Från vilken ålder och när kan du ge barn jordgubbar?

Innehållet

Tanken att introducera en crumb till jordgubbar och jordgubbar uppträder vanligtvis i början av sommaren, när säsongen av denna bär är i full gång. Många barn gillar ljusa och söta jordgubbar, men är det värt att mata ett ungt barn med denna bär och hur man går in i barnens meny korrekt?

godsaker

  • Jordgubbar är rika på många oersättliga ämnen, inklusive vitaminer C och A, folsyra, järn, kalcium och andra mineraler.
  • Denna bär har många fördelaktiga effekter på kroppen. Det hjälper till att förbättra matsmältningen, förbättra aptiten, stärka kärlväggarna, öka immunförsvaret och förbättra blodkompositionen.
  • Jordgubbar har en egendom som släcker törst väl.
  • Även färska jordgubbar och sylt från denna bär har en antimikrobiell effekt, så de används för förkylning.
  • Socker i jordgubbsammansättningen absorberas väl i barnens kropp och fungerar som en energikälla.
jordgubbar
Jordgubbe - inte bara läckra, men också mycket användbar bär

cons

  • Jordgubbar är ofta orsaken till en allergisk reaktion eftersom de är rika på naturlig histamin.
  • Dåligt tvättade bär kan orsaka tarminfektioner.
  • Överskott jordgubbar i den dagliga kosten orsakar en kränkning av matsmältning, jäsningsprocesser, uppblåsthet, magkramper.

Från vilken ålder är det bättre att ge?

Nursing mamma i de första månaderna efter att ha fötts att äta denna bär bör inte bero på den höga risken för allergi hos barnet. Dessutom kan jordgubbar konsumeras i små mängder och tittar på smulorna. För första gången är det tillrådligt att ge jordgubbar efter ett år, men många barnläkare rekommenderar att bekanta sig med denna bär vid två års ålder, särskilt vid hög risk för allergiska reaktioner.

Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

Gå in i kosten

För det första provet är hälften av en jordgubbsbär eller 1-2 jordgubbar tillräcklig. Om barnets stol inte är trasig under dagen och huden är ren, så nästa dag kan du ge barnet en hel jordgubbe. Om du tittar på barnet kan antalet bär på dagmenyn ökas till sju eller åtta bitar. Maximal baby kan ges lika många jordgubbar som passar i hans handflata.

Ett annat alternativ att införa jordgubbar i barnens kost - att förbereda baby jordgubbar vatten. Häll bären med kokande vatten och lämna dem i flera timmar, filtrera drycken och ge den till barnet. Om det inte finns någon negativ reaktion, släcker du nästa gång du kan lämna en bär i drycken. Denna metod rekommenderas också för introduktion av jordgubbar i en sjuksköterskors meny.

Jordgubbe - skriv in barnets kost
Eftersom jordgubbar är mycket allergiframkallande, bör du börja mata in dem med små doser och övervaka barnets tillstånd.

I vilken form kan jag ge?

Ge endast barn årstidiga jordgubbar. Bär kan ges färsk helhet, liksom mousses, pajfyllningar, smoothies, geléer, kompott, fruktsallader och andra rätter. Genom att kombinera jordgubbar med mejeriprodukter (gräddfil, grädde, yoghurt, glass) kan du minska risken för allergier.

För att behaga barnet med jordgubbsdelikatesser och efter slutet av säsongen kan mamman frysa bären, torka dem eller behålla dem i form av sylt, komposit eller sylt.

Hur man väljer rätt jordgubbar?

Barnet får endast ges högkvalitativa bär, som samlades in för högst två dagar sedan och lagrades inte i kylskåpet. Goda jordgubbar har en rik, trevlig arom. Om du luktar bären och luktar jäsningen eller ruttar, kan denna produkt inte ges till barnet.

Välj ditt barn en ljusrött jordgubbe, som har en glänsande hud och något utskjutande korn. Köp inte barnbär med vissnade och torkade svansar, den här produkten är inte längre frisk.

Jordgubbsklämma
Det är nödvändigt att vara särskilt försiktig när man väljer mat för den första kompletterande utfodringen, eftersom barnets kropp vid denna tidpunkt är särskilt känslig.

Om jordgubbarna är mycket tjocka och elastiska, kan det ha blivit omöjligt. Kontrollera om bären behandlas med kemikalier, du kan tvätta den. Inom några timmar släpper den obehandlade jordgubbar juice och lämnar fläckar av denna saft på grytan där den lagras.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa