarna.

Barn med diarré rekommenderas att ge drogerrehydron"," Humana Electrolyte "," Touring "," Hydrovit "och liknande, liksom annan dryck som trivs barnet. För att inte framkalla kräkningar måste sådana medel erbjudas barnet i en liten mängd (för en tesked), men mycket ofta.

Om kroppstemperaturen är förhöjd tillåts det att ge antipyretiska medel till den lilla patienten, till exempel Nurofen eller Barns Panadol. För att bli av med viruspartiklar snabbare kan även enterosorbenter användas. Enligt föräldrarna är dessa läkemedel säkra och hjälper snabbt till att förbättra barnets tillstånd. Dessa inkluderar "enterosgel"," Smektu "," Polyphepan ","Enterodesum», «Aktivt kolOch andra medel. Eftersom de endast fungerar i tarmarna, kan sådana läkemedel användas från födseln.

Om vad som är rotavirushur det manifesterar sig, vilket sätt att förebygga och behandla läkaren kommer att berätta Komorowski.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa