Symtom, orsaker och behandling av manlig infertilitet

Innehållet

Inte så länge sedan blev kvinnor skulden för familjen infertilitet. Idag visar befintlig statistik att i ungefär hälften av fallen är oförmågan att få barn i ett par bero på manlig infertilitet. Och oavsett hur motsatte företrädare för en stark hälsa av mänskligheten finns faktum kvar.

Vad är det

Former av manlig infertilitet är ganska olika. Alla kan leda till upplösning av familjen, till människans stora personliga tragedi. I nästan 99% av fallen ligger orsaken till oförmåga att ha avkommor hos representanterna för det starkare könet i strid med sammansättningen av spermier. Seminal vätska med spermier - miljön är ganska känslig och sårbar, en mängd faktorer kan påverka det. En man kan lida inflammation, infektion, skada ens skada, och hans ejakulat kommer inte längre att betraktas som frisk och kan befruktas.

Män gillar inte att erkänna att orsaken till en frus infertilitet kanske inte ligger i henne. För sådana "envisa människor" har hälsovårdsministeriet statistiken: endast 40% av fallen är orsaken till att barn saknas i ett äktenskap kvinnlig infertilitet. Av 45% av orsaken ligger manfaktorn och resterande 15% innefattar fall av genetisk inkompatibilitet hos partner och sällsynta former av infertilitet.

Sannolikheten för uppfattningen, det bör noteras, är inte så stor även hos män som är helt friska. Om både mamma och pappa med reproduktiv hälsa är allt i ordning är sannolikheten att barnet får ett första försök endast 11-13%. Beroende på formen av infertilitet hos män med abnormiteter i reproduktiv funktion minskar denna sannolikhet.

De pratar om infertilitet när ett par inte kan tänka ett barn med regelbundet oskyddad sex under hela året. För par i vilka makarnas ålder är över 35 år anses perioden på sex månader vara den "kritiska" perioden. Om alla försök under denna tid misslyckades är uppfattningen tveksam och en undersökning är planerad.

Det är nödvändigt att skicka det både till kvinnan och mannen. Först då kan du fastställa orsaken och hitta ett sätt att eliminera det.

norm

Den främsta reproduktiva cellen hos en man är spermatosonen. Sperm bär bärarens genetiska information. Det är koncentrerat i spermiehuvudet. Svansen hjälper cellen att röra sig så att den når ägget.

Unga spermier härrör från testiklarna. Denna process börjar vid puberteten hos pojkar och fortsätter under hela det starkare köns livet. Från testiklarna går de unga spermcellerna in i de främre kanalerna, tubulan och vid tidpunkten för utlösning blandar de mogna cellerna med den sämre vätskan, med utsöndringen av prostatakörteln och träder in i det kvinnliga könsorganet.

Seminifer tubulerna är mycket långa. Nästan rörlösa sexceller måste gå igenom dem under en lång tid: ca 2-3 månader. Under den här tiden lyckas de mogna. Den sista etappen av mognad av bakteriecellerna sker i epididymis.

I en frisk manlig ejakulering är både levande och döda spermatozoer, och rörliga och stillasittande celler är alltid närvarande. Det är viktigt att förhållandet mellan friska och starka spermier är tillräcklig för befruktning, för att endast de mest hårda exemplen kommer att nå äggcellen.

Det är inte tillräckligt att utveckla celler - de behöver fortfarande mogna, passera genom canaliculi, samt få tillgång till sekretoriska produkterna hos den manliga kroppen. Manlig infertilitet är vanligtvis uppdelad i tre stora typer:

  • sekretorisk - associerad med nedsatt sekretion vid vilket som helst stadium av spermatogenes;
  • obstruktiv - på grund av obstruktionen av en av sektionerna av vas deferens;
  • Andra former associerade med immun, autoimmuna processer.

Det finns också mer sällsynta former av infertilitet, vanligtvis genetiska, i vilka friska och livskraftiga bakterieceller inte produceras alls eller produceras, men är kritiskt låga. Men sådana fall i praktiken av en fertilitetsläkare är sällsynta.

Orsaker till infertilitet

Sekretorisk infertilitet

Anledningarna till att män blir oförmögna att befruktas är många och mångsidiga. I alla fall, förutom medfödd genetisk infertilitet, är de på ett eller annat sätt associerade med skadliga effekter på processerna för spermatogenes eller mekanisk frisättning av ejakulat.

Sekretorisk form av manlig infertilitet är oftast förknippad med nedsatt spermaproduktion. Testiklarna producerar inte tillräckligt friska celler. Dessutom tillskrivs alla de morfologiska förändringarna i de manliga könscellerna, liksom överträdelser av deras rörlighet och livskraft, vanligen sekretorisk form. Om spermacellen inte är tillräckligt snabb och den har missbildningar och avvikelser (två huvuden, två svansar, ingen svans och andra variationer av en förvrängd form) är det inte troligt att självständig uppfattning är sannolikt.

Varicocele är den vanligaste orsaken till sekretorisk infertilitet. Med åderbråck blir utflödet av blod från skrotet svårt - det finns "stagnation", vilket gradvis leder till inhibering av testikelfunktion. Unilateral varicocele blir ofta en bilateral form.

Om en man inte ges kirurgiskt hjälpmedel för att eliminera varicoseutvidgningen, kan sekretorisk infertilitet bli total och försummad.

Vävnaden som producerar den unga spermierna är mycket mottaglig för påverkan av vätsketryck. Därför utvecklas infertilitet ofta på bakgrund av dropp i testikeln, såväl som den befintliga inguinsbråcken. Orsaken till infertilitet kan vara kryptorchidism eller oscenerade testiklar i pungen.. Risken för negativa konsekvenser är hög om pojken inte fick adekvat behandling före åldern sju år.

Höft (infektiös parotit), som överförts som en pojke av barndomen, utgör också en stor fara för dess reproduktiva funktion i framtiden. Höftvirus påverkar körtelvävnaden, spottkörteln och könkörtlarna påverkas.

Epitelet, som kan producera nya sexceller, är mycket känsligt för radioaktiv strålning. Därför diagnostiseras infertilitet och reducerade reproduktionsfunktioner hos män som lever i ogynnsam, när det gäller radioaktiv bakgrund, lokaliteter och arbetar även i farliga industrier där det finns kontakt med radioaktiva ämnen.

Nyligen talar läkare och forskare alltmer om effekten på spermatogena epitel och elektromagnetisk strålning, så att bära en mobiltelefon på ett bälte är inte bara orättfylld men också farligt om en man planerar att bli pappa.

En särskild plats i orsakerna till sekretorisk infertilitet ges till effekterna av heta temperaturer. Testiklarna föras av naturen utanför människokroppen - de är alltid kallare, deras temperatur ligger under kroppstemperaturen. Vid långvarig och frekvent exponering för hög temperatur bryts alla steg av spermatogenes. Därför, med klagomål om att barnet inte kan bli gravid, kommer män oftare till jobbet i varuhus och älskare att ta ett ångbad, sitta med vänner i en bastu.Även älskare av en risk att suga i badtunnan.

Om du efter en vattenprocess inte tar en kall dusch, normaliserar temperaturen i skrotan risken att mannen blir oförmåga.

Farliga och uppvärmda bilstolar. Naturligtvis är det väldigt bekvämt, behagligt och bekvämt att sitta på ett varmt säte på vintern, men vi får inte glömma att skrotan också värms upp och spermatogenesen störs. Starka underkläder, baddräkter, dragkedjor samt snäva jeans, stramning av höfter och skrot, leder till störningar av blodtillförseln till testiklarna och patologiska förändringar i det spermatogena epitelet.

Sekretorisk infertilitet kan utvecklas på bakgrund av syfilis, tuberkulos, gonorré. Ofta är sexuella funktioner undertryckta under verkan av cancer mot cancer, antibiotika och hormonella droger. Därför, efter en behandling med kemoterapi vid behandling av onkologi, är reproduktiva förmågor hos män obetydliga, eller sterilitet diagnostiseras. Professionella idrottare som använder steroidhormoner för att skapa vackra relieffer i kroppen, möter ofta problemet med infertilitet.

Tillfällig infertilitet kan också utvecklas hos män som under lång tid och under lång tid upplever allvarlig stress och ångest. Sekretoriska former av infertilitet finns hos män som missbrukar alkohol och nikotin. Även ett par flaskor öl efter arbete är ett allvarligt påstående om missbildningar av spermatogenes. Vegetarianism leder ofta till infertilitet - bristen på animaliskt protein i kroppen framkallar en kränkning av processen för produktion av rörlig och aktiv sperma.

Felaktig kost, särskilt fascinationen med snabbmat, kan undertrycka produktionen av manliga könshormoner, vilket gradvis leder inte bara till fetma, men också till en minskning av fertiliteten. Dessutom orsakar ett stort antal koncentrater och stabilisatorer av smak, liksom konserveringsmedel, mutationer av spermier, vilket gör dem olämpliga för uppfattningen.

Obstruktiv infertilitet

Orsakerna till denna form av patologi är rotade i ett mekaniskt hinder i spermiernas väg. Oftast ligger grundorsaken i kanalernas blockering. Detta beror främst på inflammatoriska processer, som innefattar epididymit, såväl som orchitis och cystor. Kronisk prostatit kan också leda till obstruktion.

Ibland är orsaken till blockering av området för vas deferens syfilis eller tuberkulos, men det är relativt sällsynt. Ofta blir skada på kanalsidan möjlig efter skada på pungen i en kamp eller ett gym.

Andra skäl

Infertilitet hos en man kan vara primär (från födsel) och sekundär (förvärvad), så ca 10% av par kan inte bli barn, även om varje maka har barn från tidigare äktenskap. En gammal skada eller inflammation kan leda inte bara till de blockeringar som beskrivits ovan, men också till otillräckliga reaktioner av manlig immunitet. I kroppen av representanten för det starkare könet börjar antisperm antikroppar att produceras, vilket förstör spermatozoa.

Sådana immuna och autoimmuna former av infertilitet är svåra att behandla, det är inte alltid möjligt att klara dem. Men för sådana män finns chansen att bli fäder fortfarande - de kommer till stöd av reproduktiv hjälpteknik, som IVF och ICSI.

symptom

Inga specifika symptom på manlig infertilitet har, om det inte är associerat med inflammation. En man kan länge inte inser att han har några problem med reproduktiv funktion, och bara ett besök till läkaren efter ett år med planering av graviditet hjälper till att identifiera problemet.

I vissa fall kan symtom uppstå. En man får notera att spermierna har ändrat färg och innehåller orenheter av pus eller blod och har också en obehaglig lukt. En liten mängd ejakulat bör också varna, såväl som ökad viskositet, förekomsten av stora slemhinnor i ejakulatet.

Om reproduktionsstörningen är förknippad med en inflammatorisk process kommer mannen att klaga på smärta, feber, smärta vid urinering. När blockeringen inte kan förekomma ejakulation i sig, även om mannen kommer att uppleva orgasmiska känslor.

I händelse av att infertilitet uppstår som ett resultat av kronisk, försummad inflammation eller infektion, kommer det praktiskt taget inga symtom och tecken på patologi.

diagnostik

Det är diagnos som oftast skrämmer män som står inför problemet med infertilitet i familjen. Men det finns inget att frukta - de flesta former av patologi kan emellertid behandlas framgångsrikt, förutsatt att diagnosen är fullständig och i rätt tid. Medan kvinnan undersöks och testas av hennes gynekolog är det lämpligt att en man besöker en andrologistisk urolog. Läkaren kommer att ta reda på alla funktioner hos en mans liv: frekvensen av sexuella kontakter, arbetsplatsen, förekomst av tidigare skador, inflammatoriska eller infektionssjukdomar, varefter han kommer att förskriva allmänna blod- och urintester, ett smet från urinröret på mikrofloran och spermogrammet. Det är spermogrammet som anses vara den mest kompletta och detaljerade undersökningen av manlig fertilitet.

Det rekommenderas att ta ett prov av ejakulat efter 4-5 dagars avhållsamhet och sexuell vila. Längre avhållande påverkar spermatets egenskaper - det blir mer visköst. Underlåtenhet att följa sexuell vila kan göra ejaculatet mer flytande.

Du kan donera spermogram i kliniken genom onanering eller hemma genom att samla spermier genom onanering eller avbrutet samlag. I den andra varianten är det viktigt att leverera behållaren för biomaterial till kliniken så snart som möjligt, för i en timme kommer ejakulatet att förlora sina egenskaper, och slutsatsen kan vara fel.

Mängden ejakulat i normen är ca 3-4 ml, vilket är villkorligt lika med volymen av en tesked. Om mängden är mindre kommer det att bli en dysfunktion av testiklarna. Om det finns mindre än 20 miljoner spermier i 1 ml sperma, kommer en man att diagnostiseras med oligozoospermi. Om det inte finns någon sperma i provet, vilket händer när båda frökanalerna blockeras samtidigt, kommer läkarna att diagnostisera azoospermi.

När minst hälften av det upptäckta spermierna är mobil och inte bara kan röra sig, men rör sig rakt och med tillräcklig hastighet anses detta vara normalt. Om antalet sådana mobila och rakströms spermaceller visar sig vara låg, kommer asthenozoospermi att diagnostiseras. I det fall då motil säd inte finns alls kommer en diagnos av "nekrospermi" att upprättas.

Normalt måste ungefär hälften av spermierna vara morfologiskt hälsosam. Under MAP-testet jämförs patientens celler med den befintliga standarden inom semenramen - alla defekta celler avvisas. Om huvudet, svansen eller halsen i spermacellen inte uppfyller strikta referenskrav i utseende, avvisas även cellen. För uppfattningen är det nödvändigt att i en människas seminalvätska inte var mindre än 40% av friska och fulla celler.

Om klumparna upptäcks visuellt i ejakulatet är spermierna inte homogena, då är det möjligt att spermogrammet visar agglutinering. Det minskar motiliteten hos könscellerna, vilket gör uppfattningen svår eller omöjlig. Om spermogrammet visar en ökning av antalet leukocyter kan läkaren misstänka inflammationsprocessen och hänvisa mannen till en ytterligare undersökning - en ultraljudsskanning samt testas för sexuellt överförda infektioner och könsinfektioner. På samma sätt kommer läkaren att göra när det upptäcker pus i sperma (pyospermi).

Dessa spermograms anses vara icke-permanenta, och även tid på dagen kan påverka vissa egenskaper hos studien. Därför bör en man förbereda sig för att analysen kanske måste gå igen för att kontrollera fertiliteten i dynamiken.

Beroende på vilken typ av infertilitet som identifierats, fastställs den verkliga orsaken till nedsatt fertilitet. För fullständig behandling kan ytterligare diagnos behövas - immunologiska blodprov, blodanalys för hormonprofil, radiografi av de seminiferösa tubulärerna med kontrast.

behandling

Cure manlig infertilitet är ganska möjligt. Undantagen är fall av genetisk, medfödd infertilitet. Till exempel frånvaron av glandulär vävnadsproducerande sperma eller missbildningar av vas deferens som inte kan elimineras. I alla andra fall kan läkare erbjuda ett individuellt behandlingsschema. Infertilitet hos en man kan botas enligt statistiken i 85-90% av fallen.

Behandlingen beror direkt på den verkliga orsaken till patologin. Om det ligger i varicocele eller inguinalbråck, måste mannen genomgå en kirurgisk operation, varefter han helt kan bli en pappa, eftersom orsaken till infertilitet kommer att elimineras. När inflammation upprättas kan den exakta lokaliseringen och graden - med 1 och 2 grader, behandlas hemma, mer avancerade former kräver sjukhusvistelse på sjukhuset. När blockering av de främre kanalerna utpekas ofta kirurgi, som helt avlägsnar hindret i bakteriens celler.

DAntibiotika, antiinflammatoriska läkemedel används för att behandla inflammatoriska processer. Efter avslutad behandling behandlas fertiliteten igen och en behandlingskurs som stöder spermatogenes föreskrivs.

Oavsett orsaken som ledde till infertilitetsfaktorn, ordineras alla män vitaminer, läkemedel för att förbättra spermatogenesen (vanligtvis kosttillskott), lugnande medel, som är avsedda att ge människans psykologiska tillstånd i ordning. Vitaminkomplex för män måste innehålla zink, selen, järn, vitaminer i grupp B, vitaminer A och E, liksom folsyra. Kosttillskott ("Spermaktiv", "Viardot" och andra) innehåller zink och selen, liksom vissa växtämnen som har en positiv effekt på utveckling och mognad av spermier.

Alla män som behandlas för infertilitet, rekommenderad livsstilskorrigering, och ofta har den redan en avgörande effekt och graviditet uppstår. Korrigering innebär att man reducerar överdriven fysisk ansträngning till måttlig och undviker nikotin och alkohol, rätt näring, som bör vara rik på animaliska proteiner och fetter.

En man måste lägga sin vikt i ordning: han måste gå ner i vikt eller få de saknade kilo för att nå den fysiologiska normen. Det är användbart att vägra att arbeta på natten, för under en natts sömn producerar kroppen de nödvändiga hormonerna som är involverade i reproduktionssystemet. Arbetet med farlig produktion är en anledning att hitta en annan inkomst med brist på kontakt med tungmetallsalter, färger och lacker, nitrater.

De som gillar att ta ångbad eller sitta i en bastu rekommenderas att minska sådana aktiviteter till ett minimum, och det är bättre att överge dem helt och hållet. Alla faktorer för överhettning och kompression av pungen bör uteslutas. Du måste bära lös trosor som "familj" byxor fritt urklipp. Sexuella kontakter rekommenderas regelbundet: minst två gånger i veckan så att spermierna får tid att uppdateras effektivt.

Par som avser att behandla manlig infertilitet måste vara tålamod, eftersom behandlingstiden kan ta ganska lång tid: från tre månader till ett år. De flesta män klarar av att klara problemet och förbättra sperma på sex månader. Om behandling och överensstämmelse med alla rekommendationer under året inte ger det önskade resultatet, är hormonbehandling föreskriven.

Vid vissa patologiska förhållanden, till exempel, med en stor droppe av testikeln eller oligozoospermia av 1-2 grader, är kvinnan artificiellt inseminerad med sin mans sperma, där hon injiceras i livmoderhalsen. Om manliga spermatogenesproblemen är signifikanta, och behandlingen, inklusive hormonell, inte fungerar, rekommenderas paret insemination av donorsperma.

Beslutet om insemination av givare är en frivillig fråga. Många par håller inte med det här för att mannen inte tror att det födda barnet kommer att vara hans barn.

Insemination av donorsperma

Moderna reproduktiva teknologier gör det möjligt att befästa en kvinna, även med sin mans dödspermatozon, dock förutsatt att bakteriecellen inte stör huvudets struktur och att det inte finns någon störning i DNA-informationen. I detta fall utförs befruktning på ett mikroskopiskt sätt, som tidigare har tagit ägget bort från kvinnan. Om befruktningen skedde placeras embryot i livmodern och behålls med hormonbehandling.

Hormonbehandling

Som redan nämnts försöker läkare bara tillgripa hormonbehandling när spermierotiliteten är allvarligt försämrad, såväl som i frånvaro av effekt från andra metoder för infertilitetsbehandling. Som den huvudsakliga behandlingen, är hormoner förskrivna i fallet när själva orsaken till infertilitet ligger i obalansen hos hormoner.

Behandlingen kan utföras med blockeringsmetoden. Dess väsen är ganska enkel: i flera månader tar patienten piller som på hormonnivå helt blockerar produktionen av nya bakterieceller. När en man slutar ta mediciner, börjar kroppen med dubbla krafter spermatogenes och spermogramprestanda förbättras vanligen avsevärt.

Trots de ganska imponerande resultaten från en sådan blockeringsbehandling används denna metod relativt sällan. Läkare försöker alltid lämna utrymme för ingripande av oförklarliga "högre" krafter, för ibland blir en man som bara tar vitaminer, efter flera års infertilitet, plötsligt en pappa.

Ofta utförs hormonbehandling på stimuleringsmetoden. Det bygger på införandet av små doser hormoner, som tvärtom stimulerar processen med spermaproduktion, men har ingen effekt på hypofysen och hypotalamusen. Behandlingsförloppet är långt: från början tar det från 9 månader till ett och ett halvt år.. Hela denna tid kommer mannen att hålla spermogram var tredje månad (så länge en cykel spermatogenes varar) för att bestämma effektiviteten av behandlingen som tillhandahålls.

I vissa fall går inte läkare för hormonbehandling. Om de tror att sådan behandling inte har utsikter, så rekommenderar de omedelbart hjälpmedel för reproduktiv teknik eller andra alternativ.

psykologi

Inte för ingenting en man som behandlas för infertilitet rekommenderas lugnande lugnande medel. De psykologiska konsekvenserna som kan följa nyheten om oförmåga att bli gravid, kan vara förödande. Stressen påverkar själva förvärringen av situationen. Till detta läggs depression, förlust av intresse för sexuella relationer med sin fru, förlust av ömhet i ett förhållande med en partner.

Men piller och avkok av örter, som fungerar som lugnande, är inte alla. En man behöver hjälpas till att förstå den enkla sanningen som är uppenbar för varje kvinna: Den biologiska fadern är inte en far, men den som uppvuxit och uppvuxen är en riktig pappa.

Det är därför som behandlingsprocessen är önskvärt att en man med sin fru besöker en psykolog eller psykoterapeut som hjälper till att bli av med fördomar och förtryckande inre stress, hjälp att se på situationen från olika håll.

Mycket ofta, mannen som accepterade situationen, accepterade den, slutade nervös och orolig, blir plötsligt den biologiska pappan för alla.Faktum är att stresshormon blockerar produktionen av könshormoner, vilket påverkar nivån på testosteron negativt. När stressfaktorn försvinner blir mannen lugnare, och efter ett tag förbättras spermiernas prestanda.

Det vanligaste exemplet är adoption. När det inte finns något hopp om behandling och andra sätt har allt prövats, paret fattar ett beslut att anta barnet. De lugnar sig, fokuserar på att höja ett barn, upplever ofta positiva känslor och blir plötsligt gravida.

Behandling av folkmedicinska lösningar

Alternativ medicin har ackumulerat ett stort antal recept och metoder som enligt healers ökar manlig fertilitet. Det bör noteras att alla rekommendationer är baserade på respekten för en hälsosam livsstil, och i det här fallet är de traditionella läkarna helt överens med sina kollegor inom området officiell medicin. Om en man fortsätter att missbruka alkohol, droger, nikotin, ligger på soffan och inte vill förlora någon av hans 200 kg, så kommer inga populära och traditionella medel inte att hjälpa.

Traditionell medicin bör ses som en hjälpterapi vid behandling av infertilitet hos män. Hon avbryter inte på något sätt den traditionella behandlingen, som väljs individuellt, men kan förbättra effekten och hjälpa en man att bli en pappa.

Utöva inte heller behandling av folkmedicinska läkemedel utan samtycke från din läkare, eftersom örterna inte är lika ofarliga som det kan tyckas.

Olika typer av manlig infertilitet behöver ett annat tillvägagångssätt, och det finns inga universella recept. Till exempel, för att öka spermiermotiliteten används fräsk pumpajuice. Hans man rekommenderas att ta ett glas tom mage varje morgon. Och för att förbättra spermiernas morfologi är det naturligtvis användbar honungs- och biprodukter, förutsatt att mannen inte är allergisk mot dem.

Sedan tidsåldern, helande hejdade johannesört för det faktum att det ökar manlig makt. De torkade grenarna av detta gräs bränner och smälter med dem det rum där mannen ligger en gång om dagen. Inandning av denna rök har en positiv effekt på spermaproduktionen. Män som bor i bergsområden och i söder har länge använt fräsch kvitsaft och dricker det i en matsked på kvällen före sänggåendet.

Traditionell medicin uppskattar väldigt mycket psylliumfröens egenskaper för behandling av infertilitet hos män. En matsked frön bryggs i ett glas vatten, får infusera och ta matsked två gånger om dagen. Samma buljong läggs till badet för vattenbehandlingar. Det är viktigt att vattenets temperatur i badet inte överstiger 37 grader.

Det verkliga förrådshuset av fytohormoner är salvia. En matsked växtbaserade råvaror bryggdes i ett glas kokande vatten, fem minuter i ett vattenbad, varefter den resulterande buljongen är uppdelad i tre lika delar. Ta en gång om dagen för en tredje kopp. För särskilt romantiska unga damer erbjuder alternativ medicin ett utsökt recept från rosenblad. Röda och rosa kronblad är rika på E-vitamin, så du kan göra hemlagad sirap från dem och behandla din älskade under dagligt tedryck i 2-3 msk mat.

Istället för te kan en man erbjuda ett avkok av adonis eller rosehip. Traditionell medicin uppskattar människors hälsa och Adams rot. Det kan köpas på apotek. Två matskedar av roten för ett termoskokande vatten insisterar minst en dag, varefter de ger mannen två matskedar tre gånger om dagen.

Under lång tid behandlades infertilitet hos män med leeches. Hirudoterapi kan uppnå en punkteffekt. Till exempel förbättrar leken installerad i den biologiskt aktiva punkten blodcirkulationen i bäckenorganen, vilket har en positiv effekt på vilket stadium som helst av spermatogenesen. Särskilda ämnen som utsöndrar utsöndring i människokroppen, minskar fibrinogenivåer, gör blod mer flytande.En man kommer säkert att markera en allmän förbättring i sitt hälsotillstånd, stärka sin immunitet, och efter ett tag är det möjligt att han kan bli en pappa.

Hirudoterapi sessioner bör utföras av kvalificerade specialister. Leech ska endast användas en gång. En klinik som tillhandahåller sådana tjänster måste ha alla tillstånd och certifikat i ordning. När manliga infertilitet löstar på området runt anusen, i perineum, fånga svansbenet och sakrummet.

Svavelbad, mudkliniker är också användbara. På orter som har sådana naturresurser bestäms antalet sessioner och deras varaktighet för olika typer av infertilitet hos män.

Homeopatiska medel, som annonseras av tillverkare som mycket effektiva för infertilitet, kostar vanligtvis mycket, men tyvärr har inte bevisad effektivitet, som "Kagocel»Med vattenkoppor. Därför är speciella förhoppningar för dem inte värda det.

recensioner

Män själva lämnar sällan recensioner om behandling av infertilitet hos män, eftersom detta är ett ömtåligt ämne, och män föredrar att hålla tyst om det. Men kvinnor diskuterar mycket aktivt olika behandlingsformer hos sina makar och betonar att framgången med terapi är 80% beroende av kvinnan. Det är kvinnor som måste kontrolleras så att mannen under den långa behandlingsperioden inte glömmer att ta den föreskrivna medicinen, och det är de som bryr sig om riktig näring och upprätthåller en hälsosam livsstil för mannen.

Behandling av manlig infertilitet är en vanlig, familjeaffär. Mycket beror på det övergripande fokuset på det ultimata målet. I de flesta fall, enligt kvinnor, att hantera problemet misslyckas fortfarande, och graviditet uppstår naturligt.

De bästa recensionerna av kvinnor lämnar om förberedelserna "Spermaktiv", "SpermaPlant", "Speroton", "Spermastrong". Bland vitaminerna firar "Selentsink", liksom "Duovit" och "Alfabet" märkt "För män".

Enheter använder hjälp av en psykolog - kvinnor brukar inte locka sin man till en sådan specialist.

Om orsakerna till manlig infertilitet, se följande video.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa