Är det möjligt att ge hundros till barn?

Innehållet

En tornig buske med doftande blommor och friska röda frukter, kallad dogros, finns i olika delar av vårt land.

Blomblad av blommor och frukterna av denna växt är efterfrågade i folk och officiell medicin.

Men är det möjligt att använda de helande egenskaperna hos vildrosa vid behandling av barn och förebyggande av sjukdomar i barndomen? Låt oss ta reda på från vilken ålder och i vilken form hundrosen ges till barn, hur användbar denna växt är för barn och om det kan skada ett barn.

Kan jag ge till barn?

Rosehip är en växtvänlig växt för barn. Därför får frukterna sina barn, med hänsyn till barnets ålder, liksom tolerans, eftersom en sådan växt kallas allergiframkallande, så det första testet av vildrosen måste vara mycket försiktig.

Om barnet inte är allergiskt mot en sådan växt kan du säkert lägga till en vildrosa till hans diet, ha lärt sig i förväg hur man brygger dess frukter och vilka rätter kan beredas från vildrosa.

Innan du går in i hundrosdieten måste du kontrollera barnets tolerans för detta foster
Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

Användbara och helande egenskaper

Den härdande effekten av vildrosen på människokroppen orsakas först och främst av det rika innehållet av C-vitamin i denna växt. Därför rekommenderas rosenkål för profylakse, liksom för behandling av hypovitaminos C, som ofta utvecklas sen på hösten, på vintern och på våren.

Dessutom dogrose:

 • Innehåller mycket vitamin A, Därför bidrar växten till att fylla bristen på detta vitamin och indikeras för problem med ögonen.
 • Rik på kalium, järn, kalcium, mangan, fosfor och magnesium, därför bidrar höfterna till eliminering av anemi, stärker hår, förbättrar metabolism och hematopoietisk funktion.
 • Ger mjuk cholagogic effekt och återställer levern. För sådan exponering används växtens rötter, liksom färdig sirap som säljs i ett apotek.
 • På grund av närvaron organiska syror, polyfenoler, vitaminer E, K och grupp B Det har en positiv effekt på mag-tarmkanalen (visas i dysbakteri, kroniska sjukdomar i tarmen och bukspottkörteln, förgiftning) och skyddar också kroppen mot mutagener.
 • Det har en diuretisk effekt. och tar bort toxiner från kroppen tillsammans med urin.
 • Användbar för lång vistelse under ultraviolett strålning, eftersom deras långvariga exponering minskar mängden C-vitamin i kroppen.

Oljan erhållen från fröna av vildrosa är rik vitamin E och karoten, och har också en sårläkningseffekt, Därför används det ofta för skärningar, sår på huden, brännskador och dermatit.

Vi rekommenderar att du tittar på videon, som diskuterar de viktigaste fördelarna med dessa härdande bär:

Hjälper det att stärka immunförsvaret?

Eftersom vildrosen är extremt rik på vitamin C, bidrar det till att öka kroppens försvar. Användningen av dogrose under den kalla årstiden och virusinfektioner hjälper till att undvika att bli smittad med influensaviruset och andra andningsvirus.

Skada och kontraindikationer

Överdriven eller för lång användning av vildro kan:

 • Att provocera en förvärring av ett magsår eller gastrit.
 • Det spolas ut kalcium och andra mineraler på grund av dess diuretika effekt, vilket påverkar njurarna negativt.
 • Leda till utvecklingen av intolerans.

Rosehip är kontraindicerat om barnet har:

 • Allergi mot denna växt.
 • Ökad blodkoagulering.
 • Hjärtsjukdom.
 • Hyperacid gastrit.
 • Njurinsufficiens.
För sjukdomar i hjärtat, njure och allergier är vildrosa kontraindicerat.

Från vilken ålder kan jag ge?

Introduktionen av hundros i babyfodring börjar inte tidigare än 6 månaders ålder, Lägger inte till mer än 1-2 riven frukter av denna växt efter värmebehandling till gröt eller fruktpuré.

På 8 månader kan du introducera en baby med buljong höfter och te från sina bär. Rosehip infusion rekommenderas att ge barn inte tidigare än ett år, och sirap och juice - från 3 års ålder.

Olje- och alkoholtinktur kan inte användas under 12 år.

På grund av den höga koncentrationen av ämnen kan rosehipolja påverka barnens kropp negativt.

I vilken form är det bättre att ge

Drycker är främst beredda från rosenhöft.. Här är de vanligaste rosenkrets recepten:

 1. infusion. En eller två matskedar torkad frukt i krossad form bör placeras i en termos, häll 500 ml kokt vatten och tätt tätt. Efter 6-8 timmar är infusionen klar. Honung, socker, torkad frukt, bergaska, blåbär, hallon och andra bär kan läggas till drycken. Förvara den färdiga infusionen under högst 2-3 dagar.
 2. dekokt. Häll 20 g torkade rosehip bär med 200 ml vatten, koka och koka i ca 10 minuter (du kan använda ett vattenbad). Infusera under locket från 8 till 12 timmar, spänna buljongen genom ostklaven.
 3. te. Fyll rosen höfterna med kokande vatten och låt det stå i 20 minuter till flera timmar. För sötning, lägg till honung, sylt eller socker till drycken, beroende på barnets ålder.
 4. Kissel. Skölj ett glas rosa höfter, fyll i 1 liter vatten och sätt i brand. Låt vätskan lämna i 15 minuter, tillsätt sedan 5 matskedar socker och lämna i några timmar. Separera hälften av glaset från den kylda buljongen och tillsätt 2 matskedar stärkelse. Låt den återstående buljongen koka, häll långsamt det utspädda stärkelsen i det, låt det koka och ta bort från värmen.
 5. juice. Färska frukter tvättas och kokas i 10 minuter, gnids sedan genom en sik eller mark i en mixer och blandas med vattnet där rosehipen kokades.
 6. kompott. Tvätta ett glas frukt, fyll i en liter vatten och koka. När vätskan kokar, lägg till ett äpple skivat i skivor, smaksocker, russin, bär och andra ingredienser om så önskas. Koka i 5 minuter, ta bort från värme och stäng locket.

I följande video kan du ta reda på hur man bäst kan göra rosa höfter, så att han ger alla sina användbara egenskaper:

sirap

Rosehip i form av en sirap säljs i många apotek och är ett fortifieringsmedel. Det är efterfrågan på vinterkylan och på våren när du behöver mätta kroppen med vitamin C och förhindra virussjukdomar.

Rosehip sirap är en prisvärd produkt som säljs i alla apotek

pasta

Färska pasta frukter tvättas noggrant och rengörs av frön. Blanda dem i ett förhållande 1 till 1 med socker, massan passerar genom köttkvarn eller placeras i en mixer. Den färdiga pastaen lagras i en burk med lock vid låg temperatur. Det kan spridas på smörgåsar och pannkakor, lägg dumplings och pajer till fyllningen. Även från denna pasta kan du laga kompott och gelé.

Rose höftpasta är en god och mycket hälsosam maträtt.

marmelad

Du kan laga det:

 • Av kronblad. Friska kronblad från 80 blommor, tvätta och gnid med socker (100 g). Koka sirapen separat från ett glas vatten och 400 g socker. Koka kronblad i sirap tills det är mjukt och tillsätt till sist en matsked citronsaft.
 • Från frukten. Ta två glas rosenkransar, skära dem i halvor, ta bort benen.Vik de skurna frukterna i en kastrull, tillsätt 700 ml vatten, sätt på elden och låt sjuda i 15 minuter. Slipa rosenkräm i potatismos, sätt 2 koppar socker och blanda. Sätt på en långsam eld, koka i 15 minuter, tillsätt sedan citronsaft.
Jam kan framställas från vildrosa i kombination med andra frukter, till exempel. med äpplen

Rekommenderad dosering

Drycker med hundros ger barn upp till ett år i en daglig dos på högst 100 ml. I detta fall bör barnet inte ges mer än 50 ml te eller buljong samtidigt. Från ett år fylls infusionen i en mängd av 50 ml varannan dag. Juicer och sirap ger en dos av 1 tsk per dag eller gör juice från dem och tillsätter 45 ml vatten. Jam rekommenderas att ge en eller två matskedar per dag.

Tänk dessutom på följande nyanser:

 • Du får inte ge någon vildrosen på en tom mage.
 • På grund av den diuretiska effekten, ge inte barnen drycker med dogrose före sänggåendet.
 • På grund av det höga innehållet av C-vitamin rekommenderas barn att dricka drycker från höfterna genom ett halm. Detta kommer att skydda barnets formande tandemalja från förstörelse.
Att använda hundrosinfusion genom ett strå är inte bara användbart, men också roligt!

Tips för att välja

När du köper en torr ros bör du vara uppmärksam på färgen och formen på bären. Högkvalitativa torra frukter präglas av rätt form, skrumpad hud och något mindre än en ny vildrosa. Färgen på torrfrukt bör vara rik röd. Köp inte torkad frukt täckt med vita eller svarta fläckar.

Om du samlar vildrosen från en buske på din egen tomt, bör det ske efter att frukten mognar. Frukt kan plockas i slutet av sommaren och före froststart, eftersom vid låga temperaturer börjar vitamin C i hundrosen att bryta ner.

När du väljer torra bär, var uppmärksam på deras form och färg.

Du kan lära dig mer om de positiva egenskaperna hos vildrosa genom att titta på programmet "Live is great!".

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa