Regler för att hjälpa till att bli barn för första gången

Innehållet

Endast de som blir gravida av en slump tänker inte på sannolikheten att bli gravid från första gången. Alla gifta par som planerar ett barn, första gången, börjar en fråga - hur man ökar sannolikheten för uppfattningen, för även om det inte ens hos friska män och kvinnor kan barnets uppfattning kanske inte äga rum.

Det är omöjligt att beräkna sannolikheten för uppfattningen med matematisk precision, eftersom det är omöjligt att fullt ut förstå alla faktorer som påverkar detta sakrament. Men alla planerare måste börja med en förståelse av reglerna, som i en eller annan grad ökar chanserna att bli gravid på kortast möjliga tid, och ibland första gången. Vi kommer att berätta om dem i den här artikeln.

Regelnummer 1 - "Välj gynnsamma dagar"

En önskan om att få ett barn för att bli gravid är inte tillräckligt. Det är nödvändigt att tydligt förstå vid vilka perioder av den kvinnliga menstruationscykeln uppfattningen är mest sannolikt. Manlig bördig som standard är ständigt, och kvinnlig fertilitet är direkt beroende av sin egen cykel.

Omedelbart efter menstruation och under menstruationsperioden är det nästan omöjligt att bli gravid, liksom direkt framför dem. Bara mitten av menstruationscykeln är idealisk för uppfattningen, när en kvinna fyller sig.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

En kvinna kan beräkna den ungefärliga dagen för hennes ägglossning med hjälp av en speciell kalkylator eller självständigt, beväpnad med en kalender och en enkel penna. Om cykeln för en kvinna i genomsnitt (från början av en månad till början av de andra) varar 28 dagar faller ägglossningen på den 14: e dagen. För utgångspunkten tas den första dagen i menstruationen. Om cykeltiden är 30 dagar, ska "viktig dag" vänta i 15 dagar.

Svårigheter kan förekomma hos kvinnor med oregelbunden menstruationscykel. I detta fall borde de göra två beräkningar - bestämma mitten av deras kortaste cykel och samma dag på den längsta cykeln. Resultatet kommer att vara ett intervall på 13-16 dagar eller 14-18 dagar, och det är i dessa dagar som ägglossningen bör förväntas.

Ägglossning är den process genom vilken ett moget ägg lämnar en sprängande follikel. Från denna tidpunkt är befruktning möjlig i 1-1,5 dagar. Om spermien inte tränger in i ägget under den tilldelade tidsperioden, dör äggcellen och du måste vänta på nästa ägglossning för att försöka igen att bli gravid.

Manliga reproduktionsceller är mer ihållande: Spermcellen kan behålla sina morfologiska och andra egenskaper i 3-5 dagar.

Spermceller kan väl "vänta" för att ägget ska gå ut ur follikeln, redan i äggledaren. Det är därför de optimala dagarna för att ha sex för snabb befruktning, börjar tre dagar före förväntad ägglossning och fortsätter 1-2 dagar efter det här datumet.

Kalenderen med dagar som är gynnsamma för att få barnet kan göras i förväg för att bättre kunna planera resten av förberedelsen, inklusive aktivitetsfasen. Om en kvinna gör det med en onlinekalkylator kan hon inte bara beräkna de bästa dagarna i månaden utan också skriva ut kalendern så att den alltid finns till hands, utan att försöka om och om igen att reproducera datumet för de dagar som ska befruktas.

Du måste lära dig att lyssna på dina känslor. Vid uppkomsten av ägglossning förändras libido: sexuell aptit ökar, urladdningen blir mer viskös och riklig, i struktur som liknar rå äggvita kan bröstet bli känsligare. På dagen för ägglossning märker många kvinnor korta märkbara smärtor i sidan till höger eller till vänster. Så det finns ett gap i follikeln och frigöringen av ägget.

Om man koncentrerar sig på att följa sina känslor i mitten av en cykel i flera månader kan man lära sig att bestämma den mest gynnsamma tiden för uppfattningen i sig själv utan fel.

Många använder metoden för att mäta basaltemperaturen. Varje morgon, även innan de går ut ur sängen, tar kvinnor temperaturen i ändtarmen och utgör ett schema. Under ovulationstiden sjunker temperaturen kraftigt, och om konceptet lyckades växer det snabbt. Denna metod är bra, men endast i kombination med iakttagandet av de andra reglerna för framgångsrik uppfattning.

Om du ritar diagram över basaltemperaturen finns det ingen tid, men det finns inga speciella känslor, förutom att cykeln är oregelbunden kan en kvinna utnyttja snabbprövning av apoteket för ägglossning och även besöka ultraljudsrummet för att övervaka modningen av follikeln och ägglossningen genom ultraljudsskanning. Ultrasonografi idag är det mest exakta sättet att bestämma dagar som är gynnsamma för uppfattningen.

Regelnummer 2 - "Håll kön rätt"

Alltför frekventt sex i månaden med aktiv planering ökar inte sannolikheten för att snabbt bli barn, som vissa tror, ​​men bara minskar den. Manlig sperma med frekventa kontakter blir mer "flytande", det vill säga, koncentrationen av bakterieceller i den seminala vätskan minskar och mängden ejakulat minskar, vilket direkt påverkar sannolikheten att bli gravid.

Den bästa kompositionen av seminalvätska kommer att vara i händelse av att en man kommer in i intim kontakt med en partner inte mer än en gång var 2-3 dagar. Efter menstruation är det bättre att avstå från kontakter i 4-5 dagar, och sedan vid tiden före ovulationen kommer spermierna att vara mest koncentrerade och av hög kvalitet. Ett par dagar för påstådd ägglossning samlag bör hållas varannan dag.

Det är helt uppenbart för alla att samlag, vars syfte är att bli barn, måste vara oskyddad. Detta innebär att kondomer, vaginala suppositorier eller piller inte ska användas. Handlingen bör inte avbrytas, ofullständig.

Rekommenderas inte heller för att använda intima geler och smörjmedel. Sådana medel, samtidigt som man underlättar handlingen, lägger till trevliga känslor för partners, negativt påverkar tillståndet hos den kvinnliga vaginaens mikroflora, vid dess surhetsgrad. Smörjmedel har också en negativ effekt på spermobilitet. Douchering före samlag är inte nödvändigt av samma anledning.

Ofta är kvinnor intresserade av huruvida en hållning spelar roll under utlösningen. För en frisk kvinna, utan anatomiska särdrag, spelar ingen roll det ställe där samlag kommer att hållas.

Men kvinnor med en liten böj i livmodern kan ha problem med den oförhindrade och snabba penetrering av spermier i livmodern. De rekommenderas knä-armbågsställning där en man fyller samlag bakifrån.Denna hållning ger djupare penetration - sättet att göra med spermierna minskas betydligt, vilket ökar sannolikheten för att barnet blir första gången.

Ställ "ryttare" är inte särskilt lämplig för befruktning, eftersom det mesta av sperma i vagina strömmar ut. Den klassiska "missionär" -positionen anses vara ganska fördelaktig för uppfattningen. I makarnas arsenal har vanligtvis sina favoritpositioner och deras kombination. Ge inte dem för mycket vikt. Det viktigaste - vid tidpunkten för utlösning för att ge djupare penetration av seminalvätska.

Efter samlag är en kvinna rekommenderad att stå i en "björk" -position i ca 20 minuter när en kvinnas ben är över huvudet. Du kan ligga ner efter samlag i en halvtimme, bara kasta dina ben på väggen eller på huvudet. Stanna inte omgående och spring in i duschen. Om målet är uppfattning, måste du ge tid till spermierna och skapa alla förutsättningar för deras enklare rörelse längs könsorganet, livmodern och äggledaren till det ägg som väntar på dem.

Du bör inte behandla samlag som en mekanisk process för att unga ett barn. Försök att inte tänka på befruktning och inte beräkna chansen att bli gravid. Snabbare, enligt de långsiktiga observationerna av fertilitetsspecialister blir par som har sex med nöje och kärlek gravid.

En orgasm för en kvinna ökar sannolikheten för en snabb uppfattning, och kärlek, förtroende och en tacksamhet gentemot partnern för det uppnådda nöjet skapar en optimal psykologisk bakgrund för uppfyllandet av det stora mysteriet.

Regel nummer 3 - "Objektivt värdera partnernas hälsa"

Reproduktiva problem kan förekomma hos både kvinnor och män. Det är därför som läkare rekommenderar att du planerar ett barn med ett besök på ett medicinskt kontor. Ibland kan en frisk man och kvinna under lång tid inte bli gravid, trots alla sina ansträngningar. Att prata om möjligheten till befruktning från första gången är endast möjlig om båda parter är helt friska, allt är i ordning med deras reproduktiva hälsa.

Du kan bara vara övertygad om detta på ett sätt - genom att besöka en läkare. En kvinna rekommenderas att konsultera en gynekolog och en man - en urolog. Om några avvikelser upptäcks är det bättre att skjuta upp planeringen tills det är dags för fullständig återhämtning, för att inte uppleva slöseri.

I planeringsprocessen är den mest smärtsamma den psykologiska uppfattningen om misslyckande. Om de gjorde allt rätt, och den efterlängtade graviditeten inte kom igen, är det svårt att förstå fiasko, inte bara för kvinnor utan också för män. För att inte slösa ner nerverna är det bättre att börja planera din son eller dotter, och är övertygad om att allt är i ordning med hälsan.

Det är också viktigt att utvärdera välbefinnandet under de dagar som är gynnsamma för uppfattningen. Om en kvinna har en ägglossningsplan, medan hennes man har en virusinfektion och en hög feber har stigit, kan inte uppfattningen ske, även om samlag är framgångsrikt.

Spermatozoa är mycket känsliga för många faktorer. Sjuka, trötthet, stress i en man, eventuellt obehag kan avsevärt minska hans förmåga att befruktas.

Regelnummer 4 - "Förbered dig på föreställning i förväg"

Chanserna att bli gravid första gången blir högre om partners börjar förbereda sig för en ödesdigra cykel i förväg. Om ungefär tre månader bör en man börja ta vitaminer. Det finns speciella vitaminkomplex berikade med folsyra, zink och selen. Dessa substanser är mycket viktiga för spermiernas sammansättning.

Spermatogenes (processen för spermaproduktion och mognad) varar ca 3 månader. Det är så länge det tar sammansättningen av spermierna "uppdaterad". Det kommer att vara bra om alla dessa tre månader kommer en man inte bara att ta vitaminer utvecklade för män, utan också kosttillskott för att förbättra spermiernas kvalitet.

I tre månader före den påstådda uppfattningen borde en man avstå från att arbeta med målningsmaterial, färger och lacker, syror, salter av tungmetaller, radioaktiva material och ämnen.

En man borde inte tippa badet och bastunet, innehålla elektriska uppvärmda stolar i sin bil, eftersom temperaturen på testiklarna påverkar spermiernas sammansättning negativt. Du bör också avstå från att ha snäva underkläder och snäva byxor.

En kvinna på tröskeln till ett par månader bör börja ta folsyra. Det ökar naturligtvis inte sannolikheten för att bli gravid, men detta ämne ackumuleras i kroppen. Om uppfattningen sker, kommer folsyra tiotals gånger minska sannolikheten för medfödda deformiteter och missbildningar hos barnet.

Dessutom kan du ta ett multivitamin, vars sammansättning skapades specifikt för förväntade mammor och planerar att bli gravid.

Båda makarna borde avstå från att dricka alkohol i minst tre månader före uppfattningen. Behandlingsprocessen i ett tillstånd av berusning har ingen stor inverkan på det kvinnliga ägget, men alkohol har en skadlig inverkan på mannens spermier. Därför, efter ett par glas vin, är sannolikheten att bli gravid lägre än utan dem.

Förbudet mot alkohol i denna situation är i form av förbud. Oavsett hur svåra män försöker rättfärdiga "bara en!" En ölkrus efter arbetsdagen går det definitivt inte till fördel för reproduktiv hälsa.

En kvinna som röker är svårare att bli gravid än en icke-rökare. En man som allvarligt tänker på att få ett friskt barn och bli en pappa borde också minska nikotinintaget, och det är bättre att helt och hållet överge denna skadliga vana, åtminstone under planeringsperioden när man tänker en bebis. Förberedelser för uppfattningen inkluderar också avstötning av droger eller psykotropa läkemedel.

Om en av makarna tog antibiotika, hormoner med terapeutiska mål, efter behandlingens slut, måste du vänta minst 1-2 månader och först då börja planera. Vilken passion för läkemedel, det är febrifugal eller huvudvärkspiller, är inte den bästa följeslagaren för planering av par. Vid den månad då uppfattningen planeras är det bättre att överge alla mediciner, utom vitaminer.

Korrigering av familjens näring kommer att hjälpa till att förbereda sig för uppfattningen. I makarnas makar som drömmer om att bli mamma och pappa till ett friskt barn, var noga med att ha kött och fisk, ägg, mejeriprodukter, en stor mängd färska grönsaker, grönsaker och frukt.

Vegetarer tycker det är svårare att bli gravid precis på grund av brist på animaliskt protein i kroppen, särskilt hos män. En kvinna en månad före befruktningen ska överge kaffe och starkt te, vilket ökar chansen att bli gravid snabbt. En man borde inte äta "mästerverk" av snabbmat - ett stort antal konserveringsmedel i dem orsakar morfologiska deformiteter av spermier, vilket minskar fertiliteten och ökar sannolikheten för att unga barn med kromosomala abnormiteter.

Regelnummer 5 - "Sätt i dina tankar"

Mycket ofta möter kvinnor som försöker bli gravida med alla mentala krafter motsatsen. Efter långa försök som misslyckades upphör de att "hängas upp", förtvivlan och plötsligt bli gravid. Berättelsen vet många situationer när ett desperat par avgår sig till sterilitet och tar en fosterbarn från ett barnhem, och efter ett tag blir gravid med sina egna. I sådana fall säger folket att paret "Gud belönades".

Ur synvinkel av psykosomatiska processer sker följande: medan en kvinna håller fast planer, upplever misslyckade försök, är hon i ett ständigt stressläge. Alla hennes tankar handlar bara om huruvida begreppet hände i månaden eller inte.

De kan inte distraheras av något annat, de upplever smärtsamt starten på nästa menstruation, och på den sista dagen i menstruationen planerar de redan en ny cykel. Stresshormoner, som produceras hos sådana kvinnor, stör den normala produktionen av kvinnliga könshormoner, i synnerhet, minskar koncentrationen av progesteron.

Det är progesteron som är nödvändigt för normal uppfattning och implantering av ett befruktat ägg i livmoderhålan. När en kvinna lugnar sig, slutar planera och bara lever och trivs, återgår produktionen av progesteron till normalt, börjar graviditeten.

Därför är det viktigt att du förstår det viktigaste innan stress är planerad - stress förhindrar graviditeten. Ställ prioriteringar för dig själv, hitta en plats i ditt liv för intressant arbete, informativ och trevlig kommunikation med vänner, glöm inte din hobby, se till att du helt enkelt inte har tid att sitta och oroa dig för att uppfattningen kanske inte har hänt. Bara en lugn och uppmätt inställning till planering kan garantera en snabb start av graviditeten.

Glöm inte att känslan av kärlek för din partner kommer fram. När det är, sker graviditeten mycket snabbare än bland par som väljer ekonomiskt välbefinnande, social trygghet, rädsla för ensamhet eller andra som har lite att göra med äkta kärlek som en anledning att leva tillsammans.

Vad kan förhindra snabb uppfattning?

Även om paret gör allt rätt, garanterar ingen henne en snabb uppfattning. För att förhindra befruktning kan många faktorer. Så förvirring kan orsakas av det faktum att samlag, som hölls på dagen för ägglossning, inte leder till befruktning. Detta är möjligt om spermierna inte kunde komma till ägget, liksom om ägget inte alls var.

Sådana cykler, som saknar ägglossning, förekommer ibland i varje kvinna, även om hon är helt frisk. Om en kvinna har problem med en gynekologisk historia, det finns ovarial dysfunktion, hormonella störningar, så ökar sannolikheten för anovulatorisk cykel. Ibland, trots alla beräkningar, sker ägglossning senare än väntat. Sen ägglossning är typisk för cirka 5-7% av kvinnorna minst ett par gånger om året, och därför rekommenderar läkare att ha samlag att fortsätta efter dagen för antagen ägglossning, en gång var 2-3 dagar.

Överviktiga kvinnor - en av de vanligaste orsakerna till brist på graviditet. Ju mer extra pounds, desto svårare är det att bli en baby. Hormonal bakgrund i fetma, jämn ljus, genomgår stora förändringar.

Om en kvinna bestämde sig för att bli en mamma, är det ibland tillräckligt för henne att förlora bara 5% av hennes kroppsvikt, så att försöket kan kronas med framgång.

Det är mycket svårare för kvinnor med undervikt. För tunna tjejer måste samråda med en läkare och få de saknade kilo så att det finns en chans för uppfattning. Processen med att få pounds i patologisk tunnhet tar mycket tid, nästan alltid åtföljs av behovet av hormonkorrigering.

Ibland är oförmågan att bli gravid ett barn bero på partnernas genetiska inkompatibilitet. Detta händer inte för ofta, men du kan inte bortse från en sådan anledning. Om en man och en kvinna är helt friska, och under året är de inte gravida, bör man vända sig till genetik, som kommer att förskriva alla nödvändiga test för att bestämma partnernas kompatibilitet. Om deras genomer är mycket lika, är det inte möjligt att tänka på.

Ofta förekommer uppfattningen, men kvinnan vet inte ens det, för i tid eller med en liten fördröjning på flera dagar kommer hon nästa månad. Detta är den så kallade biokemiska graviditeten. Befruktning sker med den, men det är inte möjligt att få fotfäste i livmodern.

Det andra alternativet är avvisandet av ett fast fosterägg inom några dagar efter implantation.De verkliga orsakerna till detta fenomen är inte fullt kända för vetenskapen. Ofta, enligt läkare, överlever embryot inte, vilket har brutala kromosomala avvikelser som är inkompatibla med ytterligare tillväxt och utveckling. Också orsaken kan ligga i den otillräckliga mängden progesteron som produceras i kvinnans kropp, vid autoimmuna processer, när en kvinnas grodder avvisar bakterien.

En kvinna kan gissa biokemisk graviditet med en fördröjning på flera dagar, av heterogen, med blodproppar, konsistensen av menstruationsblod, samt av en svagt positiv reaktion av graviditetstestet.

Några, särskilt de som vill bli framtida mödrar tidigare, börjar göra dem nästan ett par dagar efter ägglossningen i hopp om att se åtminstone "spöken" i den andra remsan. Vanligtvis vid slutet av den första månadens månad (vid första fördröjningsdagen) kan de ha en svag andra stapel, men deras perioder kommer fortfarande att börja, mörkande all glädje.

Är det möjligt att "beställa" barnets kön?

Alla planeringskvinnor har hört att barnets kön kan "programmeras". Så, den populära rykten rekommenderar att ha samlag före ägglossningen, om du vill att en tjej ska födas. Om du behöver en arving, ska uppfattningen skjutas upp till dagen för ägglossningen på den första dagen efter det. Denna åsikt är felaktig och det är därför:

  • Kön barn sätter spermier. Om sperma befruktar ägget med uppsättning XX, är en dotter född, om sormmatozoiden med XY-uppsättningen hanterar först, borde man förvänta sig att en pojke ska födas.
  • Man tror att XY - snabbare sperma och den tjugonde - mer överlevande. Därför rekommenderas det i förväg att "lagra" med de tjugonde i sexcellerna om du vill ha en dotter. Faktum är att livslängden hos spermier med olika könskromosomer är exakt densamma som förmågan att röra sig, hastigheten och andra parametrar.

Det är omöjligt att tänka en pojke eller en tjej, en bebis eller en trippel "att beställa". Det enda sättet att "välja" ett barn av ett visst kön är IVF.

Chans att bli gravid - i antal

Reproduktionsexperter har beräknat att sannolikheten att bli gravid från första gången efter korrekt förberedelse hos ett helt friskt ungt par är endast 11%. Detta är det maximala värdet, vilket inte kan ökas genom överensstämmelse med reglerna eller populära metoder. Om ett par har försvårande faktorer, till exempel ålder, dåliga vanor, kroniska sjukdomar, minskar sannolikheten proportionellt.

Sannolikheten för uppfattningen från första gången för en kvinna i åldern 20-23 år närmar sig 11% och för en 30-årig kvinna är hon redan nedsatt till 7%. För en kvinna över 36 år är risken att bli gravid första gången om alla ovanstående rekommendationer observeras bara 4% . Förtvivlan inte. Enligt statistiken blir 60% av par i reproduktiv ålder gravid under de första sex månaderna från början av planeringen. Varje tredje par blir gravid i 12 menstruationscykler, det vill säga inom ett år.

Det är nödvändigt att behandla en viktig händelse för en familj filosofiskt, men det är nödvändigt att förbereda sig för det. Par som går för att bli gravida med en medveten ömsesidig lust att höja barnet är genom erfarenhet mer sannolikt att bli framgångsrika föräldrar som inte bara kan bli gravid och föda, utan också höja och höja en anständig person.

I en fjärdedel av fallet, när ett ägg möter en spermacell, uppstår befruktning inte av skäl som ligger utanför den medicinska kompetensens omfattning. De är oförklarliga. För kvinnor vars ålder har "korsat" över 35 år, ökar sannolikheten att inte bli en, men två eller tre barn omedelbart med 20%.

I 40% fall av äktenskaplig infertilitet är män "skyldiga" eller mer exakt avvikelser i tillståndet för reproduktiv hälsa hos män.

Experter rekommenderar att du besöker en läkare med klagomål om eventuell infertilitet efter ett år av misslyckade oberoende försök. För par i vilka en kvinna är över 35 år, minskas denna tidsperiod till sex månader.

Hur man tänker barn från första gången, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa