Är samlag farligt efter att ha tagit ett barn?

Innehållet

Frågor om det intima livet ganska akut mot par som planerar en graviditet. Om den efterlängtade uppfattningen ägde rum finns det mer obegripliga stunder. För det första är par inte alltid klart om ytterligare sexuella relationer är säkra, oavsett om de kommer att skada barnet. Om du kan ha sex efter uppfattningen kommer vi att diskutera i den här artikeln.

Förändringar i det intima livet under graviditeten

Om befruktning har ägt rum är det för tidigt att prata om graviditet. Ett fosterägg bör kunna fästa sig vid livmoderns vägg, och först efter implantationen äger rum 8-9 dagar efter ägglossningen kan vi säga att kvinnan är gravid.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
 • menstruation
 • ägglossning
 • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Dessa processer är mikroskopiska, som förekommer på cellulär nivå. Föräldrakön kan inte på något sätt skada det befruktade ägget, eftersom det är tillförlitligt skyddat och ligger i djupet av kvinnokroppen.

Tänk inte att avslaget på sexuell intimitet i detta skede ökar chanserna för implantation - det här är inte så. Hur framgångsrikt är bindningen av äggstocken till endometrium beror endast på tillståndet hos endometrium, den hormonella bakgrunden hos den potentiella moderen och användbarheten hos embryot. sålunda, under de första dagarna efter den påstådda uppfattningen finns inga restriktioner för intim kontakt.

Efter implantation i kvinnans kropp, förändras hormoner, symptom på tidig toxik kan uppträda. Mot den här bakgrunden, kvinnors sexuella önskningar återfinns vanligtvis i bakgrunden - illamående och yrsel bidrar inte till avkoppling och kärleksglädje.

Om det inte finns någon toxicos, finns det ingen anledning att vägra sex.

Från ungefär den 12: e veckan av graviditeten börjar en ung placenta att fungera i en kvinna, den mängd blod som cirkulerar i den förväntande moderens kropp ökar med nästan hälften. Blodflöde till könsorganen, liksom mjukning av slemhinnorna under graviditetens hormon - progesteron - stimulerar en starkare sexuell lust.

Så från slutet första trimestern och fram till mitten av det tredje (och lite före födseln!) känns kvinnan stark sexuell lust, mer levande orgasmiska förnimmelser, och några erkänner att det var under barnets bär att den första fulla orgasmen upplevdes.

När det gäller män är det här roden till problemet ligger ofta. Inte alla representanter för den starka hälften av mänskligheten är moraliskt och psykologiskt redo för sex med en gravid kvinna. Av någon anledning tror män ofta att de genom sina handlingar kan skada ett barn och förhindra det. Vissa bekänner att känslan att under samlag någon annan är närvarande hindrar dem från att slappna av, och detta förhindrar.

Många män vågar helt enkelt inte fråga sin hustru för sexuell intimitet, med tanke på hennes "intressanta ställning", eftersom de uppfördes så här. Ur denna synvinkel är denna artikel avsedd mer för män än för deras fruar.

Effekt av kön

Sexuell "urladdning" är som nödvändigt för människan som mat, sömn, vatten, luft. Förplantningens instinkt är en av de viktigaste, och ingenting kan göras om det.En gravid kvinna är inget undantag. Hon känner en lust för intimitet, behöver uppleva orgasm, avkoppling, avkoppling, positiva känslor i samband med kön. En man borde inte glömma det. Om det inte finns några kontraindikationer av medicinsk karaktär är sex efter uppfattning och under fertil fertilitet inte bara möjlig men nödvändigt. han:

 • främjar produktionen av endorfiner (de så kallade hormonerna av lycka), som har en positiv effekt på den framtida moderns stämning, hennes välbefinnande och välbefinnande hos barnet;
 • tillåter livmodern under orgasmen att göra lätta "träning" sammandragningar som bland annat stimulerar blodtillförseln till moderkakan och tillströmningen av mer näringsämnen och syre till barnet;
 • I sen graviditet bidrar oskyddad sex till mognad av livmoderhalsen på grund av prostaglandiner i sperma.
 • Det har en positiv effekt på familjeförhållanden, på förtroende, intimitet, på en sensuell sfär, som är nödvändig för en gravid kvinna.

Allt detta är ett starkt fall för sex under graviditeten.

Det finns ingen tydlig indikation i någon religion i världen om förbud mot sex med en gravid fru, inte en enda filosofisk doktrin stöder en sådan begränsning. Ingen läkare kommer någonsin att förbjuda sexuella relationer med makar om graviditeten fortsätter utan komplikationer och force majeure.

Om en make inte kan övervinna det psykologiska barriäret, är det värt att kontakta en psykolog. Detta är ett mer korrekt sätt eftersom det är bättre att försöka etablera normala intima relationer under graviditeten än att skilja sig från och lämna barnet utan en far om han "går till vänster" på grund av sitt eget sexuella missnöje.

När är kön farligt?

Kön kan vara förbjudet av den behandlande läkaren på grundval av oavsiktliga medicinska indikationer. Dessa indikationer inkluderar:

 • graviditet efter IVF;
 • dubbel eller trippel graviditet med sjukdomshistoria
 • låg placenta eller placenta previa;
 • ismisk-cervikal insufficiens (fel i livmoderhalsen);
 • hotet om missfall eller för tidig födsel;
 • läckage av fostervätska;
 • Utsläppen av slemproppar från livmoderhalsen under de sista veckorna av graviditeten.
 • Förekomsten av partners av könsinfektioner, sexuellt överförbara sjukdomar.

  Kvinnor bör också lyssna på sina egna känslor självständigt. Om magen gör ont, det finns nagande smärtor i nedre delen av ryggen, ovanlig (vanligtvis brun eller blodig) urladdning från könsorganet, är det bättre att avstå från intima relationer, se en läkare och fråga honom om deras säkerhet i framtiden.

  Sexsäkerhet

  Om uppfattningen har inträffat och graviditet önskas, då måste paret följa vissa begränsningar:

  • Använd inte smörjmedel och sexleksaker.
  • undviker med djup penetration, speciellt efter 6-7 veckors graviditet;
  • när magen uppträder, undvik ställningar som innebär tryck på det;
  • tillfälligt vägra analsex för att förhindra att tarmbakterier kommer in i könsorganet och inte orsaka ytterligare problem med förstoppning och hemorrojder.
  • Undvik plötsliga rörelser och hög friktionsnivå.

  Om huruvida samlag är farligt efter att ha tagit ett barn, se nästa video.

  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa