Översikt över okonventionella behandlingar för infertilitet

Innehållet

Par som har försökt många olika metoder när de planerar graviditet, men inte har kunnat uppnå det önskade resultatet, borde inte förtvivla, för det finns också otillåtna metoder för infertilitetsbehandling. Att de representerar och vad deras effektivitet, vi kommer att berätta i den här artikeln.

Valet av metod

I traditionell medicin grundar sig infertilitetsbehandling på att bestämma den verkliga orsaken till infertilitet hos ett par. Oftast ligger det i hormonella störningar, i de reproduktiva organens patologier, av såväl medfödda som förvärvade egenskaper, såväl som i inflammatoriska processer hos en eller båda makarna. Behandlingen bygger alltid på att orsaken tas bort.

Fall av idiopatisk infertilitet, där orsaken inte objektivt finns, är inte helt tydlig för läkarutbildningen, men misslyckas fortfarande med att bli barn.

100% garantier för behandling för infertilitet ger ingen traditionell eller folklig metod. Varje metod för kamp för rätten att bli föräldrar har bara en viss ungefärlig procentuell effektivitet. En operation för att återställa tubal patency hos kvinnor leder följaktligen till graviditeten endast i 40% av fallen och endast 60-70% av de barnlösa kvinnorna hjälper till att stimulera ägglossningen med hormoner. I fall av psykologisk infertilitet utan korrekt behandling är sannolikheten för självuppfattning inte mer än 5%.

Vad ska man göra med resten, som inte "slog" bland de lyckliga? Du kan självklart acceptera ödet och sluta vilja ha ett barn. Du kan försöka göra IVF, du kan anta ett barn från ett barnhem eller ett skydd. Och ganska ofta gör sådana metoder verkligen makarna lyckliga, ger dem en hälsosam självkänsla och livets glädje. Men du kan prova icke-traditionella metoder. Gör det värt åtminstone för att inte ångra de missade möjligheterna.

I vår granskning samlade vi flera tekniker som har mest positiv feedback från patienten. Vi kommer att överväga deras fördelar och nackdelar, och valet att bara göra dig.

osteopati

Det här alternativa läkemedlet sprider sig inte i Ryssland, men osteopater är redan på väg, och paret kanske väl försöker be om hjälp. Man bör dock komma ihåg att en kvinna inte behöver någon osteopat, utan en gynekolog-osteopat och en urolog-osteopat.

Osteopati bygger på teorin om samspelet mellan alla organ och system i människokroppen. Om något är fel med reproduktionssystemet, kommer osteopaten att försöka hitta ett samband mellan patologin och arbetet i andra organ och system. Det är inte så lätt att förstå mannen på gatan, och därför är nivån på förtroende för osteopater i Ryssland extremt lågt - folk tenderar att tro vad de kan tänka sig.

Behandlingen ser ut som en speciell massage, under vilken specialisten agerar på vissa punkter. Så, för att normalisera den hormonella bakgrundsmassagen i nacken och axlarna, för att eliminera obstruktion av rören och minska vidhäftningar hos kvinnor masserade buken.

Osteopater själva och fans av detta alternativa läkemedel hävdar att effektiviteten av infertilitetsbehandling vid handläggning är cirka 20%. I praktiken är det svårt att verifiera dessa data, eftersom det inte finns någon officiell statistik någonstans på antalet dem som blev gravida på grund av osteopati.

Metoden är kontraindicerad hos kvinnor och män med tumörer i reproduktionsorganen, liksom med myom och polyper hos kvinnor. Endometrios är också en kontraindikation för osteopati sessioner. Experter säger att du inte bör tillgripa denna okonventionella metod, om du känner till den exakta orsaken till infertilitet, eftersom nästan alla sjukdomar i inflammatorisk eller annan natur är en kontraindikation för osteopatiska effekter. Men med infertilitet idiopatisk form - välkommen!

akupunktur

Kineserna föreställde sig att hela människokroppen genomträngdes med strömmar av vital energi. Om ett problem uppstår någonstans blockeras strömmen av energi. För att frigöra det görs en punktering. Akupunktur gäller inte för officiell medicin bara för att den ännu inte kunnat registrera energiströmmar, men vårt kinesiska hälsovårdsministerium vill inte acceptera de gamla kinesiska lärorna.

Resten av metoden är väl accepterad av experter inom traditionell medicin och rekommenderas ofta som adjuvansbehandling. Införandet av nålar av olika tjocklek i olika vinklar och vid olika djup i vissa akupunkturpunkter gör det möjligt att återställa blodtillförseln till bäckenorganen och förbättra sekretionen hos könsnäring i både kvinnor och män. Sessionsperioden och antalet av dem bestäms av reflexologen.

Med valet av en sådan specialist bör man vara extremt försiktig, för idag finns det många tvivelaktiga kliniker där en sjuksköterska eller sjuksköterska kommer att arbeta under en doktors skull, i värsta fall en person som inte har något samband med medicin alls. Nästan alla sådana kliniker erbjuder akupunkturstjänster. Var noga med att begära en licens, tveka inte att be läkaren att presentera ett diplom på professionell utbildning och ett intyg om omskolning till en reflexolog.

Akupunktur är svår att utvärdera när det gäller effektivitet. Bedömning av recensionerna överskrider inte 7-10%. Kontraindikationer för akupunktur för infertilitet - kroppsviktbrist, feber vid behandlingstillfället, samt patologi som kräver kirurgisk ingrepp. Du kan inte komma till sessionen efter att ha spelat sport eller tar ett varmt bad.

homeopati

Det finns många homeopatiska medel för kvinnor och män från infertilitet. De kostar dyrt. Homeopati sig själv är baserad på teorin om att små doser av ett ämne kan orsaka stora och viktiga förändringar i kroppen, det viktigaste är att "behandla som med liknande". Förberedelser för män - "Vanadium", "Selen", för kvinnor - "Syphilinum" och andra. Om så önskas kan de som är intresserade hitta flera dussin namn på droger av homeopatiskt ursprung.

De accepteras av kurser, program, som för varje patient individuellt kan göra en specialisthomopat. Det bör dock noteras att Effektiviteten av homeopatiska läkemedel är inte påvisad idag. Dessutom är det osannolikt att små doser av aktiva substanser som är delaktiga i sig inte påverkar någonting i människokroppen alls. Därför är effekten av homeopatisk behandling, vilken enligt recensioner är, men inte alltid, mer påminner om placebo-effekten.

Självförslagets kraft är stor kraft. Men är det värt att spendera mycket pengar på sådan behandling, det är upp till dig att bestämma.

hirudotherapy

Leech terapi är vid korsningen av de traditionella och alternativa metoderna. Hirudoterapi är erkänd av officiell medicin och har kärlek och respekt från fans av icke-traditionell behandling. Kärnan i metoden är ganska enkel: Leech släpper ut en speciell substans hirudin i människokroppen. Det minskar koncentrationen av fibrinogen i blodet, gör blodet mer "flytande". Som ett resultat förbättrad lokal blodcirkulation. Förutom hirudin ger leken människokroppen omkring hundra mer användbara substanser, vissa av dem påverkar syntesen av hormoner.

Kvinnor lexar för behandling av infertilitet är fästa på en rak linje i buken, till brystet, till pubis, till nedre rygg och skinkor i synnerhet punkter. En man - på ljumsområdet, på området runt anusen, på sakrummet och skinkorna. Gemensam behandling anses vara den mest effektiva, där både man och fru kommer till sessioner. Lekorna hjälper till att återställa menstruationscykeln, gör spermiernas sammansättning mer kvalitativ.

Hirudoterapi är kontraindicerad för personer med hemofili, med allergiska reaktioner mot hirudin (ett lämpligt test måste utföras i förväg!), Patienter med anemi, onkologi och personer som har drabbats av hjärtinfarkt och stroke inte så länge sedan.

Su Jok terapi

Detta påverkar de så kallade överensstämmelsepunkten. Till exempel motsvarar livmodern och äggstockarna i en kvinna ett specifikt område på palmerna, och hypofysen, som producerar de nödvändiga hormonerna för framgångsrik befruktning, motsvarar en punkt på tummen. Korrespondensen hos män och kvinnor masseras med händer, liksom med speciella ringar av Su Jok, armband och till och med vanliga frön och stenar från plommon, persika, druv och äppelfrön.

Su-Jok-terapi ägnas åt många artiklar och förhandlingar, det blir inte svårt att hitta korrespondenssystem och att arbeta självständigt för sådan behandling. Men man borde inte räkna med någon speciell effekt, med avseende på behandling av infertilitet, var effektiviteten av en sådan alternativ metod inte beräknad.

Hijama poäng

Detta är namnet på metoden, vilket medför småpunkts-kapillärblodsläckning. Både metoden och namnet härrörde från arabisk kultur. Särskilda banker som ingår i Hijama-satsen, sätter i vissa områden. Med kvinnlig infertilitet - på magen, mellan axelbladet, mellan bröst och i coccyxområdet. Om det är omöjligt för män att befrukta sin make, placeras bankerna i ungefär samma zoner. För att inte misstas kan du använda den speciella Hijam-atlasen. I den har varje punkt sitt eget nummer.

Vakuumbanor appliceras på kroppen vid vissa punkter, varefter hematomerna börjar bildas. Efter några minuter avlägsnas bankerna och med ett behandlat och desinficerat blad görs små och grunda snitt på hematomerna, så att det överskjutande blodet "rör sig bort". För att göra detta återvänder bankerna igen till platsen. När blodet slutar flyta anses proceduren vara över.

Hijama är oönskade om patienten har problem med huden på platser där burkarna appliceras (erosion, psoriasis, allergisk hudutslag eller akne). När du utför proceduren, se till att desinficera både bankerna, bladet och händerna för att inte bära infektionen.

Effektiviteten uppskattas ganska hög, men allt är rent individuellt. Vissa sådana behandlingar hjälper, men andra gör det inte. Därför, om du vill försöka, varför inte använda den? Hijama uppskattas mycket bland muslimer. Enligt legender rekommenderades denna metod av behandling till människor av profeten Mohammed.

Detta är inte alla metoder för alternativ behandling av infertilitet. Men vad du än väljer väljer du det Dessa metoder kan inte ersätta traditionell behandling, och därför bör de inte ersättas med doktorsbehandlingen. Om läkaren tillåter, försök använda metoderna som beskrivs ovan för att komplettera behandlingen som föreskrivs av din gynekolog eller urolog och androlog. Utan tvekan förbättrar många alternativa metoder effekten av läkemedel och medicinska förfaranden.

För information om hur man behandlar infertilitet med hjälp av folkmetoder, se nästa video.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa